Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-19@22:49:27 GMT

چاپ مواد مستحکم با بهره‌گیری از فناوری چاپ سه بعدی

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۰۶۶۶۴

چاپ مواد مستحکم با بهره‌گیری از فناوری چاپ سه بعدی

همکاری محققان MIT و دو دانشگاه در آلمان نشان می‌دهد که می‌توان از چاپ سه بعدی برای تولید مواد مستحکم استفاده کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا،  محققان ام‌آی‌تی و دو دانشگاه در آلمان نانوذرات را با گروه‌های آلی ترکیب کردند و از آنها برای چاپ ساختارهایی استفاده کردند که استحکام بسیار بالایی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتصال گروه‌های آلی منجر به افزایش مقاومت محصول نهایی می‌شود.

مواد ماکروسکوپی معمولا حاوی حفره، ترک و دیگر نقص‌های ساختاری هستند که موجب می‌شوند تا مواد زیر فشار دچار فروپاشی شوند. اما مواد نانومقیاس معمولا عاری از نقص ساختاری بوده و در نتیجه دوام بالاتری دارند. ترکیب خواص مکانیکی نانوذرات در مواد ماکروسکوپی یکی از حوزه‌های کاری دانشمندان در صنایع مختلف نظیر هوافضا است. با این حال هنوز ترکیب کردن نانوذرات با این مواد ماکروسکوپی چالش برانگیز است.

به تازگی محققان دانشگاه صنعتی هامبورگ با همکاری پژوهشگران موسسه فناوری ماساچوست و دانشگاه برمن نشان دادند که می‌توان مواد را از طریق چاپ سه بعدی به یک ساختار ماکروسکوپی تبدیل کرد.

جرالد اشنایدر گفت: استحکام مواد سه بعدی که توسط این محققان ساخته شده در محدوده مقادیر گزارش شده برای مواد کامپوزیتی سلسله مراتبی حاوی آجر و ملات است.

این فرآیند با استفاده از سامانه‌های نگارش مستقیم که اولین بار توسط گروه جان هارت در MIT توسعه یافته، انجام شده‌است. این گروه ستون‌هایی با مقیاس میلی‌متری آزاد ایستاده را که حاوی ابربلورهایی از جنس نانوذرات اکسیدآهن کروی (۱۵ نانومتر) است، چاپ کردند. مشخصه مهم این نانوذرات این است که سطح آنها با مولکول‌های آلی کوتاه (اسید اولئیک) پوشیده شده‌است. این عامل‌دار کردن موجب بروز خواص مکانیکی قابل توجه می‌شود.

اولین مزیت این گروه‌های عاملی این است که به کاربر امکان می‌دهد تا مونتاژ کنترل شده نانوذرات را انجام داده و در نهایت به چیدمان منظم و متراکمی موسوم به ابربلور برسند. دومین مزیت آن است که مولکول‌های آلی برای تقویت بیشتر ساختار به‌عنوان سایت فعال عمل می‌کنند. این تقویت نهایی با استفاده از عملیات حرراتی در یک فضای بی‌اثر انجام می‌شود که منجر به پیوندهای جدیدی بین مولکول‌های آلی نانوذرات می‌شود. اتصال متقاطع باعث می‌شود که قسمت آلی سخت‌تر شود و در برابر فشارهای بالا مقاومت بیشتری از خود به نمایش گذارد.

هدف بعدی این گروه تحقیقاتی، به‌دست آوردن کنترل بیشتر بر عوامل فرآیند و گسترش مطالعه به دیگر سیستم‌های نانوذرات و تغییر هندسه سازه‌های چاپی است.

انتهای پیام/4144/

منبع: آنا

کلیدواژه: چاپگر سه بعدی چاپ سه بعدی سه بعدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۰۶۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ محصول پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان رونمایی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی دانشگاه سمنان، شش محصول شرکت‌های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان با حضور محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و علی خیرالدین مشاور وزیر علوم رونمایی شد.

این شش محصول فناورانه شامل هیتر استیر دیجیتال پیشرفته با کنترل فازی شرکت دانش بنیان در زمینه تولید تخصصی انواع تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و همزن‌های آزمایشگاهی، ابرجاذب پالاسیل (گرید روغن)، هواساز دومرحله ای، گالینگور سنتی و مینی بوس بین شهری هستند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه رونمایی از محصولات فناورانه از دستاوردهای شرکت‌های فناور و دانش بنیان پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان بازدید و با پژوهشگران و فناوران استان سمنان گفت‌وگو کرد.

کد خبر 6081972

دیگر خبرها

  • هشت پیشنهاد ایران به نشست وزیران علوم سازمان همکاری شانگهای
  • بسته یک ؛ مشروح فعالیت های وزرا در استان سمنان
  • ۶ محصول پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان رونمایی شد
  • بیماران سرطانی گروه هدف پویش ملی سرطان هستند
  • افتتاح پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی سمنان با حضور وزیر بهداشت
  • ما هیچ رسانه بی طرفی در جهان نداریم/ گام بعدی این جنگ، جنگ رسانه‌ای خواهد بود+فیلم
  • استفاده از هنر قدیمی ژاپنی برای طراحی مواد پیشرفته نانویی
  • بهره‌برداری از نخستین نیروگاه خورشیدی فضا در یک قدمی واقعیت
  • معدوم ۱۲ تن مواد غذایی فاسد در طرح نوروزی غرب خراسان
  • پلمب ۱۳۸ مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی فاسد در طرح سلامت نوروزی سبزوار