Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-16@21:03:26 GMT

متهم ردیف اول گرانی مسکن

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۷۰۷۷۲

اگرچه ثبات نسبی قیمت مسکن در سال گذشته فرصت خوبی برای برقراری مالیات بر عایدی بود اما برای تبدیل این بازار سرمایه‌ای به یک بازار مصرفی گامی برداشته نشد و مسکن، آبستن صعود قیمت باقی ماند. ناطقان : در حالی که قیمت مسکن بار دیگر روند صعودی در پی گرفته، اما تنها برنامه دولت به جای حل ریشه‌ای و اساسی این مشکل، تزریق مُسکِن‌های موضعی با استفاده از تمرکز بر روی اجرای برنامه اقدام ملی مسکن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



متأسفانه رشد لجام‌گسیخته نقدینگی در دولت یازدهم و دوازدهم از یک سو و کم کاری در برقراری ابزارهای مالیاتی جهت تبدیل بازار مسکن از حالت سرمایه‌ای به حالت مصرفی موجب رشد چند برابری قیمت مسکن طی سال‌های اخیر شده است به طوری که خرید آپارتمان حتی با متراژهای کوچک برای بسیاری از دهک‌های درآمدی به آرزویی دست نیافتنی و محال بدل گشته است.

معاونت مسکن به جای رگولاتوری درگیر ساخت و ساز شد

طرح ملی مسکن اگرچه اقدامی مناسب برای افزایش عرضه مسکن به بازار است اما معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی و دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن، قرار نیست نهادی اجرایی و عملیاتی برای ساخت و ساز باشد؛ بلکه اصلی‌ترین وظیفه این معاونت، برنامه‌ریزی برای کنترل بازار است؛ بازاری که سالهاست به حال خود رها شده است؛ و در دوره‌های مختلف، طرح و برنامه‌های متعدد و بدون پشتوانه کارشناسی برای آن ارائه شده و نهایتاً به طرح اقدام ملی تولید مسکن برای ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی منجر شده است.

از سوی دیگر در گزارش اخیر (اردیبهشت ۹۹) دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی به رقم باورنکردنی متر ۱۷ میلیون تومان در تهران رسیده است که از افزایش یک و نیم میلیون تومانی در هر متر مربع نسبت به فروردین امسال حکایت دارد.

خرید مسکن برای خانوارها رؤیا شد

افزایش عجیبی که نشان دهنده ورود دوباره نقدینگی به این بازار است و مسکن را مامنی برای حفظ ارزش خود برگزیده است؛ اتفاقی که ناشی از سرمایه‌ای بودن مسکن و رقابت مضر میان سرمایه گذاران برای افزایش روزافزون قیمت‌ها و تبدیل شدن خرید خانه برای مصرف کنندگان واقعی به رؤیاست.

به زعم بسیاری از کارشناسان اقتصادی، تنها راه نجات بازار مسکن از این وضعیت و دور ماندن از سرمایه‌ای شدن این کالا، تصویب و اجرای قانون مالیات بر عایدی مسکن است.

مالیات بر عایدی؛ تنها راه مصرفی شدن کالای مسکن

افشین پروین پور، عضو اسبق شورای عالی مسکن و کارشناس اقتصاد مسکن به خبرنگار مهر می‌گوید: دو ابزار مالیاتی در دنیا توانسته مسکن را از سرمایه‌ای شدن نجات داده و آن را به عنوان کالایی مصرفی در اختیار خانواده‌ها قرار داده است: یکی مالیات بر عایدی مسکن که سبب می‌شود تا دست دلالان و سفته‌بازان از این بازار کوتاه شده و از محل افزایش قیمت مسکن و معاملات متعدد که منجر به اسکان نمی‌شود، جلوگیری می‌کند و دیگری مالیات بر خانه‌های خالی که از فریز شدن واحدهای مسکونی و احتکار آنها جلوگیری کرده و مالک را مجبور به عرضه واحدهای مسکونی‌اش به بازارهای فروش یا اجاره مسکن می‌کند.

کم کاری دولت در تصویب و برقرار کردن مالیات بر عایدی مسکن در حالی است که بسیاری از کارشناسان از سال‌های ۹۵ و ۹۶ با رشد لجام‌گسیخته نقدینگی در کشور، تصویب و برقراری مالیات بر عایدی مسکن را امری اجتناب ناپذیر و ضروری عنوان می‌کردند.

نگاهی به روند تغییرات بازار مسکن در سه سال اخیر

نگاهی به بازار مسکن در سه سال اخیر که رشد داشته است، نشان می‌دهد که از نیمه دوم سال ۹۶ رشد قیمت مسکن آغاز شده بود؛ اما این افزایش در سال ۹۷ سرعت وحشتناکی به خود گرفت و قیمت مسکن از ۵ و نیم میلیون تومان در فروردین ۹۷ به ۱۱ میلیون تومان در اسفند همان سال منتهی شد که رشد دو برابری قیمت مسکن را نشان می‌دهد.

در سال ۹۸ اما سرعت این رشد به دلیل کاهش قدرت خرید خانوارها و بی اثر بودن رقم تسهیلات مسکن، کمتر شد و روند قیمت مسکن تا ابتدای زمستان سال گذشته تقریباً ثابت بود به خصوص که تعداد معاملات نیز نشان دهنده این بود که خانواده‌ها تمایلی به حضور در بازار مسکن ندارند؛ اما با افزایش رقم تسهیلات مسکن در زمستان سال گذشته، بار دیگر قیمت‌ها سیر صعودی به خود گرفت که نهایتاً به متوسط قیمت ۱۷ میلیون تومانی در اردیبهشت امسال منتهی شد.

بررسی سیر صعودی قیمت مسکن نشان می‌دهد که دولت در سال گذشته که متوسط نرخ ماهانه، ثابت و حتی در چند ماه تابستان، منفی بود، فرصت بسیار مناسبی برای تصویب مالیات بر عایدی مسکن و ارسال لایحه به مجلس داشت که متأسفانه این فرصت را از دست داد.

چرا آخوندی از تصویب طرح مالیات بر عایدی ممانعت کرد؟

مالیات بر عایدی مسکن می‌توانست در مجلس نهم به تصویب برسد؛ طرحی که اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس دهم تهیه و تصویب کرده بودند و قرار بود در صحن علنی به تصویب برسد؛ حتی کلیات آن هم در مجلس به تصویب رسید؛ اما با ارسال نامه‌ای از سوی عباس آخوندی وزیر وقت راه و شهرسازی به علی لاریجانی رئیس وقت مجلس و اعمال فشار و لابی‌های وی، جزئیات این طرح در صحن علنی بررسی نشد و با استفاده از اختیارات رئیس مجلس و به بهانه شفاف نبودن طرح، بار دیگر به کمیسیون اقتصادی بازگردانده شد. دولت در آن برهه وعده داد لایحه‌ای جامع در این زمینه تقدیم مجلس خواهد کرد. وعده‌ای که هرگز عملیاتی نشد.

دژپسند؛ مانع دوم تصویب مالیات بر عایدی به بهانه تهیه لایحه جامع مالیاتی

در سال ۹۷ همزمان با آغاز روند افزایشی قیمت مسکن، اعضای کمیسیون بار دیگر خواهان به جریان افتادن این طرح شدند؛ این بار فرهاد دژپسند به موضوع ورود کرده و به بهانه نهایی شدن لایحه‌ای موازی با طرح مالیات بر عایدی، اجازه بررسی آن در صحن علنی را نداد؛ اما این لایحه که نامش را اصلاح قانون جامع مالیاتی گذاشته بودند، علیرغم وعده‌های متعدد مسئولان وزارت اقتصاد، هیچ گاه به مجلس نیامد و این کوتاهی سبب شد تا مسکن همچنان کارکرد سرمایه‌ای خود را جهت جذب سیل نقدینگی به خود حفظ کند و آبستن صعودهای نجومی قیمت باقی بماند.

افزایش ساخت و ساز تأثیری در کاهش قیمت دارد؟

اخیراً رئیس جمهور به وزیر راه و شهرسازی در خصوص تکمیل طرح اقدام ملی مسکن تأکید کرده تا سریع‌تر به پیش برود؛ به نظر می‌رسد دولت برای کنترل بازار مسکن همه تخم مرغ‌های خود را در سبد سمت عرضه مسکن و اجرای طرح اقدام ملی چیده باشد؛ غافل از آنکه به اذعان کارشناسان اقتصادی، مشکل بازار مسکن بیش از آنکه کمبود در سمت عرضه باشد، ناشی از رشد لجام‌گسیخته نقدینگی و کارکرد سرمایه‌ای بازار مسکن است. افزایش عرضه مسکن به بازار اگرچه موجب تسهیل نسبی دسترسی مصرف کنندگان واقعی به مسکن می‌شود اما تأثیر چندانی در رشد غیرمعمول قیمت ندارد.

افزایش وام مسکن؛ دامن زدن به گرانی را در پی داشت

از سوی دیگر تجربه نشان می‌دهد که تقویت سمت تقاضا با استفاده از افزایش تسهیلات نیز فایده‌ای ندارد؛ افزایش عرضه نیز صرفاً می‌تواند برای مدت محدودی از سرمایه‌ای تر شدن مسکن‌های موجود بکاهد، اما نمی‌تواند آن را به کالای مصرفی تبدیل کند.

دولت هنوز فرصت دارد؛ مجلس یازدهم آماده همکاری

علیرغم همه فرصت‌های از دست رفته، دولت در ابتدای فعالیت مجلس تازه نفس یازدهم که شعار خود را اصلاح مشکلات اقتصادی مردم قرار داده و بنای همکاری در این حوزه را دارد، می‌تواند با ارائه لایحه مالیات بر عایدی سرمایه، هم مشکل هجوم نقدینگی سرگردان به بازار مسکن یا دیگر بازارهای موازی مانند خودرو و سکه را حل کرده و از افزایش قیمت آن جلوگیری کند و هم این نقدینگی را به بازار سرمایه منتقل کند؛ به خصوص که در ماه‌های اخیر، بازار سرمایه ثابت کرده که می‌تواند محل مناسبی برای جذب نقدینگی سرگردان باشد.
منبع: مهر برچسب ها: متهم ، ناطقان ، مسکن ، مالیات

منبع: ناطقان

کلیدواژه: متهم ناطقان مسکن مالیات مالیات بر عایدی مسکن راه و شهرسازی سرمایه ای نشان می دهد بازار مسکن سال گذشته اقدام ملی قیمت مسکن بار دیگر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۰۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری بلندمدت و ویژگی‌های آن در بازار کریپتو

بررسی سابقهٔ قیمت‌های بازار کریپتوکارنسی نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت، علاوه بر حفظ ارزش سرمایه در برابر تورم، با بازدهی بیشتر از شوک‌های اقتصادی همراه بوده و برای سرمایه‌گذاران مزیت تولید ثروت نیز داشته است. با این حال، از میان حدود ۲۳٬۰۰۰ پروژهٔ فعال در حوزهٔ کریپتوکارنسی، تعداد قابل‌توجهی از آن‌ها پس از مدت کوتاهی از چرخهٔ فعالیت خارج می‌شوند.

سرمایه‌گذاری بلند مدت

با توجه به اینکه تعداد زیادی از پروژه‌های معرفی شده در حوزهٔ کریپتو بعد از مدت کوتاهی متوقف می‌شوند، برای سرمایه‌گذاری بلندمدت، باید پروژه‌هایی را انتخاب کرد که قدرت ماندگاری بالایی در حوزهٔ بلاکچین و بازار معاملاتی ارز دیجیتال دارند.

ممکن است شنیده باشید که پروژه‌های کوچک و میم کوین‌ها در بازه‌های زمانی کوتاهی، رشد فوق‌العاده‌ای را تجربه می‌کنند. اما وقتی به سرمایه‌گذاری بزرگ و بلندمدت فکر می‌کنیم، بهتر است به سراغ پروژه‌های باارزش و معتبر در بازار برویم که در طولانی‌مدت قابلیت ماندگاری داشته باشند و از پتانسیل رشد پایدار برخوردار باشند.

مزایای سرمایه گذاری بلند مدت

در ادامه قصد داریم تا برخی مزایای سرمایه گذاری های بلند مدت را مورد بررسی قرار دهیم.

1- کاهش ریسک

به طور عمومی، بازار کریپتوکارنسی به همراه صحبت‌ها از نوسانات شدید قیمتی شناخته می‌شود. در حالی که نوسانات بالا امکانات معاملاتی مطلوبی را برای نوسان‌گیران روزانه و کوتاه‌مدت فراهم می‌کنند، اما گاهی این نوع معاملات پرریسک می‌توانند با ضررهای سنگین نیز همراه باشند. به همین دلیل، سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت و متمرکز بر نتایج، علاوه بر کاهش استرس معامله‌گر، می‌توانند ریسک کمتری را نیز داشته باشند، بدون در نظر گرفتن نوسانات کوتاه‌مدت بازار.

2- بازده بهتر

بررسی سابقهٔ بازار نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت، نسبت به سودهای جزئی با تعداد معاملات بالا، بازدهی بهتری داشته‌اند. ارزیابی برخی از پروژه‌های پایدار بازار نشان می‌دهد که در بازه‌های زمانی بلندمدت، سودهای قابل توجهی را برای سرمایه‌گذاران تولید کرده‌اند. تجربه نشان داده است که انتخاب‌های هوشمند در کنار سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت، بازدهی فوق‌العاده‌ای در این بازار را به همراه داشته‌اند.

معایب سرمایه گذاری های بلند مدت 1- قفل شدن سرمایه

سرمایه‌ها، شرایط زندگی، درآمدها و مشکلات افراد از یکدیگر متفاوت هستند. علاوه بر این موارد، هنگامی که دربارهٔ یک سرمایه‌گذاری بلندمدت صحبت می‌کنیم، نباید از نقش اتفاقات غیرمنتظره و نیازهای مالی که پیش می‌آید نیز غافل شویم. برخی افراد پس از انتخاب پروژه مناسب و تعیین مدت زمانی که قصد دارند در آن سرمایه گذاری کنند، به سرمایه‌گذاری می‌پردازند و تا پایان بازهٔ زمانی مورد نظر، سرمایه خود را خارج نمی‌کنند. اما برخی دیگر ممکن است به دلیل نیازهای مالی قبل از رسیدن به قیمت و مدت زمان مشخص شده، مجبور به خروج از بازار شوند. در این موارد، نه تنها سود مورد نظر را نمی‌توانند کسب کنند، بلکه به دلیل نوسانات منفی ارزهای خریداری شده، ممکن است زیان هم ببینند.

2-   تصمیم گیری های پر از استرس

سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت همچنین با نگرانی‌ها و استرس‌های خاص خود مواجه هستند. امکان دارد که شما هم از دوستان و آشنایان خود دربارهٔ تجربیات ناگوار خروج از بازار در زمان‌های نامناسب شنیده باشید. گاهی افراد پس از احساس اینکه از رونق بازار عقب افتاده‌اند، به فروش دارایی‌های خود می‌پردازند. اما بعد از گذشت مدتی و تحمل صبر، ممکن است در لحظه‌ی رشد قیمت، این افراد به دلیل فروش زودهنگام دارایی‌های خود از سود محروم شوند.

گاهی هم افراد با رشد قیمت دارایی‌های خود، تصمیم به نگهداری بدون تعیین حد ضرر می‌گیرند که این عمل ممکن است منجر به روی‌آوردن خسارت‌های بیشتری شود. در نهایت، بعد از مدتی انتظار، با کاهش قیمت ارز مورد نظر، ممکن است دوباره با مشکلات مواجه شوند.

پروژه های مناسب برای سرمایه گذاری بلند مدت

پس از عبور از مرحله حذف پروژه‌های میم‌کوین و رمزارزهایی با ماهیت کلاهبرداری، برای سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت، به دنبال انتخاب پروژه و رمزارز مورد نظر خود، به فاکتورهای اساسی مهمی می‌پردازیم. این فاکتورها شامل ارزش بازار، چشم‌انداز آینده‌ی پروژه، میزان ریسک و قابلیت بازدهی بالا می‌شوند. صرافی نیپوتو با ایجاد یک فضای کاربردی و ایمن، شرایط مناسبی برای مبادله ارزهای معتبر در بازار کریپتوکارنسی فراهم کرده است.

بهترین بلند مدتی ها کریپتو بیت کوین

بیت کوین ممکن است به جرات به عنوان یکی از ایمن‌ترین و بهترین گزینه‌های سرمایه‌گذاری بلندمدت در بازار کریپتوکارنسی تلقی شود. در سال 2016، هر بیت کوین با قیمت 500 دلار معامله می‌شد و اکنون، پس از 7 سال، در ژوئن 2023، قیمت هر بیت کوین به 26.000 دلار رسیده است. 

اتریوم

اتریوم، علاوه بر اینکه یک ارز دیجیتال با بازدهی فوق‌العاده است، به عنوان یک پلتفرم بلاکچینی کاربردی نیز شناخته می‌شود. این پروتکل با پشتیبانی از قراردادهای هوشمند و معاملات توکن‌های NFT، توجه بسیاری از توسعه‌دهندگان و سرمایه‌گذاران فعال در این صنعت را به خود جلب کرده است. قیمت ارز اتریوم از آوریل 2016 تا سپتامبر 2023 از حدود 11 دلار به 1645 دلار افزایش یافته است.

بایننس کوین

بایننس کوین، ارز دیجیتالی که توسط بزرگترین صرافی ارز دیجیتال جهان یعنی صرافی بایننس پشتیبانی می‌شود، در سال 2017 با قیمتی کمتر از 10 دلار معامله می‌شد. اما در سال 2023، هر توکن بایننس حدوداً با قیمتی در حدود 213 دلار معامله می‌شود.

چین لینک

در سال 2012، چین لینک با هدف برقراری ارتباط بین داده‌های دنیای واقعی و بلاکچین طراحی شد. در ژوئن سال 2023، هر توکن چین لینک با قیمت 5.23 دلار معامله می‌شود. با توجه به ارزش بازاری که حدود 2.7 میلیارد دلار است، این پروژه نیز می‌تواند آینده‌ی درخشانی داشته باشد.

ریپل

ریپل یکی از توکن‌های با ارزش زیر یک دلار در بازار کریپتوکارنسی است و از شبکه‌ی بلاکچین ریپل ارزهای فیات و کریپتو را پشتیبانی می‌کند. از سال 2017 تا 2023، قیمت ریپل رشدی رکوردی به نسبت 6000 درصد را تجربه کرده است. ارزش ریپل در ماه ژوئن سال 2023 به تقریبا 0.53 دلار می‌رسد و با ارزش بازاری حدود 27 میلیارد دلار، اگر شکایت SEC از آن کاسته شود، می‌تواند یکی از جذاب‌ترین گزینه‌های سرمایه‌گذاری بلندمدت باشد.

حرف آخر

با وجود بحث ریسک در سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی، زمانی که شخص اصول اساسی سرمایه‌گذاری و مقایسه‌ی قیمت صرافی‌های داخلی و خارجی(https://nipoto.com/exchange-overview )را رعایت می‌کند، از جمله مدیریت ریسک و تعیین حدود ضرر و سود، داده‌های تاریخی نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری بلندمدت در پروژه‌های برجسته بازار کریپتو به نسبت سرمایه‌گذاری‌های کوتاهمدت، سود بیشتری را نتیجه می‌دهد.

دیگر خبرها

  • خاندوزی: نوسانات نرخ ارز هیچ نفعی برای دولت ندارد
  • سرمایه‌گذاری بلندمدت و ویژگی‌های آن در بازار کریپتو
  • ماجرای کارت سوخت و مالیات مهریه!
  • مالیات بر عایدی سرمایه ۱۲ سال در انتظار تصویب
  • دولت هیچ نفعی از نوسانات نرخ ارز نمی‌برد/ کنترل بازار اجاره‌بها
  • رسیدگی تعزیرات به پرونده ۶ متهم قاچاقچی
  • گرانی در بازار خودرو ادامه دارد؛ پژو پارس به ۹۰۵ میلیون تومان رسید | جدول قیمت روز خودروهای داخلی و مونتاژی را ببینید
  • خبرگزاری دولت: آغاز ریزش نرخ دلار در بازار آزاد/ ماجرای شایعه وصول مالیات از مهریه/ قیمت شمش طلای حراجی چند میلیارد تومان شد؟
  • ◄ گرانی بلیت هواپیما و کاهش 30 درصدی عرضه بلیت
  • کاهش فرار مالیاتی با اجرای مالیات بر مجموع درآمد