Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-20@12:34:04 GMT

سال ۲۰۲۰، نقطه عطف تقویت روابط اروپا و آفریقا

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۷۳۴۲۸

سال ۲۰۲۰، نقطه عطف تقویت روابط اروپا و آفریقا

«جوزپ بورل» مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید: آفریقا و اروپا قاره‌های خواهرخوانده و شرکای طبیعی هستند. ما با عمق بخشی به روابط خود از همه چیز برای دستاوردهای خود برخورداریم.

او با تبریک روز آفریقا در صفحه توئیتر خود نوشته است: سال ۲۰۲۰، سالی مهم برای نزدیک‌تر کردن روابطمان به نفع آفریقایی‌ها و اروپایی‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیست سال از توافق‌نامه «کوتونو -  Cotonou» بین اتحادیه اروپا و آفریقا می‌گذرد؛ توافق‌نامه‌ای که ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا و ۴۸ کشور واقع در جنوب صحرای آفریقا آن را امضا کرده‌اند. در شرایطی که این توافق ۲۰ ساله با جمعیت زیر پوشش ۷۰۰ میلیون نفری به پایان خود رسیده است.

طبق توافق کوتونو که در ژوئن سال ۲۰۰۰ امضا شد، آنچه ٢٧ کشور اروپائی از کشورهای آفریقائی و هم چنین کارائیب و حوزه اقیانوس آرام می‌خواهند پذیرفتن این امر است که صادرات اروپا (کالا و خدمات) بدون هیچ گونه حقوق گمرکی به بازارهای آنها وارد شوند.

همچنین «انستیتو مونتنی» در تحلیلی با عنوان «اروپا و آفریقا، شرکای خاص» می‌نویسد: هم اکنون همکاری با قاره آفریقا باید در محوریت برنامه‌های اروپا قرار گیرد. از زمان امضای توافق‌نامه کوتونو، آفریقا، اتحادیه اروپا و عرصه بین المللی به طرز چشمگیری تغییر کرده است. به دور از تنها مسائل اقتصادی و امنیتی، اتحادیه اروپا و آفریقا با چهار مساله اساسی ارتباط نزدیکی دارند: دیپلماسی، چندجانبه گرایی و نفوذ بین المللی، اقتصاد، توسعه و امور مالی، امنیت و دفاع و تغییرات آب و هوایی و فعالیت انسانی.

«فیلیپ اوگون - Philippe Hugon» اقتصاد دان حوزه آفریقا در موسسه مطالعات توسعه سوربُن (IEDES)می‌گوید: فراتر از اعلامیه ها، اروپا سیاست سختی در قبال آفریقا ندارد چرا که از آشتی دو قدرت متخاصم ایجاد شده است. حمایت اروپا از قاره آفریقا می‌تواند در اولویت گروه‌های منطقه‌ای متشکل از کشورهای عضو اتحادیه اروپا و یا کشورهای محوری باشد.

این دو قاره توسط دریای مدیترانه که در آن بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه  اروپا دارای مجاورت‌های جغرافیایی و تاریخی با یکدیگر و نیز چالش‌ها و علایق مشترک هستند، از یکدیگر جدا شده‌اند.

او می‌گوید: اروپا به هیدروکربن‌ها، زغال سنگ و حتی انرژی خورشیدی قاره آفریقا دارد. به اعتقاد این متخصص حوزه توسعه آفریقا، روابط بین دو قاره اغلب با تصورات منفی، سوء تفاهم‌ها، گاهی اوقات خشونت، ترس و ناامیدی مشخص می‌شود. روابط دو قاره نامتقارن است.

او یادآوری کرد: ۴۰ درصد صادرات آفریقا به اروپا بوده و سهم واردات این قاره از اروپا بیش از ۵۰ درصد است. این در حالی است که  آفریقا تنها سه درصد بازارهای اروپا را در اختیار داشته و سه درصد جریان مستقیم سرمایه‌گذاری خارجی اروپایی (IDE) را نشان می‌دهد.

آفریقا دو نیم برابر کشورهای اتحادیه اروپا جمعیت دارد اما تفاوت در درآمد سرانه از یک تا ۵۰ برابر متغیر است. طبق توافقنامه مشارکت اقتصادی (EPA)اعضای اتحادیه اروپا، درآمد سرانه در اروپا ۲۲ هزار و ۶۰۰ یورو است و این در حالی است که رقم سرانه در قاره آفریقا ۴۲۴ یورو است.

اروپا و آفریقا شرکای ممتاز

«تیری دئو - Thierry Déau» کارشناس موسسه «مریدیم – Meridiam» فعال و سرمایه‌گذار در حوزه زیرساخت های عمومی در اروپا، آمریکای شمالی و آفریقا مستقر در پاریس می‌گوید: اروپا و آفریقا شرکای ممتازی هستند و این شراکت همچنان باید تداوم داشته باشد. این دو باید با بهره‌مندی از نزدیکی جغرافیایی، فرهنگی و اجتماعی برای دستیابی به اهداف مشترک بویژه از نظر توسعه اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی، باید از روایت مشترک و دراز مدت استفاده کنند.

به اعتقاد او، آفریقا باید در اولویت اروپا قرار گیرد. امروزه، آفریقا بویژه در شهرهای خود با چالش‌های جمعیتی بزرگی روبرو است.

همگرایی اروپا و آفریقا بویژه در شرایط کنونی که جهان متاثر از ویروس کروناست جلوه دیگری به خود گرفته است. با شیوع ویروس کرونا که قاره آفریقا را هم به میزان زیادی متاثر از خود کرد، رئیس جمهوری فرانسه به دنبال فراخوان «پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیک‌های جهان خطاب به کشورهای اروپایی برای کاهش یا حذف بدهی‌های کشورهای فقیر در شرایط کرونا، تاکید کرد: فرانسه و اتحادیه اروپا باید «به طور گسترده» بدهی کشورهای آفریقایی را ببخشد.

«امانوئل مکرون» تاکید کرد: فرانسه و به طور کلی اروپا باید برای کمک به آفریقا عجله کند. در جریان مراسم عید پاک پاپ فرانسیس خواستار لغو بدهی فقیرترین کشورها شده بود.

تا سال ۲۰۵۰میلادی، ۳۰ میلیون جوان آفریقایی وارد بازار کار خواهند شد. اروپا تلاش می‌کند با حمایت‌های خاص خود از این ظرفیت و پتانسیل نیروی انسانی به بهترین شکل مناسب استفاده کند.

برچسب‌ها ویروس کرونا فرانسه قاره آفریقا اتحادیه اروپا آمریکای شمالی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا فرانسه قاره آفریقا اتحادیه اروپا آمریکای شمالی ویروس کرونا فرانسه قاره آفریقا اتحادیه اروپا آمریکای شمالی اتحادیه اروپا اروپا و آفریقا قاره آفریقا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۳۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روابط دوستانه ۲ کشور زمینه ساز تقویت مناسبات است

به گزارش خبرگزاری مهر، دنیس آفاناسیف در جلسه وبیناری با معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان و فعالان اقتصادی استان اظهار کرد: سال گذشته در خصوصی برگزاری ملاقات ۲ طرف مسئولان آستارا خان روسیه و گیلان برای توسعه مراودات اعلام آمادگی کردیم ضمن اینکه در ملاقات انجام شده توافقاتی صورت گرفت تا اجرایی شود.

وی با بیان اینکه باید چند ماه قبل این جلسه وبیناری برگزار می‌شد، اضافه کرد: اگر چه در ماه دسامبر سال گذشته این موضوع را در جلسات ۲ طرفه مطرح کردیم اما یک سری مشکلات، منجر به تعویق این نشست و پیگیری‌های بعدی شد.

رئیس دولت آستاراخان روسیه با اشاره به حمایت استانداران گیلان و آستاراخان از توسعه روابط ۲ جانبه بیان کرد: در این وبینار از همه وزرای دولت آستاراخان دعوت شده تا موضوعات مطرح شده و توافق‌های اولیه را در این جلسه مورد بررسی قرار دهند.

وی اظهار کرد: از همکاران در این وبینار درخواست می‌شود تا چشم‌اندازهای همکاری بین استان گیلان و آستاراخان روسیه را مطرح کنند ضمن اینکه موضوعات و محورهای مربوط به افزایش این همکاری‌ها نیز ارائه شود.

لوتوس آستاراخان روسیه منطقه بسیار مناسبی برای سرمایه گذاری است

«مهدی آکوچکیان» سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در آستاراخان روسیه نیز در این جلسه با بیان اینکه باید تا به امروز سه یا چهار نشست وبیناری برگزار می‌کردیم، گفت: برای برگزاری این جلسات همواره اعلام آمادگی کرده‌ام.

آکوچکیان اظهار کرد: لوتوس آستاراخان روسیه منطقه بسیار مناسبی برای سرمایه‌گذاری واحدها و شرکت‌های مختلف اقتصادی گیلان است و باید از این منطقه و امتیازات آن بهره‌مند شد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های منطقه آزاد انزلی بیان کرد: در عین حال شرکت‌های بزرگ آستاراخان می‌توانند با استفاده از ظرفیت‌های منطقه آزاد انزلی در آن سرمایه‌گذاری کنند ضمن اینکه این سرمایه‌گذاری‌ها باید به توسعه مناسبات راهبردی ۲ کشور کمک کند.

آکوچکیان با اشاره به تأسیس سرای تجاری ایرانیان در آستاراخان و با بیان اینکه این سرا تاکنون به اهداف خود دست نیافته است، اضافه کرد: از استاندار گیلان خواست که این موضوعات را مورد بررسی دقیق قرار دهند.

وی بیان کرد: دیدارهای مختلفی از این سرای تجاری توسط مقامات اتاق بازرگانی گیلان و ایران انجام شده اما تاکنون در عمل شاهد تغییر وضعیت نبوده‌ایم و این موضوع برای ما جالب نیست.

آکوچکیان با بیان اینکه برنامه برقراری خط هوایی مستقیم بین آستاراخان و یکی از شهرهای ایران به ویژه شمال یکی از اهداف سرکنسولگری ایران در روسیه بوده و هست، اضافه کرد: برای ایجاد این خط هوایی از هر ۲ طرف حمایت می‌شود و آمادگی هرگونه همکاری در این زمینه را داریم.

تشریح ظرفیت‌های استان گیلان در بخش‌های مختلف

«حسین محمدیان» معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان نیز در این وبینار در سخنانی گفت: قرار بود جلسات نزدیک به هم بین دست اندرکاران دو استان برگزار شود اما به دلیل تعطیلات ۲ طرف به تعویق افتاد.

حسین محمدیان با اشاره به سفر سال گذشته هیأت اقتصادی گیلانی به آستاراخان روسیه ابراز امیدواری کرد تا این جلسات وبیناری به صورت ماهانه و منظم برگزار شود تا موضوعات مورد بحث در این سفر در دستور کار قرار گیرد.

وی در ادامه با تشریح ظرفیت‌های استان گیلان در بخش‌های مختلف اظهار کرد: ظرفیت‌های بسیار خوبی در این استان در حوزه‌های مختلف اعم از ریلی ایجاد شده که در ایجاد فرصت‌های سرمایه گذاری ۲ جانبه مؤثر است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گیلان در ادامه با اشاره به برگزاری نمایشگاه بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری طی ماه آینده در تهران گفت: دعوتنامه‌ها از وزارت امور خارجه ایران به همه سفارتخانه‌ها ارسال شده از این‌رو از مسئولان دولت آستاراخان روسیه برای حضور در این نمایشگاه دعوت می‌شود.

کد خبر 6081231

دیگر خبرها

  • بحرین میزبان نشست آینده سران اتحادیه عرب
  • ایران میزبان وزرای اقتصادی قاره آفریقا می‌شود
  • ایران میزبان وزرای اقتصادی قاره آفریقا خواهد شد
  • تجار ایرانی از ظرفیت‌های معدنی و کشاورزی آفریقا بهره ببرند
  • به تقویت روابط دفاعی با روسیه ادامه می‌دهیم
  • سفیر ایران: به تقویت روابط دفاعی با روسیه ادامه می‌دهیم
  • افزایش ۲۳ درصدی صادرات گاز روسیه به اروپا
  • ظرفیت‌ معادن و کشاورزی آفریقا برای تجار ایرانی
  • روابط دوستانه ایران و روسیه زمینه ساز تقویت مناسبات است
  • روابط دوستانه ۲ کشور زمینه ساز تقویت مناسبات است