Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@15:50:12 GMT

خیابان ولیعصر چگونه جهانی می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۷۳۰۹۶

خیابان ولیعصر چگونه جهانی می‌شود؟

وحید قاسمی مدیر پروژه ساماندهی خیابان ولیعصر به خبرنگار مهر گفت: هدفمان این است که خیابان ولیعصر به مقصد شهری تبدیل شود. پایگاه میراث شهری خیابان ولیعصر نیز به زودی ایجاد می‌شود. اگر این اتفاق بیفتد، سه رکن موزه، مرکز اسناد و پژوهشکده را برای این خیابان خواهیم داشت و خانه تاریخی مینایی در میدان منیریه موزه آن پایگاه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: در واقع وجود این پایگاه موجب خواهد شد تا هر طرح و برنامه‌ای که مرتبط با خیابان ولیعصر است، انسجام داشته باشد چون در حال حاضر سازمانها و نهادهای زیادی مدعی آن هستند و هر طور که می‌خواهند با آن رفتار می‌کنند. بررسی پرونده ثبت جهانی ولیعصر به سال ۲۰۲۰ نمی‌رسد ولی ممکن است اگر مدیریت شهری و شورای شهر تلاش کنند، در سال ۲۰۲۱ ثبت شود. پروژه جهانی شدن ولیعصر کار ساده‌ای نیست. اما اگر جهانی شود به ماندن آن کمک می‌کند. حتی اگر این اتفاق نیفتد باز هم می‌تواند سنگ بنایی باشد که به خیابان ولیعصر جدی‌تر نگاه شود.

قاسمی بیان کرد: درست است که خیلی چیزها در خیابان ولیعصر از بین رفته اما سازمان یونسکو برنامه مدیریت شهری می‌خواهد. ما به برخی از نکاتی که مدنظر یونسکو هست وارد شده‌ایم.

وی افزود: پروژه خواناسازی خیابان ولیعصر انجام شده است و در ۴۰ نقطه از خیابان ولیعصر با استفاده از QR قصه‌های مرتبط با این خیابان شرح داده می‌شود. به بحث گرافیک محیطی نیز ورود کرده‌ایم مجموعه این عوامل می‌تواند گردشگری شهری را راه بیندازد. برای طرح دوشنبه‌های عکس ولیعصر نیز برنامه ریزی شد اما کرونا اجازه نداد. در این طرح به برترین عکس‌های گرفته شده از ولیعصر جایزه داده می‌شد. در واقع با این اقدام در طول یک سال خیابان را اسکن می‌کردیم.

قاسمی گفت: اکنون ۱۱ مدرسه تاریخی و یا ۱۸ قنادی یا ۱۹ خیاطی در خیابان ولیعصر داریم که بیش از ۳۰ سال هست که فعالیت می‌کنند. ۱۷ محله نیز در خیابان ولیعصر وجود دارد که مردم آنها مستقیماً با خیابان ولیعصر سروکار دارند مثلاً خریدشان و یا روزمرگی‌شان در خیابان ولیعصر سپری می‌شود. ما نگاهمان در حوزه میراث فرهنگی این است که خانه‌هایی مانند خانه مینایی را میراثی می‌بینیم درحالی که میراث ناملموس زیادی در خیابان ولیعصر وجود دارد و حتی یک مغازه و یا یک شیرینی فروشی نیز می‌تواند جز میراث ما باشد.

مدیر موزه خیابان ولیعصر با بیان اینکه در سال ۹۹ نقشه‌های فرهنگی جدیدی درباره ولیعصر به مردم داده می‌شود، افزود: اکنون پلان مدیریت اولیه را برای خیابان نوشته‌ایم در این پلان مشخص شده که می‌توان رفتار ۷ دستگاه را در خیابان ولیعصر مشاهده کرد. یا اینکه هر ۴ معاونت شهرداری مدعی فعالیت در این خیابان هستند.

وی ادامه داد: می‌توان از خیابان چهارراه جمهوری تا سر خیابان فاطمی رفتارهای شهری را تغییر داد یعنی فرهنگ جمعه‌های پیاده یا دوچرخه‌سواری در ولیعصر را تعریف کنیم. باید مثلاً مغازه قدیمی بداند که حضورش چقدر می‌تواند به مقصد گردشگری شهری شدن کمک کند. حتی می‌توان به آنها پلاک شهروندی داد و تشویق‌شان کرد که نمای ساختمان را مرمت و حفظ کنند تا باقی بمانند کمااینکه دو خیاطی در خیابان ولیعصر به عنوان نمونه درخواست‌شان را داده اند. این یکی از جذابیت‌های زندگی شهری می‌تواند باشد.

کد خبر 4932652 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: آثار تاریخی ثبت جهانی یونسکو کتاب و کتابخوانی ویروس کرونا میراث فرهنگی معرفی کتاب رایزنی فرهنگی ادبیات ادبیات جهان خبرگزاری مهر گردشگری ترجمه موزه خانه کتاب آزادسازی خرمشهر روز قدس خیابان ولیعصر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۳۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورودی بناهای تجاری غیر مجاز تهران مسدود شد

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین اخگر پور سرپرست شهرداری منطقه ۱۹ تهران با اشاره به اهمیت صیانت از حقوق شهروندی و شهر در اراضی ناحیه سه و مقابله با سودجویان و برهم زنندگان انضباط شهری بیان کرد: در همین راستا طی دو عملیات نسبت به استقرار ۱۵ عدد نیوجرسی مقابل بناهای تجاری غیر مجاز در محله نعمت آباد خیابان‌های سهیل شمالی، شهید غفوری، شهید عبداللهی اقدام شد.

وی با اشاره به اینکه اغلب تصرفات به صورت غیرقانونی و بدون مجوز انجام می‌شود افزود: بی‌شک مشارکت شهروندان در تحقق شهری منظم و منسجم مطابق با قوانین شهرسازی، اجتناب‌ناپذیر بوده و در همین راستا از همه شهروندان می‌خواهیم تا در صورت مشاهده هرگونه ساخت و ساز غیر مجاز مراتب را به شهرداری منطقه اطلاع دهند و ما را در جلوگیری و برخورد با هرگونه تخلف یاری کنند.

سرپرست شهرداری منطقه ۱۹ تهران خاطرنشان کرد: طی دو مرحله عملیات جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز ۷۰ متر سقف و ۲۰ متر تیغه چینی در بلوار شهید ورامینی خیابان میرزایی شمالی و درب ورودی و تیغه‌های طبقه همکف و اول درشهرک احمدیه خیابان گل‌ها رفع خلاف شد.

بر اساس این گزارش طی این دو عملیات علاوه بر مدیران شهری ۷۵ نفر نیروهای شهربان و معبربان نواحی و یگان حفاظت و نیروی انتظامی با به کارگیری ۲ دستگاه لودر و ۲ دستگاه جرثقیل حضور داشتند.

کد خبر 6085989

دیگر خبرها

  • استمرار عملیات‌های عمرانی و اجرایی شهرداری سمنان
  • اجرای طرح انضباط شهری مشاغل سیار در ۱۲ منطقه تهران
  • بساط دستفروشی از تئاتر شهر جمع می‌شود/ دستفروشان برای دریافت مجوز ثبت‌نام کنند
  • رفع آب‌گرفتگی معابر در ۱۰ نقطه شهرکرد
  • تغییر بخشی از مسیر‌های اتوبوس شهری پایانه دولت‌آباد
  • توزیع ۸۵۰۰ تن آسفالت در ۶۱ معبر شهری تبریز
  • مسیرگشایی خیابان انقلاب تبریز جزو پروژه‌های شاخص کشور اعلام شد
  • رفع آبگرفتگی معابر در ۱۰ نقطه شهرکرد
  • ورودی بناهای تجاری غیر مجاز تهران مسدود شد
  • انسداد ورودی بنا‌های تجاری غیر مجاز در منطقه ۱۹ پایتخت