Web Analytics Made Easy - Statcounter

هر چند آمار رسمی و متقنی از تعداد کولبران شاغل در مرز‌های غربی ایران گزارش نشده است، اما بر کسی پوشیده نیست که چهار استان مرزی آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه و ایلام درگیر این معضل هستند و بیشترین آمار کولبران را دارند. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، هر چند آمار رسمی و متقنی از تعداد کولبران شاغل در مرز‌های غربی ایران گزارش نشده است، اما بر کسی پوشیده نیست که چهار استان مرزی آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه و ایلام درگیر این معضل هستند و بیشترین آمار کولبران را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌گونه که نمایندگان مردم این مناطق در مجلس شورای اسلامی می‌گویند هزاران نفر در قسمت‌های کردنشین استان‌های غربی ایران کولبری می‌کنند. کولبری کاری سخت و طاقت‌فرسا با حداقل حقوق و مزایا و حداکثر مخاطرات و تهدیدات است. پرت شدن از صخره، تصادف، ریزش کوه یا بهمن، غرق‌شدگی و سرمازدگی و انفجار مین‌های باقیمانده از جنگ تحمیلی در مناطق مرزی غرب کشور از جمله مخاطراتی است که کولبران را تهدید می‌کند. همچنین این افراد به دلیل حمل اجسام سنگین در معرض انواع عوارض جسمانی از جمله دیسک‌های کمر و گردن، آسیب‌های ناشی از حمل بار، پیری زودرس، قطع یا نقص عضو قرار دارند.
در همین راستا، معاون توسعه کارآفرینی اجتماع‌محور بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام از ایجاد ۲۱۰۰ شغل برای کولبران استان آذربایجان غربی خبر داد.   رضا راضی‌زاده در حاشیه بازدید از طرح‌های اجتماع‌محور بنیاد برکت در شهرستان‌های شوط و پلدشت آذربایجان غربی با بیان این مطلب افزود: ۲۱۰۰ شغل از ۹ هزار فرصت شغلی که بنیاد برکت در سال جاری برای کولبران سه استان مرزی کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی ایجاد می‌کند، به مناطق جنوبی آذربایجان غربی اختصاص خواهد یافت.   وی سردشت و پیرانشهر را دو شهر هدف بنیاد برکت برای راه‌اندازی طرح‌های اشتغال‌زایی ویژه کولبران عنوان کرد و اظهار داشت: امسال ۷۰۰ طرح اشتغال‌زایی اجتماع‌محور در رسته‌های شغلی‌ای همچون پرورش دام سبک و سنگین، زنبورداری، آبزی‌پروری و کارگاه‌های کوچک صنعتی عملیاتی می‌شود که ایجاد ۲۱۰۰ شغل را به دنبال خواهد داشت.   معاون توسعه کارآفرینی اجتماع‌محور بنیاد برکت از ایجاد ۲۵۰۰ طرح اشتغال‌زایی جدید در سال ۹۹ در مناطق محروم و روستایی استان آذربایجان غربی خبر داد و گفت: آغاز به کار این تعداد طرح اشتغال‌زایی باعث ایجاد فرصت‌های کسب و کار برای ۷۵۰۰ متقاضی اشتغال خواهد شد.   به گفته راضی‌زاده، ۸ شهرستان تکاب، شاهین دژ، شوط، پلدشت، ماکو، خوی، سردشت و پیرانشهر تحت پوشش فعالیت‌های اشتغال‌زایی بنیاد برکت در استان آذربایجان غربی قرار دارند.   وی ادامه داد: سال گذشته ۱۵۳ روستا در استان آذربایجان غربی تحت پوشش اشتغال‌زایی بنیاد برکت بودند که این تعداد امسال به ۳۰۰ روستا خواهد رسید.   معاون توسعه کارآفرینی اجتماع‌محور بنیاد برکت در تشریح اقدامات این بنیاد در استان آذربایجان غربی نیز توضیح داد: تاکنون ۱۱۵۸ طرح اشتغال‌زایی در استان به بهره‌برداری رسیده که باعث ایجاد ۳۴۷۴ کسب و کار خرد و خانگی شده است. برای ایجاد این تعداد فرصت شغلی ۱۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص داده شده است.   راضی‌زاده با تاکید به این‌که ۳۸۱ طرح دیگر هم در مناطق محروم آذربایجان غربی در شرف راه‌اندازی است، خاطرنشان کرد: ۱۲ مجری و تسهیل‌گر بنیاد برکت در این استان مشغول شناسایی متقاضیان اشتغال، بررسی و تصویب طرح‌های پیشنهادی و اهلیت‌سنجی فنی و اعتباری هستند. پس از پایان این فرآیندها، متقاضیانی که دارای شرایط لازم هستند برای دریافت تسهیلات به بانک‌های عامل معرفی می‌شوند.   وی یادآور شد: این مشاغل با توجه به مزیت‌ها و پتانسیل‌های روستایی هر منطقه ایجاد می‌شوند. سه شهرستان خوی، سردشت و پیرانشهر امسال به شهر‌های تحت پوشش بنیاد برکت در استان آذربایجان غربی افزوده شده‌اند.   گفتنی است، بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با هدف ایجاد فرصت‌های کسب‌وکار، محرومیت‌زدایی، توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی، ارتقای سطح زندگی و توزیع عادلانه‌ی امکانات و فرصت‌ها، نهضت ایجاد اشتغال را از سوی این ستاد در مناطق محروم و کم‌تر برخوردار کشور راه‌اندازی کرده است. این بنیاد در حال حاضر با حضور و فعالیت در ۳۱ استان، ۵۵۰ شهرستان و ۸ هزار روستا، ایجاد ۱۸۰ هزار فرصت شغلی را تا پایان سال ۹۹ در دستور کار دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کولبر سردشت کرمانشاه استان آذربایجان غربی سردشت و پیرانشهر طرح اشتغال زایی بنیاد برکت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۵۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۱۶۱ درصدی اشتغال در صنعت آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،عبدالحمید سرتیپی در خصوص عملکرد حوزه صنعت استان گفت: تحرک‌های مثبت رخ داده در سال ۱۴۰۲ جهت احداث واحد‌های جدید صنعتی در آذربایجان غربی بیانگر افزایش تمایل به سرمایه­ گذاری صاحبان سرمایه در این استان می­‌باشد که رشد بالای سرمایه­‌گذاری در جواز‌های تأسیس صنعتی (به عنوان نقطه شروع سرمایه­‌گذاری) نسبت به دوره مشابه سال گذشته موید این ادعاست.

وی افزود: حضور سرمایه­‌گذاران توانمند داخلی از جمله ارکان ماشین آذرآبادگان در حوزه فعالیتی ساخت ماشین‌آلات معدنی، استخراج و راه و ساختمان، پردیس سیلیکون آراز در حوزه فعالیتی لامپ‌های الکترونیکی و تولید سیلیکون جامد گرید متالوژی، پلی سیلیکون و پودر میکرو سیلیکا در راستای تکمیل زنجیره‌های تولید با رویکردی دانش‌بنیان بعنوان اولین تولید‌کننده سیلیکون خاورمیانه، اروم شیشه ساچی در حوزه دولومیت و سیلیس دانه‌بندی شده و چندین شرکت معتبر دیگر، نقطه عطفی برای آغاز توسعه صنعتی و اقتصادی در استان می‌باشد.

سرتیپی تصریح کرد: در راستای تسهیل سرمایه­‌گذاری در حوزه صنعت، کلیه فرآیند‌های صدور مجوز‌های صنعتی از طریق سامانه بهین یاب و درگاه یکپارچه خدمات وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام می­گیرد و بر این اساس با حذف فرآیند‌های زاید اداری، در کمترین زمان ممکن مجوز‌های مربوطه صادر و در اختیار سرمایه گذاران قرار می‌گیرد.

مدیرکل صنعت، معدن وتجارت استان آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: طی یکسال گذشته در حوزه صنعتی استان ۱۹۴ فقره پروانه بهره برداری برای واحد‌های صنعتی جدید با رشد ۵ درصدی نسبت به سال گذشته صادر گردید که برای بهره برداری از این واحد‌های صنعتی ۶۱ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری با افزایش ۱۱۰ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ (۲.۱ برابر) انجام شده است که با ورود این واحد‌ها به چرخه تولید زمینه اشتغال مستقیم برای ۱۰ هزار و ۸۵۱نفر در استان که ۲.۶ برابر مدت زمان مشابه سال گذشته است (رشد ۱۶۱ درصدی)، فراهم گردید.

سرتیپی خاطرنشان کرد: در سال گذشته یک هزار و ۱۸۷ فقره جواز تأسیس با رشد ۱۵ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ برای احداث واحد‌های صنعتی تولیدی جدید در استان صادر شده است که پیش بینی می‌شود برای تکمیل و راه اندازی این واحد‌ها بیش از ۴۳۵ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شود، همچنین مورد انتظار است با بهره برداری از این واحد‌ها زمینه اشتغال مستقیم برای قریب ۲۹ هزار نفر با افزایش ۱۰درصدی نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته فراهم گردد.

مدیر کل صمت آذربایجان غربی اضافه کرد: در حال حاضر دو هزار و ۲۸ واحد صنعتی تولیدی در آذربایجان غربی در حال فعالیت می‌باشند که برای فعال‌سازی این واحد‌ها در استان ۱۵۴ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده است و با بهره برداری از این واحد‌ها زمینه اشتغال مستقیم برای بیش از ۶۱ هزار نفر فراهم شده است.

سرتیپی تأکید کرد: در حال حاضر برای اجرای طرح‌های صنعتی تولیدی در استان ۲ هزار و ۴۶۰ فقره جواز تأسیس با پیش بینی سرمایه گذاری یک میلیون و چهل هزار میلیارد ریال صادر شده است که با بهره برداری از این طرح‌های صنعتی پیش بینی می‌شود برای ۶۷ هزار و ۲۸۵ نفر زمینه اشتغال مستقیم ایجاد شود.

دیگر خبرها

  • زمینه اشتغال ۳۸۲ نفر در معادن آذربایجان‌غربی فراهم شد
  • نرخ بیکاری در آذربایجان غربی به ۷.۶ درصد رسید
  • نرخ بیکاری در آذربایجان غربی به ۷.۶ درصد درصد رسید
  • رشد ۱۶۱ درصدی اشتغال در صنعت آذربایجان غربی
  • توزیع بیش از هشت هزار کود یارانه‌ای در شهرستان پیرانشهر در سال ۱۴۰۲
  • اجرای طرح های تامین آب شرب در شهرستان پیرانشهر
  • تعهد اشتغال بیش از ۴۴ هزار نفر در آذربایجان‌غربی
  • بیش از ۴۴ هزار نفر تعهد اشتغال آذربایجان‌غربی درسالجاری
  • تعهد اشتغال آذربایجان‌غربی امسال بیش از ۴۴ هزار نفر است
  • کشف ۱۳۳۶ حلقه رینگ قاچاق در پیرانشهر