Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر عبدالمجید چراغعلی افزود: هرچه بیماران زودتر پلاسما را دریافت کنند، این روش درمانی اثربخشی بیشتری دارد.

وی یادآور شد: بیشتر بیمارانی که قبل از یک هفته بستری در بخش آی سی یو، پلاسما دریافت کردند، مداوا شدند اما بر بیمارانی که دیرتر از این روش استفاده کردند، تاثیر چندانی نداشته است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) با بیان اینکه این طرح تحقیقاتی تقریبا به نتیجه نهایی رسیده است، گفت: در مرحله اول طرح مشخص شد که پلاسما درمانی برای بیماران بدحال بستری در بخش های آی سی یو نتایج مثبت داشته و بیشتر آنان را مداوا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چراغعلی افزود: بخش دوم این روش درمانی شامل بیمارانی می شود که هنوز به مرحله حاد بیماری نرسیدند به عبارتی مبتلا به بیماری شدند و علایم در آنها ظاهر شدند اما هنوز وضعیت آنان وخیم نشده که در بخش آی سی یو بستری نشده اند که نتایج این بخش در حال بررسی است.

وی تاکید کرد: در نهایت نتایج این تحقیقات نشان می دهد که استفاده از روش درمانی پلاسما در کنترل و کاهش علایم بیماری کرونا بسیار موثر بوده است.

وی ادامه داد: این روش درمانی علاوه بر ایران در کشورهای اروپایی، آمریکا و  دیگر کشورها استفاده می شود.

وی در پاسخ یه این سوال که آیا پلاسما درمانی در پروتکل درمانی کشور قرار گرفت است، گفت: این موضوع در حال بررسی  است اما نتایج پلاسما درمانی کاملا مثبت است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) با یادآوری اینکه پلاسما می تواند روش درمانی بسیار موثری برای بیماری کرونا تلقی شود، اظهار داشت: پلاسمای درمانی روشی مشابه واکسیناسیون یا ایمن سازی افراد در مقابل بیماری کرونا است.

چراغعلی توضیح داد: پلاسمای انسانی دارای ایمنوگلولولین اختصاصی علیه کرونا است به عبارتی با خالص سازی پلاسما می توان آنتی بادی یا پادتن اختصاصی ضد این بیماری تولید کرد. مانند ایمنو

گلوبولین های وریدی که از پلاسمای انسانی تهیه می شود و داروی با ارزش و گران بها هستند، می توان ایمنوگلوبین اختصاصی علیه کرونا را تهیه کرد و برای ایمن سازی افراد از آن استفاده کرد.

وی همچنین گفت: پلاسمای انسانی حاوی آنتی بادی (پادتن) علیه کرونا است و آن را می توان به همه به خصوص کادر پزشکی تزریق کرد تا آنان به نحوی در مقابل این بیماری محافظت شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) با بیان اینکه به احتمال فراوان فصل پاییز شاهد شیوع مجدد بیماری کرونا خواهیم بود، افزود: تا این زمان به احتمال زیاد واکسن و داروی اختصاصی این بیماری به بازار نمی آید، کادر پزشکی بیشتر از دیگران در معرض خطر هستند، برای حفاظت بهتر آنان می توان از این روش درمانی استفاده کرد.  

چراغعلی ادامه داد: هرچند همچنان رعایت حفاظت فردی و نکات بهداشتی هم برای کادر پزشکی و هم برای مردم به عنوان نکات کلیدی است که باید رعایت شود اما از روش پلاسما درمانی برای بهبودی بیماران و محافظت کادر پزشکی استفاده کرد.

وی به استقبال خوب اهدا کنندگان پلاسما اشاره کرد و گفت: بیماران مبتلا به کرونا بهبود یافته استقبال خوبی از این کار کردند تا این لحظه مشکلی از نظر اهدا وجود نداشته است.

این استاد دانشگاه با یادآوری اینکه این کار ابتدا در قالب طرح تحقیقاتی در کشور آغاز شده است، افزود: این طرح با همکاری  سازمان انتقال خون، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) و بخش خصوصی بعد از شیوع بیماری کرونا آغاز شده است. در این روش از پلاسمای بیماران بهبود یافته برای درمان بیماران مبتلا به کرونا استفاده می شود.

چراغعلی افزود: مطالعه در بیمارستان های بقیه الله (عج) و مسیح دانشوری تهران و شهید بهشتی قم و شهر اصفهان انجام شده است.

۴۷۲۳۷ کد خبر 1392218

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله روش درمانی پلاسما درمانی بیماری کرونا کادر پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۲۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سندروم پس از کرونا چیست؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، معمولاً افرادی که به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند ظرف چند هفته بهبود می‌یابند. اما بعضی از افراد، حتی کسانی که علائم زیادی ندارند و بیماری‌شان خفیف است ممکن است علائمی داشته باشند که پس از مدت طولانی ادامه پیدا کند. این مشکلات گاهی سندرم پس از کرونا یا کووید طولانی مدت نام می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: ویروسی که موجب بی‌خوابی می‌شود سندرم پس از کووید ۱۹

سندرم پس از کووید-۱۹ شامل انواع علائم جدید، برگشتی یا مداوم است که افراد بیش از چهار هفته پس از ابتلا به کووید-۱۹ تجربه می‌کنند. در بعضی افراد، سندرم پس از کووید، ماه‌ها یا سال‌ها طول می‌کشد؛ به گونه‌ای که در بعضی موارد باعث ناتوانی فرد می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهد که بین یک ماه تا یک سال پس از ابتلا به کووید-۱۹، از هر ۵ فرد ۱۸ تا ۶۴ ساله، حداقل یک نفر یک دچار مشکلاتی می‌شود که ممکن است ناشی از کووید باشد.

ضمن آنکه در میان افراد ۶۵ ساله و بالاتر هم اغلب از هر چهار نفر حداقل یک نفر دچار عوارض پس از بیماری می‌شود بیماری پزشکی دارد که ممکن است ناشی از کووید باشد.

دکتر مصطفی نوری‌زاده، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در گروه بیوتکنولوژی در مورد ابتلای جدید افراد به کرونا می‌گوید: بیماری کرونا ویروس که از اواخر سال ۲۰۱۹ شروع شد تا امروز حدوداً موجب ابتلای ۷۰۴ میلیون نفر به این بیماری شده و در این بین نیز تقریباً ۷ میلیون نفر جان خود را از دست دادند.

به غیر از آنکه این بیماری از لحاظ روانی، سلامت و اقتصاد موجب مشکلاتی زیادی شد؛ این مشکلات همچنان هم ادامه دارند.


آلرژی بعد از کووید

به گفته این استاد دانشگاه یکی از عوارضی که تا به امروز در مورد آن صحبت نشده بوده به وجود آمدن آلرژی بعد از دوران کووید است. این نظریه را مطالعه‌ای که به تازگی در نیچر چاپ شد ثابت کرده است.

این مطالعه که در کشورهای کره جنوبی، ژاپن و انگلستان انجام شد و در آن ۲ میلیون نفر شرکت کردند ثابت کرد کووید ۱۹ موجب افزایش آلرژی در افراد شده است.

افزایش بیست درصدی ابتلا به آلرژی

دکتر نوری زاده می‌گوید: نتایج مطالعات نشان داد افرادی که در این ۴ سال به کرونا مبتلا شدند به میزان ۲۰ درصد بیشتر از دیگر افراد مشکلات آلرژی را تجربه کردند؛ یعنی ویروس کرونا احتمال به وجود آمدن آلرژی را ۲۰ درصد افزایش داده است.

یکی از مشکلات عمده‌ای که بعد از کووید به میزان قابل توجهی افزایش داشت آسم است؛ یعنی افرادی که قبلاً به کرونا مبتلا شده‌اند دو برابر بیشتر از افرادی که به کرونا مبتلا نشدند می‌توانند مشکلات آسم را تجربه کنند.

یکی از واکنش‌های آلرژیک نیز رینیت یا آبریزش بینی است. این مطالعه همچنین ثابت کرده احتمال اینکه افراد مبتلا به کرونا به رینیت مبتلا شوند ۲۵ درصد افزایش داشته است.

مشکلات دو برابری عوارض ابتلای سخت به کرونا

به گفته این استاد دانشگاه در حالت کلی افرادی که بعد از ابتلا به کرونا علائم شدیدتری را تجربه کردند نسبت به افرادی که علائم خفیفی داشته‌اند با احتمال ابتلای بیشتری به مشکلات آلرژیک مواجه شده‌اند. این نسبت در افرادی که علائم شدیدتری را تجربه کردند ۵۰ درصد و در افرادی که علائم خفیف‌تری را تجربه کرده‌اند ۱۴ درصد است.

تشکیل لخته و ابتلا به سکته

نتیجه دیگری که این پژوهشگران حاصل کردند این بود که تزریق واکسن توانسته به میزان قابل توجهی موجب کاهش واکنش‌های آلژیک بعد از کووید شود.

احتمال می‌رود این تأثیر به خاطر تحت تأثیر قرار گرفتن سلول‌های تی از سیستم ایمنی باشد که مطالعات بعدی این نظر را تأیید یا رد خواهند کرد. همچنین تشکیل لخته یا سکته نیز از عوارض دیگر ابتلا به بیماری کرونا به شمار می‌رود.

منبع: همشهری آنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1227939 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • آیا هیپنوتیزم برای درمان بیماران مبتلا به سرطان مفید است؟
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • صف‌های طولانی بیماران برای گرفتن نوبت‌های پزشکی
  • قرارگرفتن بیماران توانبخشی تحت پوشش صندوق بیماری‌های صعب العلاج
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • قرارگرفتن بیماران توانبخشی تحت پوشش صندوق بیماری های صعب العلاج
  • سرطان روده بزرگ سهم ۱۰درصدی از کل سرطان‌ها دارد
  • درمان رایگان بیماران هپاتیت C؟
  • ارتقاء بستر ارتباط پزشک با بیمار حیاتی است/ پلتفرم مناسب نوبت دهی اینترنتی باید ایجاد شود