Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@10:20:18 GMT

۵۴ بنای تاریخی به مزایده گذاشته می‌شود

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۷۲۴۷۰

۵۴ بنای تاریخی به مزایده گذاشته می‌شود

هادی میرزایی مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی، درباره مزایده برخی بناهای تاریخی به خبرنگار حوزه میراث و گردشگری  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: ما تا به امروز حدود ۹۷ بنای تاریخی را واگذار کردیم و در گام نهایی برای اولین بار در تاریخ حوزه میراث فرهنگی بنایی را با کاربری حمام متناسب با هویت اصلی اثر تعیین کاربری دادیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز پرداختن به چنین کاربری‌هایی تا اندازه‌ای فراموش شده است. البته اشخاص حقیقی و حقوقی خارج از بدنه دولت گام‌های خوبی برای پرداختن به این موضوع برداشته اند و ما هم از آن‌ها حمایت می‌کنیم.

میرزایی اظهار کرد: من در اینجا از تمامی فعالان حوزه میراث فرهنگی که دغدغه و راه حلی دارند و احساس می‌کنند رویه‌های موجود نیازمند نقد و بازنگری است، تقاضا می‌کنم ضمن اینکه در بازنگری و رفع اشکالات موجود و احتمالی به ما کمک می‌کنند، مجموعه صندوق را هم مجموعه متعلق به مردم بدانند.

او گفت: ۱۸ بنا از بنا‌هایی که در سال ۱۳۹۸ برای مزایده گذاشته شده بودند، واگذار شد و امیدواریم که بخش عمده‌ای از آن‌ها تا پایان سال به بهره‌برداری برسد. ۵۴ بنا را نیز برای واگذاری از طریق مزایده در دستور کار خود قرار داده‌ایم. امیدواریم این واگذاری‌ها که صرفاً به معنای واگذاری حق بهره‌برداری با رعایت حفاظت و شأنیت بنا هستند، به حراست بیش از پیش بنا‌های تاریخی بینجامد.

مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی تأکید کرد: برخی تصور می‌کنند با واگذاری بنا‌ها مالکیت آن‌ها نیز واگذار می‌شود، اما مالکیت بنا‌ها تحت هیچ شرایطی تغییر نخواهد کرد.

وی همچنین با مرور فعالیت های گذشته صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی، اظهار کرد: اقداماتی که همکارانمان در گذشته انجام دادند، بزرگ و ارزشمند بود. زمانی که طرح پردیسان در سال ۱۳۷۵ کلید خورد، بنا‌های تاریخی بسیار زیادی در کشور وجود داشت؛ اما منابع ملی محدود بود و نمی‌شد همه بنا‌ها را تبدیل به موزه کرد. بنابراین صاحب نظران حوزه میراث فرهنگی با توجه به مصوبه کمیته نفایس و با هدف حفاظت مناسب از اصل بنا، بنا‌هایی را که نفیس نبوده‌اند در قالب طرح پردیسان برد و طرح احیا و باززنده‌سازی آن‌ها را تعریف کرد. طرح احیا و باززنده‌سازی یک گام فراتر از مرمت است. ما در مرمت به حفاظت و استحکام‌بخشی عین بنا و کالبد آن می‌پردازیم، اما در احیا و باززنده‌سازی بنا را متناسب با نیاز امروز احیا می‌کنیم، بدون آن که در کالبد و فرم آن تغییری ایجاد کرده باشیم. در واقع خروجی‌ طرح پردیسان منجر به تشکیل صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی شد.

او افزود: به مرور زمان حدود ۲۷۰ بنا در قالب ۳ مصوبه هیئت وزیران به صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی تفویض شد و حدود ۴۰۰ بنا در مقطعی به دستور سلطانی‌فر رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با لحاظ عدم نفاست و در دوره دیگر با بخشنامه علی‌اصغر مونسان و تدبیر رئیس جمهور مبنی بر اینکه اصالت احیای بنا باید از طریق واگذاری به بخش غیر دولتی باشد، به این صندوق تفویض شدند.

مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی بیان کرد: شورای فنی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی از افرادی تشکیل می‌شود که خودشان در حوزه حفظ و احیای وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مسئولیت داشته اند و از بدنه میراث هستند.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی بناهای تاریخی صنایع دستی حوزه میراث بنا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۲۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، سید محمد رستگاری با قدردانی از اقدامات شورای اسلامی شهر و شهرداری میبد در راستای احیا و مرمت بافت تاریخی و معابر ارزشمند میراث فرهنگی گفت: مقررشد؛ میراث فرهنگی با مشارکت شهرداری برای مرمت و احیا قلعه مهرجرد و بارجین اقدام کند.


رستگاری با بیان اینکه کارخوبی که درگذر شاه جهان آباد صورت گرفته است؛ مجموعه عالی برای رویداد‌های فرهنگی گردشگری درراستای توسعه گردشگری پایدار در میبد است گفت: نارین قلعه، قنات و محوطه آن نیز نیاز به توجه بیشتر و مرمت و بازسازی دارد که باید پیگیری لازم جهت تامین اعتبار آن انجام شود.


وی با اشاره به کف سازی، بدنه، نورپردازی و احیا و مرمت راسته از سوی شهرداری گفت: با اقداماتی که در راسته بازار انجام شده است ظرفیت ارزشمندی در این منطقه درحال رقم خوردن در حوزه میراث فرهنگی است. مجید بهارستانی شهردار میبد هم با بیان اینکه میبد بیش از ۸۰۰ هکتار بافت تاریخی دارد گفت: برای حفظ بافت تاریخی و جلوگیری از تخریب آن، در ۱۰ منطقه درحوزه بازآفرینی شهری، زیرسازی، بدنه سازی، مرمت بدنه بافت تاریخی کار کردیم.


بهارستانی با بیان اینکه در چهار منطقه از شهر بیشتر هزینه شده است افزود: در راسته بازار ۱۰ میلیارد تومان، گذر شاه جهان آباد ۴ میلیارد تومان، حمام و مسجد جامع شهیدیه ۳ میلیارد تومان هزینه شده است.


وی خاطرنشان کرد: تامین پارکینگ محله ایی و بازآفرینی وخدمات شهری از دیگر اقدامات شهرداری است که برای خدمات رسانی بافت‌های تاریخی، دو دستگاه موتور آتش نشانی خریداری کرده ایم.

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن تاریخی به مناسبت روز سنندج
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • بنای تاریخی ملک زاهدان در اختیار صنعتگران صنایع دستی قرار می گیرد
  • برگزاری جشن «اصفهان رو» ویژه هفته اصفهان در منطقه ۱۰/ بازدید رایگان از اماکن تاریخی شهر
  • برگزاری رویداد «اصفهان رو» ویژه هفته اصفهان در منطقه ۱۰/ بازدید رایگان از اماکن تاریخی شهر
  • مزایده کاروانسرا‌های ثبت جهانی برای مرمت و احیا مشکل قانونی ندارد