Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید«محسن رحمتی» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: فصل دوم کاوش‌های دستکند ترخوران تفرش در برنامه امسال این ادراه کل قرار گرفته و در صورت تخصیص اعتبار به‌زودی آغاز می‌شود.

وی توضیح داد: دستکند ترخوران تفرش نمونه‌ای  از معماری زیرزمینی است که در دل خاک و منطقه زیرین محله ترخوران ایجاد شده است.
وی اظهار داشت: مرحله اول کاوش این دستکند تاریخی با اعتبار یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال در انعقاد قرارداد شهرداری شهر تفرش و دانشگاه نیشابور به سرپرستی سید«مهدی موسوی‌نیا »و نظارت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی انجام گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: در این فصل کاوش فضاهایی در سه طبقه شناسایی شد که به‌عنوان راهروهای ارتباطی در مقیاس کوچکتر فضای مسکونی کاربرد داشته‌اند. 
رحمتی افزود: هر چند تعیین کاربری دقیق این دستکند تا انجام مطالعات بعدی با توجه به حجم وسیع و تعدد فضاها امکانپذیر نیست ولی امکان وجود یک سکونتگاه بزرگ زیرزمینی مرتبط با فضاهای کشف شده محتمل است.
وی اظهار داشت: در فصل اول این کاوش چهار هزار و ۵۰۰ قطعه سفال، کاشی‌های زرین فام و لاجوردی به دست آمد که تا قبل از مطالعه جامع، قدمت این دستکند را می‌ توان بین سده‌های پنج تا ۱۰ هجری قمری تخمین زد.

شهرهای زیرزمینی نمونه‌های کم نظیری از نبوغ مردمان در حوزه دفاعی و پدافند غیرعامل هستند و این بخش از معماری کهن با دالان‌های تو در تو و رازناک و معماری ماهرانه و عجیب از جاذبه بالایی برای رونق گردشگری برخوردار است.
دستکندها با هدف ایجاد سرپناه مردمان شهرها در ناملایمات محیطی و خطر حمله دشمنان ایجاد می شد و ویژگی بارز آن‌ها این است که بدون استفاده از هیچ گونه مصالح انسان ساخت و تنها با استفاده از ابزارهای دستی کندمان ایجاد شده‌اند و با گذر زمان همچنان مستحکم هستند و حرف‌های زیادی برای گفتن دارند.
هدف از ایجاد اغلب این دستکندها استتار محل زیست و خفای انسانی در برابر دشمنان خارجی بوده و محوریت اشتراک آنان در زمینه معماری، وجود کریدورهای تنگ و تاریک و متعدد است که جلوه عجیبی دارد اما کارویژه مهمی را در یک بازه تاریخی خاص در حفظ و بسط امنیت و زیست مردم آن خطه در ناملایمات حاکم برعهده داشته است.
شهرستان تفرش از توابع استان مرکزی است و دراین منطقه بیش از ۳۰ هزار نفر زندگی می‌کنند.

برچسب‌ها استان مرکزی تفرش میراث فرهنگی باستان شناسی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استان مرکزی تفرش میراث فرهنگی باستان شناسی استان مرکزی تفرش میراث فرهنگی باستان شناسی میراث فرهنگی استان مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۷۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای نوسازی سینما آزادی

افشین آزادی رییس حوزه هنری استان کرمانشاه با اشاره به فرسودگی سینما آزادی و تجهیزات آن گفت : آخرین بروز رسانی این سینما ۲۰ سال پیش انجام شده و تمام تجهیزات و امکانات آن عملا فرسوده شده است.

وی افزود: جدای از فرسودگی، دیوارپوش‌های این سینما از موکت است و اگر کوچکترین بخشی از آن آتش بگیرد، بلافاصله کل سینما دچار حریق می‌شود و با توجه به اینکه متاسفانه برخی افراد در سینما سیگار استعمال می‌کنند، این خطر همواره محتمل است.

آزادی گفت: متاسفانه سینما سیستم اعلام و اطفای حریق هم ندارد و اگر خدای نکرده آتش سوزی رخ دهد، باید منتظر فاجعه باشیم.

وی با اشاره به هزینه بالای نوسازی این سینما، گفت: حوزه هنری اعتباری برای این کار ندارد و از طرفی هزینه‌های نوسازی هم بالاست و نیاز است که مسئولین ارشاد و مسئولین استان در این زمینه پای کار بیایند.

آزادی گفت: همین حالا برای نوسازی هر صندلی سینما حداقل شش تا هفت میلیون تومان نیاز است و با توجه به وجود حدود ۵۴۰ صندلی در سینما آزادی، حدود چهار میلیارد تومان فقط برای نوسازی صندلی‌ها نیاز داریم.

وی افزود: برای دیوار‌های سینما هم باید از دیوارپوش‌های ضدحریق استفاده شود و با توجه به نیاز سینما به سیستم اعلام و اطفای حریق در مجموع بیش از ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای انجام این کار‌ها و نوسازی سینما نیاز است.

آزادی گفت: اگر این ۱۰ میلیارد تومان تامین شود، ظرف شش ماه کار نوسازی سینما انجام می‌گیرد.

رییس حوزه هنری استان کرمانشاه با بیان اینکه این اعتبار در میان اعتبارات عمرانی استان بسیار ناچیز است، گفت: سینما آزادی بزرگترین سالن سینمایی استان را دارد و از طرفی یکی از سه سینمایی است که ما در کل استان داریم و نیاز است که مسئولین برای نوسازی آن چاره اندیشی کنند.

آزادی گفت: هنوز اعتبار ۶۰۰ میلیون تومانی وعده داده شده از سوی مسئولان، به دست ما نرسیده است. هرچند ۶۰۰ میلیون تومان سال‌های قبل قطعا با قیمت‌های امروزی خیلی بیشتر می‌شود، اما ما به همان ۶۰۰ میلیون تومان هم قانعیم.

رییس حوزه هنری استان گفت: در حال حاضر منبع اعتباری خاصی برای نوسازی سینما آزادی وجود ندارد و تنها چشم امیدمان به سازمان سینمایی کشور و مسئولین استان و بویژه مسئولین ارشاد است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی حیله ور
  • ایجاد ۸۳۳ اشتغال خانگی با اعتبار ۹۴۰ هزار میلیون ریال
  • تجلیل دانش آموزان از عملیات سپاه پاسداران
  • «زیرخاکی» پدیده‌ای فراگیر در اصفهان/ قانون بازدارنده نیست!
  • ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای نوسازی سینما آزادی
  • نصب سیستم روشنایی جدید در ۱۲  نقطه از محور‌های ارتباطی آذربایجان‌غربی
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی در روستای حیله ور
  • نصب سیستم روشنایی جدید در ۱۲ نقطه ازمحور‌های مواصلاتی آذربایجان غربی
  • نصب سیستم روشنایی جدید در ۱۲ نقطه ازمحور‌های مواصلاتی آذربایجان غربی در یک سال گذشته 
  • محله‌های همدان قدیم مرز بندی داشتند / در کاوش از میدان مرکزی همدان هیچ گنجی یافت نشد