Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با بیان اینکه ۹.۳ میلیون دستگاه انواع ناوگان فرسوده در کشور داریم، گفت: یکی از خسارت‌های ناوگان فرسوده سالانه بیش از ۹۶۰ میلیون دلار مصرف سوخت مازاد است. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رونمایی از سامانه ثبت‌نام متقاضیان نوسازی حمل و نقل کالا روز گذشته با حضور وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


* امکان نوسازی ناوگان کامیونی در قالب ۲ طرح فراهم شد
از این پس متقاضیان نوسازی ناوگان کامیونی می‌توانند در قالب دو طرح «نوسازی ناوگان تجاری درون و برون‌شهری»، و «واردات کامیون با عمر حداکثر ۳ سال» نسبت به نوسازی کامیون‌های فرسوده اقدام کنند.

در طرح اول، ۸۶۳ راننده که کامیون فرسوده آن‌ها بیشترین پیمایش را داشته‌اند به کارخانه سازنده داخلی برای دریافت کامیون نو معرفی می‌شوند و از این محل تسهیلات دریافت می‌کنند.

در طرح دوم نیز امکان واردات کامیون‌های با عمر حداکثر سه سال برای ۴ گروه فراهم است که این گروه‌ها شامل سازنده‌های داخلی (در این فاز ۱۰۰۰ دستگاه)، شرکت‌های توانمند حمل و نقل (هر کدام ۱۰۰ دستگاه)، شرکت‌های دارای مجوز واردات از وزارت صمت (هر کدام ۵۰ دستگاه کامیون) و افراد حقیقی و حقوقی (هر کدام یک تا ۱۰ دستگاه کامیون) است.

‌امکان واردات دارند ضمن اینکه این کامیون‌ها باید استاندارد‌های روز را داشته باشد، خدمات پس از فروش داشته است و تولیدات اروپا، ژاپن و یا کره باشد.
* مزایای نوسازی ناوگان
پس از رونمایی از سامانه ثبت‌نام متقاضیان نوسازی حمل و نقل کالا، مهران قربانی، معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، در این‌باره در برنامه تلویزیونی «تیتر امشب» گفت: وقتی ناوگان استاندارد‌های لازم را داشته باشد و وارد مرحله فرسودگی نشده باشد، در ارتقاء افزایش ایمنی جاده‌ای، کاهش مصرف سوخت، بهبود شاخص‌های محیط زیست و افزایش توان عملکردی ناوگان حمل و نقل داخلی و بین‌المللی مؤثر است، ضمن آنکه افزایش بهره‌وری را به دنبال دارد.

وی ادامه داد: همچنین افزایش سرعت عملکردی جریان ترافیک در راه‌ها، بهبود شاخص‌های زیست محیطی، افزایش راحتی و بهبود سلامت راننده، افزایش صادرات انرژی و توسعه حمل و نقل عمومی از مزایای نوسازی ناوگان است.

معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ادامه داد: وقتی در یک جاده دوبانده یک تریلی فرسوده با سرعت ۴۰ تا ۵۰ کیلومتر در ساعت حرکت می‌کند، ترافیک سنگین ایجاد می‌کند.
* نوسازی ۵۳ هزار دستگاه کامیون فرسوده تا سه سال آینده
‌قربانی از رونمایی از سامانه ثبت نام نوسازی ناوگان حمل‌ونقل برون‌شهری کالا گفت و افزود: با هدف نوسازی ۵۳ هزار دستگاه کامیون فرسوده تا سه سال آینده، متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سامانه www.rpf.rmto.ir​​ ثبت نام کنند.
* ۱۰۷ هزار دستگاه کامیون با عمر بالای ۲۲ سال داریم
معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای بیان کرد: از ۳۶۰ هزار دستگاه کامیون در ناوکان حمل و نقل برون شهری کشور حدود ۱۰۷ هزار دستگاه کامیون عمر بالای ۲۲ سال وجود دارد، حمل و نقل جاده‌ای برون شهری در توسعه کشور نقش بسزایی دارد و ما تلاش می‌کنیم این ناوگان را علاوه بر توسعه جوان کنیم.
* ۸۶۳ نفر از رانندگان مالک خودرو‌های با سن بالای ۵۰ سال در اولویت نوسازی
وی گفت: ۸۶۳ نفر از رانندگان مالک خودرو‌های با سن بالای ۵۰ سال در اولویت نوسازی ناوگان هستند که پس از دریافت پیامک می‌توانند طبق قرارداد با سازنده داخلی (ایران خودرو دیزل) و با توجه به راهنمایی‌های منتشر شده در این سامانه، نسبت به خرید خودرو ثبت نام کنند.
* در ۲۰ سال گذشته فقط ۱۸ هزار دستگاه کامیون نوسازی شد
قربانی ادامه داد: در ۲۰ سال گذشته فقط ۱۸ هزار دستگاه ناوگان کامیونی نوسازی شد و در حال حاضر ۱۰۷ هزار کامیون فرسوده داریم که از نظر ایمنی مسائل محیط زیستی و ... تبعاتی دارند.
* خسارت سالانه ۹۶۰ میلیون دلار‌ی ناوگان فرسوده
معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اظهار داشت: در پیوست مصوبه اخیر شورای اقتصاد، برآوردی صورت گرفته است که ناوگان فرسوده در حوزه برون‌شهری، چه میزان خسارت به لحاظ مصرف سوخت به ما وارد می‌کند که در این گزارش قید شده است سالانه بیش از ۹۶۰ میلیون دلار بابت مصرف سوخت مازاد خسارت ناوگان فرسوده است.

وی بیان کرد: یک ناوگان نوسازی شده در ۱۰۰ کیلومتر ۲۷ تا ۳۰ لیتر سوخت مصرف می‌کند، ولی ما در حال حاضر کامیون‌های فرسوده‌ای را داریم که در ۱۰۰ کیلومتر حتی ۷۰ لیتر سوخت هم مصرف می‌کنند، البته ما در محاسبات خود عدد ۶۰ لیتر را در نظر می‌گیریم، اما فراتر از این ارقام هم داریم که نشان می‌دهد ناوگان فرسوده چه زیان بزرگی به کشور وارد می‌کند.
* شرایط و سیاست‌ها در پروژه واردات کامیون با عمر ۳ سال
قربانی گفت: در طرح واردات کامیون با عمر حداکثر ۳ سال، با تأیید و تشخیص سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کامیون‌های مورد نیاز که استاندارد‌های روز را دارا باشند و عمر کمتر از سه سال را دارا باشند، مشروط به وجود خدمات پس از فروش موضوع قانون حمایت از حقوق مصرف‌کننده، امکان ارائه به متقاضیان واقعی وجود دارد.

معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در تشریح سیاست‌های کلان در طرح واردات کامیون با عمر سه سال توضیح داد: اولویت جایگزینی با فرسوده‌ترین ناوگان و با عملکرد بالا است؛ ایجاد امکان بهره‌مندی از طرح توسط مالکان و رانندگان فعال با شرایط اقتصادی پایین، مشارکت خودروسازان، تقویت شرکت‌های توانمند و بزرگ‌مقیاس حمل و نقل و تأمین ناوگان ملکی الزامی شرکت‌های حمل و نقل از سیاست‌های کلان در طرح واردات کامیون با عمر سه سال است.

وی اضافه کرد: همچنین این کامیون‌ها باید استاندارد بوده و دارای خدمات پس از فروش باشند و کاهش ریسک فعالیت دلالی و کلاهبرداری و همچنین استقلال در استفاده از تسهیلات دولتی از سیاست‌های کلان در طرح واردات کامیون با عمر سه سال است.
* کامیون‌های فرسوده با عمر ۴۰ سال به بالا در اولویت نوسازی ناوگان کامیونی
قربانی بیان کرد: فعلاً در طرح واردات کامیون با عمر سه سال، جایگزینی با کامیون‌های فرسوده بیش از ۴۰ سال مطرح است و در گام بعد وارد مرحله ۳۰ تا ۴۰ سال می‌شویم.
* ۹.۳ میلیون دستگاه انواع ناوگان فرسوده در کشور داریم
معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در تشریح وضعیت موجود خودرو‌های فرسوده و اسقاط شده به تفکیک کاربری گفت: در حال حاضر ۵۷۶ هزار و ۵۵ دستگاه کامیون فرسوده موجود داریم که تا پایان سال ۹۸، ۲۴ هزار و ۵۸۸ دستگاه اسقاط شده است.

وی ادامه داد: همچنین جمع کل خودروی سواری فرسوده موجود ۷ میلیون و ۱۸۸ هزار و ۱۴۷ دستگاه است که تا پایان سال ۹۸، یک میلیون و ۵۱۲ هزار و ۶۸۶ دستگاه اسقاط شده است.

قربانی ادامه داد: جمع کل وانت‌بار‌های فرسوده موجود یک میلیون و ۱۷۵ هزار و ۹۳۰ دستگاه است که تا پایان سال ۹۸، ۳۶۹ هزار و ۴۱۴ دستگاه اسقاط شده است.

معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ادامه داد: جمع کل مینی‌بوس‌های فرسوده موجود ۶۹ هزار و ۷۵۲ دستگاه است که تا پایان سال ۹۸، ۱۷ هزار و ۵۹ دستگاه اسقاط شده است.

وی ادامه داد: جمع کل اتوبوس‌های فرسوده موجود ۳۸ هزار و ۹۹۸ دستگاه است که تا پایان سال ۹۸، ۱۱ هزار و ۳۶۳ دستگاه اسقاط شده است.

قربانی ادامه داد: جمع کل تاکسی‌های فرسوده موجود ۲۳۶ هزار و ۲۳۳ دستگاه است و در پایان سال ۹۸، ۲۰۹ هزار و ۴۱۵ دستگاه اسقاط شده است.

معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اضافه کرد: جمع کل ناوگان فرسوده دولتی ۵۸ هزار و ۶۸۶ دستگاه است که تا پایان سال ۹۸، ۳۷ هزار و ۳۶۱ دستگاه اسقاط شده است.

وی توضیح داد: جمعاً ۹ میلیون و ۳۴۳ هزار و ۸۰۱ دستگاه انواع ناوگان فرسوده در کشور داریم که تا پایان سال ۹۸، ۲ میلیون و ۲۰۸ هزار و ۸۸۶ دستگاه اسقاط شده است. منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نوسازی ناوگان کامیونی معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای هزار دستگاه کامیون کامیون های فرسوده فرسوده موجود ناوگان فرسوده ۹۶۰ میلیون دلار ناوگان کامیونی کامیون فرسوده نوسازی ناوگان کامیون ها مصرف سوخت برون شهری سیاست ها ثبت نام جمع کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۸۸۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی تعمیرگاه مخصوص خودرو‌های برقی در پایتخت

عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره جایگزینی تاکسی‌های فرسوده گفت: باتوجه به اینکه شهر تهران همواره با چالش آلودگی هوا دست و پنجه نرم می‌کند شهرداری در تلاش است تا با جایگرین کردن تاکسی‌های فرسوده با نوع برقی آنها بتواند این وضعیت را تا حدودی کنترل کند.

وی با اشاره به اینکه بناست تا از چین تعدادی خودرو برقی وارد شود افزود: واردات تنها راه حل شهرداری تهران برای نوسازی ناوگان حمل و نقل فرسوده پایتخت نیست بلکه به جهت استفاده از ظرفیت خودروسازان داخلی توافقنامه‌ای با کمک وزارت صمت منعقد شده است. 

محمدخانی با بیان اینکه در کنار استفاده از ظرفیت واردات از تولید داخل بهره خواهیم برد اظهار کرد: تاکنون با چند شرکت داخلی برای تامین خودرو قرارداد بسته شده است. باهمکاری سازمان تاکسیرانی ارتباط بین شرکت خودروساز داخلی و وزارت صمت برقرار شده و در همین راستا خودرو‌های برقی جایگزین خودرو‌های قبلی شدند.

رئیس مرکز ارتباطات و اموربین‌الملل شهرداری تهران ضمن اشاره به این موضوع که قیمت خودروی برقی بیشتر از خودرو‌های پیشنهادی قبل است اظهار کرد: با تحقق بودجه‌ای که دولت برای بهبود و راه‌اندازی خودروی برقی قرار داده است، قیمت تمام‌شده خودروی برقی معادل قیمت خودرویی می‌شود که در گذشته برای نوسازی مورد نظر بود.

 وی گفت: تصمیم بر این است تا با همکاری سازمان تاکسیرانی و هماهنگی شرکت‌های خودروساز، با هدف تسهیل‌گری و حمایت از رانندگان قراردادی میان تاکسیرانان و شرکت‌های خودروساز شکل بگیرد. 

محمدخانی در ادامه با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد خودرو‌های تاکسی فرسوده هستند خاطرنشان کرد: خودرو‌های فرسوده مقدار قابل توجهی از آلودگی هوا را بر عهده دارند، بنابراین در مورد نوسازی ناوگان ظرفیت و امکان جایگزینی ۴۰هزار خودروی برقی با فرسوده دیزلی را ایجاد کردیم. البته همچنان سعی می‌کنیم توان خود را در این زمینه افزایش دهیم. 

سخنگوی شهرداری تهران با اشاره به همکاری سازمان تاکسیرانی با شرکت مپنا تاکید کرد: با همکاری شرکت تا سه ماه آینده مپنا قرار است خودرو برقی سواری دیگری در ابعاد سمند و به ارزش ۸۰۰ میلیون تومان نیز تامین کند. همچنین با داخلی‌سازی سایر قطعات که با خودروی بنزینی مشترک است می‌توانیم تولید داخلی را افزایش دهیم. 

وی در خصوص مزایای داخلی سازی قطعات اذعان کرد: در صورت داخلی‌سازی این خودرو در کنار معافیت از ارزش افزوده می‌توان با تعرفه صفر گمرک آنها را به فروش رساند که در نتیجه قیمت خودرو کاهش خواهد یافت.

محمدخانی در پایان تصریح کرد: این خودرو‌ها تا ۵ سال گارانتی داشته و نگرانی بابت خدمات پس از فروش آنها وجود نخواهد داشت. همچنین برای تسهیلات بیشتر یک تعمیرگاه خاص خودرو‌های برقی راه‌اندازی شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • ترخیص ۲ هزار و ۵۰۰ خودرو و تاکسی برقی از گمرک
  • راه‌اندازی تعمیرگاه مخصوص خودرو‌های برقی در پایتخت
  • کشف بیش از ۵ هزار عدد بلبرینگ صنعتی قاچاق در خوی
  • بیش از ۸۹۱ هزار مسافر از پایانه مرزی تمرچین تردد کرده اند
  • صادرات سالانه ۱۲۰ میلیون دلار محصولات کشاورزی در قزوین
  • برخورد کامیون با ۲ خودرو ۳ مصدوم بر جا گذاشت
  • برخورد کامیون با ۳ خودرو ۳ مصدوم بر جا گذاشت
  • سالانه ۱۲۰ میلیون دلار محصولات کشاورزی استان قزوین صادر شود
  • ◄ معادله نامتوازن برای رانندگان کامیون؛ افزایش 300 درصدی هزینه ها و عدم افزایش کرایه ها
  • کشف ۷۸ هزار لیتر سوخت قاچاق در هرمزگان