Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-19@01:38:40 GMT

علت به وجود آمدن کک و مک صورت و راه‌های درمان آن

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۷۱۹۹۵

علت به وجود آمدن کک و مک صورت و راه‌های درمان آن

هدی عین اللهی، متخصص پوست، مو و زیبایی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران، درباره بروز کک و مک روی صورت بیان کرد: کک و مک،لکه‌های تیره رنگ و دایره شکل با قطر حدود ۵ میلی متر روی پوست هستند و به صورت ساده یا ناشی از آفتاب سوختگی بروز می‌کنند.

عین اللهی با بیان اینکه کک و مک‌ها به صورت معمول روی لایه سطحی پوست هستند، افزود: کک و مک‌ها اغلب در مناطقی از بدن مانند صورت، شانه‌ها و دست‌ها که بیشتر در معرض نور آفتاب قرار می‌گیرند به خصوص در افرادی که پوست روشن دارند، به وجود می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این لکه‌ها معمولاً بعد از قرار گرفتن پوست در معرض آفتاب، تیره‌تر و برجسته‌تر می‌شوند و در ماه‌های زمستان کم رنگ شده و کمتر قابل مشاهده هستند.

این متخصص پوست، مو و زیبایی با اشاره به چگونگی بروز کک و مک‌ها روی پوست تصریح کرد: کک و مک‌ها در نتیجه ساخته شدن رنگدانه ملانین به مقدار بیشتر از حد معمول در بعضی از نقاط پوست ایجاد می‌شوند و بعد از به وجود آمدن آنها، سلول‌های رنگدانه‌ای یا همان ملانوسیت‌ها دیگر تکثیر نمی‌شوند.

عین اللهی درباه روش‌های پیشگیری از بروز کک و مک روی پوست بیان کرد: خودداری از قرار گرفتن در معرض آفتاب، محافظت از پوست در زمان مواجهه با نور خورشید و استفاده مداوم از کرم‌های دارای خاصیت حفاظتی در برابر پرتو‌های ماوراء بنفش می‌تواند باعث پیشگیری از به وجود آمدن کک مک و یا کاهش شدت آن در افراد مبتلا گردد.

وراثت، عامل اصلی ایجاد کننده کک و مک

او با اشاره به وراثتی بودن کک و مک‌ها گفت: کک و مک کاملا بی ضرر است و با سایر مشکلات پوستی اشتباه گرفته می‌شود. کسانی که لکه‌های قهوه‌ای روی پوست خود دارند و مطمئن نیستند که علامت کک و مک است، حتما باید به متخصص پوست مراجعه کنند. وراثت یکی از مهم‌ترین عوامل داشتن کک و مک است؛ بنابراین افراد مو قرمز یا بور به آن مبتلا می‌شوند، احتمال ایجاد آن در افرادی که دارای پوست تیره هستند کمتر است.

این متخصص پوست، مو و زیبایی درباره انواع کک و مک صورت گفت: کک و مک ساده (لنتیگو سیمپلکس) لکه‌های رنگی تیره‌ای هستند که در پوست افرادی که از نظر ژنتیکی استعداد آن را دارند، به وجود می‌آید. کک و مک ناشی از آفتاب سوختگی (سولار لنتیگو) نوعی آسیب‌دیدگی دائمی پوست است که به صورت لکه‌هایی با رنگ کمی تیره‌تر از پوست، حاشیه‌های نامنظم و اندازه کمی بزرگ‌تر از قطر یک مداد، بروز می‌کند.

عین اللهی با بیان اینکه عوامل مختلفی در بروز لکه‌های پوستی تاثیرگذار بوده که شایع‌ترین آن عامل وراثت و نور آفتاب است، تاکید کرد: میزان و شدت کک و مک‌های به وجود آمده در پوست دو شخص مختلف که به میزان یکسانی در معرض نور خورشید قرار گرفته باشند، با هم مشابه نخواهد بود.

او ادامه داد: نور آفتاب و منابع نور مصنوعی از خود، اشعه‌های ماوراء بنفش ساطع می‌کنند. اپیدرم یا همان لایه سطحی پوست در اثر قرار گرفتن در معرض این اشعه‌های ماوراء بنفش، ضخیم‌تر می‌شود و سلول‌های رنگدانه‌ای یا ملانوسیت‌ها هم مقدار بیشتری از رنگدانه ملانین تولید می‌کنند. در واقع افزایش تولید ملانین راهکاری است که پوست برای محافظت از خود در برابر نور خورشید و اشعه‌های ماوراء بنفش در پیش می‌گیرد.

کک و مک‌ها باعث بروز سرطان نخواهند شد

این متخصص پوست، مو و زیبایی تصریح کرد: کک و مک‌ها هیچ خطری برای سلامتی فرد به همراه نداشته و قابلیت تبدیل شدن به لکه‌های سرطانی را ندارند. در موارد نادری که کک و مک با آثار بیماری‌های ارثی نادری (مانند گزرودرما پیگمنتوزا یا نوروفیبروماتوزیس) همراه می‌شود، لازم است بیماری اصلی حتماً مورد پیگیری و درمان قرار گیرد.

عین اللهی درباره روش‌های درمانی برای از بین بردن کک و مک‌های روی پوست تصریح کرد: لیزر درمانی، کرایوتراپی یا منجمد کردن، لایه‌برداری با مواد شیمیایی و استفاده از کرم‌های ضدلک روش‌های موثری برای نابودی لکه‌های صورت هستند.

آیا روش لیزر تاثیری در از بین بردن کک و مک دارد؟

عین اللهی با اشاره به تاثیر لیزر درمانی در از بین بردن کک و مک روی پوست اظهار کرد: انواع متعددی از لیزر‌ها وجود دارند که می‌توان از آنها برای کاهش یا رفع کامل و فوق العاده کک و مک، خال و لکه‌های پوستی استفاده کرد. میزان ماندگاری نتایج این روش درمان لک صورت و کک و مک به نوع لیزر مورد استفاده و نوع لکه‌های پوستی که مورد درمان قرار گرفته است، بستگی دارد.

او در پایان یادآوری کرد: از لیزر برای رفع ضایعات پوستی در مراکز غیرمعتبر و نزد فرد غیرمتخصص به صورت جدی باید پرهیز شود؛ چرا که گاهی ضایعات پیش سرطانی و سرطان‌های پوست بدون تشخیص صحیح توسط فرد نا آگاه لیزر می‌شوند و باعث بروز مشکلات جدی خواهند شد.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: ماوراء بنفش مو و زیبایی متخصص پوست کک و مک ها عین اللهی روی پوست لکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۱۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگاه تحلیل سیگنال‌های الکتریکی در لایه‌های پوست ساخته شد/ امکان بهبود و پایش زخم

امیرحسین نظری، کارشناس مهندسی پزشکی، پژوهشگر و سرپرست یک تیم دانشجویی به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: ما در این تیم موفق به ساخت ساخت دستگاهی کارآمد برای تحلیل سیگنال‌های الکتریکی در لایه‌های پوست، عضله و عصب به منظور تشخیص روند بهبود زخم یا پارگی مبتنی بر الگوریتم‌های ماشین لرنینگ شدیم.

وی به نحوه کارکرد این دستگاه اشاره کرد و افزود: این دستگاه بدون کوچکترین عوارضی کاملا به صورت غیر تهاجمی با نصب الکترود‌های دستگاه در اطراف محل زخــم و با فشردن کلید دستگاه شروع به نمونه‌برداری از زخم می‌کند.

نظری ادامه داد: سپس داده‌های دریافتی تجزیه و تحلیل و در نهایت روند بهبود زخم بیمار با سه LED روی دستگاه با رنگ‌های سبز (روند بهبود عالی) زرد (روند بهبود مرز) قرمز (روند بهبود پسرفت) نمایش داده می‌شود. در ادامه داده‌های دریافتی زخم از طریق پروتکل USB به PC ارسال می‌شود.

به گفته وی، میزان فرکانس و مقاومت بافت‌های زیستی با اتصال الکترود به صورت سطحی یا سوزنی اندازه‌گیری شده و با استفاده از الگوریتم‌هایی نظیر FFT، DFS و و KNN با پیاده‌سازی روی سیگنال‌ها و داده‌ها، روند بهبود یا پسرفت زخم در مدت زمان مشخص به صورت درصد نمایش داده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه این محصول در زمینه بهداشت و سلامت افراد به منظور بهبود سریع‌تر انواع زخم شامل سوختگی، شکستگی باز، دیابتی بدسور، پیوند عضو کاربرد دارد، اظهار کرد: این دستگاه یک محصول کاربردی در بحث تشخیص و کمک به پزشکان در درمان سریع زخم بوده که به دو صورت پوشیدنی و بیمارستانی قابل ساخت و استفاده است؛ به عنوان مثال این دستگاه می‌تواند برای ورزشکاران به منظور جلو‌گیری از پارگی عضله هنگام تمرینات پرفشار یا اشتباه کاربرد داشته باشد.

وی افزود: همچنین درمان و مراقبت از زخم در افراد به ویژه سالمندان و بیماران دیابتی همیشه چالش‌های فراوانی برای بیمار و پزشک به همراه داشته است.

وی اضافه کرد: گاهی این محل بعد از عمل جراحی نیاز به مراقبت‌های فراوانی دارد. با توجه به توسعه روز افزون روش‌های درمانی غیرتهاجمی و بدون عوارض جانبی، ساخت چنین دستگاه‌هایی ضرورت پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه در این روش تشخیص ابتدا از یک سیگنال حیاتی، نمونه‌برداری می‌شود، گفت: سپس ویژگی‌های مناسب استخراج و طبقه‌بندی شده و پس از آن با اعمال الگوریتم‌ها و محاسبات داده‌ها، روند تشخیص بهبود و پسرفت زخم تعیین می‌شود.

وی گفت: روند درمان زخم چهار مرحله را سپری می‌کند که ما در مرحله سوم زمانی که بدن انسان شروع به بازسازی محل آسیب دیده می‌کند، تحقیقات و آزمایشات خود را شروع کرده‌ایم.

وی گفت: ابتدا سخت‌افزاری برای پایش انواع زخم شبیه‌سازی، طراحی و اجرا و در ادامه از انواع زخـم (نرمال، عفونتی، دیابتی بدسور، شکستگی باز) چند بیمار برای جمع‌آوری دیتا نمونه‌برداری کرده‌ایم و سعی بر پیاده‌سازی الگوریتم یادگیری ماشین و محاسبات مربوطه به روی داده‌ها به منظور تشخیص دقیق تروضعیت زخم بیمار داشته‌ایم.

این پژوهشگر یادآورشد: همچنين در ادامه این تحقیق به منظور بهبود هرچه سریع‌تر زخم و ترمیم آن موفق به ساخت دارو ترمیم زخم شدیم؛ این دارو به صورت مایع جهت شستشو زخم یا به صورت ژل به روی زخم قرار داده می‌شود.

به گفته نظری، در این طرح نیز بررسی کرده‌ایم که آیا استفاده از دارو‌های موضعی (پماد، ژل و کرم) روند بهبود زخم را تسریع می‌بخشند یا باعث ایجاد اختلال می‌شوند. نتایج نشان داده‌اند که دارو ساخته شده می‌تواند در مدت زمان کمتری باعث بهبود زخم و ترمیم آن شود.

وی در پایان به مشکلات اجرای این طرح‌ها پرداخت و گفت: یکی از بزرگترین مشکلات تیم ما برای اجرای این طرح، عدم حمایت مالی و معنوی مسؤلان است. متأسفانه روند اداری اخذ مجوز‌ها و ثبت اختراع‌ها بسیار پیچیده است و مشکلات زیادی برای پژوهشگران این حوزه ایجاد می‌کند.

این محقق ادامه داد: مراحل طی کردن محصولات پزشکی نیز به دلیل اینکه رابطه مستقیمی با سلامت انسان‌ها دارد، زمان بر است. امیدواریم روند اداری این طرح‌ها از سوی نهاد‌های ذی ربط تسهیل پیدا کند.

به گزارش آنا، این طرح با مشارکت مهران بیگی‌زاده، آیدا حسینی، حبیبه‌امیری نژاد و به سرپرستی‌امیرحسین نظری، کارشناس مهندسی پزشکی انجام شده و در سومین دوره کنفرانس دانشجویی رباتیک و مکاترونیک به نمایش گذاشته شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آنچه باید درباره اختلال شخصیت ضد اجتماعی و عوامل بروز آن بدانید
  • افسردگی شدید میان اعضای یک خانواده منتقل می‌شود
  • دستگاه تحلیل سیگنال‌های الکتریکی در لایه‌های پوست ساخته شد/ امکان بهبود و پایش زخم
  • درمان تخصصی انواع بیماری های پوستی در شیراز
  • همه چیز در مورد کرم زینک اکساید
  • خواص روغن ماکادمیا برای پوست و مو
  • سه روغن طبیعی برای تسریع رشد مو را بشناسید
  • حضور میدانی مدیران اجرایی برای مهار سیلاب
  • پلمب یک محل غیرمجاز زیبایی و لیزر در اردبیل
  • سه روغن طبیعی برای تسریع رشد مو