Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا از رویترز، آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) امروز (چهارشنبه، هفتم خردادماه) اعلام کرد که سرمایه‌گذاری انرژی جهانی در سال ۲۰۲۰، به دلیل شیوع ویروس کرونا، حدود ۲۰ درصد یا ۴۰۰ میلیارد دلار کاهش خواهد یافت. این مقدار کاهش، در طول تاریخ بی‌سابقه است.

این آژانس اعلام کرد: در حالی که اقتصاد جهانی از این بیماری همه‌گیر بهبود می‌یابد، این کاهش سرمایه‌گذاری، می‌تواند عواقبی جدی‌ برای امنیت انرژی و حرکت به سوی انرژی پاک داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاتح بیرول، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی گفت: افت تاریخی سرمایه‌گذاری انرژی جهانی به دلایل بسیاری به‌شدت نگران‌کننده است.

وی افزود: این مسئله به معنای از دست‌رفتن بسیاری از مشاغل و فرصت‌های اقتصادی امروز و همچنین از دست دادن ذخایر انرژی است که امکان دارد پس از بهبود اقتصاد، به آن نیاز داشته باشیم. این کاهش سرمایه‌گذاری به حرکت به سوی انرژی‌های پاک‌تر نیز آسیب می‌رساند.

آژانس انرژی بین المللی انرژی اعلام کرد: درآمد دولت‌ها و صنعت به‌ دلیل کاهش تقاضای انرژی و پایین آمدن قیمت‌ها در سال ۲۰۲۰، بیش از یک تریلیون دلار کاهش خواهد یافت.

شرکت‌های انرژی جهان، سرمایه‌گذاری‌ها و پروژه‌های خود را متوقف کرده‌اند تا بتوانند هم‌زمان با این بحران، منابع مالی خود را حفظ کنند. این آژانس اعلام کرد که بدهی‌های بالاتر پس از بحران، خطرهایی بلندمدت برای سرمایه‌گذاری‌ها به همراه خواهد داشت.

انتظار می‌رود تقریباً یک‌سوم از سرمایه‌گذاری‌های بخش نفت و گاز کاهش یابد.

آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد: اگر مقدار سرمایه‌گذاری در بخش نفت به اندازه سال ۲۰۲۰ باقی بماند، سطح عرضه جهانی در سال ۲۰۲۵ را حدود ۹ میلیون بشکه در روز کاهش خواهد داد و در صورت بازگشت تقاضا به سطح پیش از بحران، بازار بیش از این تضعیف خواهد شد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: انرژی جهان دولت سرمایه گذاری ویروس بین المللی انرژی سرمایه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۲۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی به تهران سفر می‌کند

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه‌ای با تکرار ادعا‌های خود علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران گفت: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه با خبرگزاری آلمانی "دویچه وله" مدعی شد که ایران هفته‌ها و نه ما‌ه‌ها با داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای تولید بمب هسته‌ای فاصله دارد، اما این بدان معنا نیست که ایران در این مدت زمان سلاح هسته‌ای دارد یا خواهد داشت.

وی در این مصاحبه گفت: اگرچه غنی‌سازی اورانیوم در سطوح نزدیک به درجه تسلیحات باعث نگرانی است، اما نمی‌توان به این نتیجه مستقیم رسید که ایران اکنون سلاح هسته‌ای دارد.

گروسی ادامه داد: یک کلاهک هسته‌ای کاربردی به چیز‌های دیگر مستقل از تولید مواد شکافت‌پذیر نیاز دارد.

وی همچنین با بیان اینکه اهداف ایران نامشخص است گفت: خط‌مشی عمومی ایران این است که این ماده شکافت‌پذیر برای مقاصد پزشکی یا غیرنظامی مورد نیاز است.

این ادعا‌های گروسی در حالی مطرح می‌شود که مقامات ایران بار‌ها تأکید کرده‌اند که دکترین هسته‌ای ایران همیشه صلح‌آمیز بوده است و هیچ‌گاه به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیست.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز گذشته در نشست خبری هفتگی خود در این خصوص تأکید کرد: دکترین هسته‌ای ایران کاملاً واضح و روشن است و اقدامات صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای را حق مسلم خود می‌دانیم، اساساً سلاح هسته‌ای در دکترین هسته‌ای ایران هیچ جایگاهی ندارد و بار‌ها مواضع ایران دراین‌باره اعلام شده است.

مدیرکل آژانس همچنین با تکرار ادعا‌های خود درباره بازرسی‌ها از تأسیسات هسته‌ای ایران گفت: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آن سطح دسترسی را که نیاز است، دریافت نمی‌کند، این موضوع بر گمانه‌زنی‌ها در مورد برنامه هسته‌ای تهران افزوده است.

مسئله بازرسی‌ها در حالی مطرح می‌شود که آژانس ۱۰ برابر بیشتر از دیگر کشور‌های عضو "ان‌پی‌تی" بر تأسیسات ایران نظارت دارد.

پیشتر محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی حجم تأسیسات هسته‌ای ایران را حدود ۲ درصد تأسیسات هسته‌ای سراسر جهان دانست و گفت: منطقی نیست بیش از ۱۰ برابر دیگر کشورها، ایران تحت بازرسی قرار بگیرد.

وی در حاشیه شصت و هفتمین کنفرانس سالانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین گفت: ایران همکاری خوبی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دارد. حدود ۱۲۰ بازرس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم‌اکنون مورد پذیرش و اعتماد ایران هستند و فعالیت جدی دارند.

گروسی همچنین در این مصاحبه در واکنش به تنش‌ها بین رژیم صهیونیستی و ایران اظهار داشته که هرگونه تصور حمله به تأسیسات هسته‌ای محکوم است.

وی درباره تهدید حملات هسته‌ای گفت: به‌نظرم عادی‌سازی صحبت از تسلیحات اتمی، استفاده از این تسلیحات و دستیابی به تسلیحات اتمی واقعاً اسفناک است.

مدیرکل آژانس همچنین با بیان اینکه آژانس همواره از گفتگو‌ها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند، در خصوص مذاکرات ایران و آژانس گفت: آنچه واقعاً به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما و ایران است، زیرا چیز‌های زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد دارم به‌زودی به ایران سفر کنم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

دیگر خبرها

  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟!
  • تعداد عوامل اجرائی دور دوم انتخابات در حوزه ورامین کاهش می یابد
  • فروش خودروهای الکتریکی و هیبریدی در ۲۰۲۴ رکورد خواهد زد
  • تغییر اعتماد جامعه به اقشار مختلف
  • گروسی به تهران سفر می‌کند
  • شوک بزرگ درباره حقوق ۱۴۰۳/ دریافتی کارمندان و کارگران کاهش می‌ یابد؟
  • استفاده از هوش مصنوعی در حوزه انرژی اتمی افزایش می‌یابد
  • افتتاح نخستین طرح پیشران اقتصادی کشور با سرمایه‌گذاری «ومعادن»
  • شریف از همکاری با ایران در حوزه انرژی خبر داد
  • بزرگترین تولید کنندگان انرژی هسته‌ای در جهان (+ اینفوگرافی)