Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@23:02:59 GMT

طرح یاوران تولید تحقیقات کشاورزی را کاربردی می‌کند

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۹۷۸۲۰

طرح یاوران تولید تحقیقات کشاورزی را کاربردی می‌کند

عزیزالله شهیدی فر روز پنجشنبه  در جلسه هماهنگی اجرای طرح "یاوران تولید"  در حضور جمعی از مسوولان و کارشناسان در ساری افزود: در طرح "یاوران تولید"  حضور بیش از پیش اعضای هیات‌ علمی و محققان مراکز تحقیقاتی در عرصه و در کنار بهره‌برداران، کارشناسان پهنه و مروجان کشاورزی پر رنگتر می شود.

طرح یاوران تولید از رویکرد های جدی وزیر جدید جهاد کشاورزی است و در نامه ای به تمامی سازمان های جهاد کشاورزی استان های کشور اعلام کرد که سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی باید با جدیت با موسسه آموزش و ترویج برای اجرای این طرح همکاری کند، زیرا اگر این طرح موفق شود تبدیل به یکی از الگوهای بسیار خوب برای بخش کشاورزی، پس از آن صنعت و سایر بخش‌ها خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران به اهمیت همکاری کارشناسان مراکز ۷۴گانه خدمات کشاورزی استان در اجرای طرح یاوران تولید اشاره کرد و ادامه داد: به طور یقین هرچه تحقیقات کشاورزی در مزارع کشاورزی استان عملی و کاربردی انجام شود، بهره وری و تولید نیز محقق خواهد شد.

شهیدی فر هدف نهایی طرح یاوران تولید مورد نظر وزیر جهاد کشاورزی را  انتقال دانش محققان به عرصه‌های کشاورزی عنوان کرد و بیان داشت: با توجه به سال جهش تولید ، محققین و یافته‌های تحقیقاتی آن‌ها می‌تواند در جهش تولید در بخش کشاورزی مازندران بسیار موثر باشد.

وی با تاکید بر این که استان مازندران بیشترین فارغ التحصیلان بخش کشاورزی کشور را در اختیار دارد، بیان داشت: اگرچه تاکنون تحقیقات زیادی در حوزه کشاورزی انجام شده است، اما همه این نتایج روی زمین اجرایی نشده است و امید واریم در اجرای این طرح با همکاری کارشناسان و بهره برداران نتایج تحقیقات کاربردی شود.

وی به  اجرای طرح نظام نوین ترویج کشاورزی در مازندران اشاره کرد و گفت: در دولت تدبیر و امید بر خلاف دولت نهم و دهم به فعالیت مراکز خدمات کشاورزی  توجه جدی شده است تا به کشاورزی مهندسی و تولیدات ضربه نخورد.

وی با تاکید بر این نکته که  تمام کارکنان ، کارشناسان و مسئولان جهاد کشاورزی مروجین کشاورزی هستند، گفت : وزارت جهاد کشاورزی دولت تدبیر و امید با احیاء مراکز خدمات کشاورزی به ترویج کشاورزی بر مبنای انتقال یافته های علمی در مزرعه توجه جدی کرده است و همسو با همین رویکرد وزیر جدید طرح یاوران تولید را در سال جهش تولید مطرح کردند.

بر اساس اعلام رسمی هم اکنون در بخش زراعت فاصله بین تولید اصولی و تولید کنونی سه برابر و در بخش باغی حدود هفت برابر است. علت این فاصله عدم انتقال درست دانش و آگاهی به کشاورزان ارزیابی شده است.

استان مازندران ۱۱ درصد ارزش افزوده اقتصادی تولیدات بخش کشاورزی کشور را در اختیار دارد و از این نظر حائز رتبه اول است و " برنج " به عنوان گل سرسبد کشاورزی مازندران با تولید بیش از یک میلیون تن برابر با حدود ۴۲درصد مورد نیاز کشور در این استان تامین می شود. 
سالانه در مازندران هفت میلیون تن انواع محصولات کشاورزی تولید می شود.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی مازندران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی مازندران وزارت جهاد کشاورزی مازندران کشاورزی مازندران طرح یاوران تولید جهاد کشاورزی بخش کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۷۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل نوسان قیمت پیاز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسین اصغری، درباره چرایی افزایش قیمت پیاز گفت: درحال‌حاضر برخی از محصولات کشاورزی از مناطق جنوبی کشور از جمله منطقه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و... تامین می‌شود و بارندگی‌های شدید در دهه سوم فروردین‌ماه موجب توقف برداشت پیاز به صورت مقطعی شده است.
وی با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشور‌های دنیاست که به دلیل اقلیم خاص امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد، گفت: البته هزینه تولید در فصول سرد بسیار بالاتر است.
مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح در اولویت اجرا قرار دارد.
وی عنوان کرد: برنامه تولید محصول پیاز با برآورد نیاز کشور با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل به صورت چهار فصل تهیه و جهت اجرا به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های تولیدکننده ابلاغ می‌شود. برهمین اساس برنامه ابلاغی تولید استمرار و بهاره سال زراعی جدید (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) محصول فوق ذکر براساس تاریخ کشت به استان‌های تولیدکننده ابلاغ شده است و براساس این برنامه در محصول تولید زمستان سطح زیر کشت ۱۳هزارو۴۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۴هزارو۳۰۰ تن و تولید بهار نیز سطح زیر کشت ۱۲هزارو۲۰۰ هکتار و تولید ۵۷۱هزار و۲۲۰ تن خواهد بود.
وی همچنین اضافه کرد: تولید محصول در زمستان حدود ۸۰۹ هزار تن بوده و تولید بهار بیش از ۶۱۰ هزار تن پیش‌بینی می‌شود که نسبت به برنامه ابلاغی افزایش تولید مشاهده می‌شود.
مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: برنامه تولید محصول در فصل تابستان و پاییز امسال نیز با هدف‌گذاری یک میلیون و ۶۶۶ هزار و۸۲۰ تن ابلاغ و پس از تولید به بازار عرضه خواهد شد.
به گفته وی میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.
گفتنی است براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو پیاز به بیش از ۳۰ هزارتومان رسیده و تا ۳۸ هزار تومان هم بالا رفته است.

دیگر خبرها

  • ۲۷ رقم برنج در کشور معرفی شده است
  • رشد تولید کشاورزی از ارکان تحقق شعار سال است
  • دلایل نوسان قیمت پیاز
  • آغاز فصل نوغانداری در مازندران
  • وزارت جهاد کشاورزی نرخ جدید شکر را سریع‌تر اعلام کند
  • آغاز توزیع تخم نوغان در مازندران
  • ۳۱ پروژه تحقیقاتی در مرکز پردیس آموزش و تحقیقات کشاورزی بروجرد در حال اجرا است
  • مازندران رتبه دوم کشور در سطح زیر کشت توت‌فرنگی
  • معاون وزیر جهاد کشاورزی از چه می ترسد؟
  • اختصاص ۹۸ میلیارد ریال برای طرح‌های آبرسانی کشاورزی گناباد