Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-24@04:27:31 GMT

روند صعودی کرونا در ۱۰ استان

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۷۸۷۲۰

روند صعودی کرونا در ۱۰ استان

ایرناپلاس نوشت: بر اساس اعلام قبلی وزارت بهداشت، امروز سه‌شنبه اماکن مذهبی، ورزشی و اغذیه فروشی‌ها بازگشایی شد و از این پس مردم می‌توانند در این اماکن با رعایت پروتکل‌های اعلام شده حضور داشته باشند. در مورد اماکن مذهبی مردم فقط می‌توانند در صحن‌ها حضور داشته باشند و بدون توقف و خواندن نماز باید خارج شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا بر اعلام وزارت بهداشت، اماکن ورزشی نیز در مناطق سفید اجازه بازگشایی دارند و در مناطق زرد نیز ورزش‌های انفرادی آزاد است و در مناطق قرمز برخی باشگاه‌های ورزشی با تأیید مسئولان ورزشی و دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌توانند فعال باشند. استخرها هم فقط در مناطق سفید می‌توانند باز باشند.

اما طبق گفته‌های سرهنگ نادر رحمانی، معاون نظارت بر اماکن عمومی پلیس پایتخت، طی مکاتبات و پیگیری‌های مستمر اتاق اصناف تهران و به دستور رئیس جمهور، رستوران‌ها، اغذیه‌فروشی‌ها، طباخی‌ و فست‌فودها، گرمابه، سونا و ماساژ، تالار پذیرایی و سالن مراسم، قهوه‌خانه، چایخانه و تریا که از جمله صنوف پرخطر هستند نیز از امروز فعالیت خود را از سر می‌گیرند. به نظر می‌رسد  در بازگشایی این اماکن محدودیت‌های مربوط به مناطق سفید، زرد و قرمز وجود ندارد و تنها پروتکل بهداشتی ابلاغ شده به آنها این است که با حداکثر ظرفیت کار نکنند و با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در داخل رستوران و اغذیه فروشی‌ها غذا سرو کنند و این که حق عرضه قلیان را ندارند.

بدترین جا برای انتقال کرونا رستوران‌ها هستند

اقدام وزارت بهداشت در اجازه به بازگشایی رستوران‌ها و اغذیه فروشی‌ها، انتقاد برخی مختصصان را به همراه داشته است. مینو محرز متخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته ملی کرونا در واکنش به بازگشایی‌ها گفته است: در صورتی که بازگشایی در اماکنی مانند استخرها و سالن‌های سونا اتفاق افتد، امکان زدن ماسک برای عدم انتقال ویروس کرونا وجود ندارد و شرایط خوبی نخواهیم داشت و به‌طور ناخودآگاه با افزایش تنفس و دم و بازدم، احتمال انتقال ویروس از طریق تنفس بالا می‌رود. از سوی دیگر به اعتقاد محرز، رستوران‌ها بدترین مکان برای انتقال ویروس کروناست. چراکه افراد دو ساعت زمان خود را در رستوران بدون داشتن ماسک سپری می‌کنند که این موضوع ریسک انتقال ویروس از فرد آلوده را افزایش می‌دهد. وی همچنین به مطالعه‌ای در این زمینه در آمریکا اشاره کرده است که بر اساس آن، بدترین جا برای انتقال کرونا رستوران‌ها هستند.

مردم به فکر خود باشند

محرز همچنین گفته است: دقیقا نمی‌دانم چه تدابیری اندیشیده شد که بازگشایی‌ها صورت گرفته است، اما در این شرایط که برخی مشاغل پرخطر بازگشایی شده‌اند، بهتر است مردم هم به فکر باشند. ویروس در کشور در چرخش است. هیچ چیزی در دنیا به اندازه فاصله‌گذاری فیزیکی مؤثر نیست. مردم باید موضوعات بهداشتی را در مراجعه به مشاغل پرخطر رعایت کنند. کرونا هنوز حساب و کتاب خاصی ندارد. با اینکه افراد زیادی به بیماری مبتلا شده اند اما هنوز افراد زیادی هستند که به بیماری مبتلا نشده اند.

استخرها و تالارهای پذیرایی، همچنان ممنوع

البته صبح امروز، فرهادی، معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت فعالیت تالارهای پذیرایی، استخر، سونا و ماساژ را همچنان ممنوع اعلام کرده و گفته است کماکان فعالیت تالارهای پذایریی و اماکنی که امکان تجمع افراد برای مراسم‌های مختلف وجود دارد، ممنوع است و تالارهای پذیرایی اجازه فعالیت ندارند و می‌توانند به صورت غذای بیرون‌بر یا به شکل رستوران فعالیت خود را ادامه دهند. مراکز ماساژ، سونا و استخر خصوصا در مراکز قرمز و پرخطر و همه ورزش‌های دارای برخورد نیز کماکان تعطیل خواهند بود.

بازگشایی مشاغل پرخطر خطرناک است

حمید سوری، استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و عضو ستاد مقابله با کرونای تهران می‌گوید: بازگشایی کسب و کارهای پرخطر در کشور از ششم خرداد ماه هرچند می‌تواند توجیه یا استدلال‌های اقتصادی، اجتماعی و روانی داشته باشد اما براساس شاخص‌های اپیدمیولوژی بسیار خطرناک بوده و به هیچ وجه قابل دفاع نیست.

به اعتقاد سوری، مسلم است عادی‌سازی جامعه میزان مواجهه مردم با عامل بیماری‌زا را بیشتر می‌کند و از آنجا که هنوز واکسنی برای پیشگیری نداریم و درمان‌های موجود برای مبتلایان نیز هیچ‌کدام قطعی نیست، تا زمانی که ایمنی مناسب در حداقل ۷۰-۶۰ درصد جامعه به وجود نیامده، خطر بیماری جامعه را تهدید می‌کند.

وضعیت بیماری در ۱۰ استان صعودی است

سوری با اشاره به میزان مرگ و میر به واسطه ابتلا به کووید ۱۹ در کشور می‌افزاید: اطلاعات مربوط به بستری و مرگ ناشی از کووید ۱۹ که بسیار موثق‌تر از آمارهای ابتلاست، مؤید این نکته است که ویروس استان به استان کشور را درمی‌نوردد و در حال حاضر روند این بیماری حداقل در ۱۰ استان صعودی است. به همین دلیل ضروری است افراد پرخطر را در این شرایط محافظت کرد و خود این افراد هم نباید فریب به ظاهر عادی شدن شرایط را بخورند. بنابراین لازم است خود افراد پرخطر مانند سالمندان و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای آموزش لازم ببینند و مراقبت‌های ویژه برای محافظت از خود در مقابل کرونا داشته باشند.

به اعتقاد سوری، اطرافیان و نزدیکان این گروه‌های پرخطر هم مسئولیت‌های ویژه برای محافظت از این گروه‌ها دارند و از همه مهمتر وظیفه دولت است که با فعال کردن نهادهای مرتبط مانند وزارت بهداشت، وزارت کشور، شهرداری‌ها، سازمان بهزیستی و مانند اینها با کمک متخصصان اپیدمیولوژی برنامه‌های مدون برای این گروه‌ها تدارک ببینند.

محافظت از افراد پرخطر

سوری می‌افزاید: در چنین شرایطی که به ظاهر همه چیز عادی به نظر می‌رسد، محافظت از این گروه‌ها موجب کاهش میزان بستری در بیمارستان‌ها و بخش‌ مراقبت‌های ویژه و کاهش مرگ ناشی از کووید ۱۹ در کشور خواهد شد که هم آرامش روانی اجتماعی به دنبال دارد و هم در سطح بین المللی جایگاه کشور در مقابله با کرونا را ارتقا می‌دهد. از طرفی، بار ناشی از اپیدمی را در کشور به حداقل ممکن می‌رساند.

ضرر کسب و کارها تا کی؟

روشن است که تداوم قرنطینه و بسته بودن مشاغل پرخطر، احتمال آلوده شدن به کرونا را کاهش می‌دهد. اما تا همین جا هم بیش از سه ماه بسیاری از مشاغل از کسب و کارشان مانده‌اند و یا مقروض شده و یا کارکنان خود را تعدیل کرده اند. از سوی دیگر اطلاع‌رسانی کافی به مردم هم انجام شده و اکنون خود مردم و صاحبان کسب و کارها با روشهای انتقال بیماری آشنایند. در این شرایط دولت با هدف جلوگیری از ادامه زیان کسب و کارها اقدام به بازگشایی مرحله به مرحله مشاغل کرده است. در این شرایط از یک سو مردم خود باید مراقب سلامتی خود باشند و از سوی دیگر کسب و کارها نیز باید با بالابردن استاندارد بهداشتی خود، برای مشتریانشان اطمینان بخشی کنند و روشن است که در غیر این صورت اکثر مردم به آنها مراجعه نخواهند کرد. 

منبع: الف

کلیدواژه: اغذیه فروشی ها انتقال ویروس وزارت بهداشت مشاغل پرخطر گروه ها کسب و کارها رستوران ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۸۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افراد دارای تناسب اندامی که هیچ وقت باشگاه نمی روند این ۷ عادت را دارند

رکن داشتن تناسب اندام بدون باشگاه، خوردن آگاهانه است. همانطور که خواب باکیفیت نوعی مراقبت از خود است، تمرین غذا خوردن با آگاهی نیز چنین است.

به گزارش روزیاتو، وقتی به افراد خوش اندام فکر می‌کنیم، اغلب ذهنمان به سمت کسانی می‌رود که هر روز به باشگاه می‌روند، اما افرادی هم هستند که هرگز به دمبل دست نزده‌اند یا روی تردمیل راه نرفته‌اند، بلکه تنها از چند عادت ساده پیروی می‌کنند که آن‌ها را در بهترین حالت نگه می‌دارد.

اگر کنجکاوید بدانید چگونه افرادی که تا به حال پا به باشگاه ورزشی نگذاشته‌اند، خوش‌اندام هستند، این مطلب را تا انتها بخوانید. احتمالا با پیدا کردن یک روال جدید که کاملاً متناسب با سبک زندگی شما باشد، بتوانید به هدف خود برسید.

۱) حرکت روزانه غیر قابل مذاکره است

افراد خوش‌اندام، حرکت را به بخشی جدایی‌ناپذیر از روز خود تبدیل می‌کنند. این فقط در مورد تمرینات برنامه ریزی شده نیست، بلکه انتخاب پله‌ها به جای آسانسور، پیاده‌روی یا دوچرخه‌سواری تا محل کار، حتی قدم زدن در حین تماس‌های تلفنی است.

فعالیت‌های کوچک و مکرر می‌تواند به برخی از مزایای سلامتی جدی اضافه کند. مثل این است که آن‌ها این گام شمار داخلی را دارند که تیک تاک می‌کند و اطمینان می‌دهد که هرگز برای مدت طولانی ثابت نمی‌نشینند. در واقع بسیار الهام بخش است.

۲) هیدراتاسیون کلید موفقیت است

به همان اندازه که داشتن فعالیت بدنی مهم است، نقش آب را در حفظ تناسب اندام خود نباید دستکم بگیریم. هیدراتاسیون یک عنصر ضروری برای حفظ فرم بدن بدون باشگاه رفتن است که اغلب نادیده گرفته می‌شود. نوشیدن آب زیاد باعث افزایش سطح انرژی، کاهش هوس و شادابی پوست می‌شود.

۳) خواب غیر قابل مذاکره است

همانطور که هیدراتاسیون را برای سلامت جسمانی باید در اولویت قرار دهیم، اهمیت خواب را نیز نباید دست‌کم بگیریم. همانطور که آب بدن را شاداب می‌کند، خواب کافی نیز آن را جوان می‌کند و استراحت و بازیابی لازم را برای یک سبک زندگی مناسب فراهم می‌کند.

پذیرفتن خواب به عنوان ستون تناسب اندام بدون نیاز به عضویت در باشگاه بازی را برای شما تغییر می‌دهد.

۴) تغذیه آگاهانه یک روش زندگی است

رکن بعدی داشتن تناسب اندام بدون باشگاه، خوردن آگاهانه است. همانطور که خواب باکیفیت نوعی مراقبت از خود است، تمرین غذا خوردن با آگاهی نیز چنین است.

عادت غذا خوردن آگاهانه به شما کمک می‌کند تا وزن سالمی داشته باشید بدون کالری‌شمار وسواس‌آمیز یا رژیم‌های غذایی محدود و این کاری است که هر کسی می‌تواند انجام دهد، چه ورزشکار یا نه.

تمرین غذا خوردن آگاهانه به مدیریت استرس منجر می‌شود. همانطور که از آنچه در بدن خود می‌گذاریم آگاه هستیم، باید از نحوه مدیریت استرس نیز آگاه باشیم که به طور قابل توجهی بر سلامت کلی ما تأثیر می‌گذارد.

۵) مدیریت استرس را در اولویت قرار می‌دهند

استرس مانند آن دوستی است که همیشه به شما چسبیده است و اگر مدیریت نشود، می‌تواند منجر به مجموعه‌ای از مشکلات سلامتی شود؛ آیا می‌دانستید که استرس مزمن در واقع می‌تواند خطر چاقی را در شما افزایش دهد؟ بنابراین، فعالیت‌های کاهش دهنده استرس را در برنامه روزانه خود قرار دهید. مانند یوگا، مدیتیشن قبل از خواب، یا فقط نفس عمیق در طول یک روز کاری پرتنش.

همانطور که یاد می‌گیریم استرس را مدیریت کنیم، طبیعتاً خود را به سمت فعالیت‌هایی می‌یابیم که این حس تعادل را بیشتر می‌کند، مانند فعالیت‌های بیرون از خانه.

۶) مشتاق فعالیت‌های خارج از منزل هستند

چیزی جادویی در فضای بیرونی وجود دارد که نمی‌توان آن را روی تردمیل تجربه کرد. یک پیاده‌روی ساده در پارک می‌تواند به اندازه هر جلسه درمانی درون چهار دیواری شفابخش باشد.

درست مانند لذت بردن مداوم از طبیعت، حفظ عادات بهداشتی منظم و مداوم مفیدتر از تلاش‌های پراکنده و شدید است. این اصل جوهره یک سبک زندگی برای داشتن تناسب اندام بدون باشگاه را در بر می‌گیرد.

۷) استمرار مهم‌تر از شدت است

این قانون طلایی است که همه چیز را به هم پیوند می‌دهد: ثبات کلیدی است. آن افراد خوش اندامی که هرگز به باشگاه نرفته‌اند و رژیم‌های غذایی شدید نگرفته‌اند، عادت‌های سالم را در زندگی روزمره خود وارد می‌کنند.

تناسب اندام یک مقصد نیست؛ این سفری است که از تمام انتخاب‌های کوچکی که هر روز می‌گیرید تشکیل شده است.

سخن پایانی

این پایان کار نیست، بلکه آغاز یک تغییر آگاهانه به سمت بهبود کیفیت زندگی شماست. این تصمیمات ظریف و در عین حال قدرتمند روزانه است که به سلامتی طولانی مدت کمک می‌کند.

وقتی پله‌ها را به جای آسانسور یا آب را به جای نوشابه انتخاب می‌کنید، این‌ها را به عنوان پیروزی در مسیر تناسب اندام خود بشناسید.

تغییر یک شبه اتفاق نمی‌افتد؛ بلکه با انجام مراحل کوچک و هدفمند پیش می‌رود. هر گام به جلو گواهی بر تعهد شما به سلامتی، بیرون از محدوده یک باشگاه است.

همانطور که به این مسیر ادامه می‌دهید، پیشرفت‌های انجام شده را جشن بگیرید و بدانید که هر روز فرصتی برای تقویت مجدد وجود دارد، فقط کافی است این عادات را دنبال کنید.

مسیر تناسب اندام در اختیار شماست با هر چرخه خورشید، شما این شانس را دارید که زندگی پر نشاط و شادابی داشته باشید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • افراد دارای تناسب اندامی که هیچ وقت باشگاه نمی روند این ۷ عادت را دارند
  • آغاز نوبت اول واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در مناطق پرخطر
  • وزارت بهداشت به دنبال افراد سالم است که بیمار نشوند
  • یک پیش‌بینی جالب درباره عدد دلار در خرداد و تیر/ قیمت دلار چه تغییری می‌کند؟
  • سپاه پاسداران در عرصه سلامت گره‌گشا است/ دوران شیوع کرونا جلوه‌ای از خدمت‌رسانی به مردم
  • سپاه پاسداران در عرصه سلامت گره‌گشا است / دوران کرونا جلوه‌ای از خدمت‌رسانی به مردم
  • سپاه پاسداران؛ از سربلندی در آزمون کرونا تا امداد به سیل‌زدگان