Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا طباطبایی شفیعی با بیان اینکه حضور نفتکش‌های ایرانی در بنادر ونزوئلا برای در اختیار قرار دادن فراورده‌های نفتی ایران به این کشور علیرغم اینکه تهران و کاراکاس هر دو مورد تحریم آمریکا هستند ، یک اتفاق استراتژیک است که به صورت نادر در سطح دنیا علیرغم این حجم از  فشارها و هجمه‌های زیاد صورت می گیرد ، تصریح کرد : آمریکایی‌ها همواره اعلام کرده‌اند که سیاست‌شان در مورد ایران فشار حداکثری است و هر کاری که می‌توانند برای اعمال فشار و کنترل ایران انجام می‌دهند اما اکنون آن‌ها در داخل آمریکا دچار مشکلاتی هستند چنانکه بر اساس بی‌تدبیری دولت ترامپ ویروس کرونا در این کشور شیوع گسترده‌ای پیدا کرده و گرفتاری‌هایی را برای این کشور بوجود آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع فرصتی را برای ایران بوجود آورد و تهران از این فرصت برای نشان دادن اقتدار و زیر پا گذاشتن تحریم‌های آمریکا استفاده کرد.

 وی با بیان اینکه این نفتکش‌ها علیرغم فشارها و تهدیدهای قبلی بدون مشکلی رد شدند، اظهار کرد : ما پیش از این شاهد بودیم که برای نفتکش‌های ایرانی از سوی انگلیسی‌ها در تنگه جبل‌الطارق مشکلی پیش آمده بود اما خوشبختانه تاکنون برای  این نفتکش‌ها مسئله‌ای پیش نیامده است، گرچه آمریکایی‌ها در ابتدا تلاش کردند که نمایش قدرتی بدهند ولی در مجموع به این نتیجه رسیدند که زورشان نمی‌رسد چرا که اگر می‌توانستند حتما اقدامی در راستای ایجاد ممانعت در رسیدن این نفتکش‌ها به ونزوئلا انجام می‌دادند.

طباطبایی شفیعی با تأکید بر اینکه اقدام ایران برای صادر کردن فرآورده‌های نفتی به ونزوئلا براساس قوانین بین‌المللی صورت گرفته است و تهدیدهای آمریکا در این ارتباط برخلاف قوانین بین‌المللی است چرا که تحریم‌های اعمال شده از سوی این کشور علیه تهران و کاراکاس یک جانبه‌گرایانه و غیرقانونی است، افزود : ونزوئلا و ایران دو کشور دوست هستند ، ونزوئلا در ایام تحریم های قبلی  به ایران کمک کرد و مدل توسعه صنعتی که انتخاب کرده همچون مدل توسعه صنعتی ایران است. شرکت‌های ایرانی در ونزوئلا به خوبی کار کرده‌اند و از جایگاه مناسبی برخوردار هستند.

این کارشناس مسائل آمریکای لاتین با بیان اینکه در کنار این موفقیت باید هوشیاری خود را حفظ کنیم، تصریح کرد : احتمالا آمریکایی‌ها در راستای جبران این اتفاق برنامه‌ریزی می‌کنند چرا که در حال حاضر می‌بینیم اظهاراتی از سوی برخی از مقامات کشورهای آمریکای لاتین که طرفدار آمریکا هستند شنیده می‌شوند چنانکه برخی از آن‌ها مدعی شده‌اند که کمک ایران به یک رژیم غیرقانونی ونزوئلا باعث افزایش بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه می‌شود.

سفیر پیشین ایران در بولیوی با بیان اینکه هنوز استراتژی آمریکا برای جبران این موضوع شکل نگرفته است، ادامه داد: این احتمال وجود دارد که آمریکا از طریق برخی از کشورهای آمریکای لاتین از جمله کلمبیا و یا برزیل حرکتی را علیه ایران در جبران این موضوع انجام دهند.

این کارشناس مسائل آمریکای لاتین با بیان اینکه ملت‌های آزاده در آمریکای لاتین و دیگر نقاط دنیا باید بدانند که ایران یک کشور ثبات دهنده است و به کشورهای قانونی که مخالف آمریکا هستند در راستای ایجاد ثبات کمک می‌کند، گفت: موفقیت حاصله در صدور فراورده‌های نفتی به ونزوئلا مسئولیت‌های ایران را در عرصه بین‌المللی افزایش می‌دهد.

وی همچنین در ارتباط با برخی از مباحث در مورد لزوم تشکیل باشگاه کشورهای تحریمی اظهار کرد:‌ به نظر می‌رسد که زمان آن رسیده که این کشورها  یک نوع هویت بیرونی به خود در این زمینه بدهند.

طباطبایی شفیعی  در پایان صحبت‌های خود اظهار کرد : قطعا آمریکا تلاش خواهد کرد که خدمه این کشتی‌ها را تحریم کند ولی این اقدامات به جایی نمی‌رسد و ما باید در برابر فشارها و تهدیدهای آمریکا تهاجمی عمل کنیم و رفتار انفعالی نداشته باشیم.  

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: ونزوئلا دولت ویروس ایران آمریکای لاتین بولیوی کلمبیا برزیل ایران بولیوی دولت فرآورده های نفتی ونزوئلا آمریکای لاتین نفتکش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۶۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش نفت ونزوئلا با ارز دیجیتالی

با بازگشت تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ونزوئلا، این کشور آمریکای جنوبی در تلاش برای سرعت بخشیدن به روند فروش نفت خود به ارز دیجیتالی است.   به گزارش ایسنا، وزارت خزانه‌داری آمریکا هفته گذشته، به مشتریان و تامین کنندگان شرکت نفتی دولتی PDVSA ونزوئلا تا ۳۱ مه فرصت داد تا مبادلات مالی خود تحت مجوز عمومی را که تمدید نکرده است، تکمیل کنند. این اقدام، تولید و صادرات نفت را برای ونزوئلا، دشوارتر خواهد کرد زیرا شرکت‌ها برای همکاری با ونزوئلا، باید دست نگه داشته و تک به تک، از دولت آمریکا مجوز دریافت کنند.   شرکت PDVSA از سال میلادی گذشته، به تدریج در حال جابجایی فروش نفت به ارز دیجیتالی یواس‌دی‌تی (USDT) بوده که به تتر هم معروف است و ارزشش به دلار آمریکا مرتبط است و برای حفظ ارزش ثابت، طراحی شده است.   رویترز به نقل از سه منبع آگاه نوشت: شرکت نفتی دولتی PDVSA ونزوئلا به دنبال تسریع استفاده از این ارز دیجیتالی است تا ریسک بلوکه شدن درآمد حاصل از فروش نفت در حساب‌های بانکی خارجی، کاهش پیدا کند.   پدرو تله‌چیا، وزیر نفت ونزوئلا هفته گذشته به رویترز گفته بود ما از ارزهای مختلفی استفاده می‌کنیم و در بعضی از قراردادها، ارزهای دیجیتالی ممکن است شیوه پرداخت مورد ترجیح باشد.   صادرات نفت ونزوئلا در دوران تعلیق موقتی تحریم‌های آمریکا افزایش یافت و در مارس، به حدود ۹۰۰ هزار بشکه در روز رسید که بالاترین میزان در چهار سال گذشته است.   تا پایان سه ماهه اول، شرکت نفتی PDVSA، بسیاری از قراردادهای نفتی نقدی را به مدلی تغییر داد که خواستار پیش پرداخت برای نیمی از ارزش محموله به تتر بود.   این شرکت همچنین از مشتریان جدیدی که به دنبال معاملات نفتی هستند، خواسته است رمزارز در کیف دیجیتالی داشته باشند. به گفته یکی از این منابع آگاه، این الزام حتی در بعضی از قراردادهای قدیمی قید شده که به طور خاص، به وضعیت استفاده از تتر اشاره نکرده بودند.   در اکتبر که واشنگتن، مجوز ۶ ماهه به شرکت‌های بازرگانی و مشتریان شرکت PDVSA برای همکاری با این شرکت نفتی صادر کرد، اکثر آنها برای عمل به الزام مبادلات دیجیتالی، به واسطه‌ها متوسل شدند.   شرکت PDVSA ونزوئلا از سال ۲۰۲۰ که آمریکا، تحریم‌های ثانویه را برای ونزوئلا اعمال کرد، برای فروش نفت خود به خصوص به چین، به واسطه‌ها متکی بوده است.   بر اساس گزارش رویترز، تحلیلگران نفت انتظار دارند حتی اگر واشنگتن، مجوزهای تکی به شرکت‌ها برای فعالیت در ونزوئلا اعطا کند، تولید، صادرات و درآمد نفتی این کشور به زودی، محدود خواهد شد. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • حمایت از جنایات جنگی رژیم اسرائیل را متوقف کنید/ این رفتار گویای سیاست دوگانه و متناقض دولت آمریکا نسبت به آزادی بیان است
  • امیرعبداللهیان: آمریکا در سرکوب حامیان فلسطین در این کشور رفتار متناقض به آزادی بیان دارد
  • درخواست بلینکن از چین: با شرکت‌های آمریکایی عادلانه رفتار کنید
  • سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • سناریو زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را/ دود این سیاستها به چشم صادر کننده‌ها می‌رود
  • مادورو: آمریکا به توافقنامه امضا شده احترام نمی‌گذارد
  • تأکید قاطع «مادورو» بر مخالفت با قیمومیت آمریکا و تحریم‌های جدید
  • فروش نفت ونزوئلا با ارز دیجیتالی
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند