Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-24@00:27:09 GMT

معادله پیچیده «فیلترینگ» و مسلخ ایدئولوژیک

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۰۲۵۷۸

صراط:

حسن روحانی در دوران مبارزات انتخاباتی وعده های مهمی به حامیان انتخاباتی اش داد.با این وجود پس از پیروزی در انتخابات رویکرد دیگری در پیش گرفت و در عمل به برخی از مهم ترین وعده های خود عمل نکرد.اتفاقی که روزبه روز پایگاه اجتماعی دولت را ضعیف تر کرد. با این وجود فیلترینگ تلگرام با وعده های دیگر حسن روحانی تفاوت های معنا داری داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل این اتفاق و پیامدهای سیاسی و اجتماعی آن از چهار منظر قابل بررسی است.

نخست اینکه حسن روحانی با اعلام اینکه دولت به دنبال فیلترینگ نخواهد رفت عملأ بار مسئولیت فیلترینگ را از روی دوش دولت برداشت تا افکار عمومی جامعه نهادهای امنیتی دیگر را مسبب اصلی این اتفاق قلمداد کنند.با این وجود سوال اینجاست که چرا حسن روحانی به عنوان منتخب مردم با پشتوانه بیست و چهار میلیون رأی در مقابل این تصمیم ایستادگی نکرد؟ در پاسخ به این سوال باید به عقبه امنیتی روحانی توجه کرد. روحانی به خوبی می دانست که اگر دولت مسبب اصلی فیلترینگ تلگرام معرفی شود خیلی زود با انتقادات جدی حامیانش مواجه می شود. از سوی دیگر نیز وی تلاش می کرد برای حفظ جایگاه خود در حاکمیت با نهادهای امنیتی درگیر نشود تا هزینه سیاسی برای آینده وی ایجاد نشود. در نتیجه تلاش کرد در یک معادله پیچیده این تصمیم را به صورت غیر مستقیم و غیر محسوس بین دولت و حاکمیت تقسیم کند تا افکار عمومی در شناخت مسبب اصلی با تردیدهای جدی مواجه شود.

دوم اینکه یکی از بهانه های مهم  فیلتر تلگرام فعالیت کانال«آمدنیوز» و جریان سازی کاذبی بود که این کانال تلگرامی در کشور به راه انداخته بود. بهانه ای که شاید در نگاه اول امنیت ملی را تحت الشعاع قرار داده بود اما نمی توانست دلیل اصلی فیلترینگ یک شبکه اجتماعی مهم در عصر حاضر باشد.از روزی که کانال«آمدنیوز» فعالیت خود را آغاز کرد کارشناسان رسانه به خوبی به ماهیت این کانال پی بردند که محتوای این کانال ساختگی،زاییده توهمات نویسندگان،بی محتوا،غیر موثق،انحرافی،احساسی و جهت گیری شده است. به همین دلیل برای اهالی رسانه کانال آمد نیوز هیچ گاه منبع موثق خبری به شمار نمی رفت. هر چند افرادی به دلیل ناآگاهی اخبار این کانال را در جامعه بازنشر می دادند و تلاش می کردند با استناد به این اخبار جریان سازی کنند اما افکار عمومی جامعه هیچ گاه به چشم یک منبع موثق به این کانال معلوم الحال استناد نمی کرد. در نتیجه فیلتر تلگرام به دلیل فعالیت این کانال در عمل سخنی غیر دقیق و غیر واقعی بود و نمی تواند افکار عمومی جامعه را اقناع کند.نکته مهم تر اینکه اگر فیلتر تلگرام به دلیل فعالیت این کانال بود به صورت طبیعی پس از دستگیری روح الله زم مدیر این کانال و متلاشی شدن گروه وی باید تلگرام رفع فیلتر می شد که تاکنون چنین اتفاقی رخ نداده و به نظر می رسد در آینده نزدیک نیز رخ ندهد.سوم اینکه به نظر می رسد جنبه های امنیتی و سیاسی برای برخی از مسئولان کشور نسبت به دغدغه های اقتصادی مردم در اولویت بالاتری قرار دارد. به همین دلیل نیز با بی توجهی به آسیب های اقتصادی و روانی کسب و کارهایی که در تلگرام وجود داشت دستور فیلتر آن را صادر کردند.

این رویکرد تصمیم گیران جامعه در موضوع کرونا نیز وجود داشت و شاهد بودیم که به دلیل ناتوانایی های اقتصادی دولت، بین سلامت مردم و مسائل اقتصادی کشور در نهایت اقتصاد انتخاب شد. محدودیت سیاسی ریشه در نگاه ایدئولوژیک دارد که به نظر می رسد پس از چهار دهه که از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد همچنان این نوع نگاه در بین برخی مسئولان وجود دارد و به جای اینکه با بازنگری و تجدید نظر در رویکردهای گذشته بپردازند همچنان بر رویکردهای اشتباه پافشاری صورت می کنند.

و چهارم اینکه مردم جهان در عصر حاضر به دلیل وجود شبکه های اجتماعی بیش از همیشه به هم نزدیک شده اند و این نزدیکی سبب تبادل ایده های فرهنگی و اجتماعی بین ملت های جهان شده است. بدون شک یکی از مهم ترین پیامدهای شبکه های اجتماعی انتقال قدرت از ساحت سیاسی به ساحت اجتماعی بوده است.

در نتیجه در شرایط کنونی جامعه  و زندگی مردم در اولویت نخست قرار گرفته و سیاست به حاشیه رفته است. به همین دلیل کسانی که به محدود کردن شبکه های اجتماعی فکر می کنند در مسیری برخلاف جهانی شدن و روبه عقب حرکت می کنند.

این گروه فکری به دلیل ناتوانی  پذیرش واقعیت های جهان جدید تلاش می کنند در پستوهای کهنه خود پنهان شوند و تلاش کنند گذشته باشکوه از دست رفته خود را احیا کنند.گذشته ای که در عمل نمی تواند پاسخ مناسبی برای چالش ها و دغدغه های زندگی نسل جدید داشته باشد.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: حسن روحانی فیلترینگ تلگرام کسب و کارهای تلگرامی وزیر ارتباطات صراط همین دلیل افکار عمومی حسن روحانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۰۲۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عقلانیت انقلابی راه حل مواجهه با معادله و حل مسائل کشور است

علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (سه شنبه، ۴ اردیبهشت) در نطق میان دستور خود گفت: انقلاب اسلامی ایران در طول ۴۶ سال گذشته با هدایت امامین انقلاب اسلامی و بهره‌گیری از سرمایه اجتماعی خود توانسته است از انواع تهدیدات پیچیده، متراکم، پرحجم و توطئه‌ها و بحران‌های امنیتی و دفاعی، به فضل الهی عبور کند و با تشکیل جبهه مقاومت، هیمنه پوشالی استکبار جهانی را شکسته و ضریب تأثیر آنها را در همه مؤلفه‌های قدرت، کاهش داده و شعاع اثر خود را در منطقه و معادلات جهانی گسترش دهد. استمرار این حرکت متعالی، با هدایت مقام معظم رهبری مدّظله‌العالی، با طراحی و تدوین و صدور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به عنوان نسخه جهانی شدن انقلاب اسلامی، به سوی ایجاد تمدن نوین اسلامی و پایه‌گذاری حاکمیت اسلام بر جهان با امامت حضرت ولی‌عصر ارواحنا فدا، با توکل الهی و حرکت عمومی مستضعفان و آزادی‌خواهان جهان، پرشتاب ادامه خواهد داشت.

وی اظهار کرد: در این راستا، جمهوری اسلامی ایران برای افزایش اقتدار خود و حرکت به سوی قله و تثبیت جایگاه ایران مقتدر می‌بایست از دو راهبرد توأمان ایجاد موازنه درونی خصوصاً استحکام و ثبات اقتصادی و توانایی و قوام فرهنگی را در کنار موازنه بیرونی به معنای راهبری و حمایت از محور مقاومت به پیش برد.

نماینده مردم تهران در مجلس بیان کرد: انقلاب اسلامی در طول این سال‌های پر نشیب و فراز، با الگوی بومی، تجربه پیمودن مسیر بین باید‌ها و واقعیت‌های انقلاب را در ابعاد مختلف، بار‌ها داشته است؛ و در شرایط کنونی نیز که وضعیت کشور همچون معادله‌ای چند مجهولی است، نیازمند هوشمندی و عقلانیت نیرو‌های وفادار به انقلاب برای فتح خرمشهر‌های بعدی است.

خضریان گفت: امروز اقتصاد کشور به دلیل اینکه در طول یک دهه گذشته حتی آب خوردن مردم از سوی جریان غربگرا به مذاکره و توافق با کدخدا پیوند زده شده بود و با شرطی‌سازی اقتصاد و وابسته کردن تعاملات مالی به دلار و همچنین خام فروشی عملاً مانع پیشبرد اهداف راهبردی کشور در حوزه اقتصادی شد، با چالش‌های جدی‌ای مواجه است و کیک اقتصاد ایران کفاف ۹۰ میلیون ایرانی را نمی‌دهد و ضروری است در کنار تسریع در رفع کاستی‌ها و گسترش فرصت‌های اقتصادی برای مردم، با اصرار بر حکمرانی عادلانه برای رفع تبعیض‌ها و شکاف طبقاتی اقدامی عاجل شود.

وی ادامه داد: از سوی دیگر فرهنگ اسلامی ایرانی به دلیل تجمیع بی کارکردی‌ها، کج کارکردی‌ها، کم کارکردی‌ها و مهمتر از همه بد کارکردی‌هایی که میراث چند دهه‌ای مسئولان دستگاه‌های مختلف فرهنگی است، در معرض محصولات فرهنگی متعارض و مهاجم قرار گرفته و در مواردی دچار واگرایی از ارزش‌های خودی و همگرایی با ارزش‌های رقیب شده است و متأسفانه باید گفت در چنین شرایطی جامعه ایران از سوی دشمنان، خائنان و نادانان با رانه‌های واگراییِ سیاسی، قومیتی و فرهنگی، مدام به سوی «قطبی شدن» رانده می‌شود.

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس بیان کرد: در سیاست ایران نیز عموم جریان‌های سیاسی با چالش نمایندگی شهروندان مواجه هستند. موضوعی که تلاش جمعی نخبگان سیاسی در مسیر نفی سیاست‌ورزی رفاقتی و فامیلی و شفاف شدن مکانیزم گزینش و مرامنامه شایستگی براساس شاخص‌ها را جهت امکان حکمرانی عادلانه می‌طلبد.

خضریان اظهار کرد: در سطح خارجی نیز ضمن اینکه ایران سال‌هاست تحریم اقتصادی غرب را برای کوتاه آمدن از مواضع اصولی خود تجربه می‌کند، طی یکسال اخیر به دلیل تنش آفرینی نظامی امنیتی ایجاد شده از سوی رژیم صهیونیستی و آمریکا در منطقه غرب آسیا مواجه شده است. راه حل مواجهه با این معادله و حل مسائل کشور «عقلانیت انقلابی» است.

وی تصریح کرد: عقلانیت انقلابی به جای ایجاد دعوا بر سر موضوعات فرعی و دمیدن در دوگانه‌های جعلی برای کسب مناصب، عدالت در سیاست را جست‌و‌جو می‌کند؛ و فرصت اعتماد مردم به نیرو‌های انقلاب را صرف کار‌های بنیادین به جای دعوا‌های بی‌نتیجه خواهد کرد.

نماینده مردم تهران در مجلس بیان کرد: عقلانیت انقلابی به دنبال تهدیدزدایی است و تنش‌زدایی را ناکافی می‌داند و معتقد است شعار‌هایی نظیر تنش‌زدایی در سیاست‌خارجی و حجم گسترده‌ی ورود ادبیات علوم انسانی غربی در این سال‌ها، در راستای همین تلقی خاص از عقلانیت در جامعه است.

خضریان با بیان اینکه عقلانیت انقلابی واقع‌گرا است، اما آرمان‌خواه هم هست و این دو را متضاد هم نمی‌داند، تاکید کرد: عقلانیت انقلابی حل مسائل اقتصادی و ناهنجاری‌های فرهنگی را در کنار هم مهم می‌داند. با این تفاوت که مسائل اقتصادی را دارای فوریت و مسائل فرهنگی را دارای اولویت می‌بیند.

وی گفت: عقلانیت انقلابی راه حل مشکلات فرهنگی از جمله مسئله حجاب را فقط قضایی نمی‌بیند؛ بلکه به بازاندیشی در شیوه‌های تربیتی هم نظر دارد، اما سیاست رهاسازی اجتماعی به بهانه انجام کار‌های زیربنایی را نیز بر خلاف عقلانیت می‌پندارد.

خضریان اظهار کرد: عقلانیت انقلابی عدالتخواه است. عدم تناسب افزایش دستمزد کارگران با مواردی از قبیل افزایش تعرفه پزشکی را نمی‌پذیرد و آن را دمیدن در شکاف‌های اجتماعی می‌پندارد و معتقد است به جای سوار شدن بر موج احساسات مستضعفین، باید برای رفع تبعیض‌ها چاره اندیشی کند.

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس گفت تاکید کرد: عقلانیت انقلابی واداده نیست و با فساد سیاسی، اقتصادی و فرهنگی همزیستی نمی‌کند. عقلانیت انقلابی به وحدت و انسجام اجتماعی می‌اندیشد و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نیست.  عقلانیت انقلابی امیدوار است و ظرفیت‌های ایران و توانمندی‌های مردم را بزرگتر از مشکلات و مسائل می‌داند.

وی تصریح کرد: عقلانیت انقلابی با کالایی شدن آموزش سر ستیز دارد و مهم‌ترین راه تحرک اجتماعی را عدالت آموزشی می‌داند. عقلانیت انقلابی اهل دو قطبی‌های کاذب نیست بلکه جدال اسلام و کفر را مهم‌ترین جدال تاریخی می‌داند و در این مسیر ترس، انفعال و فرار از مقابل دشمن را در مقابل عقلانیت انقلابی تعریف می‌کند؛ و در همین راستا عملیات «وعده صادق» را عینیت عقلانیت انقلابی در مواجهه‌ی با قلدرمآبی استکبار جهانی و صهیونیست‌ها می‌داند. عقلانیت انقلابی ساعی است تا آزادی‌های اجتماعی و سیاسی، در چهارچوب قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی محقق شود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • وزیر بازرگانی آمریکا: تحریم علیه هوآوی جواب داد
  • عقلانیت انقلابی راه حل مواجهه با معادله و حل مسائل کشور است
  • پاول دورف: اپل با حذف تلگرام از اپ استور، گل به‌خودی زد
  • پلیس انگلیس دو نفر را متهم به جاسوسی برای چین کرد
  • دارایی کاربران ایرانی در کیف پول تلگرام مسدود شد؟
  • ۴+۵: معادله صعود و سقوط لیگ یک
  • برنامه محبوب در ایران فیلتر شد!
  • عباس عبدی بررسی کرد؛ تفاوت سه سال اول دولت رئیسی با روحانی
  • عباس عبدی: شاخص‌های ۳ سال اول دولت رئیسی عقب‌تر از ۳ سال اول دولت روحانی است
  • دیسکورد فیلتر شد/ تیغ تیز فیلترینگ بر گردن گیمرها