Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-16@15:36:20 GMT

ترامپ به معافیت‌های هسته‌ای ایران پایان داد

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۹۷۴۷۸

دولت ترامپ قصد دارد به معافیت‌های هسته‌ای که به شرکت‌های روسیه، چین و اروپایی اجازه می‌دهد در سایت‌های حساس هسته‌ای ایران فعالیت داشته باشند، پایان دهد.

دولت آمریکا از زمان خروجش از برجام در اردیبهشت‌ماه 1397 تاکنون تحریم‌های گوناگونی را علیه بخش‌های مختلف اقتصاد ایران وضع کرده و حتی اتباع و شرکت‌های خارجی را به بهانه ارتباط با ایران هدف تحریم‌های خود قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر، کارشناسان آمریکایی و نهادهای بین‌المللی اذعان کرده‌اند که اثر تحریم‌های آمریکا بر اقتصاد ایران تخلیه شده و آمریکا ابزار تحریمی بیشتری برای اعمال فشار بر اقتصاد ایران در اختیار ندارد.

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز چهارشنبه هفتم خرداد در بیانیه‌ای اعلام کرد که ایالات متحده معافیت‌‌های تحریمی پروژه‌های اتمی ایران مرتبط با توافق هسته‌ای موسوم به برجام را تمدید نخواهد کرد. وی همچنین از تحریم دو مقام اتمی ایران خبر داده است.

وزیر امور خارجه آمریکا در این بیانیه گفته است: امروز پایان معافیت‌های تحریمی باقی مانده برای پروژه هسته‌ای ایران در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را اعلام کنم.

مایک پومپئو اعلام کرده است که معافیت همکاری در زمینه تغییر کاربری نیروگاه آب سنگین اراک، تدارک سوخت هسته‌ای برای رآکتور تحقیقاتی تهران و انتقال ضایعات و زباله‌های هسته‌ای از ایران به خارج را تمدید نخواهند شد.

طبق این گزارش، این تحریم‌های در دوره زمانی ۶۰ روزه باز خواهد گشت و کشورهای و شرکت های فعال در این پروژه ها فرصت خواهند داشت تا به همکاری خود پایان دهند.

مایک پومپئو در ادامه از تحریم دو مقام هسته ای ایران به دلیل نقش آنها در توسعه برنامه هسته‌ای این کشور خبر داده است.

وزیر امور خارجه آمریکا تصریح کرده است، مجید آقایی و امجد سازگار، به دلیل مشارکت یا تلاش برای مشارکت در فعالیت‌هایی که به تامین مواد مورد نیاز ساخت و تکثیر تسلیحات کشتار جمعی منجر شده ، مورد تحریم قرار گرفته‌اند.

طبق این بیانیه امجد سازگار از مسئولان سازمان انرژی اتمی ایران و مدیر اجرایی تولید سانتریفیوژهای‌گازی غنی‌سازی اورانیوم در مقیاس صنعتی است. این گزارش می‌افزاید، امجد سازگار مدیریت نصب سانتریفیوژها در سایت فردو را به عهده داشته است.

در بیانیه وزیر امور خارجه آمریکا آمده است که مجید آقایی در توسعه سانتریفیوژهای پیشرفته ایران نقش داشته است.

واکنش چین و روسیه در برابر توقف معافیت‌های آمریکا

آمریکا اردیبهشت ۹۷ از توافق شش قدرت هسته‌ای با ایران موسوم به، برجام، خارج شد و فروردین پارسال چند محدودیت‌ جدید بر فعالیت‌های هسته‌ای صلح وضع کرد و به دو معافیت خاتمه داد.

بر اساس معافیت‌های کنونی که فروردین ‌امسال برای شش ماه تمدید شد، شرکت‌های چینی، روسی و اروپایی می‌توانستند در برخی فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران همکاری کنند.

مایک پومپئو تاکید کرده است، معافیت از تحریم ادامه همکاری در نیروگاه بوشهر برای ۹۰ روز تمدید می‌شود.

کارشناسان مبارزه با اشاعه تسلیحات هسته‌ای به روزنامه «واشینگتن‌پست» گفته‌اند، گروهی از قانونگذاران آمریکایی به رهبری سناتور تام کاتن و همچنین مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا در تلاشند که فشارها بر ایران را افزایش داده و بقایای امتیازاتی که در دوران ریاست‌جمهوری باراک اوباما در چارچوب برجام به ایران داده شد را نیز از میان بردارند.

این روزنامه آمریکایی می‌گوید هنوز معلوم نیست آیا شرکت‌های روسی و چینی با توقف معافیت‌های آمریکا، همکاری با ایران را متوقف خواهند کرد یا نه.

بر اساس برجام، غنی‌سازی بالای ۲۰ درصد به مدت ۱۵ سال برای ایران ممنوع شده است، در حالی که سوخت مورد نیاز رآکتور تحقیقاتی اراک با اورانیوم ۲۰ درصد غنی‌سازی‌ شده تهیه می‌شود.

کلسی دیونپورت، مدیر مجمع کنترل تسلیحات و سیاست‌های منع اشاعه هسته‌ای، به واشینگتن‌پست می‌گوید توقف معافیت‌ها برای ارسال سوخت ۲۰ درصدی به رآکتور اراک، توجیهی برای جمهوری اسلامی خواهد بود تا درجه غنی‌سازی اورانیوم را از پنج درصد کنونی به ۲۰ درصد افزایش دهد.

همچنین کارشناسان به این رسانه گفته‌اند عدم تمدید تغییر کاربری نیروگاه آب سنگین اراک که می‌تواند پلوتونیوم برای ساخت بمب هسته‌ای تولید کند نیز بهانه‌ای برای توقف روند تغییر کاربری نیروگاه و بازگشت به طرح قدیمی نیروگاه آب سنگین به ایران دهد.

تصمیمات دولت وقت و کنونی آمریکا در برجام

همکاری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای با ایران، یکی از بند‌های توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با گروه ۱+۵ است. بر این اساس، دولت وقت آمریکا معافیت‌هایی را برای برخی از تحریم‌های یکجانبه مربوط به صادرات اقلام قابل استفاده در برنامه هسته‌ای به ایران، صادر کرد.

دولت کنونی آمریکا علی‌رغم خروج از برجام نزدیک به ۱۸ ماه پیش همکاری‌های هسته‌ای میان ایران و اعضای باقی‌مانده در برجام را از شمول تحریم‌ها معاف کرد.

چندی پیش نمایندگان مجلس سنای آمریکا طرحی را ارائه کرده بودند که خواستار اتمام معافیت‌هایی است که اجازه همکاری‌های بین‌المللی با برنامه هسته‌ای ایران در رآکتور اراک، تأسیسات غنی‌سازی اورانیوم در فردو و رآکتور تحقیقاتی تهران را می‌داد. دولت ترامپ آخرین بار چند ماه پیش این معافیت‌ها را تمدید کرد.

آمریکا چند ماه قبل‌تر برخی از این معافیت‌ها، از جمله معافیت از تحریم خرید آب سنگین و اورانیوم با غنای پایین از ایران را لغو کرده بود. ایران اعلام کرده دیگر به سقف‌های تعیین‌شده در برجام برای ذخایر این دو فرآورده، پایبند نخواهد بود.

 

 

تیتر برتر /

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000IR5 برچسب ها: تحریم های آمریکا ، ایران ، برجام

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: تحریم های آمریکا ایران برجام هسته ای ایران خارجه آمریکا مایک پومپئو هسته ای معافیت ها آب سنگین غنی سازی تحریم ها ۲۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۷۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحلیل متفاوت اولیانوف از پاسخ ایران به تجاوز اسرائیل

به گزارش خبرآنلاین میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین همچنین در کانال تلگرامی خود نوشت: رویدادهای بسیار خطرناک کنونی در خاورمیانه یکی از نتایج تصمیم آمریکا و تروئیکای اروپایی برای جلوگیری از مذاکرات بر سر بازگرداندن برجام است. فرصتی برای اجتناب از این وضع وجود داشت. غرب راه را برای وقایع جاری هموار کرده است.

به نقل از ایسنا ایران شنبه و یکشنبه، پهپاد و موشک‌ها را به سمت اسرائیل پرتاب کرد و آن را پاسخی به جنایات متعدد از جمله حمله هوایی به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق خواند.

در سال ۲۰۱۵، پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد و آلمان برجام را با ایران برای حل بحران برنامه هسته‌ای تهران امضا کردند.

در سال ۲۰۱۸، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری وقت آمریکا تصمیم گرفت از این توافق خارج شود. جو بایدن، رئیس جمهور کنونی ایالات متحده بارها تمایل خود را برای بازگرداندن واشنگتن به توافق هسته‌ای اعلام کرده است.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895329

دیگر خبرها

  • کربی: شرایط فعلی منطقه، نتیجه خروج ترامپ از برجام است
  • آمریکا : شرایط فعلی منطقه، نتیجه خروج دولت ترامپ از برجام است
  • کاخ سفید: شرایط فعلی منطقه، نتیجه عملکرد ترامپ با برجام است
  • کربی: شرایط فعلی منطقه، نتیجه خروج دولت ترامپ از برجام است
  • تحلیل متفاوت اولیانوف از پاسخ ایران به تجاوز اسرائیل
  • اولیانوف: رویدادهای خاورمیانه یکی از نتایج امتناع غرب از احیای برجام است
  • اولیانوف: رویدادهای خاورمیانه از نتایج امتناع غرب برای جلوگیری از احیای برجام است
  • اولیانوف: رویدادهای خاورمیانه از نتایج تصمیم آمریکا و اروپا برای جلوگیری از احیای برجام است
  • چرا آمریکا معافیت تحریمی همکاری‌های هسته‌ای ایران و روسیه را تمدید نکرد؟
  • مذاکرات هسته‌ای باید دقیق روایت شود