Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-25@20:15:06 GMT

فهم فلسفه به واسطه سینما در اندیشه دلوز

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۸۶۷۷۴

فهم فلسفه به واسطه سینما در اندیشه دلوز

پنجمین چاپ «مغز یک صفحه نمایش است» ژیل دلوز منتشر شد. دلوز فیلسوفی اساساً رادیکال و خلاق است که نگاهش به سینما تاثیر ماندگاری بر فهم سینما و همین‌طور فهم فلسفه به‌واسطه‌ سینما داشته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نشر بان پنجمین چاپ کتاب «مغز یک صفحه نمایش است» اثر ژیل دلوز و ترجمه پویا غلامی و ویراستاری فرهاد اکبرزاده را با شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه، ۱۰۴ صفحه و بهای ۱۵ هزار تومان منتشر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چهارمین چاپ این کتاب تابستان ۹۸ با شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و بهای ۱۵ هزار تومان منتشر شده بود. چاپ نخست این کتاب نیز سال ۱۳۹۵ به بهای هفت هزار تومان در دسترس مخاطبان قرار گرفت.

مترجم کتاب «مغز یک صفحه نمایش است» دست به گزینش و گردآوری مقالاتی از ژیل دلوز فیلسوف شهیر فرانسوی زده‌ است که همگی حول محور سینما و علاقه‌ این فیلسوف تاثیرگذار به سینما می‌چرخند. این مقالات به طور کلی از دو کتاب «گپ‌وگفت‌ها» و «دو رژیم جنون» دستچین شده‌اند. با این حال چند مقاله از این کتاب از نیز پیشتر در دهه‌ ۱۹۷۰ در کایه دو سینما منتشر شده بودند و همان‌طور که مترجم در مقدمه توضیح داده برخی از آنها را می‌توان چون مقدمه‌ای دید برای ورود به دو کتاب مهم دلوز درباره‌ سینما، یعنی «تصویر ‌ حرکت» و «تصویر ‌ زمان». کتاب حاوی چهار گفت‌وگو با دلوز درباره سینما و یک نامه است که دلوز به سرژی دنی به مناسبت انتشار کتابش نوشته، به علاوه‌ تک نگاری‌ که دلوز درباره‌ فیلم «دسته‌ چهار نفره» ساخته‌ ژاک ریوت نوشته است.

گفت‌وگوهای درج شده در این کتاب مهم‌ترین گفت‌وگوهای دلوز درباره برخی پرسش‌ها یا کج‌فهمی‌های احتمالی درباره کار فکری او در دو کتاب سینمایی‌اش را برطرف می‌کنند.

دلوز فیلسوفی اساساً رادیکال و خلاق است که نگاهش به سینما تاثیر ماندگاری بر فهم سینما و همین‌طور فهم فلسفه به‌واسطه سینما داشته است. او در «پرتره‌ فیلسوف در مقام یک سینمارو» در پاسخ به این پرسش که «شما ارزشِ اصالت را دقیقاً چگونه می‌فهمید؟» می‌گوید: «اصالت تنها معیار یک اثر است. اگر احساس نمی‌کنید که چیزی نو دیده‌اید، یا چیزی نو برای گفتن دارید، چرا می‌نویسید، چرا نقاشی می‌کشید، چرا فیلم می‌سازید؟ به همین ترتیب، در فلسفه اگر سراغ ابداع مفاهیم نو نمی‌روید چرا می‌خواهید فلسفه ورزی کنید؟»

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۸۶۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دوحه: باید مانع حمله احتمالی به رفح شویم

سخنگوی وزارت خارجه قطر با اشاره به اینکه به دلیل عدم رسیدن به توافق در ماه رمضان یک حالت ناامیدی میان میانجی‌گرها به‌ وجود آمده است، تاکید کرد که همه طرف‌ها باید مانع حمله رژیم صهیونیستی به رفح شوند.

به گزارش مشرق، «ماجد الانصاری» سخنگوی وزارت خارجه قطر در اظهاراتی گفت: برای ممانعت از افزایش ناامنی در منطقه تلاش می‌کنیم. تمام دنیا باید به این مساله پایبند باشند و کودکان را از پیامدهای جنگ دور کند. اکنون یک نسل کامل از ایتام در غزه به‌ وجود آمده است.

طبق گزارش الجزیره، وی خاطرنشان کرد: به دلیل عدم رسیدن به توافق در ماه رمضان یک حالت ناامیدی میان میانجی‌گرها به‌ وجود آمده است و ما در این مرحله نیاز به ارزیابی مجدد تلاش واسطه‌ها هستیم. بعد از هجمه‌های مکرر علیه تلاش‌ واسطه‌ها به‌ویژه تلاش‌های قطر ابراز ناامیدی کردیم. برخی وزرای کابینه نتانیاهو (نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی) اظهاراتی منفی علیه نقش قطر داشتند.

ماجد الانصاری در بخش دیگری تاکید کرد: هیچ طرفی در جامعه بین‌المللی نباید حمله به رفح را بپذیرد زیرا این منطقه رنج و مشکلات زیادی دارد. همه ما باید تلاش کنیم تا مانع حمله احتمالی به رفح شویم و جنگ را متوقف کنیم.

سخنگوی رسمی وزارت خارجه قطر همچنین افزود: هماهنگی‌ها با شرکایمان در ترکیه در مورد راه‌های توقف جنگ در غزه ادامه دارد. ترکیه از مهم‌ترین کشورهای حامی میانجیگری‌های قطر برای توقف جنگ در غزه است. قطر به تلاش‌ها برای توقف بحران غزه پایبند است اما اکنون در مرحله ارزیابی مجدد است. میانجیگری‌های قطر منجر به آزادی ۱۰۹ گروگان و آزادی تعدادی اسیر دیگر شد. چالش اول پیش‌روی واسطه‌ها این است که دو طرف برای رسیدن به نتیجه جدیت کافی داشته باشند. ما هرگونه اظهاراتی را که با حقیقت نقش قطر در تضاد باشد، نمی‌پذیریم.

ماجد الانصاری همچنین اعلام کرد تیم‌های مذاکره در مورد بحران غزه در حال حاضر در قطر نیستند.

وی در بخش دیگری از سخنانش هم گفت: از تصمیم برخی کشورهای اروپایی برای به رسمیت شناختن دولت فلسطین استقبال می‌کنیم و به حمایت انسانی از مردم فلسطین پایبند هستیم و این مساله قابل بحث نیست.

از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ که رژیم صهیونیستی حملات ویرانگر خود علیه نوار غزه را با حمایت آمریکا آغاز کرد، ده‌ها هزار فلسطینی که بیشترشان زن و کودک بودند، در این حملات شهید و زخمی شدند و زیرساخت‌های نوار غزه به شکل گسترده‌ای ویران شده و فاجعه انسانی بی‌سابقه‌ای در این منطقه رقم خورده است.

در نتیجه این حملات و محدودیت‌هایی که این رژیم اعمال کرده و در پی کمبود شدید غذا، آب، دارو و سوخت، ساکنان نوار غزه به‌ویژه در شمال نوار غزه در آستانه خطر قحطی قرار داشته و جان کودکان و سالخوردگان در این منطقه به خطر افتاده است.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • نشستی دربارۀ ابن‌سینا و مکتب فلسفی اصفهان
  • فلسفه چینی: سفری به ژرفای اندیشه شرقی
  • برگزاری «هفته هنر انقلاب» مایه دلگرمی هنرمندان است/یک پیشنهاد مهم
  • علامه جعفری از شایستگی تفکر به صورت بالفعل برخوردار بود
  • افزایش کیفیت و حذف واسطه‌ها با عرضه زعفران در بورس کالا
  • حذف واسطه‌ها و کاهش هزینه تولید طلا در پی حراج شمش در مرکز مبادله
  • معرفی سرگذشت رباعیات خیام و 4 کتاب دیگر
  • دوحه: باید مانع حمله احتمالی به رفح شویم
  • اقتباس بهترین راه ارتباط کودکان با سینما
  • گفتگو درباره کتاب «بازآرایی نهاد دین در برابر نهاد دولت»