Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-23@17:07:20 GMT

شرح دعای 44 صحیفه سجادیه؛ بخش بیست و ششم: ثواب صلوات

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۹۸۵۶۴

شرح دعای 44 صحیفه سجادیه؛ بخش بیست و ششم: ثواب صلوات

پایگاه خبری جماران: در ادامه بخش بیست و ششم مجموعه یادداشت های شرح دعای چهل و چهار صحیفه سجادیه(ع) را می خوانید:

 

«اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلى‌ مُحَمَّدٍ وَ الِهِ، فى کُلِّ وَقْتٍ وَ کُلِّ اَوانٍ، وَ عَلى‌ کُلِّ حالٍ عَدَدَ ما صَلَّیْتَ عَلى‌ مَنْ صَلَّیْتَ عَلَیْهِ، وَ اَضْعافَ ذلِکَ کُلِّهِ بِالْاَضْعافِ الَّتى لا یُحْصیها غَیْرُکَ، اِنَّکَ فَعّالٌ لِما تُرید»

«بار خدایا بر محمد و آلش درود فرست، در هر وقت و هر زمان، و در هر حالى، به اندازه درودى که به هر کس دیگر فرستاده‌اى، و چند برابر آن درودها که احدى را قدرت بر شمردن آن نباشد، همانا آنچه را تو بخواهى انجام مى‌دهى.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

 

حضرت سید الساجدین صلوات الله علیه دعا را با صلوات به پایان می برد، آن هم صلواتی که در توانایی هیچ کس جز خداوند نباشد.

چند نکته در باره صلوات

۱_«صلوات» از صلی(ناقص یابی) گرفته شده است، «صلّی، با تشدید لام» باب تفعیل آن است.

صلوات را به دعا، تعظیم، رحمت و برکت معنا کرده اند. (صحاح اللغه)

صاحب التحقیق می نویسد: اصل آن به معنای ثنای جمیل است، چه به صورت تحیت که دعا برای حیات و زندگی است یا به صورت دعاهای دیگر و چه به صورت خبر باشد و چه انشاء، و چه این صلوات از خدا باشد و چه فرشتگان و انسان. (التحقیق، ج۶، ص ۲۷۳)

۲_ در آیه ۵۶ سوره احزاب آمده است: «إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَى النَّبِیِّ یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِیمًا»؛ در این آیه پس از بیان فعل حق و فرشتگان حق نسبت به نبی اکرم، به اهل ایمان فرمان داده می شود که در این کار خدایی همراه آنها شوند، آنها هم در زمره ثناگویان و مادحان و دعا کنندگان بر نبی قرار گیرند.

امام صادق علیه السلام فرمودند: «الصلاة من الله عز و جل رحمة، و من الملائکة تزکیة و من الناس دعاء؛ صلوات از خدا رحمت و از فرشتگان تزکیه و از مردم دعاست.» (تفسیر برهان، ج۴، ص ۸۸)

در دیگر روایات و سخنان نیز مشابه همین آمده است.

۴_ در چگونگی صلوات فرستادن روایات متعددی آمده است که در آنها دستور داده شده است که در صلوات بر پیغمبر باید آل او را داخل کرد و رسول خدا صلی الله علیه و آله از صلوات ابتر، یعنی بدون آل نهی کردند. همچنین در روایات آمده است که بگویید اللهم صل علی محمد و آل محمد کما صلیت علی ابراهیم و آل ابراهیم و تعابیر دیگری مانند آن. (نگاه کنید به تفسیر برهان، ج۴، ص ۴۸۸_۴۹۱ و دیگر کتاب های حدیث و تفسیر)

و می دانیم از واجبات نماز در تشهد فرستادن صلوات بر پیغمبر همراه آل اوست.

۵_ در فواید صلوات و ثواب آن مطالب فراوانی آمده است از آنها: دعا محجوب است از آسمان تا صلوات فرستاده شود (تفسیر برهان، ج۴، ص ۴۸۹) یا ثواب صلوات خروج از گناهان و آمرزش آنهاست، و یا صلوات سبب رحمت و قرب برای انسان است،و یا صلوات در میزان اعمال از همه چیز سنگین تر است. (همان، صص ۴۸۹_۴۹۰)

۶_سفارش به ذکر صلوات و فراوانی آن و فرستادن صلوات در هر حال حتی در نماز با شنیدن نام رسول الله (ص) (به تفسیر برهان رجوع کنید) چنانکه در آخر همین دعا ذکر صلوات در هر زمان و مکان آمده است.

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا شرح صحیفه سجادیه سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۸۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قاچاقی یکی از مداح ها را به آسایشگاه خودمان آوردیم /مرشد گفت مرد حسابی اگر تو روسیاه هستی چرا پای ما را وسط می کشی؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عباس نامداری یکی از آزادگان جنگ تحمیلی، تعریف می‌کند: «یک شب جمعه، قبل از شروع دعای کمیل توی آسایشگاه اتفاق جالبی افتاد. ما قاچاقی یکی از مداح‌ها را از آسایشگاه مجاور به آسایشگاه خودمان آوردیم تا برایمان دعا بخواند.

آنگونه که فارس روایت می‌کند، در ادامه این خاطره نگاری آمده است؛ آقای مداح از همان ابتدا با گریه و زاری شروع کرد: «خدایا! امشب یه مشت گنه‌کارِ روسیاه و معصیت‌کار دور هم جمع شدیم. اومدیم به گناه خود اعتراف و توبه کنیم. اگه تو ما رو نبخشی کجا بریم؟»

ناگهان یکی از اسرای ۵۰ـ۴۰ ساله که مرشد صدایش می‌کردیم، بلند شد، ایستاد و با صدای بلند گفت: «مرد حسابی! تو اگه روسیاه و معصیت‌کاری، برو یه فکری به حال خودت بکن! چرا پای ما رو وسط می‌کشی؟ ما چند ساله اینجا اسیر قفسیم؛ از دیوار کی بالا رفتیم؟ به کدوم نامحرم نیگاه کردیم؟ مال کی رو خوردیم؟ اگه اومدی برای ما دعای کمیل بخونی، خُب شروع کن. این قدرم توی سر ما نزن. یه وقت خدا هم باورش می‌شه که ما آدمای بدی هستیم!»

همه بچه‌ها زدند زیر خنده. از بس خندیدیم دل درد گرفتیم. دعا هم برگزار نشد.»

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897945

دیگر خبرها

  • راهنمای خواندن نماز والدین | بهترین زمان برای خواندن نماز پدر و مادر
  • نتایج آزمون جشنواره سراسری قرآن و عترت (ع) دانشجویان اعلام شد
  • تأکید آیت‌الله نوری همدانی بر توجه به تفسیر قرآن
  • دعای دفع حشرات؛ مفید برای از بین بردن مورچه، ملخ، موش و…
  • نتایج آزمون جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور اعلام شد
  • اردوی راهیان پیشرفت ویژه اساتید برگزار می شود
  • کدام دعا نماز را باطل می‌کند؟
  • آیات و روایات، طبیعت را دارای شعور می‌دانند/ تاثیر تربت و آب زمزم بر گیاهان
  • قاچاقی یکی از مداح ها را به آسایشگاه خودمان آوردیم /مرشد گفت مرد حسابی اگر تو روسیاه هستی چرا پای ما را وسط می کشی؟
  • تقویم نجومی امروز یک‌شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز یک‌شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳