Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران، با انتقاد از بی برنامگی برای سفر در تعطیلات عید فطر و نیمه خردادماه، این پرسش را مطرح کرد که متولی گردشگری از زمانی که کرونا در کشور شایع شده، چه برنامه ریزی برای سفر و گردشگری داشته است؟

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، حرمت الله رفیعی با اشاره به نحوه سفرهای خانوادگی در تعطیلات عید فطر که بیشترین پراکندگی آن در مناطق شمالی ایران بود و با هشدار و اخطارهای بسیاری هم مواجه شد، اظهار کرد: یک ماه پیش، از آژانس‌ها خواستیم برای سفر در تعطیلات خردادماه برنامه ریزی کنند، اما آن موقع برخی دستگاهها مثل وزارت بهداشت مخالفت کردند و اجازه اجرای تور ندادند و گفتند که سفر نباید اتفاق افتد، همان موقع متولیان گردشگری باید بیشتر به فکر میبودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی یکباره دستور باز شدن قفل کرونا را می دهند، همه مشاغل باز می شوند و شرایط عادی حاکم می شود، آیا می توان برای گردشگری و سفر یکباره برنامه ریزی کرد که حالا انتظار شکل دیگری از مسافرت را داریم؟

وی افزود: ده پانزده روز پیش به وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یادآور شدم که کشور با دو هفته تعطیلی روبرو است، باید اجازه بدهید برای سفرها برنامه ریزی کنیم. حتی اگر دغدغه کرونا و مهار آن را داشته باشیم و نگران آسیب مردم باشیم، باید هدفمند کار کنیم. آژانسها باید برنامه ریزی می داشتند و تور آماده می کردند،  این کار دو خاصیت داشت؛ علاوه بر این که چرخ گردشگری به تدریج به حرکت درمی آمد، هزینه سفر مردم هم کاهش پیدا می کرد. وقتی برنامه ریزی نباشد مردم هم سوار ماشین شخصی میشوند و هر جایی می روند و گرفتار دلال ها می شوند و هیچ کجا هم از آن ها حمایت نمی کند.

رفیعی گفت: هنوز فرصت است، تعطیلات دیگری در پیش داریم، استدعا می کنیم برنامه ریزی سفر را در دستور قرار دهند.

رییس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ادامه داد: شما دیدهاید از زمانی که کرونا در کشور شایع شود، متولی برنامهای برای سفر و صنعت گردشگری داشته باشد. ما که ندیدیم برنامهای داشته باشند. اگر بخش خصوصی قرار است کار کند، باید نقطه نظر دولت را بداند و در جریان برنامه ها و سیاست های آن قرار گیرد.

وی افزود: عموما شکل کار ما این طور است که در بخش خصوصی جلسه میگذاریم و دولت را به نقد میکشیم و دولت هم مجزا جلسه میگذارد و از بخش خصوصی انتقاد میکند، بعد در یک جلسه فرمایشی کنار هم مینشینیم و باهم میخندیم و بهم تعارف میکنیم. تا وقتی در کنار هم قرار نگیریم و باهم کار نکنیم موفقیتی حاصل نمی شود و این اوضاع هم تغییر نمیکند.

رفیعی با انتقاد از کنار گذاشته شدن بخش خصوصی از برنامه ریزی ها در گردشگری، اظهار کرد: متولی گردشگری از ابتدای کرونا یک جلسه با بخش خصوصی نداشته که برون رفت و نتیجهای داشته باشد. دفاتر خوابیدهاند و مسؤولان هم مدام می گویند در جلسه‌اند. آن جلسات تا حالا چه خاصیتی داشته است، به جای کار کلان دنبال تشکیل و ثبت تشکل خصوصی هستند. برای برون رفت از وضع موجود چه برنامه‌ای دارند، جز این که مدام گزارش اشتباه از آمار و ارقام می دهند تا نشان دهند کاری انجام شده است.

رییس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی  ایران گفت: برخی آژانسها که نتوانستند ادامه حیات بدهند و از این چرخه درحال خروج هستند، آن دسته که ماندهاند بدون حمایت کارهایی را هرچند کوچک در دست انجام دارند. امیدوارم دولت هم با گروهی که هنوز در حیات است جلسه بگذارد و راه حل بخواهد و کمک کند. اگر خوب حرکت کنیم قطعا صنعت گردشگردی در ایران تابستان بدی نخواهد داشت.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: برنامه ریزی بخش خصوصی برای سفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۶۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت با دنیا فقط ۳ روز در هفته!/ شوک مجلس به بخش خصوصی

به گزارش خبرنگار مهر، چند سالی می‌شود که فعالان بخش خصوصی خواستار تغییر ترکیب تعطیلات کشور هستند چراکه ۹۰ درصد کشورهای دنیا روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل بوده و تنها کشورهای محدودی روزهای پنجشنبه و جمعه تعطیل هستند، این موضوع سبب شده تا ارتباطات تجاری فعالان اقتصادی، عملاً چهار روز در هفته با دنیا قطع باشد.

حتی کشورهای اسلامی مثل ترکیه، سوریه و پاکستان سال‌ها است که تعطیلات پایان هفته خود را به شنبه و یکشنبه منتقل کرده‌اند و حتی زمزمه‌هایی مبنی بر پیوستن عربستان نیز به این جرگه به گوش می‌رسد که به صورت تغییر روزهای تعطیل خود، این هماهنگی با دنیا را انجام دهد.

البته کشورهای عربی مثل امارات متحده عربی، روز جمعه را به دلیل اهمیت برگزاری آئین سیاسی- عبادی نماز جمعه تعطیل اعلام کرده و در کنار تعطیلی شنبه و یکشنبه، نیم روز جمعه را هم به این تعطیلی اضافه و اکنون تعطیلات دو و نیم روزه آخر هفته را اعمال کرده‌اند؛ اما از آنجا که روز جمعه برای ایران یک روز مذهبی بسیار مهم است، امکان تعطیلی روزهای شنبه و یکشنبه به عنوان تعطیلات پایانی هفته وجود ندارد، بنابراین فعالان بخش خصوصی پیشنهاد دادند که تعطیلی از پنجشنبه و جمعه به جمعه و شنبه منتقل شود، تا از این طریق بخشی از مشکلات تجارت کشور با دنیا حل و فصل شود.

با این حال یکشنبه ۲۶ فروردین ماه کمیسیون اجتماعی مجلس با زدن ساز مخالف و بی توجهی به نظرات فعالان بخش خصوصی و اقتصادی، با افزایش یک روز به تعطیلات هفته و تعطیلی روزهای پنجشنبه و جمعه موافقت شد، به این ترتیب روزهای کاری از شنبه تا چهارشنبه خواهد بود.

۴ روز با دنیا ارتباط نداریم

محمد لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات ایران در این ارتباط می‌گوید: از آنجا که دولت به دنبال رونق گردشگری در روزهای آخر هفته بوده و وزارت میراث فرهنگی و گردشگری در دولت قبل و دولت کنونی نیز، این پیشنهاد را مطرح کرده‌، اما یکی از مشکلات جدی که طی چند دهه گذشته، تجارت خارجی ایران را در بعد صادرات، واردات، کارکرد بانک‌ها و فعالیت‌های اقتصادی با مشکل مواجه کرده است، عدم همزمانی تعطیلات آخر هفته ایران با اغلب کشورهای دنیا است.

وی تاکید می‌کند: اگر مجلس تصمیم به اعمال تعطیلی جمعه و شنبه بگیرد، اختلاف تعطیلات ما با دنیا به دو روز تقلیل خواهد یافت و مشکلات کمتر خواهد شد، به نحوی که می‌تواند به تجارت ایران در ارتباط با کشورهای خارجی و نیز ارتباط بانکی ایران با بانک‌های بین‌المللی کمک کند؛ لذا انتظار فعالان اقتصادی از مجلس این بود که به این موضوع توجه ویژه داشته و به تبادلات تجاری کشور توجه ویژه‌ای داشته باشند.

رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه به دلیل تحریم‌ها، ارتباطات بانکی ما با دنیا قطع است و تعطیلی بانک‌های ایران در روزهایی که در دنیا بانک‌ها مشغول به کار هستند، خللی در تجارت خارجی ایران وارد نمی‌کند، خاطرنشان کرد: قرار نیست که ایران تا آخر دنیا در تحریم باقی بماند و روابط بانکی آن با دنیا قطع باشد؛ همانطور که مسؤولان عالی‌رتبه اعلام کرده‌اند، تحریم‌ها باید رفع شده و اقتصاد به شرایط عادی برگردد؛ بنابراین قانونی که در مجلس مصوب می‌شود برای کوتاه‌مدت نیست و ده‌ها سال پابرجا خواهد ماند، بنابراین نباید در شرایط ویژه نسبت به یک موضوع اظهارنظر خلاف واقع داشت؛ بلکه باید نظرات کارشناسی را مبتنی بر شرایط کلی اعمال کنیم.

وی ادامه داد: موضوع در تصمیم‌گیری برای تعطیلات پایانی هفته، تنها محدود به ارتباط بانک‌ها نیست؛ بلکه تمام ادارات و فعالان اقتصادی در ۵ کشور اصلی طرف تجاری ایران، همگی شنبه‌ها و یکشنبه‌ها تعطیل هستند؛ به عنوان مثال چین به عنوان اولین شریک تجاری ما در صادرات و امارات به عنوان اولین شریک ما در حوزه واردات، شنبه و یکشنبه تعطیل هستند؛ یا حتی هند و ترکیه هم به همین ترتیب تعطیل هستند؛ لذا وقتی ۸۰ درصد تجارت ما با ۵ کشور خلاصه شده و تعطیلات همه این کشورها نسبت به ایران دو روز متفاوت است؛ عملاً تجار ما ۴ روز را در ارتباطات تجاری خود با شرکا از دست می‌دهند.

لاهوتی اضافه کرد: این قطع ارتباط صرفاً در حوزه روابط بانکی نیست، بلکه در حوزه انجام مذاکرات، خرید و فروش کالاها و بسیاری از فرآیندهای تجاری، مشکلات زیادی به دلیل همین عدم تطبیق تعطیلات برای تجار به وجود می‌آید که امیدواریم مجلس به این موضوع توجه داشته باشد.

وی گفت: قطعاً اگر تعطیلات ایران هم به جمعه و شنبه موکول شود؛ این موضوع می‌تواند بخشی از مشکلات تجاری کشور را حل و فصل کند؛ ضمن اینکه با توجه به اینکه ایران عضو بریکس و پیمان شانگهای است و تمام کشورهایی که در این پیمان‌ها قرار داشته و شرکای فعلی یا آتی ایران به شمار می‌آیند، تعطیلی خود را روزهای شنبه و یکشنبه قرار داده‌اند، بهتر است ایران نیز برای مراودات بیشتر روزهای جمعه و شنبه برای تعطیلات انتخاب کند تا تطبیق تعطیلات به شکل بهتری با این کشورها صورت گیرد.

کد خبر 6079940 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • شعار سال باید در ابعاد مختلف تحقق یابد
  • جدال بر سر تعطیلی شنبه؛ درخواست بخش خصوصی برای تعطیل شدن شنبه به‌جای پنجشنبه!
  • تبعات منفی پنج‌شنبه‌های تعطیل برای بخش تجارت 
  • پروژه‌های نیمه‌تمام ایلام برای تکمیل به بخش خصوصی واگذار شوند
  • ویکند ۲ روزه در بخش‌خصوصی؟
  • تجارت با دنیا فقط ۳ روز در هفته!/ شوک مجلس به بخش خصوصی
  • برنامه ریزی برای راه اندازی بازار میوه و تره‌بار و ایجاد میدان عرضه دام در فیروزکوه
  • انجام تکالیف سازمان فناوری اطلاعات با مشارکت بخش خصوصی
  • انجام تکالیف سازمان فناوری اطلاعات با رفع موانع همکاری بخش خصوصی
  • بازارهای تاریخی، ظرفیتی نهفته در کوچه پس کوچه‌های شهر