Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون کل وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه ابتلا به کرونا، انگ اجتماعی یا تابو نیست، گفت: ۸۰ تا ۸۵ درصد مبتلایان این بیماری بدون هیچ اقدامی خوب می شوند و میزان بهبودی در موارد بستری نیز بسیار بالاست.

به گزارش ایسنا، دکتر ایرج حریرچی با اشاره به اینکه برخی ابتلای خود به کرونا را پنهان می‌کنند، تاکید کرد: بیماری کرونا انگ یا تابو نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در برخی استان‌ها زمانی که کارشناسان بهداشت ما برای مراقبت به درب منازل مراجعه می‌کنند، افراد عنوان می‌کنند که "چرا آمده‌اید و آبروی ما را در همسایه‌ها می‌برید". این درحالیست که فرد مبتلا به کووید۱۹ کسی است که در یک اجتماع حرکت داشته و با سرفه یا عطسه و یا دست دادن به فرد مبتلا، خودش نیز مبتلا شده است. این انگ نیست و افراد مختلف که مبتلا می شوند قریب به اتفاق سلامت خود را به دست می‌آورند.

وی تاکید کرد: ۸۰ تا ۸۵ درصد مبتلایان این بیماری بدون هیچ اقدامی خوب می شوند، میزان بهبودی در موارد بستری نیز بسیار بالاست و وقتی هم خوب می‌شوند و بیماری در بدن‌شان از بین رفت، به هیچ وجه عامل انتقال بیماری نخواهند بود. البته در زمان بیماری باید مراقبت شود.

حریرچی با اشاره به آموزش ۳۳۴هزار بسیجی و افراد داوطلب در حدود سه ماه گذشته در جهت انجام اقدامات مقابله با کرونا، گفت: همچنین یک میلیون و ۵۱۶هزار محل را مورد گندزدایی قرار دادیم و ۲میلیون و ۴۷۳ مورد بازرسی از اماکن عمومی و فروش مواد غذایی انجام شده است که حجم بزرگی از کار است. از مردم خواهش می‌کنم که در رعایت فاصله گذاری اجتماعی هم به خودشان رحم کنند هم به پرسنلی که باید اقدامات مربوط به بازدیدها را انجام دهند.

معاون کل وزارت بهداشت همچنین گفت: تا کنون ۲۲۵هزار و ۱۶ واحد صنفی الزامات سلامت را رعایت نکرده‌اند و به همین دلیل پلمب موقت شده‌اند. یک میلیون و ۶۹۷ واحد نیز رعایت کننده مناسب پروتکل‌های بهداشتی بوده‌اند.

لینک کوتاه: asriran.com/0033yl

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: حریرچی کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۳۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به گفته یک پزشک افراد باید در مورد فشار خون بالا چه کنند؟

فرارو- پرفشاری خون، کلمه دیگری برای فشار خون بالا عامل اصلی کمک کننده به بیماری قلبی و سکته مغزی است که علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان می‌باشد. در ایالات متحده از هر پنج بزرگسال مبتلا به فشار خون یک نفر نمی‌داند که به آن مبتلا است.

به گزارش فرارو به نقل از سی ان ان، فشار خون بالا تا چه اندازه شایع است و چرا تشخیص آن مهم می‌باشد؟ چگونه درمان می‌شود؟ علاوه بر دارو‌ها چه عواملی در سبک زندگی می‌توانند به کاهش فشار خون کمک کنند؟ برای افرادی که به تازگی مبتلا به فشار خون بالا تشخیص داده شده مهم‌ترین چیزی که باید ابتدا تغییر کند، چیست؟

فشار خون بالا چیست و چگونه فشار خون بالا منجر به مشکلات سلامتی می‌شود؟

فشار خون با میلی متر جیوه اندازه گیری می‌شود. سیستولیک (عدد بالایی) فشار در شریان‌ها را هنگام ضربان قلب اندازه گیری می‌کند و دیاستولیک (عدد پایین) فشار موجود در شریان‌ها را بین ضربان‌های قلب اندازه گیری می‌کند. فشار خون بالا به طور کلی به عنوان فشار خون در یا بالاتر از ۸۰/۱۳۰ میلی متر جیوه تعریف می‌شود. این مرحله فشار خون بالا نامیده می‌شود.

مرحله دو زمانی است که فشار خون به طور مداوم ۹۰/۱۴۰ میلی متر جیوه یا بالاتر است. بحران فشار خون زمانی است که ۱۲۰/۱۸۰ میلی متر جیوه باشد. فشار خون بالا می‌تواند به اندام‌های مختلف بدن آسیب برساند. این وضعیت می‌تواند به شریان‌ها آسیب برساند و منجر به بیماری قلبی شود.

فشار خون بالا می‌تواند باعث مسدود شدن یا ترکیدن شریان‌هایی شود که خون را به مغز شما می‌رسانند و منجر به سکته می‌شود. هم چنین، فشار خون بالا علت بیماری مزمن کلیه است. افراد مبتلا به فشار خون مزمن خطر ابتلا به سایر بیماری‌ها از جمله احتمال بیشتر ابتلا به زوال عقل را دارند. فشار خون بالا در صورت عدم درمان می‌تواند کشنده باشد.

آیا افراد بر اساس علائمی که دارند متوجه فشار خون بالا می‌شوند؟

برخی از افراد علائمی مانند درد قفسه سینه، سردرد و تاری دید را تجربه می‌کنند. با این وجود، این علائم نشانه‌هایی از آسیب اندام هستند و بنابراین نشانه‌های دیررس فشار خون هستند. اکثر افرادی که فشار خون بالا دارند علائمی ندارند. به همین دلیل غربالگری فشار خون بسیار مهم است.

فشار خون بالا تا چه اندازه شایع است؟ آیا گروه‌هایی وجود دارند که نسبت به سایرین در معرض خطر بیش تری قرار داشته باشند؟

فشار خون بالا یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها است که تقریبا ۴۸ درصد از بزرگسالان ایالات متحده را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در ایالات متحده درصد بیش تری از مردان در مقایسه با زنان به فشار خون بالا مبتلا هستند. این بیماری هم چنین در بزرگسالان سیاه پوست غیر لاتین تبار بیش از سفید پوستان، لاتین تبار‌ها و آسیایی تبار‌ها شایع است. دلایل این تفاوت‌ها پیچیده است و شامل ترکیبی از عوامل بیولوژیکی و اجتماعی می‌باشد. هم چنین، افرادی که سابقه خانوادگی فشار خون بالا دارند بیش‌تر در معرض فشار خون بالا قرار می‌گیرند و افراد در سنین بالاتر بیش‌تر در معرض فشار خون بالا قرار دارند.

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی حدود ۱.۲۸ میلیارد بزرگسال ۳۰ تا ۷۹ ساله در سراسر جهان به فشار خون بالا مبتلا هستند. تقریبا نیمی از آنان از ابتلا به این بیماری اطلاعی ندارند و صرفا ۴۲ درصد مبتلا به این بیماری تشخیص داده شده و درمان می‌شوند.

فشار خون بالا چگونه درمان می‌شود؟

دو دسته کلی برای درمان فشار خون بالا وجود دارد: دارو‌ها و تغییر سبک زندگی. انواع مختلفی از دارو‌های مورد تایید برای درمان فشار خون بالا وجود دارند. آن دارو‌ها شامل دیورتیک‌هایی هستند که به بدن کمک می‌کنند تا از شر سدیم و آب اضافی خلاص شود بتا بلاکر‌هایی که ضربان قلب و در نتیجه کار قلب را کاهش می‌دهند و مسدود کننده‌های کانال کلسیم و مهارکننده‌های آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین (مهارکننده‌های ACE) که باعث آرامش و باز شدن عروق خون می‌شوند.

قرص‌هایی وجود دارند که دارو‌ها را در رده‌های مختلف ترکیب می‌کنند. برخی افراد با مصرف یک دارو آغاز می‌کنند و سپس به داروی دیگری تغییر جهت پیدا می‌کنند. برخی دیگر به دو یا چند دارو نیاز دارند.

علاوه بر مصرف دارو‌ها به بیمارانی که فشار خون بالا در انان تشخیص داده شده توصیه می‌شود جنبه‌هایی از سبک زندگی خود را تغییر دهند که فشار خون آنان را بالا می‌برد. این تغییرات مشابه ایجاد تغییر در سبک زندگی افراد در زمانی است که مبتلا به فشار خون بالا نیستند، اما به عنوان اقدام پیشگیرانه از آن پیروی می‌کنند بدان معنا که می‌توانند از فشار خون بالا در افرادی که هنوز مبتلا به آن تشخیص داده نشده اند جلوگیری کنند.

افراد برای کنترل بهتر فشار خون خود چه تغییراتی در سبک زندگی خود می‌توانند ایجاد کنند؟

به افراد توصیه می‌شود فهرستی از پنج عادت کلیدی روزانه را تهیه کنند.

ابتدا باید مشخص کنند که سطح فعالیت بدنی شان چه میزان است؟ مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری دست کم ۱۵۰ دقیقه ورزش در هفته را توصیه می‌کند که حداقل با شدت متوسط باشد. مطالعات نشان داده اند که حتی با نصف مقدار توصیه شده فواید قابل توجهی برای سلامتی وجود دارد. افراد هم چنین باید میزان تحرک شان در طول روز را ارزیابی کنند، زیرا افرادی که پشت میزنشین هستند برای جبران نشستن طولانی مدت خود ممکن است به ورزش بیش تری نیاز داشته باشند.

دوم آن که افراد باید مشخص سازند که رژیم غذایی فعلی شان چیست؟ آیا در حال حاضر از رژیم غذایی کاملا سالم با مقدار زیادی مواد غذایی از جمله میوه ها، سبزیجات و غلات کامل پیروی می‌کنند یا شامل مقادیر زیادی چربی‌های اشباع شده و مواد غذایی فوق فرآوری شده است؟

سوم آن که افراد باید مشخص سازند چه میزان سیگار می‌کشند می‌نوشند؟ سیگار کشیدن، نوشیدن الکل و استفاده از موادی مانند ماری جوانا و کوکائین می‌تواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد. آن مواد هم چنین می‌توانند کنترل فشار خون را سخت‌تر کنند و و اثرات منفی فشار خون بالا را تشدید نموده و با اثرات دیگر ترکیب نمایند.

چهارم آن که فرد باید مشخص سازد که سطح استرس اش به چه میزان است؟ در مطالعات صورت گرفته سطوح بالاتر استرس با افزایش فشار خون و هم چنین بیماری‌های قلبی عروقی مانند حمله قلبی و سکته مرتبط دانسته شده اند.

پنجم آن که فرد باید تشخیص دهد آیا وزن مناسبی دارد یا خیر. چاقی یک عامل خطر برای فشار خون بالا است. افرادی که در دسته اضافه وزن قرار دارند نیز بیش‌تر در معرض فشار خون بالا هستند. کاهش وزن از طریق تغییر سبک زندگی یا از طریق دارو‌ها نیز منجر به کنترل بهتر فشار خون می‌شود.

آیا می‌توان ترتیب مداخلاتی که باید انجام شود را رتبه بندی کرد؟

بستگی به فرد دارد. کسی که اصلا ورزش نمی‌کند از آغاز فعالیت بدنی سود می‌برد. فرد دیگری که از نظر بدنی کاملا فعال است، اما سیگار می‌کشد باید سیگار را ترک کند. با این وجود، فرد دیگری که غیر سیگاری است، اما همیشه فست فود می‌خورد باید با تجدیدنظر در رژیم غذایی آغاز کند. افراد هم چنین باید در مورد تغییراتی که می‌توانند ایجاد کرده و حفظ کنند صادق باشند.

برای ایجاد تفاوت در سلامت خود لازم نیست همه چیز را به طور کامل انجام دهید. یک استراتژی خوب دیگر آن است که با میوه و سبزیجات آغاز کنید. بسیاری از افراد نمی‌توانند به راحتی استرس را در زندگی خود کاهش دهند، اما شاید بتوانند راحت‌تر شروع به خوردن میوه‌ها و سبزیجات بیش تری کنند.

برای بیمارانی که به تازگی فشار خون بالا تشخیص داده شده اند مهم‌ترین چیزی که ابتدا باید تغییر کند چیست؟

فردی که فشار خون اش اندکی افزایش یافته ممکن است بتواند به تنهایی با تغییر سبک زندگی شروع کند. از سوی دیگر، برای افرادی که فشار خون بسیار بالا دارند بسیار مهم است که بلافاصله دارو‌ها را مصرف کنند.

به طور کلی از افراد خواسته می‌شود در صورت نیاز مصرف دارو را به تعویق نیاندازند. دارو‌های کاهش فشار خون بالا دهه هاست که وجود داشته اند. آن دارو‌ها بی خطر و موثر هستند و گزینه‌های زیادی وجود دارد تا در صورت تجربه عوارض جانبی بتوانید داروی دیگری را مصرف کنید. برخی از بیماران پس از بهبود تغییرات سبک زندگی مجبور به مصرف دارو نمی‌شوند.

با این وجود، مصرف دارو‌ها را به تعویق نیندازید. هم چنین به یاد داشته باشید که کنترل فشار خون بالا چیزی است که باید به عنوان یک تعهد بلندمدت برای سلامت خود بپذیرید. آسیب‌هایی که فشار خون بالا به بدن شما وارد می‌کند به مرور زمان جمع می‌شود، اما اقدامات زیادی وجود دارد که می‌توانید برای کنترل فشار خون و حفظ سلامت خود انجام دهید.

دیگر خبرها

  • این گیاه زیبا یک مسکن طبیعی ، تقویت کننده حافظه است و سرشاز از ویتامین C، مس و منگنز میباشد
  • درمان اصلی کبد چرب چیست؟
  • به گفته یک پزشک افراد باید در مورد فشار خون بالا چه کنند؟
  • (تصاویر) تکرار تاریخ؛ شباهت همه گیری آنفلوآنزای اسپانیایی و کرونا
  • عکس هایی جالب از شباهت همه گیری آنفلوآنزای اسپانیایی و کرونا / تاریخ تکرار شد!
  • آخرین آمار جهانی کرونا امروز ۷ فروردین؛ ۴ فوتی و ۱۰۰۰ ابتلای جدید
  • هوش مصنوعی بیماری‌های ریه را شناسایی می‌کند/ ردیابی کرونا به روش تشخیص چهره
  • آخرین آمار جهانی کرونا امروز ۶ فروردین؛ ۳ فوتی و یک هزار ابتلای جدید
  • تعرفه‌های پزشکی تا سقف ۳۵ درصد افزایش می‌یابند
  • بهبود شایع‌ترین بیماری زنان به کمک طب سنتی