Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-19@19:57:42 GMT

«تبلیغات اتوبانی» مشکل رشد جمعیت را حل نمی‌کند

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۷۶۲۶۲

محمدمهدی تندگویان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به روند کاهشی موالید درکشور گفت: این موضوع وابسته به دلایل متعدی است که باعث شده در کشور ادامه دار شود. چند سالی است که در کشور شاهد روند کاهشی موالید بوده‌ایم و به نظر می‌رسد با وجود سیاست‌های جمعیتی نتوانسته‌ایم رشد جمعیت را به میزان کافی ایجاد کنیم.

وی کاهش میزان ازدواج را یکی از عوامل تاثیرگذار بر روی این روند دانست و گفت: با وجود سیاست‌گذاری‌های حوزه ازدواج در سال‌های اخیر مانند افزایش وام، مشارکت خیرین، برگزاری ازدواج‌های ساده و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. هنوز شاهد کاهش میزان ازدواج‌ها هستیم که این موضوع روی موالید تاثیر گذار است.

مشکل تامین معیشت؛ عامل گرایش خانواده‌ها به تک فرزندی

معاون امورجوانان در ادامه با بیان اینکه موضوع «اقتصاد» حرف اول را در کاهش موالید می‌زند، اظهار کرد: ترس از فرزندآوری به معنی تامین معیشت، امکانات و اقلام مورد نیاز تربیتی-فرهنگی فرزند است که باعث شده تا خانواده‌ها عمدتا به سمت تک فرزندی و حتی بی فرزندی پیش بروند. به طوری که ترس نهفته‌ای در والدین جوان به وجود آمده که به دنبال مشکلات اقتصادی و تامین سرانه های فرزند به ویژه مواردی که در جوامع شهری مورد نیاز است به سمت کاهش موالید بروند.

تندگویان ادامه داد: دولت و قانونگذار هم هیچ تسهیلاتی که کمک کننده و ثمر بخش باشد، به جز کارهای فرهنگی، تبلیغاتی که عملا دردی از مشکلات اقتصادی دوا نمی‌کند، انجام نداده است. چرا که افراد باید دارای مشوق‌ها و پشتوانه‌هایی باشند که به آنها اطمینان بدهد فرزندشان در یک محیط سالم فرهنگی رشد می‌کند.

رشد شهرنشینی و تاثیر آن بر کاهش موالید

وی رشد شهرنشینی را یکی دیگر از عوامل کاهش موالید در کشور دانست و گفت: جامعه ما به سمت جامعه شهری پیش رفته است و در جوامع شهری کم شدن موالید و کنترل فرزندآوری بیشتری نسبت به جوامع روستایی و سنتی وجود دارد. آمار مهاجرت‌های بالا و بی‌رویه از روستاها باعث شده جمعیت شهرنشین بیشتر شود و یکی از ملزومات جوامع شهری هم کاش نرخ موالید است، اما در جوامع روستایی چون زیرساخت‌های پرورش کودک به این توسعه یافتگی نیست، نگرانی‌های کمتری هم در این خصوص به چشم می‌خورد. به همین دلیل در جوامع روستایی شاهد نرخ موالید بالا هستیم.

مشوق‌های مادام العمر ترغیب کننده خانواده‌ها برای فرزندآوری

معاون امور جوانان نبود مشوق‌های مادام‌العمر برای فرزندآوری را یکی دیگر از مشکلات این حوزه دانست و گفت: در کشور ما مشوق‌هایی که در نظر می‌گیرند مناسب نیست. وام ازدواج و کارهای مشابه نشان می‌دهد در عمل این مشوق‌ها به نتیجه مطلوب نرسیده است، به همین دلیل فکر می‌کنم باید به سمت مشوق‌های مادام‌العمری برویم که قابلیت خرید و فروش و تبدیل به موارد دیگر را هم نداشته باشد.

تندگویان ادامه داد: مطالعات تطبیقی هم که توسط معاونت جوانان در حوزه جمعیت انجام شده نشان می‌دهد عمده کشورهای اروپایی توسعه یافته به سمت مشوق‌های مادام‌العمر رفته‌اند که عملا بازارهای کاذب خرید و فروش وام را هم ایجاد نمی‌کند. برای مثال در بلژیک به تعداد هر فرزندبخشی از مالیات فرد بخشوده می‌شود و تا چهار فرزند کل مالیات فرد توسط دولت پرداخت می‌شود. این موارد مشوق خوبی هم در بخش خصوصی و هم دولتی است. یعنی اگر بتوانیم در بحث مشوق‌ها به جای وام که پرداخت پول موقتی است و حتی خرید و فروش می‌شود، به سمت مشوق‌های دائمی مثل پرداخت مالیات، بیمه، کمک هزینه اولاد و...برویم، موثرتر است. این درحالیست که در کشور ما حق اولادی که روی فیش‌های حقوقی قرار دارد بیشتر شبیه شوخی است و اینقدر پایین است که نه تنها مشوق نیست بلکه شبیه توهین است.

رشد جمعیت با شعار و کار تبلیغاتی اتفاق نمی‌افتد

وی با تاکید بر اینکه اگر واقعا نگران جمعیت و کاهش رشد موالید هستیم باید یک اقدم جدی انجام دهیم و شعار ندهیم، افزود: فکر می‌کنم با کار فرهنگی، تبلیغات، سریال سازی و.. درست است که می‌شود از لحاظ فرهنگی و روحی خانواده دارای فرزند را با تصویر مثبتی در جامعه مطرح کرد، اما وقتی نتوانیم معیشت آنها را تامین کنیم این اقدامات موثر نخواهد بود. در برخی از کشورهای اروپایی علاوه بر اینکه افراد با داشتن چهار فرزند کاملا از پرداخت مالیات معاف می‌شوند و دولت حق بیمه آنها را  پرداخت می‌کند، حتی اگر دچار بیکاری شوند نیز به تعداد فرزندان حقوق ماهیانه دریافت می‌کنند. همچنین اگر فردی بی‌خانمان شود، دولت برایش مسکن تامین می‌کند. 

تندگویان با اشاره به اینکه با این سیاست‌ها کشورهای اروپایی به سمت جبران کاهش جمعیت رفته‌اند، اظهار کرد: این به آن معناست که آنها هزینه‌های هنگفتی می‌کنند و به شکل عملیاتی و به جای شعار دادن و تبلغات اتوبانی و صدا و سیمایی، در عمل پرداخت‌های سنگین و معافیت‌های خوبی را در نظر می‌گیرند.

وی با بیان اینکه اگر موضوع مهاجرت روستا حل نشود با مشوق‌ها هم به نتیجه نمی‌رسیم، تصریح کرد: وقتی جمعیت روستایی به سمت شهرها می‌آید و شهرها زیرساخت مناسبی برای آموزش بهداشت و پرورش شهروندان ندارند، به تبع آن یک خانواده جرأت اینکه صاحب فرزند شود را ندارد. وقتی خانواده‌ای می‌داند سرانه آموزشی رایگان و مناسبی در انتظارش نیست، سرانه سلامت فرزندش با هزار دردسر تامین می‌شود و سرانه اشتغال هم برای آینده فرزندش اصلا وجود ندارد برای داشتن فرزند هم تعلل می‌کند. پس تا وقتی عدالت و سرانه‌های آموزشی و بهداشتی مورد نیاز یک انسان را تامین نکنیم همیشه دغدغه برای یک زوج وجود دارد که اگر با مشوق‌ها صاحب فرزند شدیم، آینده فرزندانمان از نظر تحصیلی و شغلی را چه کسی باید فراهم کند؟

زیرساخت‌های آموزشی و شغلی برای رشد جمعیت فراهم نشده است

معاون امور جوانان ادامه داد: ما در تهران هنوز شاهد مدارس سه شیفت هستیم. حتی بازدهی مدارس دو شیفت هم خوب نیست و نشان می‌دهد زمان توسعه شهر به زیرساخت های سرانه توجه نکردیم. به عنوان مثال در منطقه ۲۲ تهران سرانه بهداشتی واقعا کم است و دسترسی به بیمارستان‌ها برای مردم سخت است. یا اینکه سرانه فضای سبز در شهری مانند تهران واقعا استاندارد نیست. همه این‌ها نشان می‌دهد خانواده‌ها حق دارند نگران آینده رشد کودکشان باشند.

تندگویان با بیان اینکه باید سیاست مهاجرت معکوس و مشوق‌های مادام‌العمر مشخص برای خانواده‌ها ایجاد شود، تصریح کرد: شکاف‌های جمعیتی باعث شده حتی اگر سیاست‌گذاری را همین الان درست کنیم، مشکلات ایجاد شده حل نشود، چراکه زمانی که باید سیاست‌گذاری درستی می‌شد این کار را انجام ندادیم.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: کاهش موالید نشان می دهد خانواده ها رشد جمعیت باعث شده مشوق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۶۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبلیغات ۱۰۰ میلیارد تومانی سینمای ایران در شبکه GEM

اینکه فیلم‌ها چرا و چگونه در ماهواره‌ها و شبکه‌های فارسی زبان تبلیغ می‌کنند اصلا موضوع این نوشته نیست، آنچه قابل تحلیل است مبلغ هنگفتی است که پشت فروش هزار و دویست میلیاردی سود سینمای ایران نهفته است و اینکه سال گذشته پخش‌کننده‌ها برای تبلیغ فیلمشان هزینه‌های بالایی به ماهواره دادند تا فیلمشان دیده شود و مخاطب از آن استقبال کند.

به گزارش سینما اعتماد، سال گذشته فروش بالای هزار میلیارد تومانی گیشه برای سینمای دچار بحران در جذب مخاطب یک اتفاق مهم و اساسی به شمار می‌رفت. در میان خیل فیلم‌هایی که دخل و خرج خود را نمی‌توانستند با هم مطابقت بدهند و اصلا بود و نبود آن‌ها بر پرده سینما فرقی نمی‌کرد و حتی ساخته شدن بسیاری از آن‌ها شکست مطلق برای سازندگان بود.

گیشه بالای هزار میلیاردی (البته فقط برای چند فیلم) خوشحال کننده بود. حتی این عدد آن‌چنان شوقی ایجاد کرد که به سرعت آن را به کل سینما چسباندند و مسئولان آن را جزو افتخارات دوران کاری خود می‌دانند و از این فروش به عنوان تحول در سینما یاد می‌کنند.

خیلی هم خوب؛ به هر حال اتفاق خوب، خوب است و باید از آن حرف زد، ولی نکته قابل اهمیت اینکه باید آن را آنالیز کرد و دلایل و چرایی آن را بررسی کرد. برای شما پرسش نیست که چرا فقط چهار یا پنج فیلم توانستند رقم‌های گیشه را جابه‌جا کنند؟ چرا اکثر فیلم‌ها نه تنها بازگشت مالی نداشتند که هزینه‌های اولیه ساخت را هم برنگردانند؟

تعارف که نداریم، کیفیت چند فیلم پرفروش را حداقل خودمان می‌دانیم، اینکه چه جنسی به مخاطب ارائه دادیم قبل از همه خودمان مطلعیم، پس نمی‌توانیم مدعی شویم کیفیت باعث جذب مخاطب فروش این چند فیلم شده است. البته که فضای کمیک و شاد حاکم بر فیلم و حضور بازیگران شناخته‌شده در فروش فیلم تاثیرگذار هستند، اما دلیل اصلی و کافی نیست، چرا که فیلم‌های کمدی دیگری هم سال گذشته اکران شدند، اما به فروش این چند فیلم نرسیدند.

ماجرا چیست؟

سال گذشته ۲۲ مرداد بود که قربان نجفی کارگردان فیلم «فصل ماهی سفید» در گفتگو با اعتماد درباره نحوه تبلیغات فیلم‌ها در ماهواره‌ها گفته بود: رسانه‌های خارجی فارسی‌زبان هفته‌ای ۵ هزار تا ۱۵ هزار دلار از فیلمساز می‌گیرند تا فیلم‌هایشان را در رسانه‌شان تبلیغ کنند.

همان زمان قربان نجفی توضیح داده بود متاسفانه یکی از همین فیلم‌های روی پرده مبلغ گزافی حدود ۲۵۰ هزار دلار به این ماهواره‌ها داده و تمام تبلیغات را برای فیلمش گرفته و البته همین دوستان سینماگر ما قیمت را بالا برده‌اند تا دست کسی به تبلیغات آنجا هم نرسد.

دقت کنید، این نکات را سینماگری که سال گذشته فیلم روی پرده اکران داشته و طبیعتا از مناسبات اکران و تبلیغات فیلم‌ها اطلاع داشته بیان کرده است.

اینکه فیلم‌ها چرا و چگونه در ماهواره‌ها و شبکه‌های فارسی زبان تبلیغ می‌کنند اصلا موضوع این نوشته نیست. حتی اینکه آیا تبلیغات ماهواره‌ها در جذب مخاطب تاثیر دارد هم منظور نظر ما نیست، آنچه قابل تحلیل است مبلغ هنگفتی است که پشت فروش هزار و دویست میلیاردی سود سینمای ایران نهفته است و اینکه سال گذشته پخش‌کننده‌ها برای تبلیغ فیلمشان هزینه‌های بالایی به ماهواره دادند تا فیلمشان دیده شود و مخاطب از آن استقبال کند.

ما گفته قربان نجفی مبنی بر اینکه رقم ۲۵۰ هزار دلار برای تبلیغ یک فیلم شده را حساب نمی‌کنیم، اما شما در نظر بگیرید تعداد فیلم‌هایی که سال گذشته در شبکه جم تبلیغ داشتند چقدر بوده؟ بالای ۱۰ فیلم سال گذشته در شبکه جم تبلیغ داشتند، از فسیل و هتل و شهر هرت گرفته تا ویلای ساحلی و هاوایی و…، آن هم نه یک بار و حتی ده بار، به طرز مشمئزکننده‌ای بیشتر از هزار بار.

تبلیغ فیلم‌ها آنقدر زیاد بود که لابه‌لای این تبلیغ‌ها سریال‌ها و برنامه‌های جم هم پخش می‌شد، از زیرنویس گرفته تا تیزر و عکس و… فیلم‌های در حال اکران سینما‌های ایران از سر و روی شبکه جم می‌بارید. کمااینکه در حال حاضر هم وضع برای فیلم‌های تمساح خونی و بی‌بدن و سال گربه همین‌گونه است.

حالا شما خودتان محاسبه کنید برای تبلیغات هزار باره فیلم‌ها در شبکه‌های جم چقدر هزینه شده باشد خوب است؟

بر اساس شنیده‌های موثق ما، سال گذشته از سینمای ایران رقم بیش از صد میلیارد تومان به شبکه ماهواره‌ای جم تبلیغ داده شده و پخش‌کننده‌ها چنین رقم بالایی را برای تبلیغ فیلم‌شان هزینه کرده‌اند.

بله، یک‌ونیم میلیون دلار ارز از کشور خارج شده است. حالا این پرسش به وجود می‌آید که با توجه به این پرداخت بالا به ماهواره‌ها، آیا سود اصلی از اکران فیلم‌های کمدی را سینمای ایران برده یا ماهواره‌ها؟

سریال‌های پلتفرم‌ها که از همان دقایق ابتدایی انتشار، بلافاصله در ماهواره‌ها با زمان‌بندی کامل پخش می‌شود، تبلیغات فیلم‌های ایران که به ماهواره‌ها داده می‌شود…. آیا رواست که سرمایه‌های کشور این‌گونه از کشور خارج شود؟

دیگر خبرها

  • کم آبی و کاهش رشد جمعیت از چالش‌های اصلی استان سمنان هستند
  • آیت‌الله مکارم شیرازی: هزینه‌های سفر حج کاهش یابد
  • شیوه‌نامه مشوق‌های خدمتی برای کسب مهارت دانش‌آموختگان دانشگاهی ابلاغ شد
  • چرا قانون حمایت از فرزندآوری منجر به کاهش جمعیت شد؟
  • تبلیغات ۱۰۰ میلیارد تومانی سینمای ایران در شبکه GEM
  • کاهش مالیات در کنار مشوق های مالیاتی باعث رقابت‌پذیری تولید و افزایش سرمایه گذاری خواهد شد
  • (عکس) حضور محمدرضا گلزار در تبلیغات یک خودرو
  • رونالدینیو در تبلیغات جدید پپسی؛ هر کجا توپی یافتید منتظر ژوگو بونیتو باشید! / فیلم
  • حضور محمدرضا گلزار در تبلیغات یک خودرو
  • حمایت شهرداری کرمانشاه از احداث پارکینگ طبقاتی در معابر پرتردد شهر