Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@17:34:53 GMT

فصل آتش‌سوزی‌های جنگلی خوزستان از راه رسیده است

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۹۴۸۲۲

فصل آتش‌سوزی‌های جنگلی خوزستان از راه رسیده است

ایسنا/خوزستان معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: وقوع آتش‌سوزی‌های جنگلی و زیست محیطی به شرایط دمایی بستگی دارد و با توجه به بارش کمتر، در صورت گرمای هوا این احتمال وجود دارد که امسال آتش‌سوزی‌های بیشتری نسبت به سال گذشته رخ دهد.

عادل مولا در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه آتش‌سوزی‌های جنگل‌ها و مناطق زیست محیطی یا به صورت طبیعی و یا عمدی رخ می‌دهند، اظهار کرد: در خوزستان عمده آتش‌سوزی‌ها در جنگل‌ها و سپس تالاب‌ها رخ می‌دهند؛ منشاء آتش‌سوزی‌های طبیعی، گرمای زیاد و بیشترین علت آن، رهاسازی اشیاء و ادوات در طبیعت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمانی که دمای هوا و شدت آفتاب زیاد باشد و اشیاء و ادوات در محیط رها شده باشند، این آتش‌سوزی‌ها رخ می‌دهند.

وی افزود: برخی از آتش‌سوزی‌ها نیز عمدی هستند که متاسفانه بخشی از این موارد عمدی، گریبان‌گیر استان خوزستان است؛ مانند آتش زدن کاه و کلش مزارع در فصل کنونی. با توجه به بافت طبیعی محل، آتش زدن این کاه و کلش باعث سرایت آتش به جنگل‌ها و پوشش گیاهی اطراف می‌شود.

مولا بیان کرد: متاسفانه کشاورزان پس از آتش زدن کاه و کلش مزارع، کاری برای کنترل آتش نمی‌کنند. آنها تنها بقایای محصولات کشاورزی و علف‌های هرز پس از برداشت زمین را آتش می‌زنند و می‌روند اما آتش به جاهای دیگر سرایت می‌کند. این آتش‌سوزی‌ها در برخی نقاط غیرقابل کنترل هستند.

وی با اشاره به دیگر آتش‌سوزی‌های ناشی از عوامل انسانی، ادامه داد: حضور گردشگران در برخی مناطق و اقدام به روشن کردن شعله‌های آتش و خاموش نکردن آتش پیش از ترک منطقه نیز موجب وقوع آتش‌سوزی می‌شود.

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به آسیب‌های ناشی از وقوع آتش‌سوزی‌های جنگلی و زیست محیطی، افزود: گرمای هوا و خشکی برگ درختان، باعث گسترش آتش می‌شود و وقوع این آتش‌سوزی‌ها آسیب جدی به پرندگان و حیات وحش می‌زند. لانه بسیاری از پرندگان در درختان و آشیانه برخی پرندگان زیر درختان است و در این آتش‌سوزی‌ها آسیب جدی می‌بینند.

وی گفت: در فصل فعلی، برگ‌های درختان خشک هستند و برخی درختان نیز به دلیل نوع خود آماده اشتعال هستند؛ به ویژه درخت پده، میوه‌ای با حالت اسفنجی دارد که سریع‌الاشتعال است و آتش می‌تواند از آن به نقاط دیگر سرایت کند.

مولا افزود: با توجه به بارندگی مطلوب سال گذشته، پارسال موارد آتش‌سوزی در تالاب‌ها بسیار کم بوده است. در حدود یک هزار و ۸۸۰ هکتار اراضی جنگلی و مراتع خوزستان آتش‌سوزی داشته‌ایم که عمده این آتش‌سوزی‌های در مناطق زاگرسی و مقداری از آن در جنگل‌های دز و کرخه رخ داده بود.

وی ادامه داد: بیشتر این آتش‌سوزی‌ها مرتعی بودند یعنی در سال گذشته کمتر آتش‌سوزی در پوشش گیاهی و درختی رخ داد در حالی که در سال‌های قبل، علاوه بر آتش‌سوزی مرتعی آتش‌سوزی درختی نیز داشتیم.

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان بیان کرد: با پایان برداشت محصولات کشاورزی و گرمای بیش از حد هوا در روزهای اخیر، عوامل تشدیدکننده آتش‌سوزی در حال بروز یافتن هستند.

وی عنوان کرد: وقوع آتش‌سوزی‌های جنگلی و زیست محیطی به شرایط دمایی بستگی دارد و با توجه به بارش کمتر، در صورت گرمای هوا این احتمال وجود دارد که امسال آتش‌سوزی‌های بیشتری نسبت به سال گذشته رخ دهد.

مولا گفت: اگر سرایت آتش‌سوزی کنترل شود قطعا در مهار آتش نیز موفق می‌شویم اما مشکل این است که بسیاری از آتش‌سوزی‌ها در مناطقی رخ می‌دهند که راه دسترسی ندارند.

وی تصریح کرد: نگرانی ما از این بابت است که اگر قسمت‌هایی از تالاب‌ها خشک شوند، آتش‌سوزی در تالاب‌ها هم خواهیم داشت.

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: انتظار می‌رود کشاورزان و سازمان جهاد کشاورزی، بحث مدیریت کشت و برداشت را جا بیندازند زیرا هنوز آموزش همگانی در زمینه خودداری از آتش زدن کاه و کلش در خوزستان ضعیف است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی محیط زیست آتش سوزی جنگلی آتش سوزی های جنگلی آتش سوزی های جنگل آتش سوزی ها وقوع آتش سوزی آتش سوزی زیست محیطی رخ می دهند سال گذشته کاه و کلش تالاب ها جنگل ها آتش زدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۴۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف ۴ هزار متر مربع از اراضی ملی در شهرستان ساری

روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران ساری اعلام کرد: در راستای حفاظت و صیانت از انفال، با اجرای یک فقره تبصره ذیل ماده ۵۵، رفع تصرف اراضی ملی به مساحت تقریبی ۴ هزار متر مربع واقع در منطقه قارنسرا، توسط سرجنگلبان و نیرو‌های حفاظتی منابع طبیعی ساری حوزه استحفاظی دودانگه و نیرو‌های شرکت چوب و کاغذ انجام شد.

هموطنان می‌توانند در صورت مشاهده وقوع هرگونه تخلف در حوزه منابع طبیعی از قبیل قطع و حمل چوب آلات جنگلی، برداشت و حمل گیاهان مرتعی، برداشت و حمل محمولات فرعی جنگلی (چلم، خزه، سرخس و...) تصرف و تخریب اراضی ملی و حریق در عرصه‌های جنگلی و مرتعی را با شماره‌های ۲۴ ساعته امداد جنگل و مرتع ۱۵۰۴ و ۱۳۹ در میان بگذارند.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • پاک‌سازی پارک جنگلی و دوشنبه بازار فیض آباد از زباله‌های پلاستیکی
  • اولین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه خوزستان متولد شدند
  • ضرورت آموزش حفاظت و نگهداری از طبیعت به دانش آموزان
  • رفع تصرف ۴ هزار متر مربع از اراضی ملی در شهرستان ساری
  • پاکسازی حاشیه پارک جنگلی برم و سرچشمه رودخانه شش پیر سپیدان
  • حضور آفرود سواران در عرصه های منابع طبیعی ممنوع می باشد
  • لزوم ابلاغ ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای
  • محیط زیست روی مدار "رهاورد"
  • چهارمحال‌وبختیاری رتبه اول کشور در عملکرد محیط طبیعی و تالاب‌ها را کسب کرد
  • مقابله با فجایع طبیعی زیست محیطی مستلزم همکاری‌های مشترک است