Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سید آرش حسینی میلانی» رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره ریشه‌کنی گونه‌های بومی شهر تهران توسط پیمانکاران شهرداری گفت: در فضای سبز شهر تهران لکه‌های سبزی وجود دارد که گیاهان بومی در آن رشد می‌کنند؛ این لکه‌ها نقاطی هستند که در آنها چمن‌کاری و گل‌کاری انجام نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی اظهار داشت: گیاهان بومی این مناطق، خودرو بوده و با توجه به بارندگی‌های اخیر رشد بسیار خوبی داشته‌اند. 

این عضو شورای شهر تهران با اشاره به تغییرات شدید کاربری که موجب نابودی اکوسیستم بومی شهر تهران و پوشش گیاهی آن شده است، تصریح کرد: گونه‌های گیاهی بومی تهران تقریبا از بین رفته است و این لکه‌ها تقریبا آخرین بقایای گیاهان بومی تهران هستند. 

حسینی میلانی با تاکید بر اینکه حفاظت از اندک گونه‌های باقیمانده بومی تهران بسیار مهم است و باید مورد توجه ویژه دستگاه‌های ذی‌ربط قرار گیرد، خاطرنشان کرد: این گونه‌های بومی آخرین ذخیره‌های ژنتیکی گیاهی شهر تهران هستند و حذف آنها منجر به آسیب قابل توجهی به اکوسیستم در معرض آسیب شهر تهران خواهد شد. 

وی ادامه داد: اهمیت حفاظت از آخرین ذخایر ژنتیکی گیاهی منجر به آن شد که سال گذشته، سازمان بوستان‌ها و فضای سبز تهران بخشنامه‌ای مبنی بر ممنوعیت ریشه‌کنی و آتش زدن این گیاهان بومی را در دستور کار قرار دهد. 

سخنگوی کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با بیان اینکه صدور بخشنامه ممنوعیت حذف و آتش زدن گیاهان بومی با استقبال طرفداران محیط زیست مواجه شد و مقدار قابل توجهی از حذف گیاهان بومی هم کاهش یافت، ابراز داشت: امسال گزارش‌هایی از متخصصان و تشکل‌های مردم‌نهاد به دست ما رسید که نشان می‌داد در نقاط مختلف تهران از جمله در منطقه 2، پارک پردیسان - البته در رینگ بیرونی آن - و در پهنه شرقی تهران و مناطق مختلف دیگر ریشه‌کنی و آتش زدن گونه‌های بومی به بهانه حذف علف‌های هرز توسط پیمانکاران مختلف در حال رخ دادن است. 

حسینی میلانی با بیان اینکه شیوع کرونا به رغم بحران‌هایی که ایجاد کرد، برای محیط زیست و فضای سبز شهری هم نکات مثبتی نیز به همراه داشت، عنوان کرد: به دلیل استفاده کمتری که از فضاهای سبز و پارک‌های جنگلی در جریان قرنطینه رخ داد و بارندگی‌های خوبی که داشتیم، بسیاری از گونه‌های گیاهی در این مناطق رشد خوبی داشتند. 

وی به تحقیقات انجام شده توسط کارشناسان موسسه تحقیقات سازمان جنگل‌ها و مراتع اشاره کرد و یادآور شد: براساس تخمین مقدماتی موسسه تحقیقات سازمان جنگل‌ها، شاخص‌های تنوع زیستی پایتخت در برخی از پارک‌های جنگلی دو برابر شده است و گونه‌هایی که در گذشته دیده نشده نیز اکنون در پایتخت مشاهده می‌شوند. 

رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه لکه‌های سبز شهری ذخیره بسیار مهمی برای شهر تهران است، بیان کرد: در سال‌های گذشته، تخریب گیاهان بومی منجر به از دست رفتن بخش مهمی از زیستگاه‌های گیاهی و جانوری شده و با بازگشایی پارک‌های جنگلی باید به گونه‌ای رفتار کنیم که این ذخیره با ارزش به دست آمده را از دست ندهیم. 

حسینی میلانی افزود: در ارتفاعات توچال نیز شاهد رشد و افزایش گونه‌های گیاهی بومی به دلیل کاهش رفت و آمد به آن منطقه بوده‌ایم و فعالان محیط زیست نیز در تلاش بودند تا برداشت گیاهان دارویی و مرتعی در این مناطق کم شود. سازمان جنگل‌ها نیز تمهیداتی اندیشیده است تا حفاطت بیشتری از این مناطق صورت گیرد. 

این عضو شورای شهر تهران با اشاره به افزایش ریسک آتش‌سوزی در این قبیل مناطق پس از ریخته شدن بذر آنها روی زمین گفت: با نظر کمیته فنی در هر منطقه شهرداری می‌توان به برگرداندن آنها به خاک محل اقدام کنند تا مسئله آتش‌سوزی رخ ندهد، اما متاسفانه گاهی مشاهده می‌شود با اینکه این گیاهان هنوز سبز هستند و به مرحله باردهی نرسیده‌اند، اقدام به علف‌چینی آنها می‌شود. 

حسینی میلانی اضافه کرد: این اقدام به معنای آن است که ذخیره‌های ژنتیکی گیاهی باارزش شهر به عنوان علف هرز فرض می‌شوند، در نتیجه باید جلوی این اقدام هرچه سریع‌تر گرفته شود. 

وی در خصوص اینکه با توجه به پیش‌بینی تابستانی گرم، رشد گونه‌های گیاهی تا چه حد عرصه‌های جنگلی تهران را در ماه‌های گرم پیش‌رو با خطر آتش‌سوزی تهدید می‌کند، اظهار داشت: در پارک‌های جنگلی برای کنترل این مسئله، دستورالعمل‌های مشخصی وجود دارد و سازمان جنگل‌ها نیز برای سال جاری دستورالعمل خاصی را مشخص کرده تا بین حفظ گیاهان زیر اشکوب و کنترل آتش‌سوزی تعادل ایجاد شود. 

سخنگوی کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران ادامه داد: اهمیت حفاظت این مناطق در آن است که اگرچه ممکن است، یک لکه کوچک در یک محله یا منطقه تهران باشد، اما ذخیره ژنتیکی گیاهی را حفظ می‌کند که مسئله بسیار مهمی است؛ در نتیجه از بین بردن سریع آن درست نیست. 

حسینی میلانی با اشاره به رایزنی‌های انجام شده با شهرداری در این رابطه تصریح کرد: با مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضاهای سبز صحبت شده تا برای فصل گرم پیش‌رو، نیروهای آتش‌نشانی در آمادگی کامل قرار داشته باشند تا در صورت وقوع هر حادثه‌ای به سرعت نسبت به اطفا آن اقدام و ذخیره ژنتیکی شهر تهران حفظ شود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: آتش سوزی پایتخت جنگل شورای شهر تهران شهرداری شورای شهر تهران سازمان جنگل ها پارک های جنگلی گونه های گیاهی ژنتیکی گیاهی حسینی میلانی گیاهان بومی محیط زیست فضای سبز آتش سوزی لکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۸۵۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحویل ۲ بره میش وحشی به اداره محیط زیست تایباد

یوسف اربابی رئیس اداره حفاظت محیط زیست تایباد گفت: در روز‌های گذشته، تعداد ۲ راس بره میش وحشی در طی ۲ مرحله توسط روستاییان تایبادی و باخرزی به نهاد متولی حفاظت از محیط زیست و حیات وحش تحویل شد.

وی افزود: یکی از این بره میش‌های وحشی توسط یک دامدار در ارتفاعات روستای کردیان شهرستان باخرز پیدا و به اداره حفاظت محیط زیست تایباد تحویل می‌شود.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست تایباد ادامه داد: همچنین یک بره میش دیگر در روستای سوران شهرستان تایباد پیدا شده توسط یکی از اهالی همین روستا به این اداره تحویل شد.

اربابی کرد: این ۲ بره میش وحشی پس از معاینات دامپزشکی و اخذ تاییدیه سلامتی، به سایت نگهداری گونه‌های شاخص جانوری در بخش سلامی خواف منتقل شدند.

این مقام مسئول تصریح کرد: به مردم، کشاورزان، دامداران، طبیعت گردان و اهالی روستا‌ها نیز توصیه می‌شود که اگر نوزاد سالم گونه‌ای جانوری را در مکان‌های مختلف مشاهده کردند؛ از جابجایی، ترساندن و تماس با آن گونه پرهیز کنند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست تایباد خاطرنشان کرد: شهرستان‌های تایباد و باخرز در مجموع دارای ۱۰۸ هزار و ۱۶۱ هکتار عرصه طبیعی هستند که گوسفند وحشی، آهو، بز کوهی و تیره‌های سگ سانان از گونه‌های جانوری غالب این مناطق هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • خطر انقراض بیخ گوش گیاهان کوهی ایلام
  • حضور آفرود سواران در عرصه های منابع طبیعی ممنوع می باشد
  • ما ریشه در زمین داریم
  • تولید و تکثیر قارچ‌کُش گیاهی فناور به روش ضدبیولوژیکی/ با قارچ‌کُش‌های شیمیایی خداحافظی کنید
  • تأثیرات زیست‌محیطی سطل زباله چوبی
  • وجود بیش از دو هزار گونه گیاهی در گنجینه گیاه شناسی کردستان
  • برخورد قانونی با متخلفان تخریب پوشش گیاهی در مناطق حفاظت شده استان مرکزی
  • تحویل ۲ بره میش وحشی به اداره محیط زیست تایباد
  • الوند همدان زادگاه گیاهان دارویی
  • برخورد قانونی با متخلفان تخریب پوشش گیاهی مناطق حفاظت شده مرکزی