Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-03-29@10:47:00 GMT

۳۰ درصد سهام عدالتمان را بفروشیم؟

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۸۵۵۲۴

۳۰ درصد سهام عدالتمان را بفروشیم؟

به گزارش اکوفارس به نقل از باشگاه خبرنگاران، یکی از مهم ترین دغدغه این روزهای جامعه، نحوه آزادسازی و یا بهتر است بگوییم فروش سهام عدالتشان در بورس یا از طریق بانک هاست.

روز گذشته ابلاغیه رسمی سازمان خصوصی سازی مبنی بر این که تعدادی از سهام داران سهام عدالت که تا ۳۱ اردیبهشت روش آزادسازی مستقیم را انتخاب کرده اند می توانند برای فروش وکالتی به بانک ها مراجعه کنند، صادر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابلاغیه ای که تا حدودی این ابهام را برای افراد دارنده سهام عدالت آن هم به صورت غیر مستقیم ایجاد کرد که آیا امکان فروش در بانک برای آن ها هم فراهم است؟!

نفع بانک ها در فروش وکالتی چیست؟

رضل امیرجلالی یکی از کارشناسان بازار سرمایه در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران، در این باره می گوید: قطعا بانک ها فعلا متصدی یا وکیل فروش ۳۰ درصد از سهام سهامداران عدالتی هستند که روش مستقیم را انتخاب کردند و مابقی تا ۸ خرداد باید تعیین تکلیف شوند.

وی افزود: بانک ها در این خرید و فروش هیچ درصد سهمی را برداشت نمی کنند و جالب است بدانید که فروش در روزهای منفی بازار سرمایه انجام نمی شود.

این کارشناس در پاسخ به این سوال که عده ای از مردم نسبت به عرضه سهام توسط بانک ها با نرخ پایین تر نگران هستند بیان کرد: قطعا بازارگردان ها با مشاوره های تخصصی بانک را برای فروش بهتر همراهی می کنند هرچند بارها توصیه کرده ایم که سهام خود را نفروشند و به مدیریت آن در بازار سرمایه بپردازند.

امیرجلالی به ارزش بالای این سهام ها در بازار اشاره کرده و گفت: به طور مثال در قسمت فلزات سهام قابل توجهی از شرکت ها با ارزش زیادی همراه بوده و روز به روز به ارزش این شرکت ها افزوده می شود در نتیجه فروش در این قسمت تاحدودی توصیه نمی شود.

با توجه به این توصیه ها اما همچنان تعداد زیادی از سهامداران عدالت روز گذشته اقدام به فروش قسمت معین شده در بانک ها کردند.

مهلت آزادسازی سهام عدالت تمدید شد

حسین فهیمی، سخنگوی ستاد آزادسازی سهام عدالت در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران، اظهار کرد: متقاضیان انتخاب روش های مستقیم و غیر مستقیم با دقت تصمیم گیری کنند، با توجه به ابهام و سردرگمی های متعدد سازمان خصوصی سازی یک هفته مهلت انتخاب روش آزادسازی را برای سهامداران تمدید کرد.

وی افزود: در نتیجه با مطالعه بیشتر و بررسی نهایی روش مستقیم را انتخاب کنند و سپس در نظر داشته باشند ارزش شرکت های بورسی سهام عدالت بالاست و به عبارت صراحتا باید گفت این سهام ها برای نفروختن هستند.

فهیمی در ادامه بیان کرد: بانک‌ها موظف هستند ظرف سه روز سفارش‌ها را تجمیع و از طریق کارگزار منتخب خود در بازار سرمایه به فروش برسانند و وجه حاصله را به حساب دارندگان سهام عدالت یا متقاضیان فروش واریز کنند. نکته بسیار مهم که بارها از طرق مختلف گوشزد کرده ایم. انتخاب روش آزادسازی با آگاهی است چرا امکان اصلاح فعلا برای سهام داران وجود ندارند.

فهیمی در پاسخ به این سوال که آیا فروش سهام از امروز آغاز می شود؟ بیان کرد: سهام از ۱۰ به فروش گذاشته می شود و همچنین افراد در این روز می توانند خود به صورت مستقیم در بورس به صورت دلبخواهی ۳۰ درصد از سهام شرکت های بورسی خود را به فروش برسانند.

بانک ها همچنان یک قدم عقب!

اما مهم ترین مشکلی که روز گذشته گریبان گیر متقاضیان فروش سهام عدالت بود عدم همکاری بانک ها برای اجرای این طرح بود. بانک ها از ساعات ابتدایی روز ۶ خرداد از بی اطلاعی از ابلاغیه بانک مرکزی به آن ها دم می زنند و تعداد زیادی مراجعه کننده در صف فروش سرگردان شده اند.

یکی از فروشندگان این سهام، از عدم پذیرش درخواست خود در بانک خبر داد و گفت: یک ساعتی است که متصدیان بانکی تنها جمله "ابلاغیه ای به ما نیامده است" را تکرار می کنند.


با تکرار بیش از حد این اتفاق خبرنگاران ما با سراغ مسئولان بانکی رفتند تا دلیل این اختلال را بررسی کنند. این بین بودند بانک هایی که در اجرای این مصوبه شورای عالی بورس پیش قدم بودند اما بسیاری از بانک ها با وجود اختلال ایجاد شده، روی خوشی برای پاسخ به سوالات ما نشان ندادند و البته تعدادی از شعب از آماده نبودن زیر ساخت ها خبر دادند.

 گلایه اصلی فروش سهام توسط بانک به این ناهماهنگی توسط بانک ها آن هم در روزهای کرونایی باز می گردد که چرا شعب برای انجام این کار توجیه نشده اند و در صورت توجیه و سهل انگاری مدیران برخورد جدی را با توجه به تجارب قبلی در بحث اجرای تعویق تسهیلات بانکی به علت کرونا را اعمال نکرده اند.

هرچند سازمان خصوصی سازی، کارشناسان و حتی خود وزیر امور اقتصادی و دارایی بارها به عدم فروش سهام و نگهداری ان تاکید کرده اند اما روش فروش و اختیار آن را هم پیش روی مردم قرار داده اند ولی روش هایی با اختلال های فراوان!

سامانه هایی که با حجم ورود مردم به بورس با اختلال در سیستم کارکزاری ها همراه بوده و به نوعی حضور هر چه جدی تر سامانه معاملات بومی یا تقویت هسته معاملاتی بورسی را خبر می دهد.

حال باید منتظر ماند و دید مشکل فروش سهام در بانک ها امروز رفع خواهد شد؟ پاسخ مدیران بانکی به این اختلال یک روزه چیست؟ و اینکه با تمدید مهلت آزادسازی سهام عدالت آیا استقبال از روش مستقیم از ۱۰ میلیون نفر فراتر خواهد رفت؟!

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: بازار سرمایه سهام عدالت فروش سهام شرکت ها بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۸۵۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دردسر‌های تغییر مالکیت استقلال و پرسپولیس؛ هیچکس این دو تیم را نمی‌خواهد!

استقلال و پرسپولیس دو تیمی هستند که هر سال باید با ترس و لرز برای حرفه‌ای شناخته شدن و یا نشدن با چالش‌های زیادی روبرو شودند. از آنجایی که هر دو تیم در کورس قهرمانی لیگ بیست‌وسوم حضور دارند، هر دو باشگاه در تلاش هستند که صلاحیت لازم برای حضور در لیگ نخبگان فصل آینده را کسب کنند. البته که در کنار کسب سهمیه آسیایی، تلاش برای دریافت مجوز حرفه‌ای هم حائز اهمیت است؛ چرا که در ۲ دوره اخیر رقابت‌های آسیایی، آبی‌پوشان پایتخت با وجود کسب سهمیه به دلیل عدم دریافت مجوز حرفه‌ای نتوانستند در این رقابت‌ها حضور پیدا کنند و حالا به دنبال شکستن این طلسم هستند.

سرخابی‌های پایتخت در طول سالیان گذشته با چالش مالکیت مشترک مواجه بودند که همواره بحث تفکیک مالکیت ۲ باشگاه مطرح بود، اما اجرایی نمی‌شد و همین مسئله باعث شد تا فشار‌های از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا بیشتر شود. در فصل گذشته به‌واسطه حذف استقلال به دلیل عدم پرداخت مطالبات آندره‌آ استراماچونی، پرسپولیسی‌ها چالش مالکیت مشترک را نداشتند، اما حالا با توجه به تلاش ۲ تیم برای دریافت مجوز حرفه‌ای، موضوع مالکیت مشترک مطرح است.

ملت قرمز، تجارت آبی

موضوع واگذاری دو باشگاه از زمان وزارت کیومرث هاشمی، وزیر ورزش، به صورت کاملا جدی‌تر دنبال شده و شرکت‌های مختلفی در سطح مذاکره قرار گرفتند تا اداره استقلال و پرسپولیس را برعهده بگیرند. اسمی که در ابتدا برای در اختیار گرفتن باشگاه پرسپولیس مطرح شد، شستا بود که قرار شد باشگاه پرسپولیس به عنوان رد دیون به آن واگذار شود. این مسئله در دولت نیز مورد تصویب قرار گرفت، اما با ایجاد فضای خبری و اعتراض بازنشستگان، این تصمیم به سرعت وتو شد تا استراتژی جدیدی در دستور قرار بگیرد.

بعد از منتفی شدن انتقال باشگاه پرسپولیس به سازمان تامین اجتماعی، حالا قرار است ۵۱ درصد سهام این باشگاه ۱۱ فروردین از طریق کارگزاری بانک ملی به فروش برسد. در روز‌های اخیر نام بانک ملت به عنوان جدی‌ترین مشتری پرسپولیس مطرح شده است.

در بحث تغییر مالکیت استقلال، ابتدا نام هلدینگ خلیج فارس مطرح شد ولی این موضوع هم مثل انتقال مالکیت پرسپولیس به نتیجه نرسید و در ادامه گفته شد که آبی‌های پایتخت هم مثل تیم رقیب به یک بانک واگذار می‌شوند. از بانک تجارت به عنوان جدی‌ترین مشتری خرید استقلال یاد شده و آبی‌پوشان هم ۱۰ روز بعد از پرسپولیس یعنی روز ۲۱ فروردین از طریق کارگزار بانک صنعت‌ومعدن به فروش خواهند رسید.

دردسر‌های تغییر مالکیت استقلال و پرسپولیس؛ هیچکس این ۲ تیم را نمی‌خواهد!

سازمان خصوصی‌سازی پیش از عید با انتشار دو اطلاعیه جداگانه قیمت پایه و شرایط عرضه سهام شرکت‌های فرهنگاعلام قیمت در فرا بورسی ورزشی استقلال و پرسپولیس را برای عرضه در فرابورس به شرح زیر اعلام کرد:

استقلال

تعداد کل سهام قابل واگذاری: ۵،۵۰۳،۴۸۶،۵۰۰

درصد کل سهام قابل واگذاری: ۵۱ درصد

قیمت پایه هر سهم (ریال): ۳،۳۶۲

ارزش پایه کل سهام قابل واگذاری (ریال): ۱۸،۵۰۲،۷۲۱،۶۱۳،۰۰۰

پرسپولیس

تعداد کل سهام قابل واگذاری: ۵،۳۶۲،۶۵۷،۶۵۰

درصد کل سهام قابل واگذاری: ۵۱

قیمت پایه هر سهم (ریال): ۳،۹۴۶

ارزش پایه کل سهام قابل واگذاری (ریال): ۲۱،۱۶۱،۰۴۷،۰۸۶،۹۰۰

اعتراض استقلالی‌ها در فضای مجازی؛ این واگذاری عادلانه نیست!

پس از اعلام شدن نام بانک‌ها حواشی عجیبی به وجود آمد، بسیاری از خبرنگاران و افراد متخصص در حوزه اقتصادی انتقادات زیادی را به این واگذاری وارد کردند. یکی از موارد مورد بحث این بود که بانک ملت شرایط سوددهی بهتری نسبت به بانک تجارت دارد و همین مسئله هم باعث شد که هواداران استقلال نیز طوفان عجیبی در فضای مجازی به راه بیاندازند و خواستار برقراری عدالت در واگذاری دو باشگاه شوند.

در همین راستا هواداران استقلال با هشتگ واگذاری عادلانه در توییتر، اعتراض خودشان را نشان دادند. در کمتر از چند ساعت این هشتگ تبدیل به ترند اول توییتر فارسی شده است. آنها خواستار این شدند که مالکیت باشگاه استقلال به هلدینگ خلیج فارس واگذار شود و معتقد بودند در چنین شرایطی پرسپولیس از انتقال به بانک ملت سود بیشتری می‌برد.

ادامه جنجال‌ها؛ بانک‌ها نمی‌توانند تیم‌داری کنند

در شرایطی که این روز‌ها بحث در مورد مالکان جدید استقلال و پرسپولیس زیاد شده، حالا اخبار جدیدی به گوش می‌رسد که کل ماجرای واگذاری به بانک‌ها را زیر سوال می‌برد. طبق بند ۱۶ قانون رفع موانع تولید بانک‌ها اصلا اجازه بنگاه‌داری را ندارند و این یعنی واگذاری استقلال و پرسپولیس به ۲ بانک ملت و تجارت اصلا شدنی نیست. موضوعی که البته چند فعال حوزه اقتصادی هم در خصوص آن هشدار داده بودند ولی مسئولان وزارت ورزش توجهی به آن نداشتند و حالا استقلال و پرسپولیس گرفتار ماجرای جدیدی شده‌اند.

در این بین شایعه جدیدی در روز‌های اخیر به راه افتاده و گفته شده بانک‌های ملت و تجارت اصلا هیچ تمایلی به در اختیار گرفتن مالکیت پرسپولیس و استقلال ندارند. در واقع حتی اگر این انتقال قانونی هم باشد، این ۲ بانک قصد ندارند تیم‌داری کنند و این در ماجرای انتقال مالکیت استقلال و پرسپولیس یک مانع جدید محسوب می‌شود.

این ۲ باشگاه باید تا روز ۵ اردیبهشت مدارک مربوط به مالکیت خود را برای AFC ارسال و تنها ۲۶ روز تا پایان این فرصت باقی مانده است. وزارت ورزش درحالی بحث انتقال مالکیت را به روز‌های پایانی موکول کرده که از یک سال قبل مشخص بود که این موضوع باید برطرف می‌شد و مشکل مالکیت مشترک سرخابی‌ها مسئله جدیدی محسوب نمی‌شود.

منبع: خبرآنلاین

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • دردسرهای تغییر مالکیت استقلال و پرسپولیس
  • دردسر‌های تغییر مالکیت استقلال و پرسپولیس؛ هیچکس این دو تیم را نمی‌خواهد!
  • ۱۰ میلیون تومان سهام عدالت برای جاماندگان؛ قانونی که بعد از ۲۴ ماه پاسکاری در دولت هنوز اجرا نشده است!
  • واکنش کارشناس حقوقی درباره منع خرید سهام سرخابی ها از سوی بانک‌ها
  • بی‌خبری پرسپولیس از نامه بورس به بانک ملت
  • روش سرمایه‌گذاری غیر مستقیم در بازار سرمایه ایران برای کدام گروه از سهامداران مناسب است؟
  • کاهش ۵۰ درصدی سود سهام عدالت روندسرمایه گذاری را نزولی کرد
  • باشگاه استقلال قیمت گذاری شد
  • قیمت فروش سهام سرخابی‌ها مشخص شد/ پرسپولیس گران‌تر از استقلال
  • استقلال قیمت‌گذاری شد: هزار و هشتصد میلیارد تومان!