Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-23@17:10:21 GMT

دو اثر مثبت کرونا بر اقتصاد ایران

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۷۹۰۸۶

دو اثر مثبت کرونا بر اقتصاد ایران

خبرگزاری ایسنا:  مسعود خوانساری امروز در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان تهران، اظهار کرد: تجربه کرونا برای اقتصاد ایران تجربه‌ای منحصر به فرد بود. هرچند شیوع این ویروس تبعات منفی فراوانی داشته که باید برای مقابله با آنها برنامه ریزی گسترده‌ای داشت، اما در عین حال شیوع کرونا دو جنبه مثبت نیز به همراه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: نخستین تجربه مثبت در دوره کرونا این بود که می‌توان دولت را کوچک کرد و با دورکاری به اهداف اقتصادی و مدیریتی کشور دست یافت. از سوی دیگر با توجه به لزوم تصمیم‌گیری فوری در این ایام، تعداد قابل توجهی از تصمیمات در مدت کوتاهی گرفته شد و هیچ مشکلی نیز به وجود نیامد. به این ترتیب اقتصاد ایران درک کرد که می توان با حذف بروکراسی دست و پا گیر و پیچیده، امورات کشور را پیگیری کرد. امیدواریم این دو درس مهم در آینده نیز ادامه یابد و با عبور از این دشواری‌های بی دلیل، چابکی اقتصاد ایران افزایش یابد.

رییس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه امکان پذیر شدن واگذاری سهام عدالت در شرایط فعلی تصمیمی مثبت بود، بیان کرد: اتاق بازرگانی در گذشته نیز بارها بر لزوم واگذاری این سهام تاکید کرده بود که خوشبختانه با موافقت مقام معظم رهبری این امر ممکن شد. در سالی که دولت قطعا با محدودیت منابع مالی رو به روست، افزایش فعالیت‌ها در بورس می‌تواند اهمیت فراوانی داشته باشد.

خوانساری ادامه داد: هرچند امروز با افزایش تعداد فعالان در بازار سرمایه، نگاه به این بازار بهبود یافته اما باید مراقبت کرد که این افزایش اقبال، در آینده هزینه‌ای جدید به بار نیاورد. از سوی دیگر دولت باید در کنار سهام مالکیتی، سهام مدیریتی خود را نیز واگذار کند.

وی خاطرنشان کرد: بخش خصوصی در ماه‌های گذشته تلاش کرد در کنار مردم برای عبور از دوران کرونا کمک کند و کمک‌های اتاق‌های بازرگانی به بخش‌های مختلف جامعه و کادر درمان بخشی از این برنامه‌ها بود. در دورانی که اقتصاد ایران امکان دست یابی به درآمدهای نفتی مانند گذشته را ندارد، اقتصاد غیرنفتی یکی از تنها گزینه‌های موجود است و اوج‌گیری فعالیت‌های این بخش، نیاز به حمایت دولت و کاهش محدودیت‌ها و مشکلات دارد.

منبع: فردا

کلیدواژه: اقتصاد ایران کرونا اقتصاد ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۹۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت پرسپولیس و استقلال را قسطی فروخت!

احسان خاندوزی وزیر اقتصاد از قطعی شدن پرداخت ۱۰ درصد حصه نقدی از سوی خریداران پرسپولیس و استقلال خبر داد.

به گزارش مشرق، احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی دقایقی پیش در یک برنامه تلویزیونی حضور یافت و در مورد واگذاری سهام پرسپولیس و استقلال صحبت کرد: امروز ۸۵ درصد سهام دو باشگاه پر طرفدار و مردمی استقلال و پرسپولیس در فرابورس به بخش غیر دولتی واگذار شد. دولت سیزدهم زمانی بر سر کار آمد که این ۲ باشگاه دچار محرومیت‌هایی شده بودند؛ در سال ۱۴۰۰ ستادی به عنوان ستاد واگذاری بین وزارتخانه‌های ورزش و جوانان و وزارت اقتصاد، سازمان خصوصی سازی و سازمان بورسی تشکیل شد و در اسفند ماه همان سال اولین گام برداشته شد؛ این در حالی بود که سه دولت قبل در این زمینه ناکام بودند.

او با اشاره به جزئیات این واگذاری عنوان کرد: در دولت سیزدهم بورسی شدن دو باشگاه از محل افزایش سرمایه بدون حق‌تقدم انجام و در سال ۱۴۰۱ تلاش شد تا از طریق عرضه به بخش‌های خصوصی و تعاونی فرایند مالکیت این دو باشگاه حل و فصل شود که از سوی بخش تعاونی و خصوصی اقبال نشد. تلاش دولت بر این بود تا مساله اتحاد مالکیت و بحث مدیریت و انضباط مالی را بتواند حل و فصل کند.

بیشتر بخوانید:

معامله انجام شد؛ سرخابی‌ها رسماً فروخته شدند

وزیر اقتصاد در مورد الزام ای اف سی توضیح داد: همزمان مساله جریمه آسیایی، فرصت اصلاح اقتصادی و مالی و مدیریت این ۲ باشگاه را فراهم کرد. در پایان سال ۱۴۰۲ تلاش شد تا از طریق کنسرسیومی از بانک‌های غیر دولتی و صنایع پتروشیمی این مساله حل و فصل شود که این اتفاق امروز در فرابورس محقق شد. طبق اطلاعاتی که در فرابورس قرار دادند ارزش نهایی سهام این دو باشگاه اعلام و با ارزش ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برای استقلال و ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای پرسپولیس نهایی شد.

او در پایان گفت: با توجه به اینکه ۱۰ درصد معامله باید به عنوان نقدی و ۹۰ درصد اقساطی صورت می‌گرفت، امروز بخش نقدی قطعی شد و اقساط طی مهلت‌های ۶ ماهه به کنسرسیوم‌های بانکی و پتروشیمی اعلام شده است. روز چهارشنبه (پنجم اردیبهشت ماه) با حضور وزیر ورزش و جوانان برنامه‌ای در این زمینه برگزار خواهد شد.

منبع: خبر ورزشی

دیگر خبرها

  • یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران
  • دولت پرسپولیس و استقلال را قسطی فروخت!
  • پیشرفت‌های چشمگیر ایران در منطقه و جهان با کاربست های فناوری
  • نقش پررنگ علم و فناوری در دیپلماسی ایران
  • یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران / ارزش پول ملی در ۴ دهه چقدر کاهش یافت؟
  • اقتصاد ایران تا اطلاع ثانوی، نفتی، رانتی و دستوری است
  • ناکامی رئیسی در مبارزه با فساد و عمل به وعده‌های انتخاباتی‌اش به روایت میرلوحی /اسم ۲ کارشناس اقتصادی دولت را نام ببرید؟
  • شیرمردان و شیرزنان سپاهی در خط مقدم حراست از ایران
  • دولت سیزدهم در دیپلماسی اقتصادی موفق عمل کرده است
  • تل آویو سفرای حامی تشکیل دولت مستقل فلسطینی را احضار کرد