Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@05:05:20 GMT

تاثیر کرونا بر بودجه‌های دفاعی و نظامی

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۹۱۰۲۸

تاثیر کرونا بر بودجه‌های دفاعی و نظامی

به گزارش شبکه خبری دویچه وله، در برخی کشورهای آسیایی بودجه های نظامی درپی شیوع این ویروس انقباضی شده اند و پرسش این است که چشم انداز اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در این زمینه چه خواهد بود؟

شیوع کرونا و اختصاص منابع مالی به مهار بیماری، باعث شده که واردکنندگان تسلیحات و تجهیزات نظامی، کمربندها را محکم ببندند و در خریدها تجدیدنظر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس ستاد کل دفاع ملی هند در پیامی توئیتری اعلام کرد: عوارض کووید–۱۹ بر همه چیز اثر گذاشته است و باید بررسی کنیم که چه نیازهایی داریم، ضمن اینکه واردات اسلحه گران تر شده است.

تایلند نیز ناچار شده است ۵۱۶ میلیون یورو در بودجه دفاعی خود صرفه جویی کند و از جمله از خرید تجهیزات توپخانه ای چشم بپوشد.

براساس اعلام ارتش این کشور، معاملات تسلیحاتی برای نیروی دریایی و هوایی به بعد موکول شده است.

دریادار رودیت فرمانده نیروی دریایی تایلند حتی از لغو ماموریت های آموزشی در خارج و تعلیق اقساط دو زیردریایی سفارشی به چین خبر داده است.

اندونزی دومین قدرت اقتصادی جنوب آسیا نیز با ۵۸۸ میلیون یورو کسری بودجه دفاعی روبه روست و این نقصان را باید با لغو خریدهای تسلیحاتی جبران کند.

فیلیپین نیز اعلام کرده که باید در هزینه های نظامی صرفه جویی کند و برهمین اساس، در مانور مشترک سالیانه «بالیکاتان» با آمریکا و استرالیا که در آب های مورد مناقشه با چین انجام می شود، مشارکت نمی کند.

این تصمیم می تواند موجب خشنودی چین شود، زیرا آزادی عمل بیشتری برای تجارت آزاد در دریای چین جنوبی به دست می آورد.

اما کارشناسان نظامی هشدار می دهند که سیاست های انقباضی ارتش های منطقه، خطر تقویت دزدان دریایی در آب های جنوب آسیا را در پی دارد.

به موازارت این تغییرات، کنگره حزب کمونیست چین با وجود کاهش رشد اقتصادی این کشور بر اثر شیوع کرونا، بودجه نظامی را ۶.۶ درصد افزایش داد و به ۱۷۸ میلیارد دلار رساند.

در سوی دیگر، هند قرار دارد که دومین واردکننده تسلیحات جهان است. دولت هند می کوشد گرانی تجهیزات وارداتی را با رونق بخشیدن به پروژه های داخلی جبران کند.

«سیتها رامان» وزیر دارایی هند که قبلا وزیر دفاع بوده، اجازه داده است که سرمایه گذاران خارجی تا ۷۴ درصد سهام صنایع تسلیحاتی داخلی را در اختیار داشته باشند. وی می گوید: کرونا می تواند سازنده هم باشد، این کمکی به نوآوری در صنایع هند است.

در این میان، منابع نظامی غربی می گویند اعضای پیمان ناتو نیز باید با توجه به هزینه های گزاف برای مقابله با کرونا، در بودجه و مخارج دفاعی خود بازنگری کنند. البته به دلیل فرسودگی تجهیزات در پاره ای از ارتش های این پیمان، نوسازی های برنامه ریزی شده را نمی توان به تعویق انداخت، اما پیشنهاداتی از قبیل صرفه جویی در تعداد پرسنل یا ماموریت ها و مخارج غیرضروری مطرح است.

این درحالی است که کشورهای عضو ناتو در اروپا تعهد داده اند که حداقل دو درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به بودجه نظامی اختصاص دهند.

در حالی که آمریکا حدود ۳.۶ درصد از تولید ناخالص داخلی را برای بودجه نظامی کنار می گذارد، سهم آلمان در این حوزه ۱.۳۲ درصد است.

طبق برآورد وزارت دارایی آلمان، این نرخ در سال ۲۰۲۱میلادی معادل ۱.۳ درصد و در سال ۲۰۲۲ برابر با ۱.۲۸ درصد تولید ناخالص داخلی خواهد بود. مقام های نظامی برلین هشدار می دهند که اگر میزان بودجه افزایش نیابد، پروژه های تدارکاتی و لجستیکی ارتش فدرال به خطر خواهد افتاد.

برچسب‌ها ویروس کرونا ناتو فروش تسلیحات ایالات متحده آمریکا پروندهٔ خبری هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا ناتو فروش تسلیحات ایالات متحده آمریکا ویروس کرونا ناتو فروش تسلیحات ایالات متحده آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۱۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛  مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران باحضور شخصیت‌های برجسته هند، سفرا، دیپلمات‌ها و وابسته‌های نظامی ده‌ها کشور جهان در دهلی نو برگزار شد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در هند با تاکید بر ضرورت و اهمیت داشتن قدرت مستحکم دفاعی اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران با حفظ استقلال و داشتن توانایی بالای دفاعی و نظامی خود تامین کننده امنیت و برقرار کننده صلح در غرب آسیا است و ھر تهدیدی که منافع ملی و امنیت کشور را تهدید کند قاطعانه برخورد می‌کند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 
ایرج الهی در ادامه با اشاره به روابط کهن تاریخی و فرهنگی ایران و هند گفت: پیام نیرو‌های مسلح ایران برای جهانیان وکشور‌های همسایه بر صلح، دوستی و امنیت استوار است.
ژنرال آر، اس، رامان رئیس اداره اطلاعات ارتش هند در سخنرانی خود، روابط چند صد ساله ایران و هند و همکاری‌های دوجانبه به ویژه در بخش دفاع میان ایران و هند را نشان از تعامل دوستانه دو کشور توصیف و بر تداوم همکاری‌های دوکشور در زمینه‌های مختلف تاکید کرد.
وی با قدردانی از سیاست نگاه به شرق جمهوری اسلامی ایران و جایگاه هند در این رویکرد، افرایش همکاری‌های دوکشور در راهگذر شمال جنوب و تعاملات گسترده در بخش آموزش دفاعی میان دو کشور در سطوح مختلف را خواستار شد.
وابسته نظامی جمهوری اسلامی ایران در هند نیز در سخنرانی خود، روابط ایران و ھند را دوستانه خواند و بر ضرورت افزایش همکاری دفاعی میان دو کشور تاکید کرد۔
در حاشیه این مراسم، نمایشگاهی از دستاورد‌ها و تجهیزات نظامی پیشرفته ایران به نمایش گذاشته شد.

دیگر خبرها

  • انگلیس هزینه‌های دفاعی را به ۲.۵ درصد افزایش می‌دهد
  • مراسم روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو
  • استقبال از غرفه ایران در نمایشگاه دفاعی بغداد
  • بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۳؛ چهارم در خاورمیانه و بیست و ششم در دنیا /
  • بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۳؛ چهارم در خاورمیانه و بیست و ششم در دنیا
  • خشم آمریکا از افزایش هزینه‌های دفاعی چین
  • افزایش بودجه نظامی کشورهای اروپایی به بالاترین رقم از زمان جنگ سرد
  • مقایسه هزینه‌های نظامی آمریکا، چین و روسیه
  • انتقاد تند روزنامه جوان از القای دوقطبی «آقا و دفتر آقا»/تاثیر تجربه جنگ با عراق در مواجهه نظامی با اسراییل/نسل زد؛ خوش‌شانس یا بداقبال
  • تاثیر منفی سیاست های ارزی بر بازار سرمایه