Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها محصولات غذایی زنجیره مزرعه تا سفره مردم را در حالی طی می کنند که کشاورز، کاسب و خریدار از وضعیت پیش آمده ناراضی هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تیتریک، سال 1372 آئین نامه راه اندازی بازار میوه و تره بار شهرداری ها برای فروش مستقیم محصولات کشاورزی با هدف رونق بازار و سفره مردم تدوین شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با گذری بر یکی از 14 مرکز تره بار کرج متوجه می شوید که نه فروشندگان و نه خریداران از وضعیت بازار راضی نیستند، یکی از مشتریان در پاسخ به رضایت یا عدم رضایت از شرایط یه وجود آمده در سال های اخیر و تاثیر گذاشتن آن بر معیشت مردم می گوید؛ چه کسی از وضعیت کنونی راضی است که من راضی باشم؟ کشاورزها برای صیفی جاتی چون خیار مشری نداشتند و آن را به رودخانه می اندازند اما من آن را کیلویی 3 هزار و 800 تومان خریداری کرده ام.     متهم درجه یک این موضوع به نظر می رسد اجاره بها است، یکی از فروشندگان می گوید؛ ماهی 31 میلیون و 300 هزار تومان صرفا به سازمان میادین میوه و تره بار می دهیم، ماهیانه 15 میلیون تومان هم برای مغازه هزینه می کنیم که جمعا 45 میلیون تومان برای ما تمام می شود.   فروشنده دیگری می گوید؛ اجاره ها بسیار بالا است و رقمی برابر 22 میلیون تومان خواهد بود. یک کاسب از صبح تا شب هم کار کند نمی تواند هزینه خودش را تامین کند و ناچار است از مشتری بگیرد!   واگذاری از طریق مزایده علت بعدی افزایش قیمت هاست که حسرتی مسئول بازارهای سازما میادین میوه و تره بار شهرداری کرج درباره آن می گوید؛ قیمت پایه مزایده را کارشناسان رسمی داگستری مشخص می کنند اما این افراد متقاضی و شرکت کنندگان هستند که قیمت ها را بالا می برند.   و اما فارغ از صحبت های این مسئول مشکل اصلی "واسطه ها" است، یکی از فروشندگان می گوید متاسفانه بازار در قرق واسطه هایی است که حتی نقشی هم ندارند، پولی دریافت می کنند و در عوض موجب بالا رفتن نرخ کرایه و محصولات می شوند. کشاورز اصولا محصولات خود را به میدان بارها می فروشد زیرا برای برگرداندن پول به آنها، میادین مطمئن تر هستند اما غرفه بازارها چون اجاره ای است با اتمام مدت زمان اجاره، مغازه وارد مزایده می شود و سال بعد مشخص نیست کاسب در این بازار حضور داشته باشد یا خیر.     فروشنده مذکور در حالی اینگونه سخن می گوید که کشاورزان هم برای فروش محصولات خود درمانده شده اند، یکی از کشاورزان می گوید؛ اتحادیه قیمت محصول پیاز را 500 تومان در نظر گرفته است اما دلال ها نرخ 300 تومانی به ما می دهند. با این وضعیت ما حتی نمی توانیم پول کارگرها را هم پرداخت کنیم. با این روند بازار که پیاز کیلویی 200 تومان شده است، من حتی نمی توانم هزینه توری برای بسته بندی پیاز را تامین کنم.   یکی از کشاورزان می گوید؛ پیاز را روز گذشته کیلویی 1000 تومان فروخته ام اما به ازای هر کیلو، 800 تومان کرایه پرداخت کرده ام، اما مصرف کنندگان در بازارها از پیازی صحبت می کنند که کیلویی 4 هزار تومان خریداری می کنند. این روند حکایت از آن دارد که نقش تعاونی ها به عنوان حلقه ای بین کشاورزان و مصرف کنندگان مغفول مانده است.     موسوی مدیر تعاون روستایی استان البرز درباره مشکلات این عرصه می گوید؛ متاسفانه فضایی که بتوانیم محصولات کشاورزی تولید کنندگان یا در واقع سهام داران را عرضه کنیم در اختیار نداریم.   و اما این تفاوت قیمت ها از مزرعه تا سفره مردم به ستاد تنظیم بازار رسید و سازمان میادین قرار شد مزایده ها را حذف کند، وحیدی رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهرداری کرج با اعلام این خبر می گوید؛ شهرداری این قانون را باید بر اساس برخی آیتم ها محاسبه کند و آن را به تائید شورا برساند تا یک قیمت ثابت به دست آید.
  ختم کلام...   حالا باید منتظر کاهش قیمت ها باشیم زیرا اجرای درست این تصمیمات هم به پیگیری درست مسئولان مرتبط خواهد بود.        انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: قیمت ها تره بار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۳۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش بازار به تغییر مقررات انتشار آگهی مسکن

به گزارش همشهری آنلاین، سعید لطفی، دبیر اتحادیه مشاوران املاک تهران، نوشته است: از خبرها چنین برمی‌آید که به‌زودی قرار است هویت ارکان آگهی‌های ملکی احراز شود و سکوهای اینترنتی فقط مجاز به انتشار آگهی‌های با اصالت باشند؛ یعنی فقط آگهی‌هایی منتشر شود که پاسخ استعلام آنها از سامانه ملی املاک و اسکان مثبت باشد. طبیعتاً در این آگهی‌ها هویت مالک، ملک و آگهی‌دهنده احراز شده و می‌توان اطمینان داشت که ملک واقعی است و آگهی‌دهنده به‌قصد قیمت سازی، اخلال در بازار یا هر مقصود دیگری، اقدام به درج آگهی نکرده است.

اگر بگوییم چنین کاری که منجر به اصالت بخشی به آگهی‌های حوزه مسکن می‌شود، کار مهمی نیست و اثری در فضای بازار ندارد، بی‌انصافی است؛ اما با این کار، هراندازه هم که خوب و کارشناسی باشد، نمی‌توان انتظار معجزه داشت. حتماً متولیان این سیاست هم می‌دانند که درد بازار مسکن و اجاره، فقط آگهی‌های توخالی، تکراری یا دروغ نیستند و در این‌سوی ماجرا، بازار با کسری تولید مسکن، حرفه‌ای نبودن بازار اجاره و بدتر از همه، پایین آمدن قدرت خرید مردم مواجه هستیم.

آگهی‌های با اصالت، مانع از سردرگمی مردم خواهد شد و نمای بازار و برآوردهای قیمتی آن را به واقعیت نزدیک‌تر می‌کند؛ اما از این کار نمی‌توان بیش از شفاف‌سازی ویترین بازار انتظاری داشت واقعیت این است که هراندازه کار خوبی باشد، نمی‌تواند راه را برای خانه‌دار شدن کسی که قدرت خریدش را از دست داده، کوتاه کند.

دولت در طرح نهضت ملی مسکن به دنبال خانه‌دار کردن اقشاری است که در مقابل تورم افسارگسیخته سال‌های اخیر در بازار مسکن خلع سلاح شده‌اند و رؤیای خانه‌دار شدن آنها در بازار آزاد محقق شدنی نیست. امیدواریم گره‌های این نهضت باز شود و بخشی از نیازمندان مسکن کشور، خانه‌دار شوند.

بیشتر بخوانید:

قیمت سازی در بازار مسکن تمام شد؟ | شرط جدید برای انتشار آگهی های مسکن

در این میان، دولت و مجلس در تلاش هستند با استفاده از ابزارهای قانونی، سفته‌بازی، احتکار و قیمت‌سازی در بازار مسکن را حذف کنند یا به حداقل برسانند.

در آن‌سوی ماجرا، سال‌هاست که راه‌اندازی اجاره‌داری حرفه‌ای، حداقل روی کاغذ، یکی از برنامه‌های متولیان حوزه مسکن برای ساماندهی بازار و کمک به مستأجران است و هر سال، تدابیری برای حمایت مالی از مستأجران نیازمند از طریق پرداخت وام کمک ودیعه مسکن اندیشیده می‌شود.

همه این اقدامات، تلاش‌هایی است که برای جبران کاستی‌های حوزه مسکن انجام می‌شود و صرفاً پرداختن به آنها نشان می‌دهد که سیاست‌گذاران هم از دردهای واقعی بازار مسکن اطلاع دارند.

آگهی‌های اینترنتی مسکن هم یکی از اجزای این بازار هستند و برنامه‌هایی که برای اصالت‌سنجی آنها آنجا می‌شود، ناشی از نیازهایی است که در این حوزه احساس شده و هرگز نمی‌تواند خلأهای ناشی از کمبود تولید، نبود اجاره‌داری حرفه‌ای یا پایین بودن قدرت خرید مردم را جبران کند؛ اما در جای خودش، یک اقدام درست و ضروری برای شفاف‌سازی بازار است.

صنف مشاوران املاک سال‌هاست که به شیوه درج آگهی‌های مسکن و عملکرد سکوهای اینترنتی انتقاد داشته و از اقداماتی که اوضاع این حوزه را بهتر کند، حمایت خواهد کرد. در جریان طرحی که اکنون برای اصالت‌سنجی آگهی‌ها در دستور کار قرار گرفته، هیچ‌گونه مشورت یا نظرخواهی با این صنف نشده؛ اما ما امیدواریم که نتایج آن به نفع مردم باشد و به‌خصوص در آستانه فصل نقل‌وانتقال مسکن، گرهی از کار مستأجران و جویندگان بازار اجاره باز کند.

شیوه فعلی درج آگهی‌های ملکی، در وضعیت بازار بی‌تأثیر نیست و ما بارها دیده‌ایم که عده‌ای حتی اشخاص حقوقی نظیر بانک‌ها، چگونه با درج انبوهی از آگهی‌های بدون اصالت، به دنبال فضاسازی و قیمت‌سازی بوده‌اند. اینکه احراز هویت و استعلام آگهی‌ها، دست منتشرکنندگان آگهی دروغ را کوتاه کند، بسیار عالی است و امیدواریم در کنار سایر اقدامات مثبت برای تولید و عرضه مسکن، به بهبود شرایط ناگوار بازار کمک کند.

کد خبر 846799 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها مسکن مسکن اجاره رسانه - آگهی

دیگر خبرها

  • بازاری‌ها فروشنده شدند؛ بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان
  • بازاری‌ها فروشنده شدند/ بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان
  • رهاشدگی قیمت ها در بازار اجاره بها و رهن مسکن
  • تاثیر سفر‌های نوروزی در بازار مسکن شمال
  • گلایه اهالی بازارهای سیار از افزایش اجاره‌ها
  • ورود دلار آزاد به کانال ۶۳ هزارتومانی/ خریدار نیست
  • پیاز ارزان می شود | اعلام زمان عرضه گسترده نوبرانه ها در بازار | جدیدترین قیمت ملون، طالبی، توت‌ فرنگی، سیب و موز را ببینید
  • واکنش بازار به تغییر مقررات انتشار آگهی مسکن
  • رهاشدگی قیمت‌ها در بازار اجاره‌بها و رهن مسکن
  • تا وقتی جت هست چرا ماشین خارجی؟ / وضعیت بازار خودرو عجیب شد