Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-25@02:16:34 GMT

موارد مهم در بازگشایی استخرها

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۰۰۲۹۲

موارد مهم در بازگشایی استخرها

رضوی محققان دریافتند، آب آغشته به کلر، به خودی خود نمی‌تواند ناقل بیماری باشد، اما بازهم در بازگشایی استخرها و استفاده از آن نباید عجله کرد.

به نقل از ساینس، از آنجا که جهان به دنبال زندگی طبیعی بعد از گذراندن دوران خانه نشینی کروناست، بسیاری در نظر دارند تا استفاده از استخرهای شنا را به روال گذشته بازگردانند، اما باید برای بازگشایی آنها دقت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر، هیچ آزمایش دقیقی برای بررسی انتقال کووید- 19 از طریق آب استخرها نیست که نشان دهد آب استخر می‌تواند انتقال دهنده بیماری کروناویروس جدید باشد یا خیر، و باید به اطلاعات غیرمستقیم و ناقص اعتماد کرد.

بر اساس نتایج مراکز کنترل بیماری هنوز هیچ مدرکی نیست که نشان دهد ویروس از طریق محیط‌های آبی منتقل شده است.

مهمترین دلیل این است که آب به طور معمول، ضدعفونی می‌شود. شایع‌ترین مورد، ضدعفونی با کلر است وکلر به طور قطع ویروس را از بین می‌برد.

محققان بر این باورند که کلر در 30 دقیقه می‌تواند تمامی میکروارگانیسم‌ها را از بین ببرد و مواد دیگری مانند برم، ازن یا انواع ضدعفونی‌کننده‌های استخر هم چنین خاصیت مشابهی دارند.

با توجه به یافته‌ها درباره بیماری کروناویروس جدید، ویروسی که عامل انتقال بیماری کووید- 19 باشد، توسط کلر از بین خواهد رفت.

محققان اظهار کردند: این ویروس بر اساس ساختاری که دارد، در مقابل مواد شیمیایی مانند کلر دوام ندارد، به همین دلیل است که با موادی مانند صابون به راحتی از بین می‌رود.

البته نباید از این نتایج محدود، برای بازگشایی سریع استخرها استفاده کرد، زیرا نیاز به آزمایش در محیط‌های کنترل شده دارد.

نتایج بررسی نشان داد، برای استفاده از استخر افراد وسایل خود را در جایی قرار می‌دهند، لباس خود را تغییر داده، دوش گرفته و بعد از آن به آب وارد می‌شوند و بعد از آن موهای خود را خشک، لباس‌ها را تعویض و از استخر خارج می‌شوند، پس سالن‌های استخر می‌تواند عاملی برای انتقال ویروس باشند.

البته سونا و حمام‌های گرم از موارد دیگرانتقال ویروس است که به راحتی می‌توانند انتقال ویروس را افزایش دهد.

پس برای تعیین انتقال ویروس از آب استخرها، تنها نباید به آب بسنده کرد و تمامی محیط را باید در نظرگرفت.

بسیاری از قوانین از جمله رعایت فاصله فیزیکی باید در استخرها رعایت شود.

در استخرها معمولا ترشحات بزاق و بینی بیش از حد معمول جریان دارد و شاید این مورد بتواند در انتقال بیشتر بیماری تاثیر داشته باشد، البته هنوز نمی‌توان به طور یقین بیان کرد در محیطی مانند استخر خطر انتقال تا چه اندازه است و باید اقدامات احتیاطی ویژه مانند گردش هوا، ضدعفونی و رعایت فاصله فیزیکی در داخل و خارج آب انجام شود.

از آنجا که این ویروس هنوز ناشناخته است، می‌تواند شگفتی‌های بسیاری را از خود نشان دهد،بنابراین، باید در برابر آن بسیار محتاط عمل کرد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: استخرها کرونا انتقال ویروس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۰۰۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشای اسرار بیماران چه مجازاتی دارد؟

همشهری آنلاین - حوادث: یکی از رسالت‌های حقوق کیفری پاسداری و حمایت از حیثیت و آبروی افراد جامعه است. به همین دلیل در قانون برای فردی که به افشای اسرار دیگران بپردازد، مجازات درنظر گرفته ‌شده است.

زهرا ملکی، کارشناس‌ارشد حقوق و داوری عمومی داخلی در این باره به همشهری می‌گوید: افرادی که به‌دلیل داشتن حرفه و شغل خود نسبت به برخی از اسرار افراد آگاهی پیدا می‌کنند ملزم هستند که حافظ اطلاعات اشخاص باشند و افشای اسرار و اطلاعات مذکور در قانون جرم‌انگاری شده است. حرفه طبابت و وکالت و ضابطین دادگستری از آن دسته مشاغلی هستند که مراجعان جهت نتیجه گرفتن و حل مشکل خود به ناچار اطلاعات و اسرار خود را در اختیار ایشان قرار می‌دهند و چنانچه اسرار ایشان از طریق متصدیان آن مشاغل افشا شود جرم و بزه افشای اطلاعات و اسرار محقق شده است و متخلف مستحق اجرای مجازات است و در برخی موارد علاوه بر مجازات برخورد انتظامی مربوط به حرفه و شغل خود مانند سلب امتیاز را در پی خواهد داشت.

او ادامه می‌دهد: ماده«648» قانون مجازات اسلامی مقرر می‌دارد: اطبا و جراحان و ماماها و داروفروشان و کلیه کسانی که به مناسبت شغل یا حرفه خود محرم اسرار می‌شوند، هر گاه در غیراز موارد قانونی، اسرار مردم را افشا کنند، به 3 ‌ماه و یک روز تا یک سال یا به یک میلیون و 500 هزار تا 6 میلیون ریال جزای نقدی، محکوم می‌شوند. این نکته باید مورد توجه قرار گیرد که در برخی موارد محدود و خاص اشاعه اسرار بیماران تحت شرایط ویژه از شمول جرم‌انگاری خروج موضوعی پیدا می‌کند که به برخی از مصادیق آن اشاره می‌شود:

۱- درصورت رضایت بیمار

ممکن است در مواردی بنابر وجود جهاتی مانند اطلاع‌رسانی به افراد جامعه یا پیشگیری از شیوع یک بیماری یا سایر موارد ویژه فرد بیمار به افشای اسرار بیماری خود رضایت دهد که در این صورت به شرط آنکه مفسده دیگری را در پی نداشته باشد اشاعه اسرار بیمار بلامانع باشد.

۲- دفاع مشروع

برملا کردن بیماری یک بیمار در مورد دفاع مشروع از موارد تجویز افشای اسرار فرد بیمار است. به‌عنوان مثال زمانی که فرد بیماری روحی و روانی دارد و قادر به کنترل خود نیست، چنانچه فرد، بیماری او را جهت حفظ سلامتی خود یا دیگران فاش کند فاقد وصف کیفری و عنوان مجرمانه خواهد بود.

۳- مبتلا بودن فرد بیمار به بیماری‌های واگیردار

در این خصوص باید گفت همه کسانی که به لحاظ وظایفی که قانون بر عهده آنان گذاشته، چنانچه به مناسبت شغل خود از اسرار مردم (خواه سر، جرم باشد یا نباشد)آگاه شوند، مکلف به گزارش به مقامات ذی‌صلاح هستند و مشمول اصل کلی ماده (648) قرار نمی‌گیرند، بنابراین اگر ماما یا پزشک هنگام معالجات خود متوجه شد که بیمار وی دارای بیماری‌های مقاربتی و جنسی است صرفاً موظف است مراتب را با رعایت موارد محرمانه جهت جلوگیری از اشاعه آن به مقامات ذی‌صلاح گزارش دهد. (مواد (19)، (14)، (13) قانون جلوگیری از بیماری‌های آمیزشی)

این حقوقدان در ادامه می‌گوید:‌اما اگر پزشک یا ماما حین معالجه متوجه شود که بیمار وی محلی را برای قمارخانه یا شرب خمر دایر کرده است چنانچه اسرار بیمار خود را در این زمینه افشا کند مشمول عنوان اتهامی فاش کردن اسرار بیمار و مستوجب مجازات خواهد بود.

۴- الزام به اعلام فوت اشخاص توسط مأموران انتظامی یا کدخدا و همچنین تکلیف به اعلام ولادت توسط ماماها به ثبت احوال که این موارد نه‌تنها افشای اسرار نیست بلکه الزام قانونی مبنی بر اعلام آن است.

تفاوتی در افشای اسرار بیماران چه در عالم واقع و چه در فضای مجازی وجود ندارد، چرا که علاوه بر ماده ۶۴۸ قانون مجازات اسلامی مطابق قانون افشای اطلاعات خصوصی قانونگذار صراحتا در ماده ۷۴۵ ماده ۱۶ قانون جرائم‌ رایانه‌ای، افشای اسرار خصوصی دیگران را جرم دانسته و مجازات آن را جزای‌ نقدی و تا 2 سال حبس درنظر گرفته است.

کد خبر 846467 برچسب‌ها حقوق شهروندی پزشکی قانونی وکیل بیماری - بیمارستان

دیگر خبرها

  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟
  • شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است
  • افشای اسرار بیماران چه مجازاتی دارد؟
  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟
  • خطر نادیده انگاری پاندمی‌های جدید
  • خطر نادیده انگاری پاندمی های جدید