Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه  دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، ارتش جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از بازو‌های اقتدار کشورمان چه در دوران دفاع مقدس و چه پس از آن همواره نقش مهمی در بازدارندگی دفاعی کشورمان و خنثی سازی نقشه‌های دشمنان داشته است.

ارتش در دوران دفاع مقدس با انجام عملیات‌های گوناگونی همچون مروارید، اشکان، کمان ۹۹، شمشیر سوزان و همچنین همکاری با سایر نیرو‌های نظامی کشور همچون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج مستضعفین در انجام عملیات‌هایی مانند بیت المقدس، عملیات آفندی الله اکبر، ثامن الائمه، والفجر ۸، طریق‌القدس و سایر عملیات‌ها همکاری مداوم داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش می خواهیم تا به طور مختصر چند عملیات مهم ارتش را بررسی کنیم.

عملیات کمان ۹۹

ارتش بعث عراق در ابتدای جنگ می‌خواست تا حملات برق آسا نیروی هوایی کشورمان را بمباران کند تا برای اشغال ایران و ایده فتح تهران هیچ سدی در مقابل خود نداشته باشد.

به همین دلیل هم سرلشکر خلبان جواد فکوری فرمانده وقت نیروی هوایی ارتش به عنوان طراح این عملیات روز یکم مهرماه ۵۹ در حالیکه تنها ۱۰ ساعت از نخستین حمله عراق به ایران گذشته بود با ابلاع رمز کمان ۹۹ به پایگاه‌های نیروی هوایی ارتش دستور آغاز این عملیات را صادر کرد.

نیروی هوایی عراق در این عملیات بیش از ۵۵ درصد از توان عملیاتی خود را از دست داد تا جاییکه پایگاه هوایی الرشید به عنوان یکی از پایگاه‌های مهم عراق تا ۶۹ روز غیر عملیاتی ماند.

عملیات اچ - ۳

از این عملیات به عنوان یکی از بزرگترین عملیات‌های هوایی جهان نام برده می‌شود. بعد از ضربه کاری که عراق در عملیات کمان ۹۹ خورده بود، بعثی‌ها تصمیم گرفتند تا هواپیما‌های استراتژیک باقی‌مانده خود را به نقطه‌ای منتقل کنند که نیرو‌های ایرانی نتوانند به آن‌ها ضربه بزنند. پس تصمیم گرفتند تا این هواپیما‌ها را به پایگاه الولید در نزدیکی مرز اردن منتقل کردند.

اما حمله به اچ ۳ در عین غیرممکن به نظر رسیدن اجرایی می‌شود. در این عملیات مقرر شد تا ۱۰ فروند فانتوم از پایگاه شکاری همدان پرواز کرده و با رسیدن به نوار مرزی ترکیه کاری کنند که بعثی‌ها جنگنده‌های ایرانی را با جنگنده‌های ترکیه اشتباه بگیرند.

در نهایت جنگنده‌های ایرانی با پرواز در ارتقاع پائین و گریز از رادار‌های بعثی وارد خاک عراق شده تا پایگاه الولید را بمباران کنند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

نکته جالب این عملیات را شاید بتوان این دانست که جنگنده‌های ایرانی پس از پرواز ۴ ساعت و ۴۰ دقیقه‌ای با چهار مرحله سوخت‌گیری با انهدام ۴۸ هواپیما و بالگرد به طور سالم به کشور باز می‌گردند.

صدام پس از این عملیات فرمانده کل ارتش را برکنار و پس از مدتی او را به اسم خودکشی اعدام می‌کند.

 

عملیات اشکان 

در همان ماه‌های ابتدایی دفاع مقدس حمله هواپیما‌های رژیم بعثی عراق به جزیره خارک باعث شد تا ایران نیز به صورت متقابل حملاتی را علیه دو سکوی نفتی البکر و الامیه که در خلیج فارس قرار داشت، انجام دهد.

اهمیت این سکو‌ها به این علت بود که عمده صادرات نفت عراق از این دو سکو انجام می‌شد و نیروی دریایی ارتش با انهدام این دو سکو می‌توانست ضربات جبران ناپذیری را به رژیم بعث عراق وارد کند.

نیروی دریایی ارتش روز هشتم آبان‌ماه ۵۹ در این عملیات با استفاده از سه فروند ناوچه به نام‌های جوشن، گردونه و پیکان توانست خسارات جبران ناپذیری را به رژیم بعث عراق وارد کند.

عملیات شهید صفری

این عملیات در ادامه عملیات اشکان و به این دلیل انجام شد که در عملیات اشکان سکو‌های نفتی فقط آسیب دیده بود و این احتمال وجود داشت که عراق این سکو‌ها را تعمیر کرده و به چرخه کار بازگرداند. به همین دلیل هم نیروی دریایی ارتش با طراحی عملیات شهید صفری به دنبال تخریب نهایی این سکو‌ها بود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

تکاوران نیروی دریایی ارتش پنج روز بعد در ۱۳ آبان‌ماه ۵۹  با استفاده از ۲۵۰۰ پوند مواد منفجره و سلاح این سکو‌ها را به طور کامل تخریب کردند. حجم تخریب در این عملیات به قدری بود که صادرات نفت عراق به عنوان پشتوانه جنگی این کشور تا سال‌ها بعد به یک چهارم کاهش پیداکرد.

عملیات مروارید

اما سه‌گانه عملیات‌های تخریب سکو‌های البکر و الامیه با اجرای عملیات مروارید تکمیل شد.

عملیات مروارید در هفتم آذرماه ۵۹ انجام شد و به قدری اهمیت داشت که این روز را به نام روز نیروی دریایی ارتش نامگذاری کردند. در طول اجرای عملیات مروارید ۱۱ جنگنده و ۱۲ فروند شناور دریایی عراق منهدم شد و در واقع این عملیات هسته اصلی نیروی دریایی عراق را نابود کرد.  

صدام سه روز پس از این عملیات اعتراف می‌کند که این خبر بدترین خبر طول عمرش بوده است.  

عملیات شمشیر سوزان

این عملیات یکی از عملیات‌های موفق نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بوده است که در تاریخ هشتم مهرماه ۵۹ با هدف نابودی نیروگاه اتمی اوسیراک عراق انجام شد.  

جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش با نفوذ به خاک عراق تاسیسات اتمی عراق که در آستانه تکمیل بود را بمباران کرد. این حمله بود که باعث شد تا عراق هیچگاه به سلاح اتمی دست پیدانکند.

بمباران مواضع داعش

شاید بسیاری از افراد فکر کنند که بسیاری از عملیات‌های ارتش مربوط به دوران دفاع مقدس است و خبر نداشته باشند که ارتش طی چند سال اخیر اقدامات بسیاری را در راستای نابودی داعش انجام داده است.

چندی پیش هم امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش در نشست خبری به مناسبت روز ۲۹ فروردین در نشست خبری خود به این موضوع اشاره کرده بود.   

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

امیر سرتیپ پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش در سال ۹۳ درباره یکی از این ماموریت‌ها می‌گوید که سال ۹۳ هنگامی که داعش به مرز‌های کشورمان نزدیک شده بود در کمتر از یک ماه پنج استان را در عراق پشت سر گذاشته بود، بلافاصله نیرو‌های ارتش وارد عمل شدند و با ترسیم یک خط قرمز ۴۰ کیلومتری آماده دفاع  از مرز‌های کشور بودیم.

آن‌زمان پرواز‌های شناسایی بیشتر توسط هوانیروز انجام می‌شد و اگر دشمن داعشی قصد تعدی و تجاوز به خاک کشورمان را داشتند فطعا با پاسخ کوبنده نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران روبرو می‌شدند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ارتش جمهوری اسلامی ایران نیروی دریایی ارتش نیروی زمینی ارتش نیروی هوایی ارتش عملیات مروارید عملیات کمان 99 نیروی دریایی ارتش نیروی هوایی ارتش عملیات مروارید سکو ها عملیات ها دفاع مقدس کمان ۹۹ ماه ۵۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۰۴۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین نبرد هوایی یک جنگنده تحت کنترل هوش مصنوعی و انسان انجام شد

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، ارتش ایالات متحده آمریکا می‌گوید برای اولین بار یک هواپیمای نظامی تحت کنترل هوش مصنوعی در یک نبرد هوایی در مقابل جنگنده‌ای به خلبانی یک انسان قرار گرفت.

اولین نبرد هوایی بین انسان و هواپیمای تحت کنترل هوش مصنوعی توسط نیروهای هوایی ارتش آمریکا برنامه‌ریزی شده بود.

دارپا، آژانس تحقیقاتی پیشرفته دفاعی دولت آمریکا، با انتشار این اطلاعات فاش کرد که این نبرد هوایی ماه سپتامبر سال گذشته میلادی بین یک جنگنده «اف-۱۶» به خلبانی یک انسان با یک هواپیمای نظامی آزمایشی مجهز به هوش مصنوعی در پایگاه نیروی هوایی ادواردز در کالیفرنیا صورت گرفت.

گفته می‌‌شود این نبرد هوایی در ارتفاع بیش از ۶۰۰ متر از سطح زمین برای آزمایش میزان قدرت و پیشرفت هوش مصنوعی انجام شد. ارتش آمریکا در مورد این نبرد‌ هوایی اطلاعاتی فاش نکرده است.

دارپا در بیانیه مطبوعاتی خود از نبرد بین یک هواپیمای کنترل شده با هوش مصنوعی و یک هواپیمای کنترل شده توسط انسان به عنوان «نقطه عطفی در تاریخ» یاد کرده است.

بیل گری، از مدرسه خلبانی آزمایشی ارتش ایالات متحده گفت: «انتظار می‌رود که این آزمایش‌ها ادامه یابد».

ارتش آمریکا چند سال است که بر روی تولید هواپیماهایی نظامی کار می‌کند که توسط هوش مصنوعی هدایت می‌شوند. نیروی هوایی ایالات متحده پیش از این تجربه چند مورد 

گفته می‌شود تا کنون بیش از ۲۱ پرواز آزمایشی نیز در این راستا انجام گرفته و در ماه فوریه ۲۰۲۳ نیز هوش مصنوعی برای اولین بار هدایت یک هواپیمای نظامی را نزدیک به ۱۷ ساعت در دست داشته است.

 

دیگر خبرها

  • تاکید بر ضرورت تداوم هوشیاری و آمادگی مرکز فرماندهی عملیات ارتش
  • فرمانده کل ارتش: وعده صادق جلوه زیبایی از وحدت ارتش، سپاه و وزارت دفاع بود
  • تقدیر فرمانده کل ارتش از رزمندگان عملیات وعده صادق
  • برنامه دشمن برای خواص، جلوگیری از نقش شتاب‌دهندگی آنان در جامعه است
  • مهم‌ترین برنامه دشمن برای خواص، جلوگیری از نقش شتاب‌دهندگی آنان در جامعه است
  • امروز نیروی هوایی ارتش، نیرویی آماده و با اقتدار برای حفاظت از کیان کشور است
  • بیش از 130 اجلاس نماز در ارتش برگزار شده است
  • خاطره پرواز منوچهر محققی در عملیات مروارید
  • اولین نبرد هوایی یک جنگنده تحت کنترل هوش مصنوعی و انسان انجام شد
  • مخفیگاه داعشی‌ها در «حمرین» عراق بمباران شد