Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-25@08:09:21 GMT

آیا منطقه به محاصره دکل‌های برق ایران در می‌آید؟

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۹۶۱۱۰

حمیدرضا صالحی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره مزیت‌های صادراتی برق ایران اظهار داشت: ابتدا اینکه کشورهای منطقه و همسایه مزایای گاز طبیعی کشور ما را ندارند، بنابراین به دلیل وفور سوخت نیروگاهی در ایران تمایل دارند برق مورد نیاز خود را از ما تامین کنند، یکی از کشورهایی که وابستگی بیشتری به برق ایران دارد کشور عراق است، به طوری که علیرغم تحریم‌ها علیه ایران چندین بار تقاضای تمدید معافیت تحریم دریافت برق از ایران را کرد، هرچند به بهانه تحریم و فشار امریکا نمی‌تواند پول برق را پرداخت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هنوز زیرساخت اقتصادی و انرژی در عراق صورت نگرفته و ویران است، فقط چند نیروگاه راه افتاده و کمبود برق در این کشور تداوم دارد، بنابراین تا زمانی که دیگر کشورهایی که مدعی تامین برق این کشور هستند زیرساخت‌های لازم را فراهم نکنند وابستگی برق عراق به ایران پابرجا خواهد بود.

دبیر کل فدراسیون صادرات انرژی در ادامه گفت: بازار صادرات برق ایران فقط عراق نیست اگر ریسرچ مارکت کاملی داشته باشیم، متوجه می‌شویم می‌توانیم به 15 کشور همسایه صادرات برق داشته باشیم و حتی برنامه‌ریزی کنیم که به اقصی نقاط جهان برق ارسال کنیم.

وی در ادامه تاکید کرد: فعلا تا زمانی که زیرساخت‌های لازم در عراق فراهم نشده این کشور همچنان به برق ایران نیاز دارد، ضمن اینکه نباید فراموش کنیم که نباید بازار خود را به این کشور محدود کنیم، مثلا پاکستان به ازای 200 میلیون نفر جمعیت فقط 35 هزار مگاوات برق دارد، در حالی که ما در ازای 80 میلیون نفر 80 هزار مگاوات برق داریم، این ارقام نشان می‌دهد پاکستان هم می‌تواند یک مشتری بالقوه برای ما باشد، در این بین نیاز برق افغانستان نیز قابل تامل است. 

صالحی گفت: عراق یک کشور بزرگ و بازار بزرگ منطقه‌ای برای ایران محسوب می‌شود، پروژه‌های زیرساختی و کلان این کشور هنوز آماده نیست، با آمدن دولت جدید و ارتباط خوبی که با دولت ایران داشته و همچنین توانسته با دیگر رقبای منطق‌ ای و امریکا ارتباط داشته باشد، فرصت خوبی برای ما فراهم می‌کند که بتوانیم انتقال تکنولوژی داشته و در ساخت صنایع و کارآفرینی نقش داشته باشیم و سهم بازار 30 تا 40 میلیارد دلاری این کشور را بگیریم و برای خودمان و هم عراق اشتغال‌زایی داشته باشیم.

وی یادآور شد: برق در همه صنایع و زندگی روزمره مردم وجود دارد، می‌تواند به عنوان یک اولویت و زیرساخت‌سازی به درآمدزایی ایران کمک کند، به طوری که اولین نیروگاه‌های بعد از سقوط صدام را نیز ایران ساخته است، این موضوع همچنان می‌تواند ادامه داشته باشد.

دبیر فدراسیون صادرات انرژی تاکید کرد: ما نباید نگران باشیم امریکا جلوی حضور ما را در عراق بگیرد، عراق کشور همسایه ما است و حق طبیعی است که هر کشوری از همسایه خود بهره ببرد.

وی در ادامه با بیان اینکه ما باید شبکه انتقال برق را به کشورهای شرق، غرب و شمال توسعه دهیم، خاطرنشان کرد: می‌توانیم در تابستان برق ارزان را وارد کنیم، نه اینکه خودمان سوخت گران را تبدیل به برق کنیم و در زمستان که برق اضافه داریم به دیگر کشورها از جمله کشورهای اروپای شمالی برق بفرستیم، حتی می‌توانیم به خط انتقال ارمنستان و بعد گرجستان و روسیه وصل شویم و دامنه صادرات را تا شرق و غرب توسعه دهیم، امکان این را داریم که از عراق و سوریه به مدیترانه و اروپا وصل شویم و در نهایت هاب انرژی برق و گاز در منطقه باشیم.

صالحی گفت: یکی از پارامترهایی که باید برای اقتصاد صادرات محور توجه کرد امکان وصل بودن به بازارهای جهانی و همچنین توسعه روابط بین الملل است تا بتوانیم در بازارهای هدف نفوذ کنیم و کالا و محصول خدماتی را عرضه کنیم.

وی تاکید کرد: در این شرایط باید بتوانیم با پرهیز از تنش زایی به سمت تثبیت روابط خود با کشورهای هدف برویم و این موضوع در حوزه همسایگان بسیار مهم است که دیپلماسی اقتصادی فعال شود تا از موقعیت روابط سیاسی و دیپلماسی اقتصادی به بازار هدف برسم، بعبارت دیگر ارتباط با کشورهای همسایه مصداق بارز برونگرایی در حوزه اقتصاد است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: پول روسیه عربستان برنامه ریزی منطقه ای داشته باشیم برق ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۶۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق مهم امنیتی ایران و عراق + جزئیات

به گزارش همشهری آنلاین، علی‌اکبر احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی که برای شرکت در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ در این شهر روسیه حضور دارد، عصر امروز (سه‌شنبه) چهارم اردیبهشت ماه با قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار احمدیان و الاعرجی ضمن مرور روند اجرای توافقنامه امنیتی ایران و عراق توافق کردند کمیته‌های فرعی و عالی‌ هر چه‌ زودتر تشکیل جلسه دهد.

الاعرجی با راهبردی خواندن روابط عراق با جمهوری اسلامی ایران، بر اجرای مصوبه‌ پارلمان عراق درباره اخراج نیروهای نظامی ائتلاف تأکید کرد.

مشاور امنیت ملی عراق، در این ملاقات از نقش جمهوری اسلامی ایران در تامین امنیت منطقه و ایجاد صلح و ثبات در منطقه قدردانی کرد.

احمدیان در رأس هیأتی برای شرکت در دوازدهمین نشست بین‌المللی مقامات عالیرتبه مسئول در امور امنیتی و نشست دبیران شورای امنیت ملی کشورهای عضو بریکس در سن‌پترزبورگ حضور دارد و در حاشیه این نشست‌ها نیز با تعدادی از همتایان خود دیدار و درباره مناسبات دوجانبه و تحولات جاری در منطقه به رایزنی خواهد پرداخت.

کد خبر 846777 منبع: فارس برچسب‌ها خبر ویژه عراق - اقلیم کردستان ایران و عراق عراق

دیگر خبرها

  • صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد
  • جزئیات توافق مهم امنیتی ایران و عراق
  • بهره‌برداری از یکی از بزرگترین طرح‌های صادرات خدمات فنی-مهندسی ایران
  • توافق مهم امنیتی ایران و عراق (+جزئیات)
  • بررسی موضوع تسهیل صادرات محصولات کشاورزی به عراق
  • توافق مهم امنیتی ایران و عراق + جزئیات
  • درخواست اوپک از عراق برای ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان
  • توافق 4 کشور منطقه برای "راه توسعه" / اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق / مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • مذاکرات بغداد و اربیل برای از سرگیری صادرات نفت شمال
  • ۳۵ قلم کالا از مازندران به عراق صادر شد