Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@04:21:08 GMT

ساخت حسگر تشخیص کرونا توسط محققان کشور

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۰۱۲۹۰

ساخت حسگر تشخیص کرونا توسط محققان کشور

محمد عبدالاحد برگزیده جایزه مصطفی(ص) مجری این طرح روز  پنجشنبه در دومین روز از هفتمین نشست برنامه تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در کشورهای اسلامی که به صورت مجازی و به همت بنیاد مصطفی(ص) برگزار شد، گفت: این ویروس پس از ورود به بدن با فعال کردن میتوکندری سلول‌ها شرایطی  را برای تولید مثل خود آماده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی  با اشاره به اینکه  ما برای ساخت این حسگر از این فاز بهره بردیم، افزود: در این دستگاه از بایو سنسورهایی استفاده کردیم که برای ردیابی کرونا ویروس از طریق خلط به کار گرفته می شود، این حسگر شامل دستگاهی است که از نمونه خلط و یا بزاق بیماران اقدام به ردیابی ویروس کووید-۱۹ در بیماران می‌کند.

عبدالاحد گفت: با کمک بیمارستان امام خمینی،  لقمان،  نورافشان و امام حسین از ۳۰۰ تا ۵۰۰ بیمار برای کارآزمایی بالینی استفاده کردیم؛ طی بررسی های این دستگاه ۲۵۰ نفر مبتلا به کرونا نبودند، این حسگر می توانددر مدت زمان کمتر از ۵ دقیقه ویروس را ردیابی کند. نتابج این کارآزمایی مثبت بود از این رو این حسگر به منظور ارزیابی و تولید به وزارت بهداشت ارسال شده است.

منتخب جایزه مصطفی (ص) گفت: تست‌های مثبت با این حسگر به خوبی تشخیص داده شد، اما تست‌های منفی با مشکلاتی مواجه بود و آن هم این بود که افراد بعد از جواب تست اول، حاضر به انجام تست های بعدی نشدند، زیرا بیم داشتند که در تست های بعد مبتلا به کرونا شوند.

وی بیان کرد: در حال حاضر تست های بالینی را به پایان رساندیم و نتایج تست ها توسط وزارت بهداشت در دست بررسی است تا در صورت تایید، استانداردها را اخذ کند و در اختیار مردم قرار گیرد.

این محقق اظهار داشت: تکنولوژی بعدی که معرفی می کنم استفاده از خون برای تشخیص کرونا با استفاده از این حسگر است؛ تاکنون از خلط بیمار استفاده می کردیم که این نیاز به اتاق تمیز داشت و ایمن نیست و شاید باعث تشدید اپیدمی شود، بنابراین نتیجه گرفتیم که از خون استفاده کنیم و همه تحقیقات خود را در این موضوع متمرکز کردیم، به این واسطه فرد را سریعتر برای تست های بالینی بیشتر معرفی می کنیم؛ یعنی با این دستگاه مشخص می شود که فرد مبتلا به کرونا است و به تست های بعدی ارجاع داده می شود.

وی یادآور شد: این روش ها یک روش مکمل است، این حسگر می تواند روشی مفید باشد که افراد مشکوک را از غیر مشکوک جدا کند.

هفتمین دوره نشست استپ شامل سخنرانی کلیدی برگزیدگان دوره‌های پیشین جایزه مصطفی(ص)، شامل پروفسور جکی یینگ، پروفسور اوگور شاهین، استاد ایمونولوژی در دانشگاه ماینز آلمان، حسین بهاروند استاد زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی در پژوهشگاه رویان و محمد عبدالاحد، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر در دانشگاه تهران و پنل‌های تخصصی با مشارکت کارشناسانی از کشورهای مختلف و ارائه مقاله متخصصان در زمینه‌های مرتبط نیز هست.

در این دوره از نشست استپ کارشناسان بیماری‌های عفونی و اساتید دانشگاه و متخصصان همراه با اساتیدی از کشورهای هند، ترکیه، ژاپن، چین، اندونزی، مالزی، ایران و آذربایجان تجربیات خود را در درمان این بیماری به اطلاع یکدیگر می‌رسانند.

تاکنون مراکز مختلفی در جهان اسلام شامل دانشگاه های ایران سه دوره، دانشگاه پوترای مالزی (دوره دوم)، دانشگاه سلطان قابوس عمان (دوره چهارم) و دانشگاه کراچی پاکستان (دوره پنجم) میزبان نشست‌های استپ بوده‌اند.

برچسب‌ها ویروس کرونا نشست استِپ

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا نشست است پ ویروس کرونا نشست است پ تست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۰۱۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عفونت‌های ادراری و پروستات از جمله بیماری‌های شایع

سید امیر محسن ضیایی رئیس جامعه اورولوژی ایران در نشست خبری گفت: رشته جراحی مجاری ادرار و کلیه پیشرو در کشور است و بسیاری از کارهای غیر تهاجمی از این رشته شروع شده است و در منطقه بهترین خدمات جراحی کلیه و ادرار در ایران ارائه می شود. 

وی بیان کرد: با توجه به محدودیت های واردات تجهیزات و منابع مالی به دلیل تحریم ها ایران در تراز جهانی، از جایگاه خوبی در حوزه اورولوژی برخوردار است. 

ضیایی ادامه داد: سنگ های ادراری و بیماری های پروستات همچنین عفونت های دستگاه ادراری از جمله بیماری شایع محسوب می شود. 

سطح سواد سلامت تاثیر زیادی بر تشخیص به هنگام بیماری ها دارد. امروزه دسترسی به خدمات در کشور افزایش یافته و همین موضوع سبب تشخیص به هنگام بیماری ها می شود. 

وی گفت: در کنگره امسال تازه های اورولوژی مطرح و کارشناسان تجربیات خود را به اشتراک می گذارند. در این کنگره دستیاران رشته اورولوژی در این همایش شرکت خواهند داشت. 

در ادامه مراسم محمد علی زرگر استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: الان ۱۴۰۰ متخصص اورولوژی در کشور داشته و ۲۰۰ دستیار در ایران در حال تحصیل هستند. 

وی بیان کرد: بیماری پروستات در همه دنیا شایع است و با تشخیص بموقع قابل درمان بوده و بیماران زندگی طبیعی را خواهند داشت. 

زرگر ادامه داد: اکنون جراحی ها در کشور به صورت بسته و به صورت لاپاراسکوپی نیز انجام می شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • ساعت هوشمندی که اختلال در ریتم قلب را زودتر از وقوع پیش‌بینی می‌کند
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • برگزاری دوره مربیگری فوتسال سطح یک بانوان کشور در سقز
  • عفونت‌های ادراری و پروستات از جمله بیماری‌های شایع
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • بررسی تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تقویت کننده‌های توان کاربردی در تجهیزات مخابراتی توسط محققان کشور
  • کم‌تحرکی عامل بسیاری از بیماری‌ها
  • برگزاری دومین دوره جایزه معماری میرحیدر به میزبانی دانشگاه شهید باهنر
  • حمایت از باغداران با برگزاری دوره آموزشی مدیریت آفات پسته