Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام سامعی فر گفت: از خطرات تغسیل اموات کرونایی آگاه بودیم اما اگر حادثه ای سخت تر از کرونا نیز رخ دهد دفاع از دین، ناموس و خاک وطن را وظیفه خود می دانیم و در وسط میدان می ایستیم.

خبرگزاری شبستان -گرگان، فاطمه رائیجی؛ کرونا با همه زخم ها، تلخی ها و مشقت هایی که در جای جای دنیا بر جای گذاشت در ایران اسلامی جلوه های دیگری هم به همراه داشت، شیرینی هایی که به جرأت می توان گفت تنها مختص همین مرزوبوم است و آن ایثار و فداکاری، همدلی و همیاری، گوش به فرمان ولایت بودن و ورود جوانان انقلابی و متعهد به میانه میدان مقابله با کرونا بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وقتی سوز کرونا هراس را به جان جامعه انداخت حتی کارهای روزمره، دیگر مفهومی نداشت، هر کسی بیش از آنکه بخواهد به محل کار برود و یا برای خرید به سطح بازار مراجعه کند بیشتر تمایل داشت در خانه بماند و خود را از بلای خانمان سوز کرونا نجات دهد و برای همسر و فرزندان خود تسلای خاطر باشد.

 

اما در این میان مردانی بودند که بر تمامی هراس های کرونا نیشخند زدند و  اعتقاد داشتند زندگی هیچ گاه به بن بست نمی رسد؛ همان شیرمردانی که در همه صحنه ها از حضور در میدان های خطر نمی هراسند، یک روز در کمک به سیل زدگان و زلزله زدگان، روزی در دفاع از حرم اهل البیت(علیه السلام) و امروز نیز در میدان مقابله با کرونا و تغسیل و تدفین اموات کرونایی.

 

شجاعت و بزرگی طلاب جهادگر را زمانی می توان درک کرد که هنگام شیوع کرونا رسانه های معاند با انتشار شایعات بی اساس جولان می دادند و بسیاری از خانواده ها از اینکه نمی توانستند با رعایت موازین شرعی نسبت به تشییع و تدفین عزیزان خود اقدام کنند دل آزرده و غمگین بودند در این میان طلاب جهادگر برای تغسیل اموات کرونایی آستین همت بالا زدند تا ضمن کاهش آلام و درد و رنج خانواده های متوفیان، دهان رسانه های بیگانه را گِل بگیرند.

 

حجت الاسلام «اسماعیل سامعی فر» یکی از اعضای گروه جهادی ۲۰ نفره از جوانان متعهد و انقلابی شهرستان کردکوی است که برای عبور شهرستان از بحران کرونا جلوتر از مسئولان وارد میدان شدند و برای کاهش نگرانی و اضطراب مردم از هیچ تلاشی فروگذار نکردند.

 

در ایام کرونا گرچه گروه های مختلف برای خدمت رسانی به جامعه وارد عمل شدند اما اقدام شجاعانه طلاب جهادگر در کاهش آلام خانواده های داغدار بسیار مؤثر بود، اقدامات قابل تحسین طلاب جهادگر شهرستان کردکوی ما را بر آن داشت تا گفتگویی را با حجت الاسلام «اسماعیل سامعی فر» مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه شهرستان کردکوی و یکی از روحانیون فعال در تغسیل اموات کرونایی اختصاص دهیم که در ادامه از نظر می گذرانید؛

 

*با شیوع کرونا چه اقداماتی را در کردکوی دنبال کردید؟

از اواخر اسفندماه که کرونا در کشورمان از جمله شهرستان کردکوی شیوع پیدا کرد به صورت داوطلبانه و بر اساس احساس مسئولیت و وظیفه ای که داشتیم با کمک روحانیون فعال در حوزه علمیه شهرستان کردکوی برای مقابله با کرونا وارد عمل شدیم.

 

ابتدا قرارگاه مقابله با کرونا در روستاها شکل گرفت و در این امر حدود 13 نفر از برادران طلبه پای کار آمدند و ابتدا قرارگاه محلی را شکل دادند و با حضور در روستاها مردم را نسبت به اقدامات پیشگیرانه آگاه کردند روستائیان از گزند کرونا در امان بمانند.

 

توزیع بسته های بهداشتی و اقلام معیشتی از دیگر اقداماتی بود که با همکاری بسیج، سپاه و مردم آماده می شد و اعضای گروه جهادی توزیع آن را برعهده داشتند و گاهی اوقات با هزینه شخصی نیز در این امر شرکت می کردند.

 

مشارکت در بیمارستان امیرالمؤمنین(علیه السلام) کردکوی از دیگر اقدامات طلاب جهادی بود، جمعی از طلاب جهادی و بسیجیان به محض آنکه مطلع شدند کادر درمانی به کمک نیاز دارد برای خدمت به بیماران کرونایی داوطلب شدند و نگهداری و رسیدگی به مبتلایان به کرونایی و کارهای خدماتی و غیره را انجام می دادند و تمامی این اقدامات کاملاً داوطلبانه و خودجوش بوده است و از هیچ ارگانی پیشنهاد نشده بود.

 

در مجموع 20 نفر از بسیجیان و 12 نفر از طلاب شهرستان کردکوی در بخش های مختلف مقابله با کرونا از جمله تغسیل و تدفین اموات کرونایی مشارکت داشتند.

 

ما براساس احساس وظیفه و نوع دوستی وارد میدان مقابله با کرونا شدیم تا از آلام مردم بکاهیم، همانطور که سال گذشته در حادثه سیل به کمک سیل زدگان شتافتیم.

 

*یکی از اقدامات شاخص شما در مقابله با کرونا تغسیل و تدفین بیماران کرونایی بود، لطفاً در این خصوص توضیح بفرمایید؟

بله، غسل، اقامه نماز میت و تدفین بیماران کرونایی از دیگر اقدامات طلاب جهادی بود و پس از دستور رهبر معظم انقلاب، بسیجیان و طلاب جهادی شهرستان کردکوی وارد میدان شدند.

 

شاید نگرانی بسیاری از مردم به ویژه داغدیدگان کرونا در بحث غسل و تدفین اموات کرونایی براساس اصول اسلامی است.

 

در ابتدای شیوع کرونا و قبل از آنکه رهبر معظم انقلاب نسبت به رعایت ملاحظات شرعی و غسل و کفن اموات کرونایی تأکید کنند ممکن است تعداد معدودی از متوفیان بدون رعایت ملاحظات شرعی دفن شده باشند اما پس از ورود طلاب جهادی کردکوی به ویژه حجت الاسلام سیدمحمد حسین مسلمی عقیلی مشکلات تغسیل و تدفین اموات کرونایی در شهرستان حل شد.

 

در ابتدای کار برای مشارکت در امر تدفین و تغسیل اموات کرونایی نیاز به هماهنگی با بیمارستان داشتیم لذا حجت الاسلام مسلمی عقیلی با حضور در بیمارستان امیرالمؤمنین(علیه السلام) کردکوی خود را معرفی کردند تا بیماران کرونایی در صورت فوت برای تغسیل و تدفین به آنها سپرده شوند.

 

در شرع دین مقدس اسلام، مسلمان حرمت دارد و ما نیز با رعایت تمامی مستحبات شرعی در امورات کفن، دفن و غسل و نماز میت وارد شدیم و همه امورات مربوط به اموات کرونایی با رعایت کامل ملاحظات شرعی بوده است،‌ البته مرکز بهداشت و شهرداری کردکوی نیز همکاری بسیار خوبی با ما داشتند که جای قدردانی دارد.

 

*در بحث غسل اموات کرونایی، واکنش خانواده های داغدار نسبت به اقدام شما چه بود؟

ما خودمان را در معرض ابراز محبت خانواده های داغدیده قرار نمی دادیم و طلاب جهادی آنقدر شرم و حیا به خرج می دادند که حتی از شنیدن تشکر لسانی از خانواده های متوفیان نیز پرهیز می کردند.

 

*چطور توانستید خود را برای انجام این کار راضی کنید، نمی ترسیدید خودتان به کرونا مبتلا شوید؟

خوشبختانه در جامعه ای زندگی می کنیم که معنویت با زندگی عجین شده است، ما در کشورمان جنگ تحمیلی، تحریم ها، دفاع از ارزش ها و حرم آل البیت(علیه السلام) را تجریه کردیم.

 

از طرفی هر جایی که برای مقابله با هر تهدید و تهاجمی احساس نیاز شد بسیج با همه توان و بدون اغراق وارد صحنه شده است و اگر حوادث سخت تر از کرونا نیز به وقوع بپیوندد اعتقاد داریم باید از دین، ناموس و خاک وطن دفاع شود و این وظیفه ما است.

 

*دشمنان به ویژه رسانه های معاند همیشه اقدامات خالصانه نیروهای بسیجی و طلاب را زیرسؤال بردند چه پاسخی به این یاوه گویی ها دارید؟

جنگ حق و باطل همیشه وجود داشته است، در واقع ما هیچ پاسخی به معاندین خود نداریم ما تنها با عمل به وظایف خود و حضور در صحنه ها برای دفاع از مردم پاسخ دشمنان و یاوه گویان را می دهیم و پاسخ ما همان عملکرد، اعتقاد و اقتدار ما است.

 

ما مقتدرانه کار خود را انجام می دهیم و به هیچ تهدید، تهاجم و سخنی که تیرهای آن به سمت ما نشانه رفته باشد اعتنایی نخواهیم کرد و تنها برای رضای خداوند فعالیت خواهیم کرد.

 

*در امر تجهیزات برای تغسیل اموات کرونایی کمبودی وجود داشت؟

با توجه به آنکه کرونا تجربه جدیدی بود وجود برخی نارسایی ها و ناهماهنگی ها طبیعی است و ما نیز گلایه ای از مسئولان نداریم گرچه انتظار ما از برخی مسئولان بیشتر بود و کاش زحمات طلاب جهادی را می دیدند و کمبودها و مشکلات آنها را در حین کار جویا می شدند.

 

در ادامه کار طی نشست هایی که با مسئولان ذی ربط داشتیم بخشی از مشکلات طلاب جهادی به حداقل رسید و برای غسل و تدفین اموات کرونایی مشکلی وجود نداشت.

 

*اگر به شما می گفتند احتمال ابتلای شما به کرونا قطعی است آیا باز هم مایل به مشارکت در این کار بودید؟

ما از 29 اسفندماه داوطلبانه و عالمانه برای مقابله با کرونا و کمک به بیمارن کرونایی وارد بیمارستان شدیم این اقدام ما در حالی انجام شد که از سرایت بالای ویروس کرونا مطلع بودیم اما به مسری بودن کووید19 و عمق خطرناک بودن این ویروس توجهی نداشتیم و تنها می خواستیم کمک کار کادر درمان باشیم و بدون هیچ ترس و واهمه ای به بیماران کرونایی خدمت و از آنها دلجویی می کردیم.

 

*سخن پایانی...

در حال حاضر در صحنه جنگ با ویروس کرونا قرار داریم و در زمان جنگ باید همه جانبه مقابله کنیم.

 

هنوز خطر کرونا رفع نشده است، ما در هر مسئله ای گوش به فرمان کارشناسان آن حوزه هستیم، سخن مسئولان ذی ربط آن است که خطر ویروس کرونا همچنان وجود دارد و زنجیره های انتقال این ویروس منحوس هنوز قطع نشده است و این مهم می طلبد که با دستورالعمل های ستاد مقابله با کرونا همقدم و همراه باشیم تا آسیب ها و زحمات ناشی از کروناویروس به کادر پزشکی و پرستاری کم شود.

 

از حجت الاسلام «محمد شیخی»، امام جمعه شهرستان کردکوی که بسیار فعالانه و بیشتر از هر مسئولی وارد میدان مقابله با کرونا شدند، تشکر می کنم که از همان ابتدای حامی، راهنما و کمک کار ما بودند.

 

همچنین از حجت الاسلام «سیداحمد بنی کریم»، حجت الاسلام «حمید البرزی» و حجت الاسلام «محمدحسین مسلمی عقیلی» که در امر تغسیل اموات کرونایی داوطلبانه وارد میدان شدند به طور ویژه تشکر و قدردانی می کنم، در واقع می توان گفت این بزرگواران ما را به صحنه مقابله با کرونا آوردند.

 

پایان پیام/695

منبع: شبستان

کلیدواژه: بیمار کرونایی روحانی جهادی پیشگیری از شیوع ویروس کرونا ویروس کرونا تدفین کرونا تدفین اموات کرونایی میدان مقابله با کرونا تغسیل اموات کرونایی بیماران کرونایی شهرستان کردکوی تغسیل و تدفین حجت الاسلام علیه السلام طلاب جهادگر خانواده ها وارد میدان طلاب جهادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۵۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل سرریز کمک‌های غرب به میدان بازی منافعی به نام اوکراین

غرب با ایجاد جنگی فرسایشی و تامین کمکهای مالی و نظامی اوکراین طی پروسه طولانی مدت، قصد برهم زدن استراتژی روسیه در قبال اوکراین را دارد، اما تامین این منابع از سمت غرب تا زمانی که منافع غرب در بحران اوکراین گره خورده باشد صورت خواهد گرفت. - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، اوکراین از سال 2014 به یکی از چالش های مهم در روابط بین ایالات متحده و روسیه تبدیل شده است. با این حال، گذشت زمان کمکی به حل بحران نکرده است. در عوض، به موازات افزایش تنش بین دو کشور و عزم روسیه برای مقابله با گسترش ناتو، بحران اوکراین و متعاقب آن بحران در روابط روسیه و غرب رو به افزایش بوده است.

اوکراین زمین بازی منافع غرب

ایالات متحده نقش بزرگی در تصمیم گیری در مورد نتیجه این جنگ خواهد داشت. تسلیح اوکراین و اعطای بسته های حمایتی غرب برای اوکراین، روسیه را مجبور خواهد کرد تا در نهایت به نوعی توافق دست یابد، به احتمال زیاد آتش بسی که در آن روسیه کنترل بسیاری از سرزمین های اوکراین را حفظ کند.  

اگر اوکراین تسلیحات قابل توجهی از خارج دریافت نکند، ظرفیت صنعتی بیشتر روسیه در نهایت مسکو را پیروز این نبرد می کند و حاصل آن تسخیر اوکراین توسط روسیه خواهد بود. از این رو غرب با ایجاد جنگی فرسایشی و تامین کمک های مالی و نظامی اوکراین طی پروسه طولانی مدت، قصد برهم زدن استراتژی روسیه در قبال اوکراین را دارد.

اما نباید از این نکته غافل شد که تامین این منابع از سمت غرب تا زمانی که منافع غرب در بحران اوکراین گره خورده باشد، صورت خواهد گرفت و در صورت عدم تامین منافع ایالات متحده آمریکا و متحدانش هیچ گونه کمکی را به اوکراین نخواهند داشت.

`پای غلات اوکراین در میان است

از جمله این منافع بخش کشاورزی و غلات اوکراین است که در این نوشتار به اهمیت منافع غرب و دیگر کشورهای به نوعی گره خورده به بحران اوکراین نقش بسزایی را ایفا می کند.

اگر اوکراین قادر به دفاع از خود در برابر تجاوز روسیه به طور کلی نباشد، کمک ایالات متحده به بخش کشاورزی اوکراین معنای کمی خواهد داشت. اوکراین تضعیف شده بیشتر زمین‌های کشاورزی، نیروی کار و زیرساخت‌های اوکراین را در معرض خطر قرار می‌دهد، با این پتانسیل روسیه که از توانایی‌ها و محصولات کشاورزی اوکراین به نفع خود استفاده خواهد کرد.

تامین توان دفاعی اوکراین نه تنها برای بقای اوکراین، بلکه برای بقای بخش کشاورزی و در دسترس بودن صادرات اوکراین به عنوان جایگزینی برای صادرات روسیه مهم است. در حالی که کمک نظامی قوی برای بقای بخش کشاورزی اوکراین اهمیت اولیه دارد، ایالات متحده و سایر اهداکنندگان نیز باید افزایش سرمایه‌گذاری در بهبود کشاورزی اوکراین را با توجه به اهمیت آن برای اقتصاد اوکراین و امنیت غذایی جهانی و کاهش قدرت نرم در نظر بگیرند.

مجلس نمایندگان آمریکا کمک به اوکراین را تصویب کردقصد آمریکا برای اعزام مشاورین نظامی بیشتر به اوکراین

 

هرگونه شکست اوکراین در قبال روسیه دربردانده عواقب سنگین و پرهزینه ای برای منافع غرب است که می توان به مواردی اشاره کرد.

عواقب شکست اوکراین برای غرب

مهاجرت گسترده (میلیون ها نفر) اوکراینی به سمت غرب، که منجر به بحران پناهجویان در اروپا و فراتر از آن خواهد شدبحران در روابط ایالات متحده و اروپاتقابل روسیه و کشورهای اروپای مرکزی، از جمله ترس از حضور روسیه در سیاست داخلی آنها به منظور براندازی حاکمیت‌های آنها یا تحریک جنبش‌های مخالفچین ممکن است جرات بیشتری برای حمله به تایوان پیدا کندبحران اقتصاد و امنیت غذایی

بحران اوکراین، چالش امنیت غذایی جهانی

اوکراین یکی از صادرکنندگان عمده کالاهای غذایی مانند گندم، ذرت و روغن نباتی است. کاهش اجتناب ناپذیر این صادرات در حال حاضر باعث ایجاد شوک در سراسر سیستم غذایی شده است.

تهاجم روسیه به اوکراین بیشترین افزایش بحران نظامی مرتبط با ناامنی غذایی جهانی را در حداقل یک قرن گذشته ایجاد کرده است. اگرچه این موضوع از سرفصل ها کنار رفته است، اما تأثیرات آن همچنان ادامه دارد: سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) پیش بینی می کند که میلیون ها نفر همچنان در سال 2030 به دلیل جنگ روسیه دچار سوء تغذیه مزمن خواهند شد.

در طول مدت جنگ، بخش کشاورزی اوکراین هدف اصلی حملات روسیه بوده است، اتحادیه اروپا و سازمان ملل تخمین زدند که جنگ در مجموع 40.2 میلیارد دلار خسارت به بخش کشاورزی اوکراین داشته است. بانک جهانی و شرکا خسارت وارده به بخش آبیاری را 380.5 میلیون دلار برآورد کردند. خسارات تقریباً مطمئناً از فوریه 2023 افزایش یافته است.

شکستن سد کاخوفکا در 6 ژوئن 2023، زیرساخت های آبیاری را تخریب و زمین های کشاورزی منطقه را غیرقابل استفاده کرد. در ژوئیه 2023، روسیه طرح غلات دریای سیاه را که به صادرات ایمن اکثر غلات اوکراین از طریق سه بندر دریای سیاه اوکراین اجازه داده بود، خاتمه داد و بلافاصله حملات به زیرساخت های صادراتی اوکراین را تشدید کرد. بین ژوئیه تا دسامبر 2023، سازمان ملل 31 حمله را ثبت کرده که به تولید غلات و توانایی صادرات در اوکراین آسیب رسانده یا از بین برده است.

روسیه از حمله به بخش کشاورزی اوکراین سود قابل توجهی می برد. حملات به کشاورزی، حملات گسترده ای به اقتصاد اوکراین است، زیرا کشاورزی منبع اصلی تولید ناخالص داخلی و درآمد صادراتی اوکراین است.

حملات به زیرساخت‌های صادرات دریایی اوکراین، این کشور را مجبور کرده که بخش بیشتری از غلات خود را از طریق همسایگان اروپایی خود صادر کند، که باعث تنش‌های تجاری شده است که حمایت اروپا از اوکراین را تضعیف می‌کند.

علاوه بر این، محدود کردن صادرات محصولات کشاورزی اوکراین، بازارهای کشاورزی را مختل کرده است، کشورهای واردکننده مواد غذایی را تحت تاثیر قرار داده و شکاف هایی را برای روسیه ایجاد کرده تا بتواند از طریق تولید و صادرات محصولات کشاورزی خود آن را پر کند و از آن بهره برداری کند.

اوکراین نسبت به روسیه گندم کمتر و ذرت بیشتری تولید می کند، اما تولید کشاورزی اوکراین و صادرات هر دو کالا به دلیل درگیری کاهش یافته است. در مقایسه با فصل 2020-2021، آخرین فصلی که تحت تأثیر تهاجم روسیه قرار نگرفت، پیش بینی می شود صادرات گندم اوکراین برای سال های 2023-2024 با 11 درصد کاهش و صادرات ذرت اوکراین با 15 درصد کاهش یابد.

صادرات کالاهای کشاورزی اوکراین از فوریه 2022 توسط عوامل متعددی متوقف و پس از پنج ماه متوالی محاصره صادرات دریایی، با میانجیگری سازمان ملل در ژوئیه 2022 اجرا شد و صادرات دریایی اوکراین را دوباره فعال کرد.

از ژوئیه 2022 تا ژوئیه 2023، اوکراین 32.9 میلیون تن غلات را به 45 کشور در سراسر جهان صادر کرد که شامل 725000 متریک تن غلات به برنامه جهانی غذا (WFP) بود.

در کنار مسیرهای زمینی از طریق «خطوط همبستگی» مورد حمایت اتحادیه اروپا، BSGI به پایداری اقتصاد کشاورزی اوکراین کمک کرد، اگرچه اوکراین را قادر به بازگشت به سطح صادرات دریایی قبل از جنگ نکرد. در نتیجه توقف BSGI، اوکراین یک "کریدور بشردوستانه" یا "کریدور اوکراینی" را اعلام کرد که از طریق آن غلات را از سه بندر دریای سیاه خود صادر می کند، با کشتی هایی که سواحل رومانی و بلغارستان را در آغوش گرفته و به سمت تنگه بسفر می روند.

در دسامبر، اوکراین 4.8 میلیون تن غلات را از طریق کریدور بشردوستانه ارسال کرد که از صادرات هر ماه تحت BSGI بیشتر بود. با توجه به احتمال هرگونه حمله روسیه به کشتی‌های غیرنظامی برای بیگانه‌کردن کشورهای کشتی‌رانی یا واردکننده مواد غذایی از اوکراین، دوام کریدور بشردوستانه اوکراین به تقویت قابلیت‌های دفاعی نیروی دریایی اوکراین و همچنین محاسبات ریسک مسکو بستگی دارد.

در حالی که کریدور بشردوستانه اوکراین به حفظ و حتی افزایش صادرات کشاورزی دریایی این کشور کمک کرده است، درگیری های مداوم در دریای سرخ تهدیدهای جدیدی را به وجود آورده است.

به گفته مؤسسه بین‌المللی تحقیقات سیاست غذایی، اگر خصومت‌های دریای سرخ ادامه یابد، نزدیک به 27 درصد از صادرات گندم دریایی اوکراین تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. اختلالات حمل و نقل، هزینه حمل و نقل را برای صادرکنندگان افزایش می دهد، قیمت پرداختی به تولیدکنندگان اوکراینی را کاهش می دهد و قیمت پرداخت شده توسط مصرف کنندگان، از جمله مصرف کنندگان در کشورهای ناامن غذایی را افزایش می دهد.

بر اساس گزارش جهانی شبکه اطلاعات امنیت غذایی در مورد بحران های غذایی، 258 میلیون نفر در سال 2022 با سطوح بالایی از ناامنی غذایی حاد مواجه شدند که بالاترین رقم در تاریخ گزارش است که حداقل بخشی از آن به دلیل تهاجم روسیه به اوکراین و شوک های ناشی از آن است. بازارهای غذا، کود و انرژی در همان زمان، هزینه کمک های بشردوستانه به دلیل تهاجم روسیه به اوکراین به شدت افزایش یافت. امروزه، هزینه های عملیاتی ماهانه 28 میلیون دلار بیشتر از قبل از حمله است.

افزایش قیمت جهانی مواد غذایی هزینه کالاهای خریداری شده و توزیع شده توسط سازمان هایی مانند WFP و یونیسف را افزایش داده است. در عین حال، افزایش قیمت مواد غذایی محلی افزایش ارزش کمک‌های غیرنقدی را ضروری کرده است، در حالی که افزایش هزینه‌های سوخت هزینه ارائه خدمات اضطراری را افزایش داده است. برای کسانی که از ناامنی غذایی حاد رنج می برند، به ویژه کودکان، عدم دسترسی به تغذیه کافی به دلیل تأثیرات حمله روسیه به اوکراین می تواند تأثیرات مادام العمری بر رشد فیزیکی و شناختی داشته باشد.

نقش و تاثیر ترکیه در امنیت غذایی

ترکیه به‌عنوان یکی از قدرت‌های میانی و نقشی که در رقابت بین روسیه و بلوک غرب (عمدتاً اتحادیه اروپا و ناتو) ایفا می‌کند، تمرکز دارد. ترکیه با وجود عضویت در ناتو و حفظ تراکم روابط اقتصادی با اتحادیه اروپا می تواند به عنوان یک کشور متعادل در نظر گرفته شود. ترکیه با استفاده از «استراتژی واسطه» در رابطه با حمله روسیه به اوکراین استفاده کرده و از هر دو طرف سود می برد.

در جریان تهاجم روسیه به اوکراین، ترکیه در چارچوب اصول، منافع ملی و موازنه های بین المللی جایگاه ویژه ای به سیاست خارجی خود داده و بدین ترتیب نقش خود را به عنوان مرکز صلح و دیپلماسی تقویت کرده است.

به لطف این موقعیت ویژه، انتظار می رود ترکیه در دوره آینده به روند صعودی خود ادامه دهد. این واقعیت که یک مرکز هماهنگی در استانبول برای تامین امنیت محموله های غلات در چارچوب توافق ایجاد خواهد شد، نشان دهنده اعتماد روسیه و اوکراین به ترکیه است.

ابتکار افتتاح یک کریدور غلات در دریای سیاه نشان می دهد که ترکیه در حل بحران جهانی انرژی و غذا بسیار مهم است. از این نظر می توان گفت که ترکیه یکی از معدود بازیگران ژئوپلیتیک و ژئواکونومیک است.

بحرانی ترین مسئله برای ترکیه این است که با ایجاد زمینه سازش در جنگ و قرار گرفتن در میان کشورهای ضامن، تسهیل کننده و در صورت امکان میانجی باشد. در حال حاضر می توان گفت که ویژگی های تسهیل گری ترکیه کارساز بوده و زمینه ای را ایجاد کرده که می توان از آن برای آشتی استفاده کرد.

با این حال، فراتر از میانجیگری، نام ترکیه به عنوان کشوری ضامن در چنین جنگی مطرح می شود که در مقیاس با سایر کشورها تفاوت زیادی دارد. وضعیتی را آشکار می کند که به جرأت بر ذهنیت استراتژیک آن تأکید می کند. ترکیه با باز نگه داشتن کانال‌های گفتگو با دو کشور روسیه و اوکراین، از ابتدای درگیری‌ها به صورت دیپلماتیک تلاش کرده تا صلح را بازگرداند.

به دلیل تحریم ها و سیاست انزوا علیه روسیه، تعداد کشورهایی که می توانند برای حل مشکلات ناشی از جنگ میز دیپلماتیک بچینند محدود است. سیاست خارجی متوازن ترکیه از همان روزهای اول جنگ و تاکید بر این که می تواند ماموریت میانجی گری بین طرفین را بر عهده بگیرد، در کریدور غلات موفقیت را به همراه داشت.

پیش بینی می شود کشتی های غلات همراه با نیروی دریایی ترکیه از طریق ترکیه به بازارهای جهانی عرضه شوند که این موضوع تاثیر مثبتی بر قیمت مواد غذایی هم در جهان و هم در ترکیه خواهد داشت.

امکان افزایش عرضه، یکی از راه حل های بحران جهانی غذا، به لطف موفقیت دیپلماتیک ترکیه محقق شده است. در نتیجه، به عنوان بازتابی از ابتکارات دیپلماتیک ترکیه، کریدور غلات اوکراین می تواند تورم جهانی غذا را کاهش دهد.

در حالی که کشورهای آفریقایی و غرب آسیا به عنوان کشورهایی که بیشتر تحت تاثیر این روند قرار گرفته اند برجسته می شوند، ترکیه می تواند سهم بیشتری در مذاکرات صلح بین طرفین داشته باشد. رویکرد به هم پیوستگی استراتژیک ترکیه نتیجه داده است. مزایای قابل توجهی که به آنکارا اجازه می دهد تا منابع غذایی حیاتی را باز کند و اعتبار دیپلماتیک خود را افزایش دهد.

معصومه محمدی کارشناس مسائل اوراسیا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرا اگر سپاه نبود کشور هم نبود؟
  • دستگاه های خدمات رسان کرمان برای مقابله با بحران سیل آماده باشند
  • سازماندهی بیش از ۴۰۰ تیم عملیاتی و امدادی برای مقابله با سیل در یزد
  • قبرستان‌ تاریخی طرشت زیر پای مسافران ایستگاه مترو دانشگاه شریف
  • ابوعبیده: پاسخ قاطع ایران معادلات دشمن را برهم زد
  • نعیم قاسم:مقاومت تنها گزینه برای مقابله با توحش اسرائیل است
  • یاوه‌گویی وزیر دفاع فرانسه علیه ایران
  • دلایل سرریز کمک‌های غرب به میدان بازی منافعی به نام اوکراین
  • برای مقابله با وقوع سیلاب‌ها راهی جز آبخیزداری و آبخوان‌داری وجود ندارد
  • سردار شفائی: تمرکز دشمن مقابله با انقلاب و ضربه زدن به ایران در جنوب شرق کشور است