Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مرکزی رئیس سازمان عشایری کشور گفت: شیوع بیماری کرونا کوچ عشایر را در سراسر کشور به تعویق انداخت.

کرمعلی قندالی در جریان بازدید خود از منطقه عشایری یعقوب حصاری زرندیه که محل اسکان ایل کله‌کوهی و شاهسون احمدلو از استان های قم، تهران و قزوین است، افزود: هماهنگی بین بخشی با وزارت بهداشت برای ارتقای شاخص‌های بهداشتی و مدیریت کوچ از مهمترین اقدامات و تدابیر اتخاذ شده به منظور پیشگیری از شیوع کرونا در بین عشایر سراسر کشور بود که خوشبختانه آمار مبتلایان به بیماری کرونا در بین جامعه عشایری به تعداد انگشتان دست هم نرسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به هزینه‌های اقتصادی که در اثر شیوع کرونا به جامعه عشایری تحمیل شد، اشاره کرد و گفت: به منظور پیشگیری و جلوگیری از بروز خسارات وارده، کوچ عشایر اجبارا مکانیزه شد تا کوچ عشایر از قشلاق به ییلاق به سرعت انجام شود.

قندالی از بروز خسارت ۱۰۶ میلیارد تومانی به عشایر بابت هزینه اضافی متاثر از کوچ اجباری خبر داد و افزود: این هزینه به ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام شده و درصدد هستیم تا با مصوبه دولت بخشی از این خسارت به عشایر تخصیص یابد.

وی به مشکلاتی در توزیع فرآورده‌های دامی و لبنی در شرایط کرونایی اشاره کرد و افزود: به دلیل شرایط کرونایی بازار فروش تولیدات عشایری مختل شد، اما بدلیل وضعیت آب و هوایی، پوشش گیاهی و مراتع مناسب، خسارت بوجود آمده از طریق طبیعت جبران خواهد شد.

رئیس سازمان عشایری کشور افزود: در ییلاقات عشایری اقدامات لازم با هماهنگی وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی برای کنترل ویروس کرونا در دست اجراست.

وی در خصوص مشکل آبرسانی به عشایر گفت: با اجازه رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۹۸ بالغ بر ۲۵۳ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای ۴۱۳ پروژه آبرسانی در سراسر کشور تخصیص یافت که سهم شهرستان زرندیه از این اعتبار اجرای ۱۴ پروژه برای ۲۵۰ خانوار عشایری بوده که تاکنون پیشرفت ۹۰ درصدی داشته است.

قندالی افزود: اجرای این پروژه در سراسر کشور که در حال حاضر پیشرفت ۹۰ درصدی دارد جمعیتی بالغ بر ۱۷ هزار خانوار را پوشش خواهد داد و آنان از نعمت آب آشامیدنی سالم برخوردار خواهند شد و شاخص برخورداری آنها از ۵۰ درصد به ۶۳ درصد افزایش خواهد یافت.

وی ادامه داد: در سال جاری نیز اعتباری بالغ بر ۱۸۰ میلیارد تومان برای اجرای طرح های آبرسانی عشایر در نظرگرفته شده است که برای پروژه های سال جاری تعریف و اجرایی خواهد شد و اجرای آنها موجب افزوده شده ۱۰ هزار خانوار دیگر به جمعیت برخوردار از آب آشامیدنی می‌شود. در این دو سال بالغ بر ۲۷ هزار خانوار از آب آشامیدنی سالم برخوردار خواهند شد.

رئیس سازمان عشایری کشور در خصوص تامین آرد مورد نیاز عشایر برای پخت نان نیز گفت: در ابتدای سال ۹۳ سهمیه آرد ماهانه برای هر فرد عشایری هفت کیلوگرم بود که خوشبختانه به ۱۲ کیلوگرم در سال جاری  افزایش یافته است.

رفع مشکل کمبود آب آشامیدنی عشایر منطقه با اختصاص ۷۰۰ میلیون تومان و نیز ارتقای شاخص‌های بهداشت دام از مهمترین مصوبات این سفر بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: عشاير زرنديه استانی اقتصادی کوچ عشایر آب آشامیدنی سراسر کشور کوچ عشایر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۰۲۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح تولید قراردادی با هدف خودکفایی گوشت قرمز

بنابر آمار سالانه یک میلیون تن گوشت قرمز مورد نیاز است که در سنوات گذشته ۱۰۰ هزارتن گوشت بواسطه تامین نیاز صنعت وارد می شد، اما بواسطه شرایط خشکسالی و کشتار دام های مولد در سال گذشته، مسئولان وزارت جهاد با اتخاذ سیاست های تولید قراردادی و واردات دام‌پایه پروار بدنبال افزایش تولید و رسیدن به خودکفایی گوشت قرمز هستند. براین اساس طرح تولید قردادی دام از زمستان سال گذشته در بین جامعه عشایر کلید خورد.

 دولت از اجرای طرح تولید قراردادی گوشت دام عشایر دو هدف  تامین گوشت مورد نیاز کشور و حمایت از جامعه تولید کننده عشایری را دنبال می کند که طبق اعلام مسئولان جامعه عشایر، دام ها از اواخر خرداد روانه بازار می شود و مرحله بعد از اواخر تیرماه باید آغاز شود که با استمرار این طرح طی ۵ سال امکان تامین ۵۰ درصد کسری نیاز کشور از طریق واردات وجود دارد.

چندی پیش مجتبی نوروزی رئیس سازمان دامپزشکی گفت: ده ها سال است که سالانه ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تن گوشت قرمز از طریق واردات تامین می شود، اما اعتقاد ما برآن است که در داخل کشور ژن هایی وجود دارد که اگر کارهای پرورشی انجام دهیم، امکان خودکفایی در دام سبک و سنگین وجود دارد.

نوروزی می گوید: بنابر برنامه ریزی صورت گرفته مبنی بر لقاح نژاد دام های کشور با نژادهای پرتولید پیش بینی می شود که در سنوات آتی به خودکفایی در حوزه گوشت قرمز برسیم.

تولید قراردادی دام راهی برای رسیدن به خودکفایی گوشت قرمز

منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام گفت: تولید دام به نسبت سال های گذشته رشد گسترده ای داشته به طوریکه طبق گزارش سازمان آمار افزایش تولید شامل همه دام های موجود روستایی، عشایری و پرواری است که براین اساس باید برنامه ریزی مناسبی صورت بگیرد تا تولید دچار آسیب نشود.

به گفته او، تولید قراردادی دام از زمستان سال گذشته آغاز شد و بدین منظور پشتیبانی امور دام نهاده در اختیار تولیدکنندگان گذاشت که دام زیادی به وفور موجود است.

پوریان ادامه داد: هم اکنون دام زیادی آماده کشتار وجود دارد که باید بخشی از آن ذخیره سازی و بخش دیگر وارد بازار مصرف شود، اما بازار به خاطر بحث واردات و توزیع مناسب اشباع شده است که همین امر موجب شده تا گوشت زیادی روی دست تولیدکننده بماند.

رئیس شورای تامین کنندگان دام با بیان اینکه تولید قراردادی دام عشایر از زمستان سال گذشته آغاز شد، افزود: سال گذشته تولید قراردادی در برنامه عشایر اجرا شد که دام آن از اواخر خرداد وارد بازار می شود که توسط پشتیبانی باید خریداری و کشتار شود. همچنین بخش زیادی دام توسط پرواربندها تولید که طی روزهای آتی به بازار عرضه می‌شود.

او با بیان اینکه امکان خودکفایی گوشت قرمز وجود دارد، گفت: اکنون به میزان کافی دام و گوشت در کشور موجود است و همواره دام های زیادی در دامداری داریم که جوابگوی نیاز کشور است و همواره با تولید قراردادی و حمایت از بخش تولید امکان رسیدن به خودکفایی وجود دارد.

تهاتر نهاده در ازای تولید دام سبک در ۴ قطب کشور 

در همین ارتباط حسین دماوندی نژاد گفت: برای تهاتر دام با نهاده برنامه‌ریزی صورت گرفته و چهار قطب در کشور را به منظور اجرای این برنامه شناسایی کرده‌ایم و کار در استان‌ها با دام سبک آغاز شده است.

معاونت امور دام هدف از تولید قراردادی و تهاتر دام با نهاده را تامین گوشت قرمز از منابع داخلی و کاهش هزینه تولید برای تولیدکنندگان عنوان کرد.

افزایش ۴۵ هزارتنی تولید گوشت قرمز از طریق تولید قراردادی 

در ادامه فضل خرم مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عشایر گفت: سال گذشته با حمایت دولت به رغم تمامی تنگناها و مشکلات، قرارداد ۱۲۲ هزارتن تامین نهاده دامی در ازای تولید قراردادی گوشت قرمز را با جامعه عشایر منعقد کردیم که تاکنون ۹۵ هزارتن نهاده در اختیار جامعه عشایر قرار گرفته است.

به گفته او، با توجه به انعقاد قرارداد تولید قراردادی ۵۰۰ هزار راس دام، از اواخر خرداد دام های تولیدی روانه بازار می شود.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عشایر ادامه داد: مرحله بعدی تولید قراردادی دام از اواخر تیرماه منعقد می‌شود که گوشت آن در ماه‌های آذر، دی و بهمن عرضه می‌شود.

او گفت: امسال برای ۱.۵ میلیون راس تولید قراردادی دام با عشایر قرارداد منعقد می‌کنیم که براین اساس ۳۰ هزارتن گوشت قرمز در نیمه دوم سال به بازار از این‌ محل عرضه می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی عشایر با بیان اینکه سال گذشته ۱۹۵ هزارتن گوشت قرمز تولید شد، افزود: برآوردها حاکی از آن است که امسال حداقل ۴۵ هزارتن به میزان تولید سال قبل افزوده شود.

او با بیان اینکه ۴۰ درصد دام سبک در اختیار جامعه عشایر است، گفت: بنابر آمار مجموع تولید سالانه گوشت قرمز ۸۶۰ هزارتن است که ۴۲۰ تا ۴۳۰ هزارتن آن از دام سبک و مابقی از دام سنگین است.

خرم گفت: براساس آمار سالانه با احتساب مصرف داخل ۱۰۰ هزارتن کسری نیاز کشور از طریق واردات تامین می‌شود که طی ۵ سال آینده از طریق تولید قراردادی ۵۰ درصد از کسری نیاز کشور از طریق جامعه عشایر تامین می‌شود.

بنابر اذعان مسئولان، سرانه مصرف گوشت قرمز به ۷ کیلو رسیده است که براین اساس با اعمال حمایت های لازم از بخش تولید امکان تامین نیاز کشور وجود دارد، کمااینکه در پی سیاست های اخیر وزارت جهاد در راستای تنظیم بازار، جمعیت دام سبک و سنگین افزایش پیدا کرده به طوریکه با مازاد دام روبرو هستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر اردبیل با شرکت ۷ کشور خارجی
  • جعفرآباد مغان میزبان دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر از فردا
  • بهسازی ۳۰۰ کیلومتر از راه‌های عشایر استان مرکزی آغاز شد
  • اجرای طرح تولید قراردادی با هدف خودکفایی گوشت قرمز
  • کوچ بهاره بیش از ۱۱ هزار خانوار عشایری به مناطق ییلاقی لرستان
  • ممنوعیت ورود عشایر به شهرستان فریدونشهر تا پایان اردیبهشت
  • عشایر نقش پررنگی در تحقق شعار سال دارند
  • آغاز کوچ بهاره عشایر بروجرد
  • نیروگاه خورشیدی برای مناطق عشایری ۵۰ خانواری استان نصب می شود
  • تمدید مهلت نام نویسی مادران روستایی و عشایر برای بیمه رایگان