Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

توفان کرونا بیش از آن که فکرش را می‌کردیم، باعث تغییر سبک زندگی و کار مردم شده است. حالا هنردوستان به‌جای رفتن به سینماها و سالن‌ها برای تماشای فیلم و کنسرت، در خانه‌هایشان می‌نشینند و از دریچه رایانه و گوشی‌هایشان فیلم می‌بینند و کنسرت موسیقی زنده تماشا می‌کنند.

بعد از اجرای کنسرت‌های آنلاین به همت شهرداری تهران، حالا هنرمندان دیگری که طرفداران زیاد دارند هم وارد گود اجرای آنلاین شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کسانی که شاید حضور در کنسرت‌هایشان برای عده‌ بسیار کمی امکان‌پذیر باشد، مانند کیهان کلهر و همایون شجریان که هر کدام در اوج شهرت و محبوبیت هستند و دور از دسترس بیشتر مردم.

کیهان کلهر نوازنده‌ای بین‌المللی است که در بسیاری از رویدادهای فرهنگی دنیا شرکت کرده است. کلهر که بسیاری با صدای کمانچه‌ او خاطره دارند، نخستین روز خرداد در موزه آبگینه تهران کنسرت برگزار کرد. او که با دریافت جایزه «وومکس» به‌عنوان مرد سال موسیقی جهان در سال ۲۰۱۹ معرفی شده، به‌جای کمانچه، یک ساعت سه‌تار نواخت و این‌بار هم دل‌ها را برد. «از غم عشق تو ای صنم» و «مرغ سحر» از آثاری بودند که کلهر با سه‌تار اجرا کرد.

این کنسرت کاملاً رایگان بود و تماشای آن برای هرکس که به اینترنت دسترسی داشت، ممکن بود. کلهر یک ساعت اجرای خود را از صفحه اینستاگرامش پخش کرد و با استقبال ۲۵ هزار نفری مخاطبانش همراه شد.

کنسرت شجریان برای همه رایگان نبود

کنسرت همایون شجریان تفاوت‌هایی با تکنوازی کلهر داشت. در این کنسرت که «نسیم وصل» نام داشت، قطعات ماندگار و پرطرفدار همایون شجریان به آهنگسازی محمدجواد ضرابیان از جمله «هوای گریه»، «خانه سودا»، «افسونگر»، «غریبانه»، «ای عاشقان»، «باستاره‌ها»، «حاصل عمر»، «دفتر دل»، «نسیم وصل» و «مرغ سحر» اجرا شد. پیش از برگزاری کنسرت شجریان، آن را بزرگ‌ترین کنسرت آنلاین برگزار شده در ایران نامیده بودند چراکه ارکستر مجلسی تهران به رهبری بردیا کیارس همراه با ۳۵ نوازنده، همایون شجریان را همراهی و ۱۰ دوربین به‌صورت همزمان، آن را تصویربرداری کردند.

چند روز قبل از برگزاری کنسرت شجریان در سطح شهرهای ایران بیلبوردهای بزرگی نصب شد. همچنین ایرانسل به‌عنوان اسپانسر این رویداد فرهنگی، لنز را به‌عنوان اپلیکیشنی که مخاطبان می‌توانند با استفاده از آن کنسرت را به‌صورت رایگان مشاهده کنند، معرفی کرد. عضویت در اپلیکیشن لنز موجب شد این کنسرت برای کسانی که خط ایرانسل ندارند رایگان نباشد، اما این تنها نکته منفی این کنسرت نبود. به گفته ایرانسل، تماشای همزمان بالغ بر ۷۱۰ هزار نفر در لحظات ابتدایی، موجب غافلگیری و بروز اشکالاتی از جمله قطعی چندین باره پخش برنامه شد و بسیاری از علاقه‌مندان نتوانستند اجرای زنده این برنامه را ببینند و پشت ترافیک مجازی ماندند تا ضعف زیرساخت‌های داخلی بیشتر از قبل آشکار شود.

مبلغ حق اشتراک بازگردانده می‌شود

بعد از اعتراض گروهی که حق اشتراک لنز را پرداخته بودند، اما امکان تماشای کنسرت برایشان مهیا نشده بود، روابط عمومی ایرانسل اعلام کرد: «علاقه‌مندانی که به دلیل استقبال گسترده، موفق به مشاهده کامل برنامه به‌صورت زنده نشده‌اند، می‌توانند طبق اعلام قبلی، بازپخش آن را تا روز ۱۳ خرداد در اپلیکیشن یا نسخه تحت وب لنز مشاهده کنند. با تأکید مجدد بر عدم انجام بلیت‌فروشی برای این کنسرت و صرفاً دریافت حق اشتراک اپلیکیشن برای کاربران غیرایرانسلی، ضمن دلجویی از برخی هواداران همایون شجریان که به دلیل استقبال گسترده، موفق به تماشای کنسرت به‌صورت زنده نشده‌اند، اعلام می‌دارد که به مناسبت عید سعید فطر و با دستور بیژن عباسی‌آرند، مدیرعامل ایرانسل، مبلغ حق اشتراک به حساب کاربرانی که حق اشتراک ویژه خریداری کرده‌، ولی موفق به مشاهده کامل برنامه نشده‌اند، بازگردانده می‌شود.»

شاید برای باز گرداندن مبلغ حق اشتراک به حساب کاربران لنز، دیر شده باشد. فضای مجازی پر است از افرادی که برای نخستین بار این اپلیکیشن را برای تماشای کنسرت شجریان روی سیستم خود نصب کردند، اما با مشکلات اجرای آن، تعداد زیادی از آنها اعلام کردند که این اپلیکیشن را از سیستم خود پاک می‌کنند.

شجریان باید از ایرانسل شکایت کند؟

مخاطبان کلهر و شجریان بعد از برگزاری این دو کنسرت نظرهای متفاوتی داشتند. کلهر با تکنوازی خود توانست لحظات آرامش بخشی به مردم هدیه دهد، اما اسپانسر و نفع اقتصادی‌اش این آرامش را از اجرای شجریان گرفت. گرچه کنسرت کلهر یک‌نفره بود، ولی کنسرت همایون شجریان با یک ارکستر بزرگ و تعداد زیادی نوازنده که به هر حال هزینه‌بردار است.

بیشتر مخاطبان با اینکه نسبت به اجرای همایون شجریان نظر مثبتی دارند، اعتراض خود را نسبت به ایرانسل و تلویزیون اینترنتی لنز که قرار بود پلتفرمی برای بزرگ‌ترین کنسرت آنلاین باشد، اعلام ‌کرده‌اند. شاید با توجه به حجم بالای تبلیغات و هزینه‌ای که برای آن شده بود، مسئولان این پلتفرم می‌توانستند ساز و کاری برای سرور در نظر بگیرند تا این‌گونه موجب تلخ کامی مردم نشود. هرچند تعداد ۷۰۰هزار نفری را می‌توان نوعی رکورد در اجرای زنده دانست.

انتخاب یک اپلیکیشن و یک شرکت خدمات ارتباطی برای تماشای کنسرت شجریان، موجب محدودیت و هزینه برای مخاطبان این خواننده شد. با مشکلاتی که در پخش کنسرت به‌وجود آمد، توجه منتقدان نسبت به حجم اینترنتی که مردم برای تماشای کنسرت شجریان از ایرانسل خریداری کرده‌اند، بیشتر شد و اعداد متفاوتی درباره میزان سود این شرکت از این رویداد فرهنگی مطرح می‌شود. تا جایی که برخی از هواداران شجریان ادعا کردند این خواننده باید از ایرانسل برای عدم ارائه خدمات مناسب شکایت کند.

در روزهای گذشته با توجه به دو کنسرت کلهر و شجریان، به نظر می‌آید هنوز برای اعتماد کامل به اسپانسرها و شرکت‌ها و نرم‌افزارهای خدمات دهنده ایرانی برای برگزاری یک رویداد هنری بزرگ زود است و می‌توان به امکاناتی بیرون از هیاهوی تجارت بسنده کرد تا پل ارتباطی میان هنرمند و مردم آسیب نبیند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ایرانسل همایون شجریان کنسرت موسیقی همایون شجریان کنسرت شجریان تماشای کنسرت برای تماشای حق اشتراک شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۸۹۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصمیم عجیب: ستاره لیورپول فروخته می‌شود

به گزارش "ورزش سه"، کلهر از کودکی در آکادمی لیورپول حضور داشت و در این باشگاه رشد کرد و در سال 2019 موفق شد به تیم اول راه پیدا کند و فرصت حضور در تیم بزرگسالان را به دست آورد که بهترین استفاده ممکن را هر زمان که فرصت داشت از این وضعیت برد. 

مصدومیت آلیسون بکر در طول این فصل باعث شد که او آمار خوبی از خودش به جای بگذارد و در 26 بازی در تمامی رقابت‌ها در دروازه لیورپول قرار بگیرد که بهترین اتفاق ممکن برای او بود اما حالا به نظر می‌رسد که او قرار است به زودی این باشگاه را ترک کند.

روزنامه انگلیسی دیلی میل خبر داده است که ناتینگام فارست به صورت جدی به دنبال به خدمت گرفتن این بازیکن است و پیش از این در پنجره نقل و انتقالات زمستانی در ماه ژانویه هم پیشنهادی را برای به خدمت گرفتن او ارائه کرده بود که با پیشنهاد منفی این باشگاه روبرو شد. 

آنها حالا با رقیبی جدی به نام سلتیک برای جذب این ستاره ایرلندی روبرو هستند و گفته می‌شود در صورتی که کلهر تصمیم به ترک این باشگاه برای داشتن فرصت بیشتر حضور در میدان داشته باشد، لیورپول مانع جدایی او نخواهد شد.

دیگر خبرها

  • مهمترین اقدامات ایرانسل در پژوه ملی فیبر نوری در سال ۱۴۰۲
  • غیر قانونی بودن ابطال رأی‌های کمیسیون بند ۲۰ در رابطه با مشاغل محیط زیستی
  • کنسرت‌ها در انحصار مافیای موسیقی
  • کنایه معاون وزیر ورزش به برپایی مجدد گشت‌های ارشاد
  • اوسمار ویرا در حال تماشای دربی اصفهان / فیلم
  • تمسخر کنسرت «معین» و مردم ایران در روزنامه‌های ترکیه
  • وزیر فرهنگ راه را برای گرانی بلیت‌ اجراهای صحنه‌ای باز کرد/ حداکثر ۹۰۰ هزار تومان!
  • موتورولا با رنگ سال طرفدارانش را غافلگیر کرد!/ عکس
  • تصمیم عجیب: ستاره لیورپول فروخته می‌شود
  • یادواره منطقه‌ای شهدای ایل کلهر