Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-03-28@18:00:31 GMT

بورس‌های جهانی روی دور صعود

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۹۷۷۳۳

بورس‌های جهانی روی دور صعود

بیشتر شاخص های بورسی در معاملات امروز به شدت صعودی شدند.

به گزارش ایسنا به نقل از آسوشیتدپرس، دور جدید تنش‌های بین آمریکا و چین این بار به بهانه مساله هنگ کنگ آغاز شده است. پس از آن که دولت چین لایحه جنجالی امنیتی هنگ کنگ را تصویب کرد، رئیس جمهور آمریکا نسبت به از دست رفتن موقعیت هنگ کنگ به عنوان قطب مالی آسیا هشدار داده و تهدید کرده است که آمریکا پاسخی قاطع به چین خواهد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجلس نمایندگان آمریکا به لایحه تحریم چین که پیشتر در مجلس سنا تصویب شده بود رای مثبت داد و اکنون تنها امضای دونالد ترامپ برای اجرایی شدن آن لازم است. 

از سوی دیگر اما کری لام، فرماندار هنگ کنگ گفته است که این دولت شهر استقلال خود را حفظ خواهد کرد. پیش از این نیز آمریکا به بهانه دخالت چین در امور داخلی هنگ کنگ و نقض حقوق بشر، ۳۷ شخصیت حقیقی و حقوقی چینی را به فهرست تحریمی خود افزوده بود.

نشانه‌های جدید از بازگشت تدریجی سطح تقاضا در چین به سطوح قبل از زمان بحران کرونا حکایت دارد.  یی گانگ، رئیس بانک مرکزی چین با ابراز اطمینان نسبت به نیرومند بودن زیرساخت های اقتصاد چین گفته است که این بانک از تمام ابزارهای در اختیار خود برای تقویت رشد اقتصادی این کشور و حمایت از کسب و کارها استفاده خواهد کرد.

اقتصاد چین در سه ماهه نخست امسال ۶.۸ درصد کوچک شد که بدترین عملکرد فصلی دومین اقتصاد بزرگ جهان در طول چهار دهه اخیر محسوب می شود. مقامات چین اعلام کرده اند که به دلیل مساله کرونا امسال هیچ گونه هدف گذاری نرخ رشدی را نخواهند داشت. 

چین و آمریکا بیشترین روابط تجاری جهان را با یکدیگر دارند و سال گذشته پس از یک جنگ تجاری و تعرفه‌ای طولانی بر سر مقدمات توافق بزرگتر که به فاز نخست مشهور است، به توافق رسیدند. جنگ تجاری این کشور یکی از دلایل اصلی ریزش بازارها و کاهش رشد اقتصادی جهان در سال گذشته بود و فعالان بازار نگران‌اند تشدید اختلافات بین دو اقتصاد نخست جهان به ویژه در عصر پساکرونا فشار بر روی تجارت جهانی و احیای اقتصادی را تشدید کند.

استی دویک، کارشناس بازار  در موسسه"ناتیکسیس آی ام" گفت: تجدید اختلافات تجاری بین چین و آمریکا می تواند روی عملکرد شاخص های بورسی در ماه های آینده تاثیر گذار باشد. چین به طور واضح یکی از سیبل‌های کمپین‌های انتخاباتی ترامپ خواهد بود و احتمالا شاهد تندتر شدن انتقادات وی از چین خواهیم بود.

 هم چنین با وجود کاهش سرعت شیوع کرونا در جهان، این بیماری کماکان در حال گرفتن جان انسان‌ها در نقاط مختلف است و ضرورت رعایت نکات بهداشتی باعث شده است تا بسیاری از واحدهای اقتصادی در سراسر جهان کماکان با حداکثر ظرفیت خود مشغول به فعالیت نباشند.  

تاکنون بیش از پنج میلیون و ۷۹۳ هزار و ۴۶۹ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۳۵۷ هزار و ۴۹۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۱۰۲ هزار و ۱۰۷ نفر، انگلیس با ۳۷ هزار و ۴۶۰ نفر، ایتالیا با ۳۳ هزار و ۷۲ نفر،  فرانسه با ۲۸ هزار و ۵۹۶ نفر و اسپانیا با ۲۷ هزار و ۱۱۸ نفر بوده است. 

بورس آمریکا

در وال استریت، همه شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۲.۲۱ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۵ هزار و ۵۴۸.۶۶ واحد بسته شد.

شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۱.۴۸ درصد افزایش تا سطح ۳۰۳۶.۱۳ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با صعود ۰.۷۷ درصدی در سطح ۹۴۱۲.۷۶ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

پس از توافق فرانسه و آلمان بر سر اجرایی شدن بسته محرک مقابله با کرونا در سطح اتحادیه اروپا اکنون انتظار می رود در مجموع حدود یک تریلیون یورو اعتبار برای تقویت رشد اقتصادی و حمایت از کسب و کارها تخصیص داده شود که نیمی از این مبلغ توسط مکانیزم ثبات اروپایی تامین خواهد شد. در حال حاضر رشد اقتصادی هر چهار اقتصاد بزرگ اتحادیه اروپا ( آلمان، فرانسه، ایتالیا و اسپانیا) منفی شده است و کارشناسان نسبت به در پیش بودن سخت ترین سال اقتصادی دو دهه اخیر در این اتحادیه هشدار داده اند.

از سوی دیگر مساله برگزیت کماکان کانون توجه معامله گران اروپایی است، هر چند که اختلافات بین طرفین به حدی بالا است که کسی امیدوار به یک توافق زودهنگام نیست. دیوید فراست، مذاکره کننده ارشد انگلیس با ابراز نارضایتی از پیشرفت اندک حاصل شده در مذاکرات گفته است اتحادیه اروپا باید در مواضع خود تغییرات اساسی دهد. از سوی دیگر نیز میشل بارنیه، مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا روند مذاکرات برگزیت را مایوس کننده دانسته و گفته است که اروپا حاضر به قربانی کردن منافع خود به خاطر اقتصاد انگلیس نیست.

 انگلیس به تازگی از نظام تعرفه ای جدید خود برای دوران پسابرگزیت رونمایی کرده و این مساله می تواند بیانگر جدی بودن انگلیس بر پیشبرد الگوی مدنظر خود و کمرنگ تر شدن احتمال توافق با اتحادیه اروپا بر سر مسایل گمرگی باشد.  

به دلیل کاهش شدید تقاضای مصرفی و میزان درآمد خانوارهای اروپایی در نتیجه شیوع کرونا، بسیاری از کسب و کارهای بزرگ در قاره سبز در خطر ورشکستگی و تعدیل نیروی گسترده قرار دارند تا جایی که خطوط هوایی ایرفرانس، لوفت هانزا و ایزی جت و هم چنین خودروسازهای بزرگی نظیر رنو و فولکس واگن برای گذار از بحران خواستار دریافت های کمک های مالی از دولت های متبوع خود شده اند. 

متیو شروود، کارشناس بازار سرمایه در موسسه پرپچوال گفت: سرمایه گذاران سوالات زیادی در خصوص آینده دارند و حتی در صورت موفقیت در شکست دادن کامل کرونا، ریسک های مهم و زیادی دیگری نیز وجود دارند که باید به آن ها پرداخته شود.  

 در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۱.۲۶ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۶۱۴۴.۲۵ واحد بسته شد.  شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۱.۳۱ درصدی و ایستادن در سطح  ۱۱هزار و ۶۵۷.۶۹ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با صعود ۱.۷۹ درصدی در سطح ۴۶۸۸.۷۹ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۲.۴۴ درصد بالا رفت و به ۷۱۷۴.۵۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد مختلفی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با صعود ۲.۳۲ درصدی تا سطح ۲۱ هزار و ۹۱۶.۳۱  واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۶۱ درصد پایین رفت و در سطح ۲۳ هزار و ۱۵۹.۱۳ واحد بسته شد.  در چین شاخص "شانگهای  کامپوزیت" افت ۰.۰۶ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۳۸۴۳.۱۲  واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۱.۳۲ درصد صعود و ایستادن در سطح ۵۸۵۱.۱۰ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود.

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها نزولی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۳.۰۲ درصد کاهش به ۳۱.۸۲ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افت ۱.۸۲ درصدی به ازای ۳۴.۱۱ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با افزایش ۰.۳۲ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۷۱۹.۱۷ دلار معامله شد. هر اونس نقره با صعود ۰.۴۸ درصدی به ازای ۱۷.۸۶ دلار مبادله شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بورسهای جهانی کرونا در جهان اتحادیه اروپا واحد بسته شد رشد اقتصادی روز قبل شاخص ها هنگ کنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۷۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توفان بورس و ابهام در بازار ارز / در خرید دلار و سکه احتیاط کنید!

زی‌سان: با آغاز سال جدید خورشیدی بازار‌ها نیز نفسی تازه کرده‌اند و با فرمان جدیدی سال را شروع کردند. بازار بورس در دو روز کاری خود رونق خوبی داشت و بازار ارز و طلا نیز روند افزایشی خود را ادامه دادند.

به گزارش زی‌سان؛ در میان باز‌ها معاملات بورس با قدرت بیشتری آغاز شده است و این بازار به صورت رسمی کار خود را آغاز کرده است. اما دیگر بازار‌ها همچون طلا و سکه، خودرو و مسکن هنوز در حالت نیمه تعطیل و یا تعطیل به سر می‌برند.  

روز یکشنبه بازار سرمایه اولین روز سال جدید را صعودی شروع کرد. شاخص کل بورس در این روز ۱،۸۸ درصد افزایش یافت و ارزش معاملات خرد بازار نیز در محدوده ۴ هزار و ۸۶۴ میلیارد تومان قرار گرفت. در این روز شاخص کل بورس تهران ۴۱ هزار و ۲۶۷ واحد رشد داشت.  

در معاملات روز دوشنبه ششم فروردین ماه ۱۴۰۳، شاخص کل بورس تهران ۱۷ هزار و ۲۵۶ واحد نسبت به روز کاری گذشته بالاتر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۲۵۳ هزار و ۶۰۵ واحد رسید.  

روز دوشنبه برای دومین روز متوالی خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار مثبت شد و ۸۳ میلیارد تومان پول حقیقی وارد بورس شد. روز یکشنبه نیز ۲۸۷ میلیارد تومان سرمایه حقیقی وارد بورس شد.  بدین ترتیب در دو روز معاملاتی سال جدید، در مجموع ۳۷۰ میلیارد تومان پول حقیقی وارد بورس شده است.  

به این ترتیب شروع بورس توفانی بود، اما آیا این توفان ادامه می‌یابد؟ تحلیلگران معتقدند همیشه بازار بورس در فروردین ماه عملکرد قابل قبولی دارد. تعطیلی چند روزه بازار و ورود پول‌های جدید، فعالیت محدود دولت و کاهش اقدامات تخریبی و امید معامله گران به رشد بازار در سال جدید از جمله عوامل مهم رشد مثبت بازار سرمایه در فروین ماه است.  

در سال ۱۴۰۱ هم بازار بورس تهران شروع سبزی داشت. شاخص کل تهران تا روز‌های پایانی اردیبهشت روند صعودی آرام خود را حفظ کرد و بازدهی ۱۷،۳ درصدی را در روند صعودی ابتدای سال ایجاد کرد.

کمی عقب‌تر در سال۱۴۰۰ اولین بهار بازار سرمایه بعد از سقوط بزرگ سال ۹۹ رقم خورد و کام سهامداران با کوچک‌تر شدن ۱۶،۲ درصدی شاخص کل تلخ شد.

اکو ایران در رابطه با وضعیت کلی بازار بورس نوشت: «بررسی روند حرکت شاخص کل در سال‌های گذشته احتمال صعودی بودن شاخص کل بازار سرمایه در فروردین‌ماه را تقویت میکند و در صورتی که ریسک تازه‌ای متوجه بازار نشود، احتمال صعودی بودن شاخص کل در فروردین‌ماه بیشتر است. اولین مقاومت مهم پیش روی شاخص کل محدوده دو میلیون و ۲۴۵ هزار واحد می‌باشد و پس از آن محدوده ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار واحدی پیش روی شاخص کل می‌باشد.»

با این حال ممکن است شرایط به نحو دیگری رخ دهد. با توجه به اتفاقات سال گذشته در بازار بورس و رکود شدید، معامله‌گران ترس زیادی از آینده بازار دارند و با کمترین نوسان از موقعیت خرید به موقعیت فروش تمایل پیدا می‌کنند.  

در بازار دلار و طلا چه می‌گذرد؟  

بازار ارز نیز از روز دوشنبه با روند صعودی فعالیت خود را آغاز کرد. دلار آمریکا روز یکشنبه تا آستانه ۶۲ هزار تومان هم پیش رفت و وز دوشنبه با اندکی کاهش به محدوده ۶۱،۶۰۰ تومان رسید. یورو هم روز دوشنبه ۶۶،۰۵۰ تومان معامله شد. درهم امارات ۱۶،۳۲۰ تومان، لیر ترکیه ۱،۸۹۵ تومان و پوند انگلیس ۷۷،۰۵۰ تومان ارزشگذاری شدند. این اعداد نشان دهنده رشد قیمت‌ها در بازار ارز در ابتدای سال است.  

اما تحلیلگران معتقدند فعلا قیمت‌ها در بازار ارز و طلا قابل اعتماد نیستند. آنها توصیه می‌کنند که دست کم تا نیمه فروردین از خرید ارز خودداری شود تا قیمت‌های واقعی مشخص گردد.  

اکو ایران در این بازه نوشت: «افزایش نقدینگی در دست مردم به خاطر پرداخت عیدی افزایش یافته و تعطیلات نوروز باعث افزایش تقاضا در اولین روز سال جاری شده است. بررسی قیمت دلار در دو سال گذشته هم نشان می‌دهد که دلار هرات با شروع سال جدید غالبا چند روزی را صعودی طی کرده و پس از آن متوقف شده است. دلار تهران در سال گذشته تا دهم فروردین رشد کرده و پس از آن متوقف شده است.»

درباره بازار سکه هم قیمت‌ها رشد داشته است و سکه امامی به ۳۹ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسیده است. طلای ۱۸ عیار هم روز دوشنبه ۳ میلیون و ۲۵۶ هزار تومان قیمت خورد. وضعیت بازار ز برای بازار طلا هم صادق است و خریداران باید کمی احتیاط کنند.  

با این حال قیمت طلا در تهران از دو کانال اونس و دلار تأثیر می‌پذیرد، در هفته گذشته فدرال رزرو اعلام کرد که در حال بررسی گزینه‌ها برای کاهش نرخ بهره است. بانک‌های مرکزی جهان نیز در حال تصمیم گیری درباره کاهش نرخ بهره هستند و با توجه به شرایط جهان بانک‌های مرکزی جهان در حال خرید و انباشت طلا هستند. به این ترتیب چشم‌انداز افزایشی اونس جهانی طلا و روند صعودی بازار ارز باعث ایجاد چشم‌انداز بهتری برای طلا و سکه شده است.

tags # بورس ، قیمت دلار ، قیمت سکه و طلا سایر اخبار (تصاویر) چند سال پس از مردن انسان‌ها زمین چه شکلی خواهد بود؟ آیا حیوانات هم از آمیزش جنسی لذت می‌برند؟ اگر ماه به زمین برخورد کند چه می‌شود؟ (عکس) انسان‌های امروز چقدر شبیه نئاندرتال‌‌ها هستند؛ از دماغ بزرگ تا کشیدن سیگار!

دیگر خبرها

  • بورس مثبت بسته شد
  • شاخص بورس امروز ۸ فروردین/رشد ۱۱ هزار واحدی
  • شاخص کل بورس به سطح دو میلیون و ۲۶۰ هزار واحد رسید
  • بورس امروز ۸ فروردین ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • بورس قرمز شد
  • بازار سرمایه کاهشی شد
  • شاخص بورس امروز ۷ فروردین/افت ۴ هزار واحدی
  • شاخص بورس ۴ هزار واحد افت کرد
  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس در سومین روز کاری ۱۴۰۳
  • توفان بورس و ابهام در بازار ارز / در خرید دلار و سکه احتیاط کنید!