Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-24@15:24:19 GMT

شاهرود در منطقه سفید کرونا

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۹۲۲۵۳

شاهرود در منطقه سفید کرونا

به گزارش افکارنیوز،

حسین شیبانی ظهر چهارشنبه در مراسم افتتاح ساختمان جدید انتقال خون شاهرود به میزبانی این مجموعه و با حضور مدیرعامل انتقال خون کشور، ضمن بیان اینکه شاخص‌های سلامت یکی از مهم‌ترین شاخص‌های توسعه‌یافتگی در کشورها است، بیان کرد:

اخبار اجتماعی- در ایران چند زیرساخت مهم به ما کمک کردند که شاخص‌های سلامت کشورمان در خاورمیانه و حتی دنیا دارای جایگاه بسیار مطلوبی باشد که یکی از این زیرساخت‌ها وجود نظام شبکه درمانی است که بالغ‌بر ۴۰ سال از اجرای آن می‌گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: نظام ارجاع از به‌ورزهای روستاهای دورافتاده تا بیمارستان‌های تخصصی و فوق تخصصی باعث شده تا شاخص‌های سلامتی پایه‌ای مانند میزان مرگ‌ومیر مادران باردار، کودکان زیر یک سال و … ارتقای خوبی پیدا کند به‌نحوی‌که مرگ میر کودکان در سی سال گذشته موضوعی روتین بوده اما امروز به‌سختی دیده می‌شود.

فشار خون شاهرودی‌ها بیشتر از میانگین کشوری

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود ، وجود دانشگاه‌های علوم پزشکی با ساختارهای منحصربه‌فرد را دیگر زیرساخت ارتقای شاخص‌های بهداشتی در کشور دانست و ابراز کرد: دانشگاه‌های علوم پزشکی گسترش زیادی پیداکرده‌اند که تقریباً زیرساخت‌های خاصی که دارند در دنیا منحصربه‌فرد است به‌نحوی‌که در هر دانشگاه ولو کوچک یک رئیس به‌مثابه قائم‌مقام وزیر، هفت معاون در حوزه‌های مختلف حضور دارند و مدیران مختلف و سازمان‌ها وادارات کل مختلف مانند انتقال خون و … زیر یک سقف خدمات ارائه می‌کنند و این امر منجر به ارتقای شاخص‌های سلامت شده است.

شیبانی بابیان اینکه مردم نیز از سوی دیگر در حوزه سلامت مطالبه‌گر شده‌اند که درگذشته کمتر این امر دیده می‌شد، ابراز داشت: شاخصه جمعیتی خاص، یکی از ویژگی‌های دانشگاه علوم پزشکی شاهرود است به این معنا که نرخ سالمندی در این دانشگاه دو درصد از میانگین کشور بالاتر است همچنین شاهد هستیم که نرخ دیابت در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شاهرود دو درصد از شاخص کشور بیشتر است.

وی بابیان اینکه نرخ فشارخون نیز در شاهرود و میامی از نرخ شاخص کشوری بیشتر است، بیان کرد: دیابت بالاتر، فشارخون بالاتر و سالمندی بالاتر به معنای بیماری‌های بیشتر به‌خصوص در حوزه قلب و عروق است از سوی دیگر شاهرود وسیع‌ترین شهرستان بعد از طبس در ایران است که این امر خدمت‌رسانی درمانی را نیز با مشکلات روبرو می‌کند لذا همه این موارد در کنار هم نشان می‌دهد که اهمیت خدمت‌رسانی در حوزه سلامت در شرق استان سمنان تا چه اندازه است.

ارتقای شاخص‌های درمانی در شاهرود

معاون دانشگاه علوم پزشکی شاهرود گفت: شاخص‌های بالای بیماری‌ها، تردد بیشتر در مسیرها و جاده‌های تهران و مشهد به‌خصوص در حوزه شهرستان‌های میامی و شاهرود، وسعت زیاد و … حاکی از بروز نیازهای پزشکی بیشتر است درنتیجه وقتی تصادفی رخ می‌دهد یا بیمار قلبی نیاز به جراحی دارد می‌بایست خون یا پلاکت و دیگر فرآورده‌های خونی موردنیاز او هم تأمین شود که این امر لازمه و اهمیت ساختمان جدید انتقال خون شاهرود است.

شیبانی بابیان اینکه دو عامل اصلی مرگ‌ومیر در کشور یعنی تروما یا همین حوادث و تصادفات و بیماری‌های قلبی و عروقی در شاهرود بیش از میانگین کشوری است، بیان کرد: بار بیمار دهی در این دو زمینه در شهرستان شاهرود بیشتر از سایر نقاط کشور است.

وی افزود: ۳۰ درصد کسانی که ما در بیمارستان‌های شاهرود و میامی به انها خدمت ارائه می‌کنیم غیر بومی هستند لذا این امر نشان می‌دهد که جمعیت خدمت گیرنده در حوزه بهداشتی و درمان شاهرود نیز بالا است درنتیجه در دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان دو موضوع طی دو سال اخیر اولویت قرار گرفت نخست ارتقای شاخص‌های شهرستان‌های شاهرود و میامی به تبع دیگر نقاط کشور و دوم سعی شد تا سرعت عملکرد پیشرفتمان افزون شود. طی دو سال و نیم گذشته در شاهرود و میامی به طور متوسط هر شش ماه یک پروژه بزرگ افتتاح‌شده است که نمونه آن بزرگ‌ترین اورژانس شمال شرق ایران، کلینیک ویژه، مرکز قلب و … از جمله این مسائل است.

میانگین جان باختگان کرونا در شاهرود ۷۴ سال است

معاون دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با بیان اینکه ۸۰۰ تخت فعال برای ۲۶۰ هزار نفر جمعیت شهرستان شاهرود وجود دارد و اورژانس هوایی شاهرود از سال ۸۵ به عنوان دومین مرکز اورژانس هوایی کشور بعد از قم در حال خدمت‌رسانی است، بیان کرد: یکی از بالاترین نسبت‌های تخت به جمعیت در کشور متعلق به شاهرود است.

شیبانی افزود: بالاترین شاخص تخت ویژه (آی سی یو و سی‌سی‌یو) به نسبت جمعیت نیز در این شهرستان است و رتبه چهارم کشور از بابت تخت دیالیز به تعداد بیمار به شاهرود تعلق دارد که نشان از موفقیت‌های حوزه بهداشت و درمان است.

وی با بیان اینکه وضعیت شاهرود سفید است، گفت: این وضعیت سفید معنایی دارد و آن این است که شاهرود کمترین میزان درگیری افراد جوان و میان‌سال به بیماری کرونا را داشته است همچنین تلفات پرسنلی کرونا در شاهرود و میامی صفر بود و میانگین سن فوتی‌های کرونا در شاهرود ۷۴ سال بود که این میزان در کشور ۶۴ سال محاسبه شده است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی شاهرود ادامه داد: ۸۸ درصد مبتلایان کرونای شاهرود بهبودی یافتند که آمار کم نظیری است و ۸۳ درصد فوتی‌های کرونای شاهرود بیماری زمینه‌ای پیشرفته داشتند لذا مجموع این شاخص‌ها در کنار ورودی بیماران نشان از سفید شدن شاهرود از بابت کرونا می‌دهد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: شاهرود علوم پزشکی کرونا شاهرود منطقه سفید دانشگاه علوم پزشکی شاهرود ارتقای شاخص شاهرود و میامی شاخص های سلامت انتقال خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۲۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنترل و مهار پشه آئدس در گیلان

دکتر محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به مناسبت هفته سلامت گفت: مدافعان سلامت امسال با شعار «سلامت خانواده و مردمی سازی سلامت» به استقبال برنامه‌های هفته سلامت می‌روند.

او با اشاره به کنترل بیماری‌های واگیر از جمله پشه آئدس افزود: این پشه با شناسایی درست کانون‌ها و مه پاشی‌های درست کنترل و مهار شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به آماده‌باش همه‌جانبه نظام سلامت در همه ادوار اشاره و تصریح کرد: بهداشت و درمان همیشه در خط مقدم خدمت به مردم بوده است.

دکتر آشوبی از اجرای موفق طرح ملی سلامت (غربالگری دیابت و فشار خون بالا) در گیلان خبر داد و گفت: در این طرح ملی که از ۲۰ آبان تا ۳۰ دی ماه سال گذشته انجام شد، از جمعیت بیش از ۲ میلیون و ۲۲۵ هزار نفری هدف در این استان، بیش از یک میلیون و ۴۴۶ هزار و ۸۶۰ نفر بالای ۱۸ سال شرکت کردند.

او انواع سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی عروقی و تروما را ۳ عمده دلیل تهدیدکننده سلامتی در گیلان برشمرد و افزود: تمام تلاش نظام سلامت استان غربالگری سرطان‌ها، فشارخون و دیابت و همچنین اقدامات و تعریف راهکاری راهبردی و عملیاتی برای کاهش مرگ‌ومیر ناشی از تصادفات است و خوشبختانه اجرای طرح‌های نظام سلامت تا حدودی این تهدیدات را کنترل کرده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان شفاف‌سازی و اطلاع‌رسانی به‌موقع را یکی از راهبرد‌های دانشگاه علوم پزشکی گیلان دانست و تصریح کرد: این دانشگاه در تمامی بحران‌های پیش‌آمده، پیش‌بینی‌شده و همچنین رخداد‌ها و حوادثی نظیر حادثه لنگرود، بحران سیل آستارا، چهارشنبه آخر سال و سایر تلاش کرده تا جریان رسانه‌ای را به دست بگیرد و خود راوی حوادث و رخداد‌ها باشد.

دکتر آشوبی همچنین به اجرای طرح سلامت خانواده در شهر‌های بالای ۲۰ هزار خانوار اشاره کرد و گفت: امسال در این طرح همه مردم تحت پوشش قرار خواهند گرفت و نیرو‌های مورد نیاز بهداشتی و درمانی به مردم خدمت خواهند کرد.

به گفته او، شبکه بهداشت در گیلان یکی از مزیت‌های نسبی این استان در کشور است که در بحران کرونا به سبب داشتن همین شبکه منسجم توانست در طرح شهید سلیمانی موفق شود و پیش از سایر استان‌ها این بیماری منحوس را کنترل کند.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • افتتاح بزرگترین بیمارستان روانپزشکی جنوب‌شرق کشور در کرمان
  • ثبت بیش از ۲۰ هزار حیوان گزیدگی در خراسان رضوی
  • رایگان شدن خدمات سرپایی و بستری کودکان زیر ۷ سال
  • اغازواکسیناسیون پنوموکوک (سینه پهلو)در مجموعۀ زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
  • قم کمبود پزشک متخصص و عمومی دارد
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • برگزاری جشنواره غذای سالم در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • راه‌اندازی دانشکده داروسازی در قزوین پس از سال‌ها مطالبه‌گری
  • کنترل و مهار پشه آئدس در گیلان