Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، سرهنگ صادق رضادوست رئیس پلیس گذرنامه نیروی انتظامی امروز سه شنبه ۶ خرداد با اشاره به انتشار کلیپی در فضای مجازی درباره کار گذاشتن تراشه یا چیپ در گذرنامه‌ها برای ردیابی مسافران ایرانی به خارج از کشور و شنود موبایل‌های آنها گفت: این موضوع حدود ۲ سال پیش مطرح شد و یکی از رسانه های مکتوب به طور کامل به آن پرداخت و شفاف سازی لازم صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: ایران عضو ایکائو است و همه کشورهای عضو آن ملزم شده اند تراشه ای را در گذرنامه کار بگذارند. موضوع چیپ همان تراشه است که اطلاعات شخصی افراد به نوعی در داخل این تراشه نصب شده و روی جلد گذرنامه مشخص است و هیچ گونه اقدام پنهانی در این زمینه وجود ندارد.

سرهنگ رضا دوست افزود: همه گذرنامه های الکترونیکی و بیومتریک یعنی هر دو نسل گذرنامه ها در ایران صادر می شود و آنچه تحت عنوان وجود جی پی اس در گذرنامه ها اشاره شده است، نیاز به ذخیره نیرو و باتری دارد و از آن جایی که عمر گذرنامه ها ۵ ساله است چگونه ممکن است که یک چیپ ۵ سال باتری در خود ذخیره کند؟! بنابراین این فرضیه مردود است.

رئیس پلیس گذرنامه نیروی انتطامی اضافه کرد: این تراشه در واقع به منظور ایمن سازی پاسپورت ها انجام تعبیه شده است و به همکاران مرزی ما کمک می کند تا اطلاعات فردی را مورد بررسی قرار داده تا جعلی صورت نگیرد و با دستگاه پاسپورت خوان در مبادی ورودی و خروجی به راحتی بتوان گذرنامه ها را کنترل کرد و این امر نشان می دهد که فلان گذرنامه اصیل است یا خیر؟ یا این گذرنامه مربوط به دارنده آن است یا خیر؟ این تکنولوژی سبب می شود تا گذرنامه از دسترس غیر خارج باشد.

رضادوست در این ارتباط که گفته می شود از طریق این تراشه، صاحبان گذرنامه شنود می شوند، گفت: این تراشه ها اصلا چنین عملکردی ندارند چرا که  از نظر علمی و فناوری چنین تکنولوژی وجود ندارد، انتشار این مساله در فضای مجازی از سوی افراد غیر مطلع و ناآگاه دنبال می شود و در واقع می توان گفت شیطنت فضای مجازی است در حالی که این مساله دو سال پیش نیز مطرح شد و شفاف سازی لازم در این زمینه صورت گرفت.

به گفته وی این تکنولوژی در واقع به معنای هوشمندسازی پلیس و در راستای توسعه فناوری است و برای ایمنی گذرنامه ها انجام می شود براین اساس باید نسبت به نصب این تراشه در گذرنامه افتخار کنیم.  

ایکائو یا ICAO در تاریخ ۷ دسامبر ۱۹۴۴ در ضمن تنظیم و امضا پیمان حمل و نقل هوایی مرسوم به پیمان شیکاگو تشکیل شد. اماموجودیت آن به طور رسمی در سال ۱۹۴۷ اتفاق افتاد و اولین جلسه آن در ۶ می ۱۹۴۷تشکیل گردید و در ۲۸ می اعضاء شورا انتخاب گردیدند. دولت ایران نیز در سال ۱۳۲۷هجری شمسی رسماً به پیمان شیکاگو و در نتیجه به ایکائو پیوست.

کد خبر 515025 برچسب‌ها پلیس - نیروی انتظامی سفر - گذرنامه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: پلیس نیروی انتظامی سفر گذرنامه گذرنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۶۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای گروگانگیری خونبار در خراسان

سرنخ‌ها در پرونده ربوده شدن مردی جوان، پلیس را به آدم‌ربایانی رساند که با دریافت پول جرائم خشن مرتکب می‌شدند.

به گزارش خراسان، لحظاتی بعد با دریافت این خبر تکان‌دهنده بلافاصله نیرو‌های تجسس کلانتری ۱۱ سبزوار به همراه گروهی از کارآگاهان به فرماندهی سرهنگ عبادی (رئیس پلیس آگاهی سبزوار) عازم خیابان دانشگاه شدند و به تحقیق در این باره پرداختند. بررسی‌های میدانی نشان داد لکه‌های خون انسان در راهروی منزل و میز کار بنایی وجود دارد و کمربند و دکمه شلوار جوان گم شده نیز داخل اتاق افتاده است.

اثربرداری از صحنه این حادثه تکان‌دهنده آغاز شد و تحقیقات پلیسی با بازبینی دوربین‌های مداربسته محل ادامه یافت. طولی نکشید که واکاوی‌های تخصصی مشخص کرد خودرو سواری متعلق به جوان گم‌شده در اوایل شب از سبزوار خارج شده و در مسیر جاده بردسکن قرار گرفته است.

با توجه به اهمیت و حساسیت موضوع، مراتب به پلیس آگاهی استان خراسان رضوی گزارش شد تا این ماجرای پررمز وراز با بهره‌گیری از تجربیات کارآگاهان مرکز ریشه‌یابی شود. به همین دلیل و با دستور ویژه سرهنگ کارآگاه جواد شفیع‌زاده (رئیس پلیس آگاهی خراسان رضوی) گروه کارآزموده‌ای از افسران اداره جنایی با نظارت و هدایت مستقیم سرهنگ مهدی سلطانیان (جانشین آگاهی استان خراسان رضوی) عازم سبزوار شدند تا این ماجرای مشکوک به جنایت را زیر ذره‌بین تحقیقات ببرند.

خیلی زود بررسی‌های تخصصی با بازبینی فیلم ارسالی از سوی گروگانگیران نشان داد که ماجرای این پرونده به گروگانگیری با انگیزه اختلاف حساب مالی گره خورده است چراکه کنکاش‌های نامحسوس کارآگاهان به یک اختلاف مالی فامیلی رسید و مشخص شد خون‌های ریخته شده در منزل نیز به خاطر درگیری و مقاومت جوان ۳۰ ساله با گروگانگیران خشن بوده است.

اینگونه بود که گروه عملیاتی کارآگاهان به سرپرستی سرهنگ محمد همتی (رئیس اداره جنایی آگاهی خراسان رضوی) عملیات دستگیری افراد دخیل در ماجرای گروگانگیری را آغاز کردند و پدر و پسری را به دام انداختند که اطلاعاتی از این حادثه هولناک داشتند. در همین حال ادامه رصد‌های اطلاعاتی به افرادی رسید که از زاهدان به سبزوار آمده و پس از ارتکاب جرم دوباره به سوی زاهدان حرکت کرده بودند.

با لو رفتن مشخصات ۳ متهم دیگر، ماجرای این پرونده از حساسیت خاصی برخوردار شد چراکه احتمال وقوع حادثه‌ای جبران‌ناپذیر وجود داشت؛ بنابراین کارآگاهان با بهره‌گیری از تجربیات فرماندهان ارشد انتظامی به شگرد‌های تخصصی و فنی متوسل شدند تا بتوانند گروگان را بدون آنکه آسیبی ببیند از چنگ آدم‌ربایان خشن برهانند.

به همین دلیل یکی از افسران کارآزموده پلیس جنایی که به زبان بلوچی تسلط داشت وارد گفتگو با متهمانی شد که مشخصات آن‌ها از طریق ردیابی‌های اطلاعاتی به دست آمده بود.

از سوی دیگر نیز کنکاش‌های پلیسی بیانگر آن بود که گروگانگیران افرادی اجاره‌ای هستند که با دریافت پول جرائم خشن را انجام می‌دهند به گونه‌ای که ردپای یکی از آنان در پرونده‌های قبلی پلیس آگاهی نیز دیده می‌شد و در عملیات‌های گذشته کارآگاهان دستگیر شده بود.

در حالی که با تدابیر پلیسی گفتگو‌ها با گروگانگیران ادامه داشت، گروهی از افسران یکی از شهرستان‌های سیستان و بلوچستان نیز با هماهنگی‌های قضایی برای ردزنی مخفیگاه آدم‌ربایان وارد عمل شدند و همزمان نتیجه اقدامات پلیسی خود را به مقر انتظامی در سبزوار اطلاع می‌دادند.

این عملیات هماهنگ و هوشمندانه در حالی به نتیجه رسید که گروگانگیران در تنگنای محاصره پلیس قرار گرفتند و ساعتی بعد جوان ۳۰ ساله را در زاهدان رها کردند که بلافاصله وی در پناه نامحسوس کارآگاهان در مسیر بازگشت به سبزوار قرار گرفت.

در همین حال، با رهایی گروگان، این حادثه هولناک برای شناسایی دیگر عوامل مرتبط وارد مرحله جدیدی شد و تحقیقات پلیس جنایی برای ریشه‌یابی ماجرا ادامه یافت.

دیگر خبرها

  • دستگیری یک تبعه رژیم صهیونیستی در مالزی که قصد انجام عملیات تروریستی داشت
  • واکنش دیدنی آقای بازیگر وقتی اسم همسرش را می‌شنود |‌ ویدئو
  • ماجرای مرگ دانشجوی دندانپزشکی دانشگاه رفسنجان چه بود؟
  • ماجرای قتل دانشجوی دانشگاه دندانپزشکی رفسنجان
  • ماجرای شکایت فراجا از دروازه‌بان استقلال
  • ماجرای گروگانگیری خونبار!
  • ماجرای تجمع اعتراضی در مقابل فرمانداری بندرعباس
  • اخذ نوبت سنجش سلامت دانش آموزان اتباع امکانپذیر نشده است
  • ماجرای گروگانگیری خونبار در خراسان
  • مهاجران افغانستانی می‌توانند گواهینامه رانندگی بگیرند؟