Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، ابراهیم عزیزی در دیدار با مدیران شرکت شیرین دارو با بیان اینکه کشور سال‌های بسیاری به دلایل متعدد به یک اقتصاد تک محصولی به نام نفت وابسته شده است، اظهار داشت: متأسفانه کشور ما وابسته به فروش نفت آن هم از بدترین نوع آن یعنی خام فروشی است که آسیب‌های بسیاری بر این نوع اقتصاد مترتب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: این بدترین حالت برای اقتصاد یک کشور است آن هم در محصولی به نام نفت که همواره در بازارهای جهانی دچار نوسانات بسیار شده و تعیین قیمت آن تحت نظر شرکت‌های بزرگ و نظام سلطه است.

منتخب مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از اهداف ایجاد واحدهای اقتصادی مانند شیرین دارو، رها کردن کشور از اقتصاد تک محصولی است، اظهار داشت: انتظاری که از این واحدها می‌رود این است که ضمن برطرف کردن نیازهای دارویی، تولید ثروت، منابع ارزی و اشتغال کند.

به گفته عزیزی اراده جدی برای خروج از اقتصاد تک محصولی وجود نداشته است گرچه در اسناد و بودجه این موضوع آمده اما در میدان عمل محقق نشده است.

عزیزی ضرورت تحول در واحدهایی مانند شیرین دارو را یک اصل مهم خواند و افزود: اگر نگاه اقتصاد تک محصولی اصلاح نشود، انتظار پیشرفت و شکوفایی واحدهای اقتصادی بیشتر شبیه یک رؤیا خواهد بود.

او تاکید کرد: ما امروز نیازمند رونق تولید و رشد همه جانبه کیفی و کمی با نگاه خلاقانه به تولید هستیم و در این راستا جغرافیای کشور یک نعمت و فرصت بی نظیر برای ما ایجاد کرده است که متأسفانه خوب از آن استفاده نمی‌شود.

منتخب شیراز و زرقان در مجلس خواستار ارائه پروژه‌های تحقیقاتی شرکت شیرین دارو به جوان‌های خوش فکر و خلاق شد و گفت: وقتی کارخانه فعال شود چند صد هکتار از اراضی استان زیر کشت محصولات خواهد رفت و همین مساله موجب اشتغال بسیار، تولید دهها محصول جدید، قطع وابستگی به خارج و رشد و جهش تولید می‌شود.

عزیزی ظرفیت مجلس برای حل مشکلات واحدهای اقتصادی را یک ظرفیت مناسب قلمداد کرد و گفت: اگر در راستای جهش تولید، تنگناهایی در حوزه قوانین و مقررات باشد، قابل رفع است چراکه اراده نمایندگان رفع موانع پیش روی تولید است.

او تصریح کرد: اعتقادی وجود دارد که اگر گیاهان دارویی را در عرصه تولید و صادرات آوریم، می‌توانیم تمام شیرهای نفت را ببندیم لذا گیاهان دارویی فرصتی بی نظیر برای کشور ایجاد می‌کند.

کد خبر 4934425

منبع: مهر

کلیدواژه: ابراهیم عزیزی مجلس شورای اسلامی شیراز ویروس کرونا شیراز بوشهر روز قدس شهرکرد عید سعید فطر گرگان شیوع کرونا روز جهانی قدس قزوین نماز عید سعید فطر روابط عمومی راهپیمایی روز قدس مشهد اقتصاد تک محصولی شیرین دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۴۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید را در حوزه های مختلف اقتصادی باید دنبال کرد

آقای حمید رواسی کاشانی، فعال اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصاد کلان خبرگزاری صدا و سیما، گفت: قبل از هر چیزی باید به این درک برسیم که جهش تولید به چه معناست و آیا رونق هر تولیدی منجر به جهش تولید و در نهایت، رشد اقتصادی می شود؟ به نظر بنده اینطور نیست و معتقدم باید بر اساس نیاز بازارهای بین المللی و نیاز جامعه جهانی به صنایع و تولیدات بها داده شود و تولید آن ها گسترش یابد.

این کارآفرین با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته، دولت‌ها تنها با چند صنعت به روش سنتی قصد داشتند که اقتصاد را رشد دهند، گفت: نفت و گاز و تولیدات مانند قالی و مشتقات آن، به تنهایی نمی‌تواند اقتصاد کشور را رشد دهد. رشدی که اقتصاد ایران به آن نیاز دارد باید در شاخه‌های مختلفی از فعالیت اقتصادی باشد. در دنیا گردش مالی صنعت فرش ۲ میلیارد دلار است، اما اگر بتوانیم وارد صنعت نیمه هادی‌ها شویم این صنعت در دنیا گردش مالی ۸ تریلیون دلاری را تجربه کرده است.  

آقای وارسی کاشانی ادامه داد: نیمه هادی ها یا همان ریز تراشه هایی که به عنوان سخت افزارها استفاده می شوند، به علت اهمیت بالایشان به موضوع جنگ اقتصادی بین آمریکا و چین تبدیل شده است. اما در ایران هنوز به این موضوع توجهی نشده است. مسئولان دولتی باید علاوه بر حمایت تولید سیمان، فولاد و نفت و گاز به سمت حمایت از این نوع صنایع نیز بروند. ساخت کارگاه های کوچک برای این تولید کنندگان منجر می شود تا هر کدام از این ها برای کشور درآمد زایی کرده و خود نیز شاغل شوند. 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

این کارآفرین با اشاره به یک تجربه موفق مشارکت مردمی در ایران گفت: ۸ سال دفاع مقدس را می‌توان به عنوان یک بسیج همگانی در نظر گرفت که سراسر کشور درگیر آن شدند. هر کس با حرفه خود و هر فرد با توانایی خود وارد میدان شد. مردم خود دسته بندی و خود وارد عملیات و میدان شدند. ما اگر بتوانیم تجربه این ۸ سال را برای اقتصاد هم اجرا کنیم، قطعا توانمندی‌های زیادی رونمایی می‌شود. چرا که در کشور استعداد بخش خصوصی از توانایی‌های گروه‌های دولتی بسیار بیشتر است.

او ادامه داد: کشورهایی مانند چین که دارای منابعی مانند نفت و گاز نیستند برای پیشرفت کشور به استعدادهای مردمی رجوع کرده اند تا بتوانند با بهره گیری از آن جمعیت، با کسب و کارهای خرد تا کلان اقتصاد را به پیش ببرند. 

آقای وارسی کاشانی با انتقاد به تداوم خام فروشی ها در کشور، گفت: به جای اینکه سیمان یا فولاد یا هر ماده صنعتی را برای صادرات تولید کنیم، باید با آن ها کارخنجات تولیدی ساخت و خط تولید اقلامی که در اقتصاد جهانی بازارهای خوبی دارند را گسترش دهیم. قطعا در این مورد سوددهی بیشتر و بازدهی اقتصادی بالاتری وجود خواهد داشت. نباید نقدینگی ها در بانک های کشور منجمد شوند و یکی از ابزارهای لازم برای حرکت نقدینگی به سمت تولید، جذابیت این بخش و حمایت های به موقع دولت هاست.

او ادامه داد:  باید نقدینگی به تولیدات خرد و کلان در حوزه های مختلف اقتصادی پرداخت شود. همچنین برخی از واردات در دولت ها جلوی تولیدات و افزایش کیفیت تولیدات داخلی را گرفته است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


###

دیگر خبرها

  • کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند
  • مرگ کشاورزی با قطع روزانه برق چاه‌ها در اوج نیاز کشاورزان
  • فاصله بین محمود احمدی نژاد و محصولی به روایت عباس زاده مشکینی /کسی در پرونده سوآپ نفتی اردبیل بازداشت نشد
  • فاصله بین محمود احمدی نژاد و صادق محصولی به روایت عباس زاده مشکینی /کسی در پرونده سوآپ نفتی اردبیل بازداشت نشد
  • جهانگیری: از نظر توسعه و اقتصاد، نصف ترکیه و عربستان شده‌ایم
  • جهش تولید را در حوزه های مختلف اقتصادی باید دنبال کرد
  • ستاد تسهیل و رفع موانع تولید به دنبال اثرگذاری در تولید است
  • اقتصاد ایران تا اطلاع ثانوی، نفتی، رانتی و دستوری است
  • نقش مشارکت‌های مردمی در افزایش بهره‌وری و جهش تولید
  • جلوگیری از خروج ارز با متصل شدن به زنجیره بین المللی استاندارد