Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@11:00:40 GMT

«عین و غین»؛ امامزاده‌هایی برگرفته از حروف الفبا

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۷۶۱۵۳

ایسنا/همدان روستای ازناو در ۴۴ کیلومتری شمال شرقی فامنین در بخش پیشخور واقع شده است، در فاصله ۳۰۰ متری جنوب روستا و بر روی تپه‌ای مشرف به آن دو امامزاده با فاصله ۲۰ متری از یکدیگر قرار دارد.

در اطراف این امامزاده‌ها که به نام امامزاده «عین» و «غین» شناخته شده‌اند، گورستانی قدیمی قرار دارد که سنگ قبرهایی با نقوش زیبا و قدمتی بیش از ۲۰۰ سال در آن دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امامزاده «عین» که جزء زیباترین بناهای تاریخی استان همدان به شمار می آید، به سده ششم و هفتم هجری قمری تعلق دارد و از آثار دوره سلجوقیان است، این بنا در سال ۱۳۷۶ به فهرست آثار ملی کشور اضافه شده است.

امامزاده «عین» بنایی مربع شکل از نوع مقابر چهار ضلعی است که گنبدی دو‌ پوسته دارد و ارتفاع بنا حدود ۱۳ متر است که هشت متر آن را ساختمان و بقیه را گنبد بنا تشکیل می‌دهد.

درب ورودی امامزاده در قسمت شمال بنا قرار دارد و  تزئینات زیبای آجرکاری با طرح‌های چلیپایی و گلبرگ آن را آراسته‌اند، درگاه امامزاده «عین» مانند بیشتر ورودی‌ بناهای تاریخی ایران چشم نوازی خاصی به ساختمان داده است.
 
در قسمت داخلی امامزاده طاق‌نماهای بزرگ پیرامون ورودی بنا به بخش‌هایی مساوی تقسیم شده‌ و با آجر تراش بسیار بدیع و زیبا با طرح‌های هندسی و گیاهی تزئین شده‌اند، این شیوه تزئینات از نظر شکل کلی همانندی زیادی با گنبد علویان همدان دارد.

امامزاده «غین» در فاصله ۲۰ متری شمال غربی امامزاده «عین» قرار دارد، این بنا که با سنگ لاشه و ملات گل با گنبدی کم خیز ساخته شده، فاقد هر گونه کتیبه است و در قسمت‌هایی دچار ریزش و فرسودگی شده است.

در نزدیکی بنای امامزاده «غین» سنگ قبری وجود دارد که نام امامزاده بر آن نگارش شده است، این سنگ قبر زیبا که ترکیبی از خط و نقش است، بر روی زمین قرار گرفته و به نظر می‌رسد در طول زمان جا‌به‌جا شده باشد.

داخل بنای دو امامزاده هیچ گونه اشیاء تزیینی به چشم نمی‌خورد، کف امامزاده «عین » از خشت پخته مفروش و مرقد در وسط آن قرار دارد، فضای داخلی امامزاده «غین» نیز با ملات گل پوشیده شده و بنایی چهار ضلعی است که دست‌نوشته‌های زیادی در آن مشاهده می‌شود.

درباره نام این امامزاده‌ها که برگرفته از حروف الفباست اطلاعات خاصی در دست نیست، در حال حاضر روستای پلکانی ازناو خالی از سکنه است و متأسفانه اهالی محلی وجود ندارد که به کامل شدن احتمالی اطلاعات کمک کند.

امامزادگان «عین» و «غین» که به لحاظ پیشینه تاریخی و تزئینات به کار رفته در آن از آثار ارزشمند استان همدان هستند و همچنین مجاورت آن‌ها در روستای پلکانی ازناو و وجود غار هفت محراب در این روستا ظرفیت بسیاری برای معرفی و پذیرش گردشگران و علاقمندان به آثار تاریخی دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری گردشگري امامزاده روستا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۶۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ذات و حقیقت سپاه برگرفته از فرهنگ عاشوراست

جانشین سپاه حضرت عباس (ع) استان اردبیل گفت: با توجه به اینکه ذات و حقیقت سپاه برگرفته از فرهنگ عاشورایی و اصالت انقلابی است، این مجموعه نه تنها رنگ کهنگی به خود نمی‌گیرد بلکه روز به روز شاهد تجلی دستاوردها و فروغ عزت آن هستیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، شکرالله عبدی شامگاه شنبه در مراسم گرامیداشت سالگرد تأسیس سپاه پاسداران در اردبیل، اظهار داشت: در آستانه دوم اردیبهشت سالگرد تأسیس سپاه پاسداران قرار داریم که در 45 سالگی این نهاد شاهد عزت و سرفرازی سپاه در خدمت‌رسانی به آحاد جامعه در سنگرها و عرصه‌های مختلف هستیم.

وی به مجاهدت سپاه پاسداران در حمایت، پشتیبانی و همراهی نظام جمهوری اسلامی ایران در مقاطع مختلف اشاره کرد و گفت: همین حرکت اخیر سپاه در قالب عملیات وعده صادق و تنبیه رژیم خبیث صهیونیسم خود برگ زرینی از افتخارات سپاه پاسداران است.

جانشین سپاه حضرت عباس (ع) استان اردبیل تصریح کرد: با فرمان تاریخی امام راحل، این نهاد ارزشمند و پرخیر و برکت در دوم اردیبهشت سال 58 شکل گرفت و به دلیل آن که نطفه آن پاک و پر از خیر و برکت بوده، امروز ثمرات آن را به عینه و به نفع ایران اسلامی شاهد هستیم.

عبدی ورود سپاه را به عرصه‌های عمران و آبادانی، سازندگی، علم و فناوری، تولید تجهیزات و تسلیحات نظامی یادآور شد و افزود: با توجه به اینکه ذات و حقیقت سپاه برگرفته از فرهنگ عاشورایی و اصالت انقلابی است، این مجموعه نه تنها رنگ کهنگی به خود نمی‌گیرد بلکه روز به روز شاهد تجلی دستاوردها و فروغ عزت آن هستیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در عرصه جهاد تبیین و مقابله با تهدیدات نرم و نیمه سخت امنیتی دشمن نیز در صحنه حاضر بوده و اجازه نمی‌دهد تا دشمنان با نفوذ خود این انقلاب را جولانگاه تفکر مادی و ضد ارزشی خود کند.

جانشین سپاه حضرت عباس (ع) استان اردبیل اضافه کرد: بزرگترین خدمت سپاه به انقلاب اسلامی تأمین امنیت، آسایش و رفاه مردم ایران و کشورمان در مقاطع مختلف بوده که این حس امنیت و آرامش را امروز در سخت‌ترین شرایط نظامی در منطقه شاهد هستیم.

عبدی بیان کرد: دشمن به خوبی فهمیده که تازیانه ملت ایران با اراده سپاه بر پیکره استکبار جهانی ضربات دردناک و سهمگینی را وارد می‌کند که هیچ وقت جبران آن امکان‌پذیر نیست.

جانشین سپاه حضرت عباس (ع) استان اردبیل ادامه داد: سپاه نه تنها در صحنه‌ها و عرصه‌های مختلف دچار محافظه‌کاری نشده بلکه با رهنمودهای مقام معظم رهبری هر سال پویاتر و زنده‌تر از سال‌های گذشته در صحنه‌ها و عرصه‌ها حاضر شده است.

انتهای پیام/131

دیگر خبرها

  • ابتکار گوگل به مناسبت روز زمین + فیلم
  • ارسال ۳۰ اثر ادبی به کنگره ملی امام‌زادگان محروق(ع) نیشابور
  • فال ابجد امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تکیه تاریخی سادات اخوی احیا و بازسازی می‌شود
  • پاکسازی مسیر امامزاده عبدالله تا تپه نورالشهدای یاسوج
  • تغییر معماری تاریخی اصفهان برگرفته از روحیه انسان‌ها
  • فال ابجد امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • روز زبان چینی 联合国中文日 + پوستر و دانستنی ها
  • فال ابجد امروز یک‌شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ذات و حقیقت سپاه برگرفته از فرهنگ عاشوراست