Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، محققان دریافتند در مناطق با میزان کم ذرات ریز آلودگی هوا ریسک ابتلاء به بیماری ام اس در مقایسه با نقاط دارای میزان بیشتر این ذرات به مراتب کمتر است. همچنین در مناطق شهری خطر ابتلاء به بیماری ام اس نسبت به مناطق روستایی ۲۹ درصد بیشتر است.

دکتر «روبرتو برگاماشی»، سرپرست تیم تحقیق از مرکز ام اس بنیاد موندینو، در این باره می‌گوید: «یافته های ما نشان می‌دهد شیوع بیماری ام اس در مناطق دارای ذرات کمتر به مراتب کمتر است که بیانگر آن است که آلودگی هوا می‌تواند یکی از فاکتورهای پرخطر ابتلاء به بیماری ام اس باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

به گفته محققان، تحقیقات بیشتری برای علت تأثیر آلودگی هوا بر آغاز این بیماری نیاز است.

برگاماشی در ادامه می‌افزاید: «بیماری ام اس دارای دلایل مختلفی است و برخی فاکتورهای زیست محیطی می‌تواند آغازگر واکنش ایمنی غیرعادی باشد.»

به گفته برگاماشی، «اصلی ترین فاکتورهای پرخطر بیماری ام اس، میزان ویتامین D، سیگار کشیدن و رژیم غذایی عنوان شده اند.»

ذرات ریز آلودگی هوا موسوم به PM از جمله سمی‌ترین الاینده ها هستند. منبع اصلی این آلودگی، گرمایش خانگی از جمله فعالیت‌های صنعتی و سوخت‌های فسیلی درحال اشتعال است.

طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، حدود ۴.۲ میلیون نفر در نتیجه تنفس هوای آلوده در اوایل سال جاری فوت کرده اند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: آلودگی هوا ویتامین D بیماری ام اس بیماری ام اس آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۶۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیل دبی و تاثیرات آن بر سلامتی شهروندان + عکس

سیل دبی باعث بالا آمدن آب فاضلاب و همچنین ورود آب‌های آلوده به بنزین در سطح شهر شد و به همین علت، پزشکان هشدارهایی را در مورد خطرات سلامتی این سیل اعلام کردند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، به دستور ولیعهد دبی، رئیس شورای اجرایی شهر و کمیته عالی مدیریت بحران و بلایای دبی، تیم‌های میدانی از نهادهای مختلف دولتی در امارات به فعالیت شبانه روزی خود برای اطمینان از بازیابی کامل خدمات ادامه می‌دهند.

با جاری شدن سیل در امارات، پزشکان در مورد خطرات سلامتی ناشی از چنین رویدادهای آب‌وهوایی هشدار و نکات سلامتی را برای ساکنان مناطق سیل‌زده ارائه می‌دهند. آنها با اشاره به میزان آلاینده‌هایی که در سیلاب وجود دارند و به سلامت انسان آسیب می‌رسانند، به ساکنان مناطق، به‌ویژه کودکان توصیه کردند از تردد و بازی در آب‌های سطحی خودداری کنند.

سیلاب حاوی انواع مختلفی از زباله‌های خطرناک، میکروب‌ها و آلاینده‌هایی است که می‌تواند منجر به بیماری‌هایی مانند عفونت، بثورات پوستی، بیماری‌های گوارشی و کزاز شود. ممکن است اشیا فیزیکی مانند چوب و زباله و حتی حیوانات مانند جوندگان و مارها در آب وجود داشته باشد. علاوه بر این، خطر برق‌گرفتگی به دلیل وجود خطوط برق در جریان آب سلامت مردم را تهدید کند.

پزشکان معتقدند وقوع سیلاب خطرات لپتوسپیروز و ملیوئیدوز (شبه مشمشه) را افزایش می‌دهد. لپتوسپیروز یک عفونت باکتریایی است که افراد می‌توانند از تماس با آب یا خاک آلوده به ادرار حیوانات آلوده به آن مبتلا شوند و علائمی شبیه بیماری آنفولانزا و حتی عوارض بسیار شدید ایجاد کند. ملیوئیدوزیس نیز یک عفونت باکتریایی است که توسط یک باکتری موجود در خاک و آب ایجاد می‌شود و معمولاً ریه‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد و باعث ایجاد طیف وسیعی از علائم از بیماری خفیف آنفولانزا تا ذات‌الریه شدید می‌شود.

خطرات راکد شدن آب

آب‌های راکد به بستری برای رشد پاتوژن‌های مختلف از جمله باکتری‌ها، ویروس‌ها و انگل‌ها تبدیل می‌شود که می‌توانند منجر به بیماری‌هایی مانند وبا، تب حصبه و هپاتیت A شوند. به‌علاوه امکان انتقال بیماری‌های مسری از طریق آب نیز می‌تواند سلامت ساکنان را به خطر بیندازد. همچنین پشه‌هایی که در آب‌های راکد تکثیر می‌شوند منجر به افزایش بیماری‌های مسری مانند تب دنگی و مالاریا می‌شود، هرچند حضور این پشه‌ها در منطقه امارات نادر است. تشدید آسم و واکنش‌های آلرژیک از دیگر بیماری‌هایی هستند که ممکن است به دلیل وجود هاگ‌های کپک پس از باران‌های شدید رخ دهد.

پیشنهادات حافظت از سلامتی در برابر سیل

اصلی‌ترین راه برای حفظ سلامتی، قرارنگرفتن در معرض سیلاب است، حتی اگر افراد باید وارد آب سیل شوند، بهتر است چکمه‌های لاستیکی، دستکش لاستیکی و عینک بپوشند و در صورت تماس با آب، در اسرع وقت محل تماس را با صابون و آب تمیز بشویند، همچنین لباس‌های آلوده باید با آب داغ و مواد شوینده شسته شوند. نکته قابل توجه مراقبت از زخم‌ها هنگام قرار گرفتن در معرض آب سیل است. پزشکان بر ممانعت از حضور کودکان در مناطق سیلابی توصیه اکید دارند.

در صورت نشت بنزین از خودروهای غوطه‌ور در آب‌های سیل، مردم باید محتاط‌تر باشند و در صورت تماس با چنین مواد شیمیایی، دست‌ها و چشم‌ها را کاملاً بشویند و از روشن کردن سیگار یا هرگونه جرقه در نزدیک این مناطق خودداری کنند. برای مقابله با خطرات نیش پشه بهتر است از مواد دافع پشه استفاده شود، همچنین بهتر است مردم لباس‌های آستین بلند و شلوار بپوشند و از پشه‌بند برای محافظت در برابر نیش پشه استفاده کنند و هرچه سریع‌تر آب راکد اطراف خانه‌ها را تخلیه کنند. پزشکان از ساکنان خواستند دستورالعمل‌های مدیریت ساختمان و خدمات تأسیسات را در مورد هرگونه آلودگی احتمالی مخازن آب خود دنبال کنند چراکه آلوده شدن مخازن آب خانگی، خطرات جبران‌ناپذیری به دنبال خواهد داشت.

کد خبر 746157

دیگر خبرها

  • تحقیق جدید: کمبود خواب با افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ پیوند دارد
  • ۸۰۰ مورد آبیاری غیرمتعارف با آب فاضلاب در استان گزارش شد
  • تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • هوای ۵ شهر اصفهان سالم است/ شاخص کاشان بر مدار نارنجی آلودگی
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • سیل دبی و تاثیرات آن بر سلامتی شهروندان + عکس
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق