Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی محمدی مقدم مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: در راستای تحقق شعار اقتصاد مقاومتی، رونق تولید و اشتغال، اقتصادی کردن مراتع و استفاده از دیگر کارکردهای آن دردستور کار قرار دارد به طوری که از سال 94 با همکاری جهادکشاورزی توسعه کشت گیاه دارویی گل محمدی در استان آغاز شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز؛ علی محمدی مقدم مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: در راستای تحقق شعار اقتصاد مقاومتی، رونق تولید و اشتغال، اقتصادی کردن مراتع و استفاده از دیگر کارکردهای آن دردستور کار قرار دارد به طوری که از سال 94 با همکاری جهادکشاورزی توسعه کشت گیاه دارویی گل محمدی در استان آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: طی این مدت بالغ بر 800 هکتار از اراضی زراعی و ملی استان به کشت گل محمدی اختصاص یافت که هم اکنون بیش از 350 هکتار آن قابل بهره برداری است.

محمدی مقدم با بیان اینکه برداشت گل محمدی در استان چهارمحال و بختیاری هم اکنون آغاز شده است و تا پایان خردادماه ادامه دارد گفت: میانگین عملکرد این گیاه، 3 تن در هر هکتار است که بخشی از آن در کارخانجات برای مصارف غذایی و دارویی استفاده می شود و مابقی به یزد و کاشان ارسال می گردد.

وی از افزایش 250 تنی تولید گل محمدی نسبت به سال گذشته در استان خبر داد و گفت: پیش بینی شده امسال نزدیک به یک هزار تن گل محمدی از اراضی استان بهره برداری شود.

به گفته وی؛ اخیرا در شهرک صنعتی شهرکرد کارخانه گلاب گیری راه اندازی شده است که در تکمیل زنجیره فرآوری محصولات گل محمدی در استان اهمیت بالایی دارد.

فرامرز مردانی رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری نیز در این باره گفت: گل محمدی از جمله گیاه دارویی با نیاز آبی کم است که در اراضی کم بازده و مراتع درجه 3 کشت می شود.

وی با اشاره به مزایای کشت گل محمدی در اراضی بایر خاطرنشان کرد: کشت این گیاه علاوه بر رونق تولید، اشتغال و افزایش درآمد بهره‌برداران و جوامع محلی در حفظ آب و خاک، افزایش نفوذپذیری آب در زمین و تقویت سفره های آب زیرزمینی نقش بسزایی دارد.

مردانی با اشاره به آمار بالای فرسایش خاک در چهارمحال و بختیاری گفت: به طور متوسط میزان فرسایش خاک در این استان بیش از 20 تن در هر هکتار است که پیش بینی شده با کشت این گیاه در اراضی بایر، فرسایش خاک با 70 درصد کاهش به 8 تن در هر هکتار برسد.

یکی از کشاورزان می گوید: امسال هر کیلوگرم گل محمدی به صورت تر حدود 15 هزار تومان به فروش می رسد.

یاد آور می شود: یک میلیون و 93 هزار هکتار، معادل 67 درصد وسعت استان چهارمحال و بختیاری را مراتع تشکیل داده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: چهارمحال و بختیاری گل محمدی در استان فرسایش خاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۸۸۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برقراری پرواز عسلویه - شهرکرد و بالعکس

تعداد پروازهای فرودگاه شهرکرد با برقراری پرواز عسلویه - شهرکرد و بالعکس، افزایش یافت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، پس از سالیان انتظار فراوان از طرف مردم استان چهارمحال و بختیاری، بالاخره پرواز عسلویه -شهرکرد و بالعکس از طریق فرودگاه شهرکرد برقرار شد.

سیداسماعیل نژادحسینی، سرپرست فرودگاه شهدای شهرکرد از برقراری پرواز از فرودگاه شهرکرد به مقصد عسلویه خبر داد و گفت: پرواز مسیر عسلویه - شهرکرد - عسلویه از تاریخ دهم اردیبهشت ماه برقرار شد.

وی ادامه داد: این پرواز با پیگیری‌های قابل توجه استاندار محترم و حسن نظر بعضی از مسئولان دیگر بعد از سالیان محقق شد. امید است ضمن استقبال خوب مردم استان شرایط تثبیت این پرواز محقق شود.

غلامعلی حیدری، استاندار چهارمحال و بختیاری پیش از این گفته بود:  توسعه پروازهای فرودگاه بین‌المللی شهرکرد به افزایش صادرات، واردات، جابجایی مسافر، اشتغال‌زایی، کاهش نرخ بیکاری و رونق اقتصادی منطقه کمک می‌کند.در این راستا تسهیلات مورد نیاز سرمایه‌گذاران در سریع‌ترین زمان ممکن تأمین و پرداخت می‌شود.

محمدکاظم منزوی نیز گفته بود:  قطعاً استان برنامه‌هایی برای توسعه فرودگاه شهرکرد و پروازهای مستمر در آن  دارد. بنابراین برای برقراری پروازهای مستمر لازم است ریسک و خطراتی که شامل خالی ماندن صندلی‌ها پیش می‌آید توسط استان پذیرفته شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری ادامه داد:  یکی از مهم‌ترین مسائلی که در خصوص فرودگاه شهرکرد مطرح می‌شود توسعه فرودگاه شهرکرد است.

انتهای پیام/7540

دیگر خبرها

  • طرح کنترل کوچ ومدیریت چرای دام تا پایان اردیبهشت
  • برقراری پرواز عسلویه - شهرکرد و بالعکس
  • افتتاح ۷ طرح برق رسانی در چهارمحال و بختیاری
  • گل محمدی به عنوان گیاهی اقتصادی برای کشاورزان یزدی
  • بازگشت به زندگی مرد ۷۰ ساله در فارسان
  • قرار گرفتن گل محمدی در برنامه‌ی توسعه‌ی کشت استان یزد
  • تهیه بانک اطلاعاتی دارو در چهارمحال و بختیاری
  • مبارزه با آفات سن در هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی چهارمحال و بختیاری
  • وجود بیش از دو هزار گونه گیاهی در گنجینه گیاه شناسی کردستان
  • پیشرفت ۶۵ درصدی طرح‌های هادی روستایی در چهارمحال و بختیاری