Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-19@10:51:29 GMT

کولبران مانع تولید داخلی نیستند

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۸۶۱۹۲

کولبران مانع تولید داخلی نیستند

ساعت 24 - مردم ساحل نشین و مرز نشین در همه کشورهای دنیابا همسایه های خود و نیز با مردم سایر کشورها تجارت می کنند.درباره این مسایل دونکته را یاد اور می شوم:

یکم -  تاریخ هم نشان می دهد مهمترین شهرهای کشورها شهرهای بندری هستند که محل تجارت است. درایران ما تجارت خارجی از سوی هرکس جز توسط دولت و افرادی که به کانال های دولتی وصل می شوند جرم به حساب می آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل شهروندان در مناطقی که ساحل دارند به ناچار باید خارج از دید ماموران فعالیت کنند و به همین دلیل می شوند قاچاقچی. در صورتی که بر اساس آموزه های اسلام تجارت هر کالا در شرایط عمومی آزاد است جز کالاهای حرام مثل مسکرات و غیره. مردم ساحل نشین عموماً در فقر به سر می برند و این ساز و کار خود یک عامل فقر پایدار آنان بوده است. برای امرار معاش به تجارت مشغولند، ماموران آنان را دستگیر، اموال ضبط، عامل جریمه شده و زندانی می شود، خانواده بی پناه می ماند  و پس از آزادی مجموعه فقیر تر و همان راه قبلی. این را اینجانب از دهه شصت و هفتاد که در سازمان برنامه بودم و به مناطق سفر می کردم به عینه از نزدیک دیدم در آن زمان در گزارش ها نوشتم بعدا در جراید هم مطرح کردم که این هم وطنان ما تاجر هستند به آنان منزلت تاجر و روال قابل نظارت تجارت عطا کنید و البته توجهی نشد و این گرفتاری شامل کول بر ها هم می شود.

در حال حاضر هم به دلیل تحریم های همه جانبه همین به اصطلاح قاچاقچیان و کول بران هستند که کمک می کنند چرخ اقتصاد کشور بچرخد. این تصور که این ها مانع تولید داخلی می شوند تصور بی مبنایی است. شما هزاران قانون و بخشنامه و تشکیلات دارید که مانع فعالیت اقتصادی هستند، از جمله تعزیرات و ستاد تنظیم بازار و قیمتگذاری اجباری... اگر این محدودیت ها بر طرف شود امکان توسعه فعالیت های اقتصادی به مراتب بیش از آتش زدن مال و منال مرزنشینان توسعه می یابد.

یک مورد قابل توجه قاچاق سوخت است، این امر هم بر پشت موتور و قاطر تا شنا ورهای بزرگ انجام می شود. تا مادام که تفاوت چشم گیر بین قیمت در دو طرف مرز وجود دارد این داستان ادامه دارد.اگر بشود کسانی که با شناور و بندر در این کار در گیرند پرهیز داده شوند اقدام موثری است، خرده پاها را نیز تا زمان حل شدن عامل مسئله بهتر است با دید اغماض نگریست.

دوم – یادآورمی شوم  که اقتصاد به روش خشونت آمیز تمکین نمی کند قاعده خودش را دارد و فقط در قاعده خودش بازی می کند. در پاییز 1397 بود که قیمت طلا و ارز به شدت بالا رفت( به دلائل قابل درک) و فرد معمر بزرگواری گفت که دوسه نفر اخلال گر اعدام شوند مشکل حل می شود، در منابع خبری این خبر آمد.  درهمان روزها دو معامله گر عمده سکه و ارز پیدا شد ند و یکی از آنها به درجه سلطانی مفتخر و بعد اعدام شد . اگر حافظه اجازه دهد آن وقت قیمت سکه حدود 4 میلیون تومان بود وحالا نزدیک به حالا بین هشت  میلیون تومان شده است ومعلوم می شود هیچ اثری از اعدام سلطان سکه نپذیرفته است.. حالا بازهم یک  سلطان خود رو هم یافت شده و تاجگذاری نیز شده است انجام. این به نظر می رسد دراین راه پر محنت  باید منتظر کشف سلطان های مختلف  مثل سلطان فولاد، سلطان جوجه، سلطان ارز، سلطان شکر، سلطان طلا، سلطان اتومبیلباشیم.  خوب است از هرچه کم داریم از این یکی کم نداریم .

و اما درس اخلاقی این مطلب. داستان حاکم مراغه را بشنوید که درس عمیقی است برای طالبان پست و مقام است.  گویند روزی حاکم جدید مراغه را با تشریفات به طرف در وازه ورودی مراغه می بردند و اهالی شهر هم در استقبال گرد آمده بودن. در آن لحظه حاکم جدید ملاحظه کرد که فردی را با کتک و پس گردنی از دروازه بیرون می آورند، پرسید این بی نوا چه کسی است، گفتند حاکم قبلی است. به هر حال با تقریب می توان پیشنهاد داد کسانی که در این بازار رانتی فعال هستند بهتر است در همان حد نایب  یا کمک نایب بمانند و به حیطه سلطان شدن نزدیک نشوند برای سلامت سر مناسب تر است.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۸۶۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار استاندار گیلان به مسئولان مانع تراش در مسیر سرمایه گذاری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ استاندار گیلان امروز در نشست شورای برنامه ریزی گیلان در رشت با اشاره برلزوم ایجاد زیرساخت‌ها و الزامات ورود مردم در عرصه‌ی اقتصاد وتولید افزود: برای تحقق عینی شعار سال با نام جهش تولید با مشارکت مردم مستلزم ریل گذاری اقتصاد بر محور نقش آفرینی عموم مردم است.
اسدالله عباسی خطاب به اخلالگران در روند مشارکت عمومی در حوزه‌ی تولید و اقتصاد گفت: هر مدیر یا مسئولی که در روند مشارکت مردم در عرصه تولید و اقتصاد کارشکنی و یا سرمایه گذار مردمی را مایوس کند، برکنار خواهد شد.
وی همچنین بر لزوم توزیع عادلانه‌ی منابع پیش بینی شده در بودجه‌ی سال ۱۴۰۳ اشاره و تصریح کرد: در بودجه‌ی امسال، اعتبارات خوبی در حوزه‌ی مدیریت پسماند، بهبود ظرفیت‌های تولیدی واشتغالزا و نیز حمایت از شهرداری‌ها برای اجرای طرح‌های مهمی، چون طرح تفکیک زباله از مبدا و ساماندهی پسماند مناطق روستایی در نظر گرفته شده که با پیگیری نمایندگان می‌تواند به حصول نتایج مطلوب منتهی شود.
محمد رستمی، رییس سازمان مدیریت وبرنامه ریزی گیلان هم در این نشست گزارشی از روند بودجه بندی وبودجه ریزی استان در راستای تسریع در روند تحقق شعار سال ارایه کرد و گفت: در همین راستا راهکار‌هایی تهیه وتدوین شده تا تخصیص منایع در مسیر درست خود توزیع شود و به توسعه‌ی متوازن در مناطق مختلف شهری وروستایی بیانجامد.
در ادامه‌ی این نشست آقایان ابراهیم نجفی، رییس مجمع نمایندگان گیلان، جبار کوچکی نژاد و محمدرضا احمدی از نمایندگان مردم رشت و خمام، احمد دنیامالی، نماینده‌ی مردم انزلی و خلیل بهروزی فر، نماینده‌ی فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی هر یک در سخنانی الزامات و اولویت‌های تخصیص منابع در مناطق مختلف استان را تشریح کرده و بر لزوم توجه به طرح‌های حوزه‌ی سلامت، ساماندهی پسماند، مدیریت فاضلاب ها، حمایت از بخش کشاورزی و صنعت و همچنین طرح‌های نیمه تمام بویژه در حوزه‌ی سلامت تاکید کردند.
در پایان این نشست از ۶ قاری برگزیده‌ی بین المللی گیلان که در ماه مبارک رمضان امسال در جهت ترویج فرهنگ قرآنی و رونق بخشی به محافل انس با قرآن تاثیرگذار بودند، قدردانی شد.

دیگر خبرها

  • قول وزیر صنعت برای کمک به صنعتگران
  • قوانین خلق الساعه مانع جهش تولید است
  • هشدار استاندار گیلان به مسئولان مانع تراش در مسیر سرمایه گذاری
  • افتتاح یک واحد تولید باطری در گرمسار با حضور وزیر صمت
  • صادرات حدود ۶۷ تن زعفران از افغانستان
  • نظارت بر بازار شرط تحقق شعار سال است
  • شرط تحقق شعار سال نظارت و بازرسی بر بازار است
  • نوسان در تولید مانع صادرات پایدار مرغ شده است
  • ثبت برنامه ماهانه واحدهای تولیدی در سامانه جامع تجارت الزامی شد
  • تاکید رئیسی بر اجرای دقیق قانون ساماندهی و نظارت بر کولبران