Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-24@03:11:37 GMT

آیا «کرونا» از حیوان به انسان منتقل می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۷۲۳۷۲

آیا «کرونا» از حیوان به انسان منتقل می‌شود؟

دامپزشک حیات وحش درباره نگرانی مردم از انتقال بیماری کرونا از حیوان به انسان به‌ویژه حیوانات خانگی، گفت: گزارشی مبنی بر اینکه حیوانات می‌توانند خودشان آلوده یا بیمار شوند یا مهم‌تر از آن بیماری را انتقال دهند، وجود ندارد.

ایمان معماریان دامپزشک حیات وحش در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، درباره نگرانی مردم از انتقال بیماری کرونا از حیوان به انسان به‌ویژه حیوانات خانگی، افزود: طبق تما ‌گزارش‌هایی که سازمان بهداشت جهانی و سازمان دامپزشکی جهانی اعلام کرده‌اند حیوانات تنها می‌توانند ناقل مکانیکی ویروس کرونا باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: یعنی همانطور که ویروس روی سطوح و لوازم می‌تواند زنده بماند روی بدن حیوانات هم می‌تواند زنده بماند؛ با این حال گزارشی مبنی بر اینکه حیوانات می‌توانند خودشان آلوده یا بیمار شوند یا مهمتر از آن بیماری را انتقال دهند، وجود ندارد.

معماریان با بیان اینکه ترس از انتقال ویروس کرونا از حیوان به انسان کاملا بی مورد است، تصریح کرد: از آن طرف هم اگر قرار باشد کرونا ویروس به حیوان منتقل شود اول صاحب حیوان باید مبتلا به بیماری شود و بعد ویروس را به حیوان منتقل کند که طبق تحقیقات سازمان بهداشت جهانی، این بیماری به حیوانات منتقل نمی‌شود.

این دامپزشک حیات وحش گفت: اگر صاحب حیوانی آلوده به ویروس کرونا باشد ممکن است حیوان خانگی وی به صورت ناقل مکانیکی، ویروس را حمل و انتقال دهد.

وی ادامه داد: اصلا نیازی برای واکسیناسیون حیوانات به ویژه حیوانات خانگی برای جلوگیری از انتقال کروناویروس وجود ندارد به دلیل اینکه تاکید می‌کنم نمی‌توانند ناقل باشند، اگر در شرایط حاضر کسانی که حیوان خانگی دارند نگران انتقال مکانیکی ویروس هستند، بهتر است از خانه خارج نشوند.

معماریان با بیان اینکه ممکن است حیوانات هم علائمی‌ از بیماری مانند عطسه و سرفه یا خس خس هنگام نفس کشیدن را داشته باشند، اضافه کرد: در بین حیوانات هم ویروس‌هایی از خانواده کروناویروس وجود دارد که ممکن است با آن درگیرشوند و دامپزشک باید آن را درمان کند و این ارتباطی به بیماری انسان ندارد.

این دامپزشک حیات وحش گفت: مهم‌ترین نکته این است نباید منبع اطلاع رسانی، اخبار غیرمعتبر درباره کروناویروس باشد بلکه باید از منابع معتبری چون سازمان بهداشت جهانی بهره بگیریم و در مورد حیوانات هم سازمان دامپزشکی جهانی معتبرترین منبع برای اطلاع از آخرین اخبار درباره این بیماری است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: انسان بیماری حیات وحش حیوانات کرونا حیوان به انسان دامپزشک حیات وحش حیوانات هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۲۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان

آفتاب‌‌نیوز :

رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در سال گذشته ۷۷ مورد تب کریمه کنگو در کشور شناسایی شده است، گفت: در سال جاری نیز تاکنون ۶ مورد بیمار در استان سیستان و بلوچستان داشته‌ایم که متاسفانه یک نفر از این مبتلایان فوت شده است.

«محمدرضا شیرزادی» رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با ایلنا درباره شیوع بیماری تب کریمه کنگو گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک عفونت ویروسی است که از طریق گزش کنه بین دام‌ها گسترش می‌یابد، اما در دام‌ها علائم خاصی را ایجاد نمی‌کند تا دامدار متوجه شود که دام مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است.

وی ادامه داد: ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به مدت یک هفته در بدن دام می‌ماند و اگر در این مدت دام ذبح شده و قطعه قطعه شود، خطر انتقال این ویروس به کسی که این دام را ذبح کرده و یا گوشت تازه آن را قطعه قطعه کرده است وجود دارد. از سوی دیگر گزش کنه آلوده هم می‌تواند باعث انتقال بیماری به انسان شود.

رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: یک یا دو هفته بعد از انتقال ویروس علائم بیماری پدیدار می‌شود که معمولا هم با تب شدید همراه است. یک معضل بزرگ در بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو این است که اگر این بیماری در افراد به موقع تشخیص داده نشود و درمان نشوند به دنبال تب، بدن درد و سردرد علائم دیگری مانند خونریزی در فرد نیز ظاهر می‌شود و ممکن است دچار خونریزی از بینی، خونریزی زیر پوستی، استفراغ خونی، اسهال خونی و… شود و این خون آلوده ممکن است باعث انتقال بیماری به سایر افراد در تماس با او شود. بنابراین یکی دیگر از راه‌های مهم انتقال این بیماری انتقال از فرد مبتلا به افراد سالم است.اگر در بیمارستان احتیاطات خاص در مورد بیمار انجام نشود، خطر انتقال بیماری به کارکنان بیمارستان، پرستاران و پزشکان منتقل می‌شود.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ نیز ۷۷ مورد مبتلا تشخیص داده شد و شش مورد منجر به فوت گردید. تاکنون نیز ۵ مورد مبتلا به تب خون‌ریزی‌دهنده کریمه کنگو را در استان سیستان و بلوچستان داشته‌ایم که یک مورد هم فوت شده است. این موارد به دنبال ذبح دام و قطعه قطعه کردن گوشت آن‌ها آلوده شده اند.

رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر تاکید کرد: ذبح دام در کشتارگاه مانع از گسترش بیماری در جامعه می‌شود.

دیگر خبرها

  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان
  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟
  • رمزگشایی از ویدئوی جنجالی از سه حیوان وحشی در شرق تهران | این حیوانات گرگ هستند؟!
  • آنفلوآنزا عامل یک بیماری همه‌گیر جدید در آینده!
  • هشدار متخصصان درباره همه‌گیریِ بعدی جهانی
  • هشدار متخصصان: آنفلوآنزا به احتمال زیاد در آینده نزدیک باعث ایجاد یک بیماری همه‌گیر جدید خواهد شد
  • آماری هولناک از حیوان گزیدگی در کشور
  • همه‌گیری بعدی احتمالا از ویروس آنفلوانزا ایجاد می‌شود