Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین، چهار سال دیگر هم گذشت و پرونده یازدهمین دوره مجلس با انتخاب اولین هیات رئیسه رسما باز شد؛ هیات رئیسه‌ای که از ماه‌ها قبل حرف و حدیثش زیاد بود و در آخرین وزن‌کشی‌ها تکلیف رئیس اولین اجلاسیه مجلس یازدهم مشخص شد اما شاید بد نباشد نگاهی هم به ده دوره گذشته بیاندازیم و ببنیم روسای مجالس دیگر و نواب رئیسان آنها به چه آرایی کارشان را شروع کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

آیت الله هاشمی و لاریجانی رکورددار شدند

از خرداد ۵۸ تا امروز، علی لاریجانی و آیت الله هاشمی رفسنجانی دو چهره ای هستند که با ۱۲ و ۹ سال ریاست، بیشترین دوره ریاست بر مجلس را به نام خود ثبت کرده اند و بعد از آنها نیز ناطق نوری با قرار گرفتن در جایگاه ریاست مجالس چهارم و پنجم، در جایگاه دوم قرار دارد.

حدادعادل نیز به عنوان رئیس مجلس هفتم، در رده آخر میان دیگر اسامی حاضر در لیست روسای مجلس، جای دارد.

وقتی به آمار و ارقام نگاه می کنیم مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی تقریبا یکی از رکوردداران است که تنها علی لاریجانی توانسته با او رقابت کند و در برخی موارد هم از او پیشی بگیرد؛ مثلا در تعداد سالهای ریاست بر خانه ملت لاریجانی رتبه اول را لاریجانی دارد اما در آمار آرای ریاست هاشمی رفسنجانی در اولین اجلاسیه مجلس دوم ۹۵ درصد آرا را به خود اختصاص داد. در درصد آرا نیز بعد از آیت الله هاشمی، بازهم علی لاریجانی قرار دارد که در اجلاسیه اول مجلس دهم توانست با کسب ۸۵ درصد آرا بر کرسی ریاست مجلس دهم تکیه بزند. 

آرای نواب رئیس در گذر ۴ دهه

رقابت بر سر دو کرسی نایب رئیسی هم اگر داغ تر و جذاب تر از کرسی ریاست نباشد، کمتر هم نیست. در مروری بر آراء ریخته شده به گلدان نواب رئیسان مجالس یازده گانه در اجلاسیه اول، ابوترابی‌فرد رکورددار کسب رای از نمایندگان نیز هست. او با کسب ۲۳۲ رای در مجلس نهم، بیشترین رای را تا کنون برای نایب رئیسی کسب کرده است. پس از او حسن روحانی با ۲۰۹ رای در مجلس پنجم، و امروز قاضی زاده با ۲۰۸ رای در رتبه بعد قرار دارد و همینطور علی نیکزاد ۱۹۶ رای را به خود اختصاصا داد تا در رتبه ای پیش از محمدرضا باهنر با ۱۸۸ رای در مجلس هفتم و  پس از آن مسعود پزشکیان با ۱۵۸ در مجلس دهم قرار بگیرد. 

در جدول زیر به آراء روسای مجالس و نواب رئیس در اجلاسیه اول ادوار یازده گانه مجلس اشاره شده است؛

ادوار مجلس

سمت

اسامی

آراء

اول

رئیس

 

هاشمی رفسنجانی

۱۴۶ رأی  از مجموع ۱۹۶ رأی

نواب رئیس

 

علی اکبر پرورش

موسوی خوئینی

۱۲۴ رای

۱۰۸ رأی

دوم

رئیس

اکبر هاشمی رفسنجانی

۱۸۱ رأی از مجموع ۱۸۹ رأی

نواب رئیس

محمد یزدی

محمدمهدی ربانی املشی

 ۱۲۳ رأی

۱۱۰ رأی

سوم

رئیس

اکبر هاشمی رفسنجانی

۱۸۷ رأی موافق از مجموع ۱۹۲ رأی

نواب رئیس

مهدی کروبی

حسین هاشمیان

۱۶۰ رأی

۱۳۴ رأی

چهارم

رئیس

علی اکبر ناطق نوری

۱۹۱ رأی از مجموع ۲۴۰ رأی

نواب رئیس

حسن روحانی

اکبر پرورش

۲۰۰ رأی

۱۸۰ رأی

پنجم

رئیس

علی اکبر ناطق نوری

۱۴۶ رأی از مجموع ۲۴۰ رأی

نواب رئیس

حسن روحانی

محمدعلی موحدی کرمانی

۲۰۹ رأی

۱۳۳ رأی

ششم

رئیس

مهدی کروبی

۱۹۳ رأی مثبت از مجموع ۲۴۵ رأی

نواب رئیس

بهزاد نبوی

سید محمدرضا خاتمی

۱۵۵ رأی

۱۳۵ رأی

هفتم

رئیس

غلامعلی حدادعادل

۲۲۶ رأی از مجموع ۲۵۹ رأی

 

نواب رئیس

محمدرضا باهنر

سیدمحمدحسن ابوترابی

۱۸۸ رأی

۱۷۳ رأی

هشتم

رئیس

علی لاریجانی

۲۳۷ رأی از مجموع ۲۵۹ رأی

نواب رئیس

محمدحسن ابوترابی

محمدرضا باهنر

۱۷۷ رأی

۱۲۶ رأی

نهم

رئیس

علی لاریجانی

۱۷۷ از مجموع ۲۷۰ رأی

نواب رئیس

محمد حسن ابوترابی

محمدرضا باهنر

۲۳۲ رأی

۱۷۹ رأی

دهم

رئیس

علی لاریجانی

۲۳۷ رای از ۲۷۶

نواب رئیس

 مسعود پزشکیان

علی مطهری 

۱۵۸ رای

۱۳۳ رای

 

یازدهم

رئیس

محمدباقر قالیباف

۲۳۰  رای 

نواب رئیس

امیرحسین قاضی زاده 

علی نیکزاد

۲۰۸ رای 

۱۹۶ رای 

۲۷۲۷

کد خبر 1392473

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مجلس یازدهم هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی هاشمی رفسنجانی آیت الله هاشمی محمدرضا باهنر رأی نواب رئیس علی لاریجانی رأی از مجموع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۷۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار ارزی قالیباف به دولت

آفتاب‌‌نیوز :

 دومین نشست بررسی مسائل ارزی شامگاه چهارشنبه (۵ اردیبهشت ماه) با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس برگزار شد.

قالیباف در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد، گفت:، زیرا در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد، بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفتگو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکار‌ها به جمع‌بندی برسیم، تصریح کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت و دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

رئیس قوه مقننه کشورمان با یادآوری اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد درحالی که اگر ترکیب آن‌ها را با هم رعایت کنیم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم، اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.

وی افزود: همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیار‌های موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم، اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالا‌های اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکرد‌های اقتصادی در این زمینه، گفت: به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست، گفت: ما رویکرد اقتصادی‌مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم، اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

شایان ذکر است؛ در این جلسه محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و روسای کمیسیون‌های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکار‌های خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند. 

منبع: خبرگزاری میزان

دیگر خبرها

  • ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی
  • متکی هیچ تماسی با ابوترابی برای ریاست مجلس نداشته است
  • نقوی حسینی: طیف پایداری، شریان و مصاف برای ریاست مجلس، روی ذوالنور به جمع‌بندی می‌رسند
  • هشدار ارزی قالیباف به دولت
  • نماینده سابق مجلس عزادار شد /پیام لاریجانی
  • ۲ وزیر احمدی نژاد رقیب قالیباف شدند /ذوالنوری هم وارد گود شد /اولین گزینه نایب رئیسی مجلس مشخص شد
  • عکسی عجیب از محسن رضایی در جمع اعضای شریان /راه او از قالیباف و حدادعادل جدا شد؟
  • پایان ریاست قالیباف نزدیک است؟
  • پیش بینی ریاست یک چهره جدید بر مجلس آینده /پایان ریاست قالیباف نزدیک است؟
  • رکورد تراپ بانوان توسط مرضیه پرورش‌نیا شکسته شد