Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-25@03:41:59 GMT

ادامه آتش سوزی جنگل ها

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۸۴۹۳۶

ادامه آتش سوزی جنگل ها

به گزارش صدای ایران، بر اساس آخرین آمار سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور بیش از ۹۰ درصد از خسارت‌ها به جنگل‌ها و مراتع علت انسانی دارد. ممکن است برخی گردشگران طبیعت به‌راحتی از کنار برخی عادت‌های رفتاری اشتباه مانند پرتاب ته سیگار به کنار جاده و رها کردن وسایل دارای خاصیت ذره‌بینی در جنگل بگذرند اما باید بدانیم که طی سال گذشته حدود ۲۵ مورد آتش‌سوزی در جنگل‌های کشور به وقوع پیوسته است که بیش از ۹۰ درصد آن عامل انسانی عمدی و غیرعمدی دارد همچنین در صدر عوامل انسانی نیز پرتاب ته سیگار به کنار جاده عنوان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سرهنگ علی عباس‌نژاد – فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری به ایسنا می‌گوید: طی  روزهای اخیر حدود هشت مورد آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع کشور در استان‌های بوشهر، ایلام، خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد به وقوع پیوسته است که بزرگترین آن از نظر شدت و آسیب وارد شده در جنگل‌های گچساران استان کهگیلویه و بویر احمد بوده است. تخمین زده می‌شود که بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هکتار از این جنگل‌ها آسیب جدی دیده باشند.

نقاط بحرانی حریق در کشور
طی سال گذشته بیشترین آتش‌سوزی‌های جنگلی و مرتعی در جنگل‌های زاگرس و استان‌های کردستان، لرستان، چهار محال و بختیاری و خوزستان به وقوع پیوسته است بنابراین نقاطی از این جنگل‌ها، طی سال جاری به عنوان نقاط بحرانی در نظر گرفته شده‌اند. عباس نژاد با بیان اینکه امسال نیز مانند سال گذشته پوشش جنگلی و مرتعی کشور انبوه است و آتش‌سوزی‌های کوچک می‌تواند به‌سرعت پخش شود و گسترش یابد، اظهار می‌کند: در کنار نقاط بحرانی تعیین شده تجهیزات اطفای حریق مستقر شده است و نیروهای اطفای حریق نیز نسبت به این نقاط آگاه هستند.

عدم تامین بالگرد برای اطفای حریق
جنگل‌های گچساران درحالی بیشترین آسیب از آتش‌سوزی‌های اخیر را دیده‌اند که برای اطفای آن به دلیل صعب‌العبور بودن منطقه نیاز به بالگرد بود اما متاسفانه بالگردها دو روز و نیم پس از آتش‌سوزی به منطقه رسیدند که این موضوع خسارت‌ها را تشدید کرد چراکه به گفته فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها اگر تجهیزات هوایی زودتر به منطقه اعزام شده بود همان روز اول امکان اطفای حریق بود.

او ادامه می‌دهد: پیش از این وزارت دفاع بالگردهای اطفای حریق را برای ما تأمین می‌کرد ولی به دلیل آنکه دولت اعتباری برای این کار در اختیار این وزارتخانه قرار نداده است، دو سال است که با ما همکاری نمی‌کنند.

یکی از دلایل افزایش خسارت‌های وارد شده به جنگل‌ها و مراتع کشور طی آتش‌سوزی‌های سال گذشته نسبت به سال ۹۶، نبود تجهیزات هوایی اطفای حریق بود. سازمان جنگل‌ها دو سال است که برای در اختیار داشتن این تجهیزات تلاش می‌کند اما متاسفانه کم نیستند جنگل‌ها و مراتعی که به دلیل نبود این تجهیزات خسارت‌های دو چندان می‌بینند.

برای  پیشگیری از وقوع آتش در جنگل‌ها و مراتع چه کنیم؟
با تمام این اوصاف چنانچه گردشگران مسئولیت‌پذیر و نسبت به حفاظت از جنگل‌های کشور حساس باشند، می‌توان تا حد زیادی آتش‌سوزی‌ها را کنترل کرد. عباس‌نژاد با تاکید بر اینکه از مردم می‌خواهیم که در حفاظت از طبیعت به ما کمک کنند، می‌گوید: به‌طور کلی روشن کردن آتش در جنگل جرم است و چنانچه نیروهای منابع طبیعی آتش مشاهده کنند، برخورد قانونی خواهند کرد. اگر به هر دلیلی و بنابر ضرورت گردشگران مجبور به روش کردن آتش در جنگل‌ها شدند، پیش از ترک کردن محل از خاموش شدن کامل آن مطمئن شوند. فراموش نکنیم که اگر این آتش‌ها به صورت کامل خاموش نشوند به سرعت با وزش باد گسترش می‌یابند.

او در ادامه تاکید می‌کند: رانندگان هنگام عبور از مسیرهای مرتعی و جنگلی ته سیگار خود را به حاشیه جاده پرتاب نکنند چراکه این کار می‌تواند به وقوع آتش‌سوزی در جنگل منجر شود.

رها کردن شیشه‌ یا سایر وسایلی که سبب انعکاس نورمی‌شود نیز از دیگر عوامل وقوع آتش در جنگل‌ها و مراتع است. از عوامل دیگر می‌توان به آتش زدن زمین‌های کشاورزی مجاور عرصه‌های منابع طبیعی پس از برداشت محصول اشاره کرد. فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها ضمن اشاره به این نکات تصریح می‌کند: افرادی که زمین خود را پس از برداشت محصول آتش می‌زنند عموما قادر به کنترل آن نیستند و این وضعیت سبب می‌شود که آتش به جنگل‌ها و مراتع کشیده شود. هرچند باید تاکید کرد که این اقدام جرم است و نیروهای منابع طبیعی درصورت مشاهده چنین موضوعی پیگیری قضایی خواهند کرد.

هنگام مشاهده آتش در جنگل‌ها و مراتع با ۱۵۰۴ تماس بگیرید
به گفته او حضور به‌موقع نیروها هنگام وقوع آتش می‌تواند در کنترل آن به ما کمک کند بنابراین عموم مردم می‌توانند به محض مشاهده آتش در جنگل‌ها و مراتع کشور، با شماره ۱۵۰۴ منابع طبیعی تماس بگیرید و وقوع حریق را گزارش دهند.

پیگیری برای بیمه کردن افرادی که در اطفای حریق آسیب می‌بینند
همواره هنگام وقوع آتش در عرصه‌های منابع طبیعی مردم محلی با دست خالی در کنار نیروهای یگان حفاظت سعی در اطفای حریق می‌کنند تا جایی که برخی از آن‌ها طی سال‌های اخیر حین خاموش کردن آتش دچار سانحه شده‌اند. عباس‌نژاد با بیان اینکه نیروهای محلی حتما باید تحت نظارت فرمانده یگان حفاظت استان، اقدام به همکاری با نیروهای حفاظت کنند، می‌گوید: ما پیگیر هستیم که با استفاده از بیمه بی‌نام به افرادی که درجریان خاموش کردن آتش دچار سانحه می‌شوند، کمک کنیم.

آتش‌سوزی‌های اخیر فقط دامن جنگل‌ها و مراتع کشور را نگرفته است. طی روزهای اخیر مناطق حفاظت شده محیط زیستی نیز با آتش دست و پنجه نرم کرده‌اند. برای مثال حدود ۱۵ هکتار از منطقه حفاظت شده پلنگ‌دره در قم طی آتش‌سوزی‌های اخیر خسارت دیده است. سرهنگ جمشید محبت‌خانی - فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست – نیز در این باره می‎‌گوید: علت این اتفاق عامل انسانی غیرعمدی و عدم خاموش کردن کامل آتش روشن شده بود.

هشدارها را جدی نگیریم، آمار آتش‌سوزی در کشور افزایش می‌یابد
او همچنین تاکید می‌کند که باتوجه به پوشش گیاهی انبوه مناطق چنانچه گردشگران هشدارهای ما را جدی نگیرند قطعا آمار آتش‌سوزی‌ها می‌تواند افزایش پیدا کند.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: صدای ایران آتش سوزی فرمانده یگان حفاظت سازمان آتش در جنگل ها و مراتع جنگل ها و مراتع کشور منابع طبیعی سازمان جنگل ها آتش سوزی آتش سوزی آتش سوزی ها اطفای حریق عباس نژاد سال گذشته خسارت ها کردن آتش وقوع آتش طی سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۸۴۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آتش‌سوزی یک کارگاه آهنگری در پامنار

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران از آتش‌سوزی یک کارگاه آهنگری در پامنار، خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید جلال ملکی؛ سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهردای تهران اظهار کرد: ساعت 12:31 دقیقه امروز یک مورد آتش‌سوزی در یک کارگاه در محدوده پامنار، کوچه پرتویی به سامانه 125 اطلاع‌رسانی آتش‌نشانی اعلام شد.

وی افزود: با اعلام این خبر، نیروها از 3 ایستگاه به همراه تجهیزات لازم به محل اعزام شدند؛ محل آتش‌سوزی یک کارگاه آهنگری بود که به دلیل کارهای رنگرزی که در آنجا صورت می‌گرفت و مواد اشتعال‌زا وجود داشت حریق رخ داده بود و شعله آن در حال سرایت به طبقه پایین که وسعت بزرگ‌تری داشت، بود، آتش‌نشانان عملیات را سریعاً آغاز کردند که باعث جلوگیری از گسترش آتش به اطراف شد.

مرگ هولناک کارگر جوان در خیابان قزوین

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران گفت: یک نفر از آتش‌نشانان از ناحیه پا حین اطفای حریق دچار مصدومیت شد و خوشبختانه از افراد حاضر در آنجا شخصی دچار مصدومیت نشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مهار آتش سوزی در دبیرستان دخترانه اسما اهواز
  • آتش سوزی یک مدرسه دخترانه در اهواز + جزییات
  • آتش سوزی در یک مدرسه دخترانه
  • حمله اوکراین به منطقه اسمولنسک روسیه/ پالایشگاه طعمه حریق شد+فیلم
  • تخصیص ۸ میلیارد تومان به مرکز تحقیقات فسیل مراغه
  • تخصیص ۸ میلیارد تومان برای مرکز تحقیقات فسیل ایران در مراغه
  • (ویدیو) آتش‌سوزی گسترده در شهرک شکوهیه قم
  • اجرای آتش بُر در روستای بیشه
  • آتش‌سوزی در پامنار
  • آتش‌سوزی یک کارگاه آهنگری در پامنار