Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی مشهد از مبارزه با بیماری زنگ زرد در بیش از یک سوم اراضی تحت کشت گندم و جو مشهد خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از سازمان جهاد کشاورزی مشهد، امید طهماسبی زاده اظهار کرد: با توجه به آمار بارندگی‌های فروردین به میزان ۵۵ میلیمتر و اردیبهشت به میزان ۲۷ میلیمتر و همچنین رطوبت مناسب و درجه حرارت کمتر از ۲۰ درجه و بارندگی‌های اخیر در سال جاری، زمینه شیوع بیماری زنگ زرد گندم و جو در ارقام حساس بیشتر از سال‌های گذشته که میزان بارش‌های بهاره کمتر بود فراهم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر جهاد کشاورزی مشهد در ادامه بیان کرد: این بیماری زرد شدن و کاهش شدید فتوسنتز گیاهی را در پی دارد که در صورت عدم کنترل ونظارت لازم منجر به خسارت وکاهش بیش از ۶۰ درصد محصول می‌شود.

وی گفت: از نکات مهم در مبارزه مطلوب با این بیماری اطلاع رسانی وپایش مکرر مزارع سطوح آلوده مشخص و سمپاشی با قارچکش مناسب است.

طهماسبی‌زاده افزود: با بسیج همه جانبه پرسنل و اقدامات به موقع و اطلاع رسانی‌های گسترده از طرق مختلف از جمله سرکشی‌های مستمر کارشناسان شهرستان و ستاد، انتشار پیش آگاهی‌ها و آموزش‌های مجازی و برقراری تماس‌های تلفنی با کشاورزان خصوصا عمده مالکین خسارات ناشی از زنگ زرد در مقایسه با دوره‌های گذشته به نسبت میزان رطوبت و بارندگی از توفیق خوبی برخوردار بوده است.

مدیر جهاد کشاورزی مشهد افزود: تا این تاریخ ۶ هزار و۳۵۰ هکتار  گندم آبی سمپاشی شده واین روند حداقل تا گرم شدن هوا ادامه دارد ودر حال حاضر کمبود قارچکش وگرانی آن به خاطر تقاضای زیاد وحذف یارانه مشکلاتی رابرای کشاورزان بوجود آورده که با بکارگیری تمهیدات لازم خسارت حاصل به شکل مطلوبی مدیریت خواهد شد.

انتهای پیام/ 70071

منبع: فارس

کلیدواژه: طهماسبی زاده زنگ زرد جهاد کشاورزی مشهد خبرگزاری فارس جهاد کشاورزی مشهد زنگ زرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۴۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم بخش کشاورزی از اشتغال استان زنجان ۳۲.۶ درصد است

روح الله حسنی رییس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان گفت: حدود ۱۰۰ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی استان مشغول به کار هستند که سالانه ۳۰۶ هزار و ۵۸۹ تن محصول تولید می کنند.

وی اظهار داشت: در زمان حاضر پنج درصد از اراضی کشاورزی کشور معادل ۸۳۹ هزار هکتار در استان زنجان است که این میزان شامل ۴۴۵ هزار هکتار اراضی زراعی و ۸۳ هزار و ۴۲۸ هکتار اراضی باغی است.

حسنی با بیان اینکه بیش از ۳۳۸ هزار هکتار از زمین های زراعی استان دیم و بیش از ۱۰۶ هزار هکتار آبی است، تصریح کرد: یک هزار و ۳۲۵ هکتار از سطح زیرکشت باغات استان نیز دیم ۸۲ هزار و ۱۰۳ هکتار آبی است.

رییس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان سهم بخش کشاورزی از تولید ناخالص داخلی استان را ۲۶.۷ درصد بیان کرد و یادآور شد: این میزان در میانگین کشوری ۱۲.۵۷ درصد است.

وی کشاورزی را به عنوان محور پیشران اصلی توسعه اغلب شهرستانهای استان خواند و ادامه داد: ۳۷ درصد جمعیت استان زنجان ساکن مناطق روستایی هستند که این میزان نیز نسبت به میانگین کشوری بالاتر است.

حسنی گفت: همچنین استان دارای یک میلیون و ۵۹۰ هزا رو ۵۹۲ راس دام سبک و سنگین، ۷۹۱ واحد آبزی پروری، ۳۲۰ واحد طیور صنعتی، ۱۸۹ واحد صنایع تبدیلی است.

وی منابع آبی مورد استفاده در استان را شامل یک رشته رودخانه دائمی، حدود ۱۰ هزار حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق، هشت هزار و ۷۳۴ رشته چشمه و ۸۱۷ دهنه قنات بیان کرد.

حسنی با اشاره به شعار سال " جهش تولید با مشارکت مردم"، تاکید کرد: بهره برداران بخش کشاورزی استان رکوردهای بسیار خوبی را طی سالهای اخیر در میزان تولید گندم، توسعه سیستم های نوین آبیاری و بذور گواهی شده ثبت کردند و با توانمندی و ظرفیت های موجود به رکوردهای بهتر و چشم اندازهای تعیین شده در این بخش دست خواهند یافت.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • اختصاص ۹۸ میلیارد ریال برای طرح‌های آبرسانی کشاورزی گناباد
  • مبارزه با آفات سن در هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی چهارمحال و بختیاری
  • سوخت تخصیصی بخش کشاورزی جهرم رصد می‌شود
  • سهم بخش کشاورزی از اشتغال استان زنجان ۳۲.۶ درصد است
  • مبارزه با آفت سِن گندم در مزارع جهرم
  • افزایش سطح کشت کلزا و گندم نسبت به سال قبل
  • آغاز مبارزه با ملخ مراکشی در گیلان
  • میزان تولیدات کشاورزی دهلران در سال ۴۲۵ هزار تن است
  • خسارت ۴۵ هزار میلیارد ریالی حوادث جوی به بخش کشاورزی
  • برنامه جهاد کشاورزی برای حمایت از کشاورزان