Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-24@03:59:53 GMT

شرایط آزاد شدن وثیقه چیست؟

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۷۰۲۸۳

شرایط آزاد شدن وثیقه چیست؟

در خصوص دیه با توجه به ماده ۱۰۳ قانون مجازات اسلامی دیات قابل گذشت هستند و در صورت گذشتِ شاکی می‌توان وثیقه را آزاد کرد و در صورت عدم گذشت شاکی پس از پرداخت دیه می‌توان وثیقه را باز پس گرفت.

به گزارش ایمنا، در اینجا سوالی مطرح است که آیا امکان آزادی به قید وثیقه برای کسی که بدون گواهینامه و بدون بیمه نامه در هنگام رانندگی منجر به کما رفتن کسی شده باشد وجود دارد یا صرفاً آزادی باید با رضایت ولی دم باشد؟

در پاسخ باید گفت: اگر مرگ مغزی فرد حتمی شده باشد، در حکم موت است؛ اما سوال شما مبهم طرح گردیده و باید نسبت به پرداخت دیه و حبس قائل به تفکیک شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در خصوص دیه با توجه به ماده ۱۰۳ قانون مجازات اسلامی دیات قابل گذشت هستند و در صورت گذشتِ شاکی می‌توان وثیقه را آزاد کرد و در صورت عدم گذشت شاکی پس از پرداخت دیه می‌توان وثیقه را باز پس گرفت؛ اما در خصوص حبس اگر شاکی گذشت کند، صرفاً با پرداخت دیه می‌توانید وثیقه را آزاد کنید و در صورت عدم گذشت شاکی با حضور نزد مقامات قضائی برای گذراندن حبس می‌توانید وثیقه را آزاد کنید؛ چه آنکه فلسفه قرار وثیقه تضمین حضور به موقع متهم و دسترسی آسان به اوست و در صورت حضور متهم برای گذراندن حبس دلیلی برای ادامه قرار وثیقه باقی نمی‌ماند.

کد خبر 425527

منبع: ایمنا

کلیدواژه: قانون قوه قضائیه وثیقه محکومیت دیه شاکی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق توان وثیقه وثیقه را آزاد پرداخت دیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۰۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجهیز ۲۴ آزاد راه به سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض

تین نیوز

با پیگیری و ورود سازمان بازرسی کل کشور پیرامون راه اندازی سامانه های اخذ الکترونیکی عوارض در شبکه آزادراهی کشور و انجام یک تکلیف قانونی، ۳۶ میلیون لیتر بنزین معادل ۱۲۰۰۰ میلیارد ریال در سال صرفه جویی شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از سازمان بازرسی کل کشور، بر اساس تکلیف قانونی مندرج در بند (ی) تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ و بند (ک) تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور مبنی بر اتصال تمامی آزادراه های کشور به پرداخت عوارض به صورت الکترونیکی، به دلیل عدم تحقق این امر معاونت نظارت و بازرسی امور تولیدی سازمان بازرسی کل کشور به موضوع ورود کرد.

با ورود سازمان بازرسی، در مجموع از ۲۹ آزادراه در دست بهره برداری، ۲۴ آزادراه به طور کامل به سامانه اخذ الکترونیکی عوارض تجهیز شده و ۵ آزادراه دیگر شامل آزادراه های اراک-خرم آباد، کنار گذر جنوبی تهران (غدیر)، قم-گرمسار، خرم آباد-پل زال و تهران-شمال باقیمانده که پیگیری این امر نیز در دستور کار است.

بنابراین گزارش، با تجهیز آزادراه های فوق به سامانه اخذ الکترونیکی عوارض و عدم توقف وسائل نقلیه پشت دروازه های مربوطه، ضمن جلوگیری از اتلاف وقت مسافران، طبق برآورد انجام شده و بر اساس گزارش وزارت راه، سالانه حدود ۳۶ میلیون لیتر بنزین (معادل ۱۲۰۰۰ میلیارد ریال) و ۱۷ میلیون لیتر گازوئیل (معادل ۵۶۰۰ میلیارد ریال)، در مصرف سوخت صرفه جویی خواهد شد.

در این راستا خیرالله خادمی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای کشور با ارسال نامه ای به سازمان بازرسی کل کشور از پیگیری های به عمل آمده سازمان بازرسی و همچنین تلاشهای صورت گرفته دست اندرکاران ذیربط تقدیر و تشکر کرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • با نگاه منصفانه می‌توان جمله به‌قله نزدیک می‌شویم رهبر انقلاب را بهتر درک کرد
  • چقدر می توان به صورت های مالی شرکت ها اعتماد کرد؟
  • ترامپ محدودیت‌های جدید در پرونده کلاهبرداری خود را پذیرفت
  • در کشوری که یک فساد بزرگ را «فسادنمایی» می‌نامید، می‌شود دم از عدالت زد؟
  • تجهیز ۲۴ آزاد راه به سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض
  • طعنه روزنامه جمهوری اسلامی به پرونده چای دبش: در کشوری که یک فساد بزرگ را «فسادنمایی» می‌نامید، می‌شود دم از عدالت زد؟
  • طعنه سنگین روزنامه جمهوری اسلامی به رئیسی و پرونده چای دبش: در کشوری که یک فسادبزرگ را «فسادنمایی» می‌نامید، می‌شود دم از عدالت زد؟
  • روزنامه جمهوری اسلامی : در کشوری که یک فساد بزرگ را "فساد نمایی" می نامید، می‌شود دم از عدالت زد؟
  • تاکید بر بهره گیری از توان نخبگان دانشگاهی در حل مشکلات استان کرمانشاه
  • دستگیری کلاهبرداری با ۱۸ شاکی در ورامین