Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-28@09:36:16 GMT

نان اقتصاد سلسله در روغن کلزا

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۰۴۸۹۴

نان اقتصاد سلسله در روغن کلزا

به گزارش ایرنا، کلزا دانه روغنی زردی است که گلهای آن در دل مزارع سبز، چشم هر بیننده ای را می نوازد و تولید آن روغنی را به ارمغان می آورد که تولید داخل و حاصل دسترنج کشاورزانی است که کوشیده اند هم اقتصاد مقاومتی را تبلور ببخشند و هم جهشی در تولید داخلی ایجاد نمایند.

خوشبختانه در سالهای اخیر کشت این محصول در بسیاری از استان های کشور رواج یافته و در لرستان و از جمله شهرستان سلسله نیز کاشت آن رو به افزایش است اما شاید هنوز بسیاری از کشاورزان از مزایای کاشت این محصول به صرفه و اقتصادی در مزارع خود بی خبر باشند و این امر ضرورت آگاهی بخشی آنها را از طریق کارشناسان جهاد کشاورزی بیشتر می کند که البته در کنار آن خرید تضمینی محصول و پرداخت به موقع هزینه ها و حل مشکلات پیش روی کاشت این محصول می تواند نقش مهمی در توسعه کاشت آن داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشاورزان کلزاکار نیازمند حمایت

یکی از کشاورزان شهرستان سلسله که اقدام به کاشت کلزا در مزرعه ۲ هکتاری خود کرده است در این باره گفت: سهولت در کاشت، داشت و برداشت و سوددهی مناسب از جمله عواملی است که موجب روی آوردن کشاورزان کلزا کار شهرستان به کشت این محصول شده است.
محسن مروتی با اشاره به اینکه کشت کلزا کشتی باصرفه است که به آبیاری کمتری نیاز دارد و قیمت خرید این محصول نیز 2 برابر محصول گندم است، افزود: البته در 2 سال گذشته به موقع پرداخت نکردن طلب کشاورزان و بالا بودن هزینه های تولید باعث شده که کشاورزانی که کلزا می کاشتند از کاشت این محصول استراتژیک منصرف شوند اما با توجه به رفع موانع موجود امسال کشاورزان بیشتری اقدام به کاشت محصول کلزا در مزارع خود کرده اند.
این کشاورز کلزا کار با اشاره به اینکه کلیه نهاده های کشاورزی مورد نیاز این محصول را به صورت آزاد خریداری می کنند، بیان کرد: قطعا دادن کود یارانه ای و سموم مورد نیاز کشاورزان به قیمت کمتر و به موقع پرداخت کردن طلب باعث ترغیب کشاورزان بیشتری به سمت تولید این محصول استراتژیک و با صرفه خواهد شد.
مروتی افزود: ضمن آنکه دولت قرار بود تسهیلات بلاعوضی را در اختیار کشاورزان کلزاکار قرار دهد که هنوز این امر تحقق نیافته و قطعا حمایت دولت و پرداخت این تسهیلات بلاعوض می تواند نقش مهمی در افزایش تولید این محصول داشته باشد.
مروتی یکی دیگر از مشکلات تولید دانه‌های روغنی را نبود ماشین آلات کشاورزی مناسب در این صنعت عنوان کرد و گفت: این امر موجب می‌شود در زمان برداشت ریزش افزایش یابد.

پس از گندم، کلزا مهمترین محصول استراتژیک کشور است

رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی سلسله نیز با بیان اینکه کلزا گیاهی است که با قرار گرفتن در تناوب کشت کشاورزان هم از نظر اقتصادی برای کشاورز بسیار مقرون به صرفه می باشد و هم باعث افزایش توان زمین در کشت های بعدی می شود، اظهار داشت: کلزا پس از غلات مهم‌ترین محصول استراتژیک کشور محسوب می‌شود و در سال‌های اخیر آموزش‌های کشت و ترویج کلزا افزایش یافته است.
اصغر حسینی با بیان اینکه کشت کلزا در شرایط فعلی کم آبی بسیار مقرون به صرفه است، افزود: با افزایش سطح زیرکشت کلزا در کشور قطعا شاهد خودکفایی در تولید دانه‌های روغنی خواهیم بود که این موضوع به خودی خود مشوقی برای کشاورزان است تا در این حوزه نیز برنامه‌ ریزی های لازم را داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه کلزا به‌ عنوان یکی از دانه‌های روغنی مهم دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین و ۱۲ تا ۲۰ درصد پوست است، خاطرنشان کرد: کشت این محصول علف‌های هرز مرزعه را کنترل و آفات را کاهش می ‌دهد و باعث افزایش محصول در سال آینده می ‌شود و لذا باید کشاورزان از مزایای کاشت این محصول باصرفه بیشتر آگاه شوند.
حسینی نیاز آبی کم این محصول نسبت به دیگر محصولات کشاورزی را از دیگر مزایای کشت این محصول برشمرد و عنوان کرد: دانه روغنی کلزا حدود ۶۱ درصد اسیداولئیک(امگا ۹)، ۱۱ درصد آلفا لینولئیک(امگا سه) و ۲۱ درصد لینولئیک اسید(امگا شش) و هفت درصد هم اسید چرب غیر اشباع دارد که نسبت به سایر منابع تولید روغن از مزیت نسبی برخوردار است.
وی افزود: از هر هکتار حدود سه تن کلزا برداشت می شود که هر کیلوگرم کلزا نیز بیش از چهار هزار و هفتصد تومان از کشاورزان خریداری می شود که در مقایسه با سایر محصولات بسیار به صرفه و با درآمد است.

سیاست دولت، حذف گیاهان آبدوست است

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز در این رابطه گفت: سیاست دولت حذف گیاهان آبدوست و جایگزینی کشت های کم آب است.  

چنگیز ابراهیمی با بیان اینکه در دنیای امروز داشتن فن و تکنیک کشاورزی خیلی مهم است و کشاورزان ما باید شناخت کافی نسبت به تکنیک های روز دنیا داشته باشند، عنوان کرد: سلسله یکی از مناطق پر آب استان است اما باید آینده را نیز در نظر بگیریم و محصولات با مصرف آب کم را ترویج دهیم.

وی با اشاره به اینکه امروز یکی از دغدغه های کشور کم آبی است پس باید به این مهم توجه ویژه داشت، ادامه داد: ترویج کشت محصولاتی که نیاز کمتری به آب داشته باشند و توجیه اقتصادی خوبی هم داشته باشد از سیاست های اصلی سازمان جهاد کشاورزی است.

کاشت کلزا موجب مدیریت کم آبی می شود

فرماندار سلسله نیز در این رابطه اظهار داشت: مسئله کم آبی را باید مدیریت  بکنیم و این همان امانت نسل‌های آینده در دست ماست، وظیفه ماست که مصرف آب را خوب مدیریت کنیم.

شریف خسروی گفت: سلسله منطقه پر آبی است اما کشت محصولاتی با میزان مصرف آب پایین، سرمایه آب را برای نسل های آینده حفظ خواهد کرد و در این راستا کلزا یکی از محصولاتی است که می تواند در مدیریت منابع آبی نقش مهمی داشته باشد.

۶۵۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی سلسله به کشت کلزا اختصاص یافته است

رییس جهاد کشاورزی سلسله نیز اظهار داشت: میانگین تولید کلزا در هر هکتار در شهرستان سلسله، حدود سه تن است.

رضا سوخته زاری با اشاره به پیش بینی برداشت بیش از ۲ هزار تن کلزا در شهرستان سلسله، عنوان کرد: دانه روغنی کلزا از نظر اقتصادی برای کشاورز بسیار مقرون‌ به ‌صرفه است و باعث افزایش توان زمین در کشت‌های بعدی می‌شود از این رو  ترویج کشت محصولاتی از این قبیل که نیاز کمتری به آب دارند از سیاست های اصلی سازمان جهاد کشاورزی است.

سوخته زاری با تاکید بر اینکه کشت کلزا در افزایش تولید روغن و کنجاله بسیار اثرگذار است و عملکرد این گیاه در پایداری تولید غلات نیز اثر قابل توجهی دارد، خاطرنشان کرد:  کلزا یکی از دانه های روغنی بسیار مهم است که در مناطق معتدل کشت می شود و کاشت این محصول کم آب بر و به صرفه می تواند نقش مهمی در تحقق اقتصاد مقاومتی و تضمین امنیت غذایی شهروندان داشته باشد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی کلزا لرستان سلسله

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کلزا لرستان سلسله وزارت جهاد کشاورزی کلزا لرستان سلسله محصول استراتژیک کاشت این محصول شهرستان سلسله کشت این محصول جهاد کشاورزی نقش مهمی کشت کلزا کم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۰۴۸۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشاورزان بوشهری مراقب شیوع بیماری زنگ زرد گندم باشند

به‌گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، کبری توکلی با اشاره به شرایط محیطی مناسب برای شیوع بیماری زنگ زرد در مزارع بیان کرد: به دلیل بارش‌های چند روز اخیر و کاهش نسبی دما، احتمال شیوع و خسارت بیماری زنگ زرد گندم زیاد است.

وی تاکید کرد: کشاورزان گندم‌کار به‌محض مشاهده کانون‌های آلودگی، نسبت‌به سمپاشی و کانون‌کوبی در مناطق آلوده با استفاده از سموم قارچ‌کش توصیه شده طبق شیوه‌نامه‌های سازمان حفظ نباتات اقدام کنند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر افزود: کارشناسان مراکز کشاورزی استان نیز با حضور جدی و مستمر در عرصه‌های تولیدی هرگونه شیوع بیماری را به کشاورزان اطلاع رسانی کنند.

دیگر خبرها

  • بازدید و پایش عوامل خسارت زای گیاهی مزارع چنقرالوی پل ارومیه
  • پیش بینی تولید ۱۳.۵ میلیون تن گندم در سال جدید
  • تمدید خرید توافقی سیب‌زمینی در چهارمحال و بختیاری
  • تولید روغن بیش از ۶ درصد افزایش یافت
  • کشاورزان بوشهری مراقب شیوع بیماری زنگ زرد گندم باشند
  • ورود ۳.۵ میلیون متر مکعب آب به سد‌های خراسان‌شمالی
  • ادامه فراخوان متقاضیان محصول پارس پس از تعطیلات نوروزی
  • رقابت نفس‌گیر در صدرنشینی؛ آیا آمریکا و ترکیه برای همیشه تاج پسته را از ایران می‌ربایند؟
  • افزایش سطح زیر کشت دانه روغنی کلزا در سال زراعی جدید
  • پویانمایی آوای ابرها منتشر شد