Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-23@19:24:48 GMT

«مایک پمپئو» بدترین وزیر خارجه آمریکا و بدون دستاورد

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۹۱۷۵۱

«مایک پمپئو» بدترین وزیر خارجه آمریکا و بدون دستاورد

به گزارش خبرگزاری مهر، توماس فریدمن تحلیلگر روزنامه نیویورک تایمز، مایک پمپئو وزیر خارجه کنونی آمریکا را بدترین وزیر خارجه این کشور قلمداد کرد و این سئوال را مطرح کرد که چرا جمهوریخواهان در قبال آنچه تحت نظارت این وزیر خارجه می گذرد، سکوت کرده اند؟

فریدمن می نویسد: صدای بلند توئیت های ترامپ و اخبار فاکس نیوز که در هفته های گذشته تشدید شده است فقط با هدف منحرف کردن نگاهها از مرگ صد هزار آمریکایی که بر اثر کرونا مُرده اند، نیست؛ بلکه با هدف منحرف کردن نگاهها از آنچه زیر گوش و نگاه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا می گذرد، هم هست که کشور ما شاهد اولین حمله مرگبار در داخل خاک آمریکا از زمان حملات یازده سپتامبر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزنامه در ادامه نوشت: منظور فریدمن حرفهای «ویلیام بار» دادستان کل آمریکا است که تیراندازی مرگبار یک دانشجوی عربستانی (یک دانشجوی عربستانی به نام ستوان دوم «محمد سعید الشمرانی» در پایگاه هوایی «پنساکولا» واقع در ایالت فلوریدا اقدام به تیراندازی کرد و سه هم‌دوره‌ای آمریکایی خود را کشت. خود او نیز هدف تیراندازی پلیس آمریکا قرار گرفت و کشته شد) در پایگاه هوایی «پنساکولا» ایالت فلوریدا را یک «اقدام تروریستی» خواند و گفت که شماری از دانشجویان نظامی سعودی از این پایگاه اخراج و به کشورشان باز گردانده می شوند.

این رسانه می نویسد: موفقیت الشمرانی در کشتن سه نفر در پایگاه آمریکایی به مثابه شکستی برای دستگاه اطلاعاتی آمریکا و عربستان محسوب می شود که چرا قبل از اینکه تحت آموزش در یک پایگاه هوایی آمریکا قرار گیرد، دقت لازم درباره وی صورت نگرفته است؛ اما دولت ترامپ نمی داند که تحت نظارتش چه می گذرد.

فریدمن در ادامه افزود: اولین حمله تروریستی برنامه ریزی شده از زمان حمله القاعده به خاک آمریکا در یازده سپتامبر، به خاک آمریکا شده و آنهم زمانی که پمپئو وزیر خارجه آمریکاست و این نیازمند تحقیق است. دوره وزارت خارجه مایک پمپئو بدترین دوره است و وی بدترین وزیر و بدون هیچ دستاوردی است. این موضوع قبلاً محدود به رکس تیلرسون بود اما با این تفاوت که وی منفعل بود اما اخلاق داشت ولی پمپئو این را هم ندارد و باید مالیات هایی که مالیات دهندگان خرج وی کرده اند تا به تعلیم در وست پوینت بپردازد را بدهد.

از نگاه توماس فریدمن؛ ۲ دستاورد پمپئو به عنوان وزیر خارجه، خنجر زدن از پشت به دو مسئول بارز وزارتخارجه آمریکا بود؛ نخست، ماری یوانوویچ سفیر آمریکا در اوکراین بود که پمپئو او را به درخواست ترامپ عزل کرد و دومی استیو لینک بازرس کل وزارت خارجه آمریکا بود که پمپئو وی را عزل کرد. زیرا وی در حال تحقیق درباره تلاشهای پمپئو برای جلوگیری از تحریم تسلیحاتی علیه عربستان سعودی بود و چون او از کارمندان وزارتخانه خواسته است وظایف خود و همسرش را انجام دهند.

کد خبر 4935661

منبع: مهر

کلیدواژه: مایک پمپئو ایالات متحده آمریکا توماس فریدمن ایالات متحده آمریکا ویروس کرونا رژیم صهیونیستی عراق عربستان سعودی روسیه ایران فلسطین سوریه شیوع کرونا لیبی دونالد ترامپ افغانستان ونزوئلا خارجه آمریکا وزیر خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۱۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پمپئو در کتابش درباره راضی کردن ترامپ به ترور سردار سلیمانی چه نوشته است؟

محمدعلی ابطحی در یادداشتی با عنوان «هرگز یک قدم پا پس نمی‌کشم» برای روزنامه اعتماد نوشت: «هرگز یک قدم هم پا پس نمی‌کشم» این نام کتابی است که مایک پمپئو، رییس سازمان سیا و وزیر خارجه مورد علاقه آقای ترامپ از خاطرات خودش در این دو مسوولیت نوشته است. من اخیرا آن را خواندم.

دکترین وی که معتقد است دکترین ترامپ هم هست، کلمه «امریکا اول است». این یعنی در همه اتفاقات دنیا و به هر قیمتی اول باید برای منافع امریکا مبارزه کرد. سوتیتر اسم کتابش هم هست: نبرد برای امریکایی که دوست دارم.

دوران ترامپ البته یک دوره کاملا متفاوتی با ریاست‌جمهوری‌های امریکا بود. یکی از عواملش وجود افراد تندرویی بودند که در میز سیاستگذاری کنارش می‌نشستند. از خاطرات پمپئو و نیز از کتاب خاطرات جان بولتون (اتاقی که در آن اتفاق افتاد) که قبلا خوانده بودم به خوبی فهمیده می‌شود با وجود این افراد تندرو در کنار ترامپ، کسی که معتدل‌تر از همه هست شخص ترامپ بوده.

نکته دیگر مهم در زندگی پمپئو، اعتقادات دینی اوست. بسیار پایبند و معتقد به ماوراء خودش را تعریف می‌کند. این خصلتش باعث شده که تصور کند در بسیاری از جنایات جهان، خدا پشتیبانش بوده و او راه صواب را انتخاب کرده است.

این در همه جای دنیا می‌تواند خطرناک شود.

بنا به همین فلسفه که به‌رغم میل سیاسی‌اش در جای جای کتاب مشهود است، کینه عمیقی نسبت به مسلمانان ارائه می‌کند. یا در جایی می‌گوید وقتی رییس سیا بودم، حس کردم ماموران به خاطر مخفی بودن کارهای‌شان استرس فراوان دارند. من این وضعیت را با راه‌اندازی یک برنامه مشاوره مذهبی راه انداختم و با کمک چند کشیش نظامی بازنشسته ارتش الگویی مناسب با سیا راه انداختم.

پمپئو در این کتاب اذعان می‌کند که تنها معیار ما برای ورود نیرو‌ها و بیرون کردن قدیمی‌ها میزان وفاداری به رییس‌جمهور ترامپ بود. ومثل همه جای دنیا تا زمینه سخن فراهم آید به دولت‌های قبل حمله‌های عنیف می‌کند.

در کتاب هرگز یک قدم هم پا پس نکش به مساله اتمی ایران مفصل می‌پردازد. وقتی در فصل قبلش ریز برنامه‌ریزی سیا و خودش را برای سفر و گفتگو با رهبر کره‌شمالی نقل می‌کند - که فصل خواندنی و شیرینی است - روی این نکته تاکید می‌کند که رییس‌جمهور ترامپ فقط دوست دارد مطرح شود. بنا به همین فلسفه رییس‌جمهور تحت تاثیر ماکرون در اجلاس گروه هفت در ۲۰۱۹ متقاعد به ورود مجدد به توافق هسته‌ای شد؛ من، بولتون با کمک نتانیاهو او را منصرف کردیم.

یک بخش جدی کتاب در مورد اسراییل است. بی‌رودربایستی‌ترین تعبیرات را که منافات کامل با شعار اول امریکا دارد در این بخش آورده است.

در مورد سردار سلیمانی هم خیلی نوشته است. از قبل اینکه در سازمان سیا مستقر شود، مساله قتل سلیمانی را دنبال می‌کند و می‌گوید از قبل در موردش تحقیق کرده بودم و می‌نویسد او یکی از قهرمانان جنگ ایران و عراق بود و به‌رغم قامت یک متر و ۶۶ سانتی‌اش ژستی نظامی و چهره‌ای قهرمانانه داشت و افرادش عاشقش بودند.

به نامه بدون پاسخی که به سلیمانی نوشته اشاره می‌کند که در آن او را تهدید کرده است. بعد که رویارویی بین ایران و امریکا زیاد می‌شود بهانه برای آن‌ها جور می‌شود که رییس‌جمهور ترامپ را راضی به کشتن او بکنند. وی می‌گوید: «می‌دانستیم جانشینی برای سلیمانی خواهند گذاشت، اما هیچ کدام از چنین ترکیبی از اقتدار، اندیشه، خشونت، و محبوبیت در میان مردم برخوردار نخواهند بود.» اعترافی عجیب از بد‌ترین دشمن سلیمانی.

تفاصیل برنامه‌ریزی و سیر راضی کردن ترامپ و اجرای عملیات را در این کتاب شرح می‌دهد.

با توجه به اینکه وزیر خارجه بوده است در بقیه کتاب، روابط با چین، روابط با روسیه و چالش‌هایی که با آن‌ها هست، مشکلات امریکا با مکزیک، ونزوئلا و نقاط دیگر را هم به تفصیل می‌آورد.

چنانچه معروف بود در هر مناسبتی در کتاب علیه رسانه‌های امریکایی و رسانه‌های جهان نیز قلمفرسایی کرده است.

برای علاقه‌مندان به سیاست کتابی خواندنی است.

کتاب خاطرات پمپئو توسط نشر ثالث منتشر و هاجر هوشمندی آن را ترجمه کرده است.

دیگر خبرها

  • آخرین تحولات اوکراین | درخواست کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • خانواده‌های اسرای صهیونیست: بدترین نخست‌وزیر، برو!
  • حماس: از خواسته‌های اصولی خود درباره آتش بس کوتاه نمی‌آییم
  • بلینکن با دعوت وزیر خارجه چین راهی پکن می‌شود
  • حزب‌الله عراق: عملیات علیه نظامیان آمریکا را از سر می‌گیریم
  • سفر وزیر خارجه آمریکا به چین با چاشنی هشدار و تهدید/ واشنگتن نگران رابطه تسلیحاتی پکن و مسکو است
  • آمریکا: نگران کمک نظامی چین به روسیه هستیم
  • سفر «بلینکن» با تمرکز بر روسیه و ایران/ وزیر خارجه آمریکا از چین چه می‌خواهد؟
  • پمپئو در کتابش درباره راضی کردن ترامپ به ترور سردار سلیمانی چه نوشته است؟
  • احتمال «تحریم یک گردان ارتش اسرائيل» توسط آمریکا به دلیل «نقض حقوق بشر»