Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-25@05:17:11 GMT

واکسیناسیون زائران حج امسال از ۱۰ خرداد آغاز می‌شود

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۹۱۳۱۵

واکسیناسیون زائران حج امسال از ۱۰ خرداد آغاز می‌شود

با توجه به اتمام معاینه زائران زیر ۶۰ سال در بسیاری از مناطق کشور، تزریق واکسن مننژیت زائران حج تمتع سال جاری از شنبه ۱۰ خرداد آغاز می‌شود.

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، معاینات پزشکی زائران خانه خدا از اوایل اردیبهشت ماه با اولویت زائران زیر ۶۰ سال آغاز شد و برای جلوگیری از شیوع کرونا، برخی از بیمارستان‌ها و درمانگاه‌های منتخب اقدام به پذیرش زائران کردند تا با رعایت نکات بهداشتی معاینات لازم برای حجاج انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیدعلی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر امروز در نشست شورای برنامه‌ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت به پایان معاینات زائران زیر ۶۰ سال در بسیاری از مناطق کشور خبر داد.

بر همین اساس در مرحله دوم افراد بالای ۶۰ سال معاینه می‌شوند تا در صورت آمادگی سعودی‌ها برای برپایی حج تمتع با تمام سهمیه کشورها، زائران غربالگری لازم را شده باشند و پس از احراز استطاعت جسمی، به این سفر معنوی مشرف شوند.‌

یکی از مواردی که امسال با توجه به شیوع کرونا توسط زائران باید مورد توجه قرار گیرد، رعایت نکات بهداشتی است. بر همین اساس در صورت برپایی حج تمتع از سوی سعودی‌ها زائران باید علاوه بر داشتن ماسک و دستکش، از تماس دست به چشم، دهان و بینی خودداری کرده و به ضدعفونی و شست‌وشوی مکرر دست‌ها اهتمام ورزند.

همچنین امسال بر اساس تصمیم مسؤولان قبل از اعزام زائران به عربستان، از افراد آزمایش کرونا گرفته خواهد شد. زائران برای تأیید سلامت، پس از ثبت‌نام و انجام معاینات، تحت نظارت پزشک کاروان قرار می‌گیرند و پزشکان کاروان‌ها موظف هستند نه تنها تا روز اعزام، بلکه حین مناسک حج و پس از آن نیز وضعیت سلامت حجاج را در معاینات دوره‌ای بررسی کنند.

به همین دلیل پزشکان به عنوان یکی از سه ارکان اصلی کاروان به شمار می‌روند که تا آخر عملیات حج همراه با زائران هستند، بررسی و کنترل سلامت زائر را بر عهده دارند. روحانی و مدیر کاروان هم دو ضلع دیگر هستند که بر امور اجرایی و عبادی اشراف دارند.

امسال زائران در کنار آزمایش‌های روتین، عکس قفسه سینه و نوار قلب، آزمایش‌های تکمیلی به منظور تأیید سلامت نیز خواهند داد تا افرادی که مشکل زمینه‌ای یا بیماری خاصی دارند، به سرزمین وحی اعزام نشوند.

همچنین یکی از موارد مهم در سفرهای زیارتی به ویژه حج تمتع، همکاری با پزشک کاروان است که زائران باید علاوه بر داشتن صداقت در پرونده پزشکی، همکاری‌های لازم را با مجموعه پزشکی داشته باشند.

از موارد مهمی است که زائران قبل از اعزام به عربستان باید توجه کنند، تزریق واکسن مننژیت و آنفلوانزاست که از شنبه ۱۰ خردادماه زائرانی که معاینات پزشکی انجام داده‌اند، می‌توانند با مراجعه به مراکز بهداشت، واکسن مننژیت دریافت کنند.

در عربستان اپیدمی مننژیت شایع است و در سال‌های گذشته با وجود تأکید مسؤولان به تزریق واکسن، مواردی از درگیری زائران به این بیماری در موسم حج گزارش شده است. بیماری آنفلوانزا نیز به دلیل تراکم جمعیت در ایام حج و بالا بودن سن زائران از دیگر بیماری‌هایی است که در ایام حج شایع است. تا جایی که به گفته مسؤولان پزشکی حج و زیارت، اپیدمی آنفلوانزا در سال‌های مکرر در عربستان بوده و افراد مسن را انجام مناسک حج ناتوان کرده است. 

بر همین اساس، بهتر است تمام زائران قبل از اعزام اقدام به تزریق واکسن مننژیت و آنفلوانزا کنند؛ تا جایی که به گفته پزشکان حداقل ۱۰ روز قبل از اعزام باید واکسن مننژیت تزریق شود. البته افرادی که در دو سال اخیر این واکسن را تزریق کرده و کارت واکسن دارند، دیگر نیازی به تزریق ندارند و می‌توانند با ارائه کارت تزریق قبلی، مجوز سلامت را دریافت کنند. 

افرادی که به هر دلیل اقدام به دریافت واکسن مننژیت نکنند، در بدو ورود به عربستان دچار مشکل می‌شوند. البته دارویی به آنها تحویل داده می‌شود، اما باز هم تأثیر واکسن را ندارد. همچنین بهتر است تمام زائران که مشکلات جسمی، قلبی، ریوی، عضلانی و استخوانی دارند، قبل از اعزام با پزشک خود مشورت کرده و راهکارهایی برای بهبودی انجام دهند تا به وضعیت پایدار برسند.

به گزارش فارس، اعزام زائران کشورمان به سرزمین وحی از ۶ تیرماه آغاز می‌شود و ایران آمادگی کامل برای تشرف زائران به حج تمتع دارد اما عربستان همچنان درباره وضعیت حج تمتع سال جاری سکوت اختیار کرده و تکلیف را مشخص نکرده است. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: واکسن حج سلامت زائران حج تمتع واکسن مننژیت واکسیناسیون حج اعزام به حج تمتع بلاتکلیفی زائران حج واکسن مننژیت قبل از اعزام تزریق واکسن حج و زیارت حج تمتع ۶۰ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۱۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت بهداشت ضرورتی برای تزریق واکسن گارداسیل نمی بیند

حسین فرشیدی درخصوص تزریق واکسن «گارداسیل»، وضعیت شیوع بیماری HPV درکشور و اهمیت واکسیناسیون علیه آن، اظهار کرد: عملکرد ما باید بر اساس اسناد و مدارک باشد؛ به طور مثال یک کشور در اروپا ادعا می‌کند که سالیانه در جمعیت کشورش افرادی دچار سرطان مشخصی هستند؛ بنابراین برای این کشور، واکسیناسیون برای پیشگیری از این نوع سرطان، صرفه اقتصادی دارد. بنابراین در فعالیت‌ها باید تحلیل هزینه داشته باشیم؛ به این ترتیب برای واکسیناسیون با واکسن گارداسیل نیز باید اسناد و مدارک داشته باشیم.  

وی ادامه داد: به‌طور مثال ما اگر واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس را وارد برنامه واکسیناسیون کشوری می‌کنیم، مشخص است که واکسن پنوموکوک سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری می‌کند و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری در کودکان جلوگیری خواهد کرد و این بسیار رقم زیادی است.

فرشیدی افزود: معاونت پژوهشی و پژوهشگاه‌های وزارت بهداشت در رابطه با واکسن گارداسیل نیز از سال گذشته در حال انجام تحقیقات مورد لزوم هستند و اگر نتایج تحقیقات، لزوم ورود آن به برنامه واکسیناسیون ملی را مشخص کند، وارد برنامه واکسیناسیون کشوری خواهیم کرد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر تولید و تزریق این واکسن از طریق وزارت بهداشت انجام نمی‌شود، اظهار کرد: در خارج از وزارت بهداشت شرکت‌هایی هستند که واکسن گارداسیل را تامین می‌کنند و بسیاری از افراد نیز که تمایل به تزریق آن دارند، خریداری می‌کنند؛ اما این کار از طریق وزارت بهداشت انجام نمی‌شود.

وی در خصوص ضرورت استفاده از این واکسن گفت: افراد دارای رفتار پرخطر و جوامع غربی و اروپایی به دلیل روابط خارج از عرف و شرع و خطر بالای انتقال این بیماری، این واکسن را تزریق می‌کنند. اما در کشور ما با توجه به شرایط موجود لزومی ندارد که تمامی افراد جامعه را ملزم به تزریق این واکسن کنیم و اگر ما ذره‌ای به این اطمینان برسیم که برای سلامت مردم تزریق واکسن گارداسیل نیاز است حتما این کار انجام خواهد شد.

فرشیدی در پایان خاطرنشان کرد: پژوهشگاه مربوطه این وعده را داده است که در بازه زمانی شش ماهه اطلاعات لازم را ارائه دهند و اگر نتیجه پژوهش‌ها این باشد که باید تزریق این واکسن انجام شود و به نفع مردم است، حتما انجام خواهد شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • واکسیناسیون متقاضیان حج تمتع از امروز آغاز شد/ متقاضیان ۱۵ روز قبل از اعزام ادغام کنند
  • آغاز واکسیناسیون بیش از ۹ هزار عمره گزار خراسان رضوی
  • آغاز واکسیناسیون زائران حج تمتع ۱۴۰۳ در خراسان رضوی 
  • اغازواکسیناسیون پنوموکوک (سینه پهلو)در مجموعۀ زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
  • واکسن گارداسیل برای همه ضروری است؟
  • واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل
  • وزارت بهداشت ضرورتی برای تزریق واکسن گارداسیل نمی بیند
  • شایع‌ترین بیماریهای متقاضیان حج تمتع خراسان رضوی فشارخون و دیابت است
  • فشارخون و دیابت، بیماری شایع متقاضیان حج تمتع